ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ (Μέρος 'Α) - Page 16
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 16 of 42 FirstFirst ... 6141516171826 ... LastLast
Results 226 to 240 of 618
    Senior Member
    Τι εγινε νιωθεις τιποτα η τζαμπα εκανα τα μαγικα μου στο κουκλακι; Το λιγοτερο θα επρεπε να αισθανεσαι μια ενοχληση αυτη τη στιγμη στη περιοχη του ορθού μιας και εισαι τερμα butthurt.
    Για τα υπολοιπα κακεντρεχη σχολια σου δεν θα πω τιποτα. Θα σου θυμισω μονο τη θεωρια σου περι ιεραρχησης αυτων που μπορουν/θελουν να βοηθησουν. Μπορει να μη ξερω πολλα αλλα ΘΕΛΩ να βοηθησω και σιγουρα ξερω λιιιιγα περισσοτερα απο εναν παλαιοημερολογιτη παπα τουλαχιστον για τα ΕΓΚΟΣΜΙΑ. Αρα με βαση τη θεωρια σου δρν εχεις λογο να τραβας κανα ζορι μαζι μου. Και το οτι θελω και τρωω την ωρα μου εδω μεσα ειναι αρκετο για να κοψεις τα πολλα πολλα και να ηρεμησεις λιγο σε παρακαλω με τις μπηχτες. Δε θες να ασχολουμαστε με εσενα δεν προκειται. Αλλα σταματα να με αναφερεις σα τη κατινα εδω κι εκει και να βγαζεις τη κακια σου, δε με νοιαζει αν δε πιστευεις στις καλες μου προθεσεις.
    Αν τωρα εσυ κρινεις πως δεν θελω να βοηθησω και ειμαι κρυφη ψυχοθεραπευτρια και ξενυχταω και γραφω μαλακιες σε ενα φορουμ τζαμπα και ολη μερα και νυχτα επειδη δεν εχω κατι καλυτερο να κανω οπως πχ ξερω γω να τα κονομαω στο γραφειακι μου λυμαινομενη κακομοιρους ασθενεις που δεν προλαβες να ενημερωσεις τοτε τι να σου πω...η ΠΑΡΑΝΟΙΑ σου χτυπαει ΚΟΚΚΙΝΟ. Σαν το κοκκινακι που σου αρεσει τοσο πολυ να βαζεις στα ποστ σου.
    Ανυπομονω τι θα βρεις να διαστρεβλωσεις τα λεγομενα μου παλι η να ειρωνευτεις...εισαι τερμα αρρωστος. Προσευχησου λοιπον.

Banned
    M87 ξέρεις γιατί εξαπατήθηκες από την ψυχοθεραπευτή σου? Ήταν θέλημα θεού....
    Επίσης γιατί σκας που πολλοί ψυχολόγοι είναι απατεώνες ? Μην ανησυχείς θα πανε στην κόλαση....
    Ευθυμήσαμε πάλι ..........

Banned
    Quote Originally Posted by Natalia_sups View Post
    Τι ... λοιπον.
    Natalia)_sups είσαι δεν είσαι ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής δεν με απασχολεί και πολύ. Είσαι σίγουρη ότι πήρες τη σωστή κούκλα; Εγώ νιώθω ευεξία. Απάτη ΒΟΥΝΤΟΥ ξέρεις! :) Αν θέλεις και μπορείς απαντάς σε κάτι από τα όσα λέω εδώ στο σχόλιο #217:

Quote Originally Posted by M87 View Post
    Aeolus74...

Καθότι δεν το λέω μόνο εγώ, ότι οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές στα γραφεία τα οποία επισκεπτόμαστε οι θεραπευόμενοι, λένε ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ από τα όσα δηλώνει πιο πάνω η Remedy στο σχόλιο #215, παραθέτω την δήλωση άλλου χρήστη την οποία θεωρώ ενδεικτική σε ότι αφορά το συγκεκριμένο περιεχόμενο:

"από εδώ θα φύγεις τελείως καλά. Δεν μιλάμε απλώς για θεραπεία αλλά για ίαση της ιδψ. Θα το χτυπήσουμε στη ρίζα το πρόβλημα και θα το εξαφανισουμε"
    (Παράθεση από: muraglia στις 05 Ιούνιος 2016, 02:21:56 πμ)

Εγώ ή ο/η άλλος χρήστης μπορεί να μην είμαστε ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές όπως η Remedy για να ξέρουμε αν είτε εκείνοι (οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές τους οποίους επσκεπτόμαστε) είτε εσείς (οι ψυχολόγοι των forum) λέτε ψέματα σχετικά με την δυνατότητα αποθεραπείας ή όχι. Θα σου πω όμως τι δεν θα κάνω εγώ προσωπικά:

Δεν θα πηγαίνω από τον Άννα στον Καιάφα να μου λέει ο κάθε μ****** το στραβό του και το μακρύ του, ο ένας προφορικά και αβίαστα μέσα στο γραφείο του την ώρα που εγώ πληρώνω για την συνεδρία και ο άλλος πρακτικά ανώνυμα μέσα σε ένα forum. Στην τελική, δεν μπορείτε και οι δύο σας να έχετε δίκιο γιατί οι θέσεις σας είναι εκ' διαμέτρου αντίθετες. Άλλος ένας λόγος λοιπόν, στο να εφαρμοστούν τα όσα προτείνω (έγγραφη συναίνεση στην ηχογράφηση/εικονοληψία των συνεδριών, έγγραφη διάγνωση και πλάνο εργασίας) και ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ! Εάν μου λέει μ******* επί δέκα χρόνια τότε αφ' ενός θα αναγνωρίσω το δίκιο στα όσα μου είπε η Remedy, αλλά δεν θα του χαριστώ στο ελάχιστο γιατί μου γ***** τη ζωή μου για να ικανοποιήσει το συμφέρον του. Αν πάλι έχεις άδικο εσύ, θα κοιτάξω να ολοκληρώσω αυτό που ξεκίνησα να κάνω πριν δέκα χρόνια, αλλά χωρίς προφορική εμπιστοσύνη. Θα έχω χαρτιά και τεκμηρίωση για οτιδήποτε κάνει πάνω μου ο άνθρωπος ο οποίος μου ζητάει όχι μόνο να τον πληρώνω για τις συνεδρίες μας, αλλά και να τον εμπιστευτώ ΑΠΟΛΥΤΑ!

Σε ότι αφορά τα όσα λες εδώ:

Μου είναι πλήρως αδιάφορο το τι ζητάνε. Δεν με απασχολεί στο ελάχιστο το τι θεωρείς εσύ "καλή" ή "κακή" αμοιβή [για τον θεραπευτή] ή αντίστοιχα "υψηλό" ή χαμηλό" κόστος [για τον θεραπευόμενο]. Με ενδιαφέρει μόνο στα πλαίσια μιας ΔΙΚΑΙΗΣ συναλλαγής, και όπως βλέπεις από τα όσα παραθέτω πιο πάνω, αυτή δεν υφίσταται. Επιπλεόν δε, μπορεί αν θέλεις να λάβεις υπ' όψιν σου σε ότι αφορά την επιχειρηματολογία σου, ότι οι οικονομικές δυνατότητες των θεραπευομένων έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια.

Κάτι τελευταίο: Γιατί ΞΑΦΝΙΚΑ ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής έγινε ψυχολόγος-σύμβουλος aeolus74; Μην έχει να κάνει αυτό με το εξής;

Όσο ο ψυχολόγος βρίσκεται στο απυρόβλητο ευθυνών, δεσμεύσεων και ελέγχου είναι ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ και μέσα στο γραφείο του διατυμπανίζει πόσο γ***τος είναι και ότι θεραπεύει "πάσα νόσο και πάσα μαλακία", η ψυχοθεραπεία ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ κλπ!

Μόλις βρεθεί κάποιος σαν και μένα, ο οποίος απαιτεί μια ΔΙΚΑΙΗ συναλλαγή, τον έλεγχο του "ψυχολόγου / ψυχοθεραπευτή" καθώς και ποινές / κυρώσεις για μ******* τις οποίες θα κάνει πάνω στον θεραπευόμενο, ο αρ****τος ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ θυμάται ότι είναι σύμβουλος και όχι θεραπευτής, ότι η ψυχοθεραπεία δεν τα θεραπευει όλα και την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια γιατί πλέον η περίπτωση μου είναι "πολύ δύσκολη και δεν μπορεί να με αναλάβει".

Με το παραπάνω σκεπτικό, ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ισχύει το ότι ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής δεν είναι και πολύ "θεραπευτής" αλλά μάλλον ένας χλιαρός σύμβουλος, τι διαφορά έχει αυτό με μια επίσκεψη στον ΔΩΡΕΑΝ πνευματικό, κληρικό, παπά, ο οποίος - σύμφωνα με την Remedy - δεν έχει τις γνώσεις για να σε βοηθήσει; Παράλληλα υπάρχει και το άλλο πλεονέκτημα ότι δεν παρεμβάλεται συμφέρον ανάμεσα στον θεραπευόμενο και τον κληρικό / πνευματικό / παπά όπως και το ότι δεν θα κοιτάξει να σε φέρει άλλες 200 φορές πριν αποφασίσει αν θα σε βοηθήσει ή όχι. Εγώ προσανατολίζομαι - ειδικά μετά τα όσα είπα στην cube εδώ (*) - ότι η ΠΡΟΘΕΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ είναι ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ να βρεθεί σε κληρικό (και μάλλον παλαιοημερολογίτη για λόγους τους οποίους παρέθεσα νωρίτερα) παρά σε ψυχολόγο / ψυχοθεραπευτή λόγω ίδιων συμφερόντων. Σε ότι αφορά τις "εξειδικευμένες γνώσεις" τώρα, αυτές προφανώς δεν παίζουν σημαντικό ρόλο αν και εφόσον εννοούμε ότι η "ψυχοθεραπεία" είναι απάτη και ότι ουσιαστικά πρόκειται για "ψυχουποστήριξη" ή "ψυχοσυμβουλευτική" ή "ψυχανεμιστική II".

(*) Σχόλιο #742 της συζήτησης της ανάρτησης Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...F%82-%CE%91%29) στη σελίδα 50 των σχολίων (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...E%91%29/page50)
    Last edited by M87; 01-07-2016 at 11:25.

Senior Member
    Aeolus74 και Remedy, μπορεί να θέλετε να ρίξετε μια ματιά στο σχόλιο #217...
    M87 βρίσκεσαι σε πλήρη σύγχυση.

Τόση ώρα κατηγορείς τους θεραπευτές ότι εκμεταλέυονται τους πελάτες τους για να θησαυρίζουν. Επίσης ισχυρίζεσαι ότι η ψυχοθεραπεία είναι ένα σπορ των πλουσίων.

Σου απαντώ στο ποστ #216 ότι δεν ισχύουν αυτά (τουλάχιστον στο σύνολο των επαγγελματιών) διότι πολλοί από αυτούς αμείβονται με 30 ευρώ την συνεδρία άρα ούτε ληστεύουν κάποιον ούτε πλούσιοι θα γίνουν. Και τι απαντάς εσυ στο ποστ #217??? "Μου είναι πλήρως αδιάφορο το τι ζητάνε"!!! Άρα, τι συζητάμε τόση ώρα???

Τα επιχειρήματά σου είναι τόσο παιδαριώδη που καλά κάνεις και κρύβεσαι μέσα στην πολυπλοκότητα και σύγχιση της σκέψης σου, μήπως και μας αποπροσανατολίσεις. Είναι το μόνο όπλο που διαθέτεις. Μάταια όμως.

Συμπληρώνεις μετά στο ίδιο ποστ: "Δεν με απασχολεί στο ελάχιστο το τι θεωρείς εσύ "καλή" ή "κακή" αμοιβή [για τον θεραπευτή] ή αντίστοιχα "υψηλό" ή χαμηλό" κόστος [για τον θεραπευόμενο]. Με ενδιαφέρει μόνο στα πλαίσια μιας ΔΙΚΑΙΗΣ συναλλαγής, και όπως βλέπεις από τα όσα παραθέτω πιο πάνω, αυτή δεν υφίσταται. "

Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημά σου, το ότι δεν σε απασχολεί το τι σκέφτονται και τι θέλουν οι άλλοι. Τι θεωρούν καλό γι' αυτός και τι όχι. Δεν με ξενίζει αυτό. Όλοι στο συνάφι σου έτσι σκέφτονται καθώς η μόνη αλήθεια είναι η δική τους αλήθεια. Αυτός που θεωρεί ότι βοηθήθηκε από την θεραπεία (σε ψυχολόγο και όχι σε παπά) στην πραγματικότητα έχει ψευδαισθήσεις! Μάθε λοιπόν ότι ένας ψυχοθεραπευτής πρώτα απ' όλα πρέπει να ξέρει να σέβεται και να αποδέχεται την διαφορετικότητα των άλλων κάτι που εσύ δεν γνωρίζεις.

Όλη αυτή την κοντόφθαλμη και εγωκεντρική στάση προσπαθείς να την δικαιολογίσεις χρησιμοποιόντας τις αγαθές προθέσεις (τις δικές σου και των παπάδων που μπορεί να μην έχουν αποτέλεσμα αλλά από καλές προθέσεις...full). Στο όνομα του "δίκαιου" που και πάλι εσύ θα κρίνεις ποια είναι η δίκαιη και ποια η άδικη συναλλαγή μεταξύ θεραπευτή-θεραπευόμενου???

Μα ποιος νομίζεις ότι είσαι??

Banned
    Quote Originally Posted by cube View Post
    M87 ξέρεις γιατί εξαπατήθηκες από την ψυχοθεραπευτή σου? Ήταν θέλημα θεού....
    Επίσης γιατί σκας που πολλοί ψυχολόγοι είναι απατεώνες ? Μην ανησυχείς θα πανε στην κόλαση....
    Ευθυμήσαμε πάλι ..........
    Ε ναι!... Και ξέρεις γιατί από Σεπτέμβρη δεν θα σταυρώνουν πελάτη cube; Ήταν και αυτό θέλημα Θεού. Αν ευθυμήσαμε πάλι λέει...!

Banned
    Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    M87 βρίσκεσαι σε πλήρη σύγχυση.

Τόση ώρα κατηγορείς ... είσαι??
    ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΙ! Έκανα ένα λάθος. Ξέχασα ένα "θα" το οποίο μόλις προσέθεσα. Ξαναδιάβασε το σχόλιο #214.

Οι απαντήσεις μου μετά από το #214 βασίστηκαν στο εξής:

Στο σχόλιο #214 ήθελα να πω με ποιόν τρόπο η ψυχοθεραπεία ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ (ενδεχόμενα α. ή β.) να είναι sport μόνο των πλουσίων. Όταν εσύ με ρωτάς σχετικά με το αν ΕΙΝΑΙ (και καλώς με ρωτάς γιατί εγώ έκανα το λάθος) αναφέρεσαι στο παρόν.

Η αδιαφορία μου αναφερόταν στις ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ τιμές ( η αναφορά στο παρόν που έκανες λέγοντας ΕΙΝΑΙ ) για τις οποίες δεν μπορώ να πω κάτι επειδή έχουμε ελεύθερη αγορά.

Να με συγχωρείς. Συνεχίζουμε;

Υ.Γ. Αν δεν είναι κόπος μπορείς να προσθέσεις το "θα" που λείπει στα όσα παρέθεσες στο σχόλιο #216;
    Last edited by M87; 01-07-2016 at 10:27.

Banned
    Aeolus74;... Natalia_sups;...

Senior Member
    οκ συνεχίζουμε, αν και δεν απάντησες στα υπόλοιπα ερωτήματα. Έχω λοιπόν κι άλλα ερωτήματα. Στο αρχικό post αναφέρεις ότι :...πολλά από τα χαρακτηριστικά της ψυχολογίας είναι αντικείμενο καπηλείας του Χριστιανισμού.".
    Μπορείς να αναφέρεις μερικά από αυτά τα χαρ/κα?

Στο ίδιο post αναφέρεις ότι: "Στην ψυχολογία όλα γίνονται ελέγξιμα από τον, αμφιβόλου ηθικής ανθρώπινο παράγοντα, και φυσικά... ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι δωρεάν". Στην θρησκευτική θεραπευτική προσέγγιση υπάρχει και άλλος παράγοντας πέραν του ανθρώπινου? Επειδή υπονοείς ότι οι θεραπευτικές υπηρεσίες της εκκλησίας είναι δωρεάν ενώ των ψυχοθεραπευτών όχι, πως σχολιάζεις το γεγονός του ότι σήμερα υπάρχουν πολλές δομές ΜΚΟ και οργανισμοί που προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε διάφορους τομείς της ψυχικής υγείας? Αυτοί οι ψυχολόγοι-σύμβουλοι δεν προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους?

Banned
    Κάποιος/α που θα απαντήσει στα σχόλια #214 ή #217 υπάρχει;

Εδώ παραθέτω το #214 για διευκόλυνση:

Μισό λεπτό να σας απαντήσω:

Να σου εξηγήσω black_adder:

Καθότι το θεσμικό πλάισιο είναι στρεβλό (...μη το ξαναπείς αυτό...!) και οι ελέφαντες κεντρικής αφρικής έχουν πιο λεπτή επιδερμίδα αλλά και πολύ περισσότερο φιλότιμο από τους κάτωθι αναφερόμενους (βολευτές, σχετικούς υπουργούς, καθηγητές τμημάτων ψυχολογίας, ελεγκτές υπουργείου υγείας, Δ.Σ. συλλόγων ΣΕΨ και ΠΨΣ καθώς και την μεγαλύτερη μερίδα αν όχι όλους τους ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές), ο μόνος τρόπος να έχεις οποιοδήποτε αποτέλεσμα είναι να τους κόψεις τα λεφτά. Δηλαδή να απευθυνθείς στο σύνολο των θεραπευομένων.

Δέν έχεις άδικο για τις επαναλήψεις, δυστυχώς όμως κρίνονται απαραίτητες προκειμένου ο τυχαίος αναγνώστης να πληροφορηθεί το πως έχει το καθεστώς σχετικά με την ψυχοθεραπεία στην Ελλάδα. Οι ιδέες σου είναι καλές και τις σκέφτηκα και εγώ. Ετοιμάζω μάλιστα δωρεάν PDF βιβλιαράκι που θα μπορεί να κατεβάσει οποιοσδήποτε μόλις το τελειώσω και βρω χώρο για hosting.

Τώρα, επειδή εξηγώ και στο σχόλιο #742 της συζήτησης της ανάρτησης Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...F%82-%CE%91%29) στη σελίδα 50 των σχολίων (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...E%91%29/page50) ότι το πιθανότερο είναι ότι ΔΕΝ θα αλλάξουν πριν:

α. Την πλήρη ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας.

ή

β. Την επιβολή κάρτας πολίτη ή κάποια παραπλήσια / ανάλογη τεχνολογία η οποία θα επιτρέπει την σύγχρονη παρακολούθηση του συνόλου των συναλλαγών και θα επιβάλει στον καθένα μας ισοσκελισμένους ισολογισμούς, ΠΡΩΤΟΥ να προσφέρουν την οποιαδήποτε "κατοχύρωση" στον Έλληνα θεραπευόμενο.

Στη μεν μια περίπτωση (α.) όπου θα αναζητήσεις να αποθεραπευθείς χωρίς δημόσιες παροχές υγείας, το κόστος θα είναι ασύμφορο και δυσβάσταχτο με αποτέλεσμα η αποθεραπεία να αποτελεί προνόμιο μόνο των πλουσίων.

Στη δε άλλη περίπτωση (β.) όπου οι πάντες είναι υποχρεωμένοι σε ισοσκελισμένους ισολογισμούς, η ελεγχόμενη και ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής μέσω της ανόδου των τιμών καταναλωτικών προιόντων και υπηρεσιών θα σημάνει ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ για οποιοδήποτε νοικοκυριό και οι αγορές θα περιορισθούν στα απολύτως απαραίτητα. Με άλλα λόγια, θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα με την πρώτη περίπτωση σε πολύ χειρότερο γενικό καθεστώς. Δεν φαντάζομαι να υπάρχει κάποιος ο οποίος δεν πιστεύει ότι, με την τρέχουσα φορολογία, πλήθος πολιτών συμπληρώνουν ή και ζουν με "μαύρα". Εάν αυτά κοπούν επιβεβλημένα θα δεις ανθρώπινες ζωές να χάνονται.

Για τους παραπάνω λόγους νόημα έχει ότι κάνω μέχρι τα α. ή β. Από εκεί και πέρα η ψυχοθεραπεία ΔΙΚΑΙΗ ή όχι, θα αποτελεί sport των πλουσίων KAI MONO!

Να το κάνω πιο λιανά για όσους ίσως δεν το κατάλαβαν:

Εάν νομίζει κανείς ότι όταν "σφίξουν τα πράγματα" θα την βγάζει λιτά με μια ψάθα και κάνα πιλάφι όπως ο Γκάντι, συνιστώ να το ξανασκεφτεί. Μετά τα ενδεχόμενα α. ή β. τα οποία αναφέρω πιο πάνω, ΟΙ ΨΥΧΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ "ΤΡΟΦΙΜΟ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩΘΙ:

Πρωτογενή συμφέροντα: Ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές, φαρμακοβιομηχανίες ψυχοφαρμάκων, βιομηχανίες οινοπνευματωδών, καπνοβιομηχανίες, βιομηχανίες ζάχαρης, βιομηχανίες τροφίμων, πορνείας, τζόγου κλπ.

Δευτερογενή συμφέροντα: Ιατρικές υπηρεσίες και φαρμακοβιομηχανίες για την αντιμετώπιση των επιβαρύνσεων της υγείας από ψυχοφάρμακα, της κύρωσης του ήπατος από τον αλκοολισμό, του καρκίνου του πνεύμονα από το κάπνισμα, των αφροδίσιων λοιμόξεων από τις ευκαιριακές σχέσεις, του ζαχάρου, της υπέρτασης, του διαβήτη, δικηγόρους για ρύθμιση χρεών και λοιπών νομικών διαδικασιών, τράπεζες για νέα δάνεια, τοκογλύφους επειδή οι τράπεζες δεν σου δανείζουνε, ορθοπεδικούς γιατί οι μπράβοι εισπρακτικών, τραπεζών ή τοκογλύφων σου λένε την καλημέρα τους μια φορά την εβδομάδα κλπ.

Τριτογενή συμφέροντα: Συνήθως νεκροθάφτης, είδη μνημοσύνων, κηδειόσημα, χρέη που άφησε κανείς στα παιδιά του κλπ.

Και τώρα που καταλάβαμε πως λειτουργεί η πραγματική οικονομία, ένα ανέκδοτο για να ευθυμήσουμε:

"Ποιά είναι η διαφορά του δικηγόρου από την π***ανα;...
    Η π***ανα σταματάει να σε πηδάει μετά το θάνατο σου".

Senior Member
    Κάποιος/α που θα απαντήσει στα σχόλια #214 ή #217 υπάρχει;

Εδώ παραθέτω το #214 για διευκόλυνση:
    Η ερώτηση ποιά είναι?

Banned
    Το δεύτερο μέρος της #217. Από "Κάτι τελευταίο...", μέχρι τέλους.

Senior Member
    Το δεύτερο μέρος της #217. Από "Κάτι τελευταίο...", μέχρι τέλους.
    ουφφφφ...................

Senior Member
    Στο post #217 απο την μέση μέχρι τέλους υπάρχουν 2 ερωτήσεις.

1
    Γιατί ΞΑΦΝΙΚΑ ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής έγινε ψυχολόγος-σύμβουλος aeolus74;
    Δεν έγινε ξαφνικά. Οι έννοιες "σύμβουλος" και "ψυχοθεραπευτής" είναι ταυτόσημες.
    Η δεύτερη ερώτηση αυτοαναιρείται με την απάντηση της πρώτης.

Senior Member
    M87;.......

Senior Member
    Ε ναι!... Και ξέρεις γιατί από Σεπτέμβρη δεν θα σταυρώνουν πελάτη cube; Ήταν και αυτό θέλημα Θεού. Αν ευθυμήσαμε πάλι λέει...!
    Αν είσαι τόσο καλός στις προβλέψεις να παίξεις στο χρηματιστήριο

Page 16 of 42 FirstFirst ... 6141516171826 ... LastLast