Results 1 to 12 of 12
Thread: προβλημα με ''πεθερα''
-
30-06-2016, 16:16 #1
προβλημα με ''πεθερα''
παιδια καλησπερα! θα γραψω εδω το προβλημα μου γιατι δεν εχω που αλλου να το πω..οπως σας ειχα αναφερει σε προηγουμενο ποστ ειμαι σε σχεση εδω και 2 χρονια..το προβλημα μου ειναι η ''πεθερα '' μου! απο τοτε που εκανα σχεση με τον γιο της ρωτουσε τους παντες απο τον χωριο μου για να μαθει για την οικογενεια μας.. στην αρχη ολο αυτο δεν με ενοχλουσε .. ομως πριν καμποσες μερες επεσε τυχαια σε εναν πρωτο ξαδερφο της μανας μου ...και εκεινος συναντησε τυχαια την μανα μου στον δρομο και της το ειπε!...στο παρελθον ειχε γινει ενα παρομοιο περιστατικο και ειπα στον δικο μου οτι αυτο με ενοχλει και να σταματησει και μου ειπε ''ενταξει''..ομως τωρα εγιναν ξανά τα ιδια..του εξηγησα οτι με ποια λογικη τους ρωταει ολους αυτους και λεει για εμενα ?? ( οτι δηλαδη εχω σχεση με τον γιο της) ..μενω και σε κλειστη κοινωνια..τελος παντων για να μην τα πολυλογω, του ειπα με αυστηρο υφος να μην ακουσω πουθενα ξανα το ονομα μου κι ουτε οτι εχει ειπωθει το οτιδηποτε για εμενα..στην αρχη δεν το σεβαστηκε ο δικος μου και πηρε το μερος της ..επειτα ομως το σκεφτηκε καλυτερα και συμφωνησε μαζι μου..απλα δεν μπορω να καταλαβω πως παει και ρωταει για μενα απο εδω κι απο εκει?? δεν ειμαι παντρεμενη με τον γιο της , ουτε αρραβωνιασμενη, μια κοπελιτσα 19 χρονων ειμαι.. επιπλεον, ποιος ξενος της εγγυαται οτι το παιδι της θα περασει ή δεν θα περασει καλα μαζι μου;; μου φαινεται βουνο ολο αυτο και η σταση της με εχει κανει να μην την συμπαθω..το αγορι μου της εξηγησε και εκεινη προσπαθησε να με βγαλει και τρελη!! θα κανω το μπαμ!!! ποια ειναι η γνωμη σας;; ευχαριστω !
Last edited by Anna Mar; 30-06-2016 at 16:33.
- 30-06-2016, 17:25 #2
Αδικα σκας λεω εγω και οσο πιο πολυ σκας τοσο περισσοτερες και οι πιθανοτητες να βγεις εσυ η κακια η η παραξενη χωρις λογο. Ετσι κανουν στα χωρια ετσι εχουν μαθει οι μεγαλοι ανθρωποι αντε αλλαξε τους τα μυαλα τωρα...προφανως οκ απλα μια σχεση ειναι δεν ειστε ουτε αρραβωνιασμενοι ουτε τπτ αλλα κι αυτη με τα μυαλα της σα μανα το βλεπει σαν ενδεχομενο και θελει να ξερει με ποια εχει να κανει ο γιοκας της και λοιπα χαζα, εχει τη περιεργεια και οσο κραταει η σχεση τοσο πιο σοβαρα το βλεπει αυτη στο μυαλο της. Αδερφια δεν εχεις να κοψεις αντιδρασεις απο τη δικια σου μανα; Αντι να σκας γραψ'τα ολα στα παλια σου τα παπουτσια λεω εγω...αληθεια εχετε ποτε καμια επαφη; Αν οχι εγω θα προτεινα στα ισια να γνωριστουμε αντι να ρωταει δεξια και αριστερα. Καλο ειναι να υπαρχουν τα ορια και οι αποστασεις αλλα παρτην λιγο με το καλο και ισως στρωσει η κατασταση. Αν τωρα ειναι φουλ καμενια τυπου 7 θανασιμες πεθερες τι να σου πω...οκ εκει απλα κρατας αυστηρες αποστασεις και βαζεις αυστηρα ορια (τεκμηριωνοντας τα στον φιλο σου). Να τους κλεισεις τα στοματα με το ζορι δεν νομιζω οτι μπορεις...το πολυ πολυ να αρχισουν να λενε "καλε κατινα αυτη πολυ τσαουσα ειναι θέλει να μη μιλαμε για την αφεντιατς" χαχαχα χαλαρωσε...
30-06-2016, 23:09 #3
Ναταλια με καλυψες πληρως...οχι οι γονεις μας δεν εχουν γνωριστει ακομα
30-06-2016, 23:30 #4
Ε καλα αυτο δεν χρειαζεται αλιμονο...εγω εννοω να γνωρισεις εσυ τους γονεις του (και αυτος τους δικους σου αμα θες) ...ξεχωριστα...ετσι τελειως χαλαρα. Οπως θα γνωριζαν καποιον φιλο του. Εγω ας πουμε παλια μετα τον ενα χρονο γνωρισα τους γονεις του και εκεινος τους δικους μου και πηγαιναμε ο ενας σπιτι του αλλου αλλα μεταξυ τους γνωριστηκαν στα πεντε χρονια και, καμια σχεση...απλα θα μπορουσατε ξερω γω να κανονισετε οτι θα πας πχ σπιτι του να δειτε ταινια ξερω γω...και να σε γνωρισει λιγο η γυναικα επι τη ευκαιρια (χωρις πιεση, θα της εχει ξεκαθαρισει ο φιλος σου να μη σε φρικαρει με πολλα πολλα και οτι πας για να κατσετε μεσα οι δυο σας οχι να τη γνωρισεις) και να σου μιλησει λιγο, να σε δει με αυτη την αφορμη, μηπως ετσι σταματησει να ρωταει εδω κι εκει αν σχηματισει μια δικια της εικονα. Εμενα ρε συ περνουσα απ'εξω και με κοιταζε κρυφα απο το μπαλκονι χαχαχα κι ελεγε δε μπαινει και δε μας καταδεχεται και και και...ε πουλησα τρελιτσα, πηρα τα γλυκακια μου και ειπα γεια σας ηρθα, παω να δουμε ταινια και να πεσει μπαλαμουτι με το γιο σας τωρα στο δωματιο (χαχα καλα το τελευταιο δε το ειπα πλακα κανω προφανως)....καταλαβες για τι πραγμα μιλαω...εκτος και αν τα πραγματα ειναι τοοοοσο χωριο πια εκει που εισαι και το να πας σπιτι του θα θεωρηθει ξερω γω κατι το σοβαρο/επισημο.
01-07-2016, 13:21 #5
Ναταλια οι δικοι του με εχουν γνωρισει...κι οι γονεις μου επισης εχουν γνωρισει τον συντροφο μου..απλα πιστευω οτι ειναι τσαουσα και οτι θελει να ελεγχει τα παντα..οταν της ειπαμε να συγκατοικησουμε ειπε στον γιο της " ειναι νωρις ακομα, αν συγκατοικησετε απο τωρα θα παντρευτειτε και συντομα"...και σε αλλα θεματα του περναει εμμεσα την γνωμη της κι εκεινος την υποστηριζει με αποτελεσμα να τσακωνομαι μαζι του...μπροστα μου το παιζει καλη, αλλα πιστευω οτι ειναι διπροσωπη..πως γινεται να μου μιλαει γλυκά και να με θεωρει παιδι της (οπως λεει) κι απο πισω , οταν δεν ειμαι εγω εκει να ρωταει δεξια κι αριστερα για μενα;;; ισως να ειμαι και υπερβολικη (που δεν το νομιζω)...ευχομαι ομως να μην εισχωρησει αργοτερα και στα πιο προσωπικά...γιατι εκει το κοβω να πηγαινει το πραγμα...επισης μπορω να σου αναφερω αλλα 2-3 περιστατικα ( αν το θες κι εσυ βεβαια) που με εχει φερει σε δυσκολη θεση
01-07-2016, 13:52 #6
Ωπ...αν ο φιλος σου δεν ξερει να βαζει ορια και να εχει τη δικια του γνωμη (που ετσι φαινεται απο οσα περιγραφεις) ειναι θεματακι...ειναι στο χερι του αντρα το κατα ποσο θα αφηνει τη μητερα του να τον επηρεαζει και να ανακατευεται. Δηλαδη τι, ηθελε να συγκατοικησετε του ειπε η μαμα οχι και ειπε α οκ οτι πεις; Απο τη μια δεν ειναι τραγικο να ρωτησει μια γνωμη αλλα απο την αλλη αν αυτη ειναι ο τυπος που δεν εκτιμα την αυτονομια των παιδιων της και χωνεται θα καταληξει να σας δινει οδηγιες και σε τι σταση να το κανετε λολ...Βεβαια ειναι και νεος αν ειναι στην ηλικια σου ξερω γω...χεσε μεσα Πολυχρονη τι περιμενες :P Τη συμπεριφορα με τα ορια που σου περιγραφω την εχει καποιος που ξερει τι θελει, παταει λιγο στα ποδια του, στα 19-20 τι θες να κανει; Ναι για πες μου και τα αλλα σκηνικα αν θελεις...
01-07-2016, 14:21 #7
Ναταλια ειναι 24 χρονων και σε λιγους μηνες γινεται 25...ενα αλλο σκηνικο ηταν το εξης: Θυμαμαι τοτε πηγαινα τριτη λυκειου και ερχοταν σε μενα βραδυ (μετα τις 8 και καθοταν ως τις 12)...κι εκεινη τον επαιρνε τηλεφωνο και του εκανε σκηνες , του τυπου: " που εισαι παιδι μου;;; ειναι 11:30 η ωρα...θες να παθει κανενα εγκεφαλικο η μανουλα;; θες να πεθανει;" ...ή μια αλλη φορά ηταν να παω για μια εβδομαδα στην πραγα αλλα τελικα δεν πηγα επειδη δεν ειχα χρηματα και μια μερα που πηγα σπιτι της μου ειπε: " εσυ τελικα δεν θα πας στην πραγα;;;" (χωρις ποτε να της εχω αναφερει κατι για το ταξιδι) και μετα συνεχιζε να λεει κι αλλα...επισης μια αλλη φορα, τον χειμωνα ειχαμε παει στα χιονια και οταν ηταν να φυγουμε μουρμουριζε κι ελεγε " ναι μην ξεχασετε να γυρισετε ολα τα μερη εσεις" ( με ειρωνικο τροπο)...εσυ τι γνωμη εχεις για αυτα;;
01-07-2016, 15:25 #8
Χαχαχα συγνωμη αλλα μου φαινονται αστεια...καταλαβα τον τυπο :)
Δεν θα σου πω αν ειναι οκ η οχι, ειναι παντως πολυ συνηθισμενο. Και η δικια μου η μαμα καπως ετσι ειναι (ηταν βασικα) με τον αδερφο μου. Αλλα ξερει να της βαζει ορια και εχει συμμαζευτει η κατασταση...βασικα απο ενα σημειο και μετα εχει καταλαβει που εγκειται η ευτυχια του και οτι δεν σηκωνει πολλα πολλα και ΟΤΑΝ και ΑΝ υπαρχει συναναστροφη με τη νυφη την εχει στα ωπα ωπα :P Να σημερα ηρθαν για φαγητο και της εκανε ξεχωριστα φαγητο επειδη δεν τρωει καποια πραγματα και κουβεντα δεν ειπε. Και η νυφη μου αντιστοιχα ειναι τσιλ και καταδεκτικη και βαζει νερο στο κρασι της, εφαγε πχ απο ολα. Να ενα μικρο δειγμα για να καταλαβεις.
Και αμα πεταξει καμια βλακιτσα η μαμα μου της θυμιζει συντομα και περιεκτικα πως εχουν τα πραγματα ο αδερφος μου και μπαινουν στη θεση τους ολα. ΑΛΛΑ...και η νυφη μου δεν ειναι ο τυπος που θα μπει σε αντιπαραθεση με τη μανα του αλλου. Ελεος τι να περιμενει δηλαδη να ειναι ο αλλος ορφανος η να πουλησει τη μανα του; :P Εσυ πως θα ενιωθες αν το αγορι σου τσακωνοταν μαζι σου και σου εδινε να καταλαβεις οτι η κυριαρχη σταση σου ειναι "η εγω η η μανα σου"? Αν το διαισθανομουν εγω αυτο καταρχην θα το εκλαμβανα οτι δεν νοιαζεται για εμενα αλλα ειναι καθαρα θεμα κτητικοτητας. Καποιος που νοιαζεται καταλαβαινει οτι δεν επεσα απο τον ουρανο ουτε με εφερε ο πελαργος, καποιος που με αγαπα το λιγοτερο ΣΕΒΕΤΑΙ τους αλλους ανθρωπους που με αγαπουν και που αγαπω κι εγω και θελει να τα εχει καλα μαζι τους. Αν ερχεσαι σε ανοιχτη εντονη αντιπαραθεση σε αυτα τα θεματα και εκφραζεις αρνητισμο απεναντι της να ξερεις πως εν μερει το προκαλεις κι εσυ και δεν θα σου βγαινει σε καλο. Να εκφραζεις οτι σε ενοχλει αλλα οχι με τροπο που κανει τον αλλον να νιωθει διαιτητης η οτι πρεπει να κανει καποια επιλογη...μπορει να μη του το λες αλλα να του το δειχνεις με τις αντιδρασεις σου, να το "διαισθανεται"...Αντι για αυτο μπορεις να δειξεις οτι καταλαβαινεις τα κινητρα της και το πως λειτουργει και οτι νοιαζεται για το παιδι της (που οντως μπορεις να το καταλαβεις φανταζομαι) αλλα και να εξηγησεις οτι η πολλη επεμβατικοτητα δεν ειναι υγιης...οχι μονο στη σχεση σας αλλα γενικα στη ζωη του. Και οτι αν θελει το καλο του θα τον αφησει να παιρνει τις δικες του αποφασεις, ασχετα που η συμβουλη και η γνωμη ΑΝ ζητηθει ειναι καλοδεχουμενη. Βεβαια αν του τα πεις αυτα παιζει να νιωσει το αλλο "με λες αχρηστο μαμακια;" λολ...θα επρεπε να τα αντιλαμβανεται απο μονος του το αγορι σου. Δεν ξερω τι μπορεις να κανεις ειλικρινα...σκοπος δεν ειναι να βρειτε ποια θα τον χειραγωγει για ονομα του χθουλου μην μπεις στη διαδικασια να κανεις τετοιο πραγμα. Σκοπος ειναι να ειναι υγιεις οι σχεσεις απο ολες τις πλευρες...
Θα προτεινα να μη κανεις τιποτα για την ωρα και να δεις λιγο πιο ψυχραιμα και χαλαρα τα πραγματα...τα παραδειγματα που εφερες ειναι απλα κουτσομπολιο. Το ιδιο θα μπορουσαν να κουτσομπολευουν και οι γειτονισσες η η θειαδες σου η οι φιλες/γνωστες σου. Θα σε πειραζε το ιδιο πολυ αν μιλουσαμε για αλλο ατομο λοιπον και οχι τη μαμα του φιλου σου; Πρωτον πιστευω θα σε πειραζε λιγοτερο...τι να περιμενεις τωρα, να μην ειναι οι κουτσομποληδες κουτσομποληδες γενικα; Πλακα κανεις; :P Και δευτερον σκεψου πιο ψυχραιμα τι ειναι αυτο που σε ενοχλει/σε κανει να νιωθεις αβολα/σε τσιτωνει τοσο...γιατι να σου πω κατι και να σε κουτσομπολευει καποιος (γενικα οποιοσδηποτε) δεν ειναι λογος να χαλιεσαι τοσο, ειδικα αν εισαι συμφιλιωμενη/χαρουμενη με τις επιλογες σου.
Και κατι ακομα...δεν ειναι προσωπικο το θεματακι της μαζι σου να ξερεις, πιθανοτατα απλα ετσι ειναι σαν ανθρωπος, ετσι σκεφτεται, ετσι μιλαει, ετσι αντιδραει, και δε σημαινει πως ειναι κακοπροεραιτη (δε τη ξερω λεμε τωρα)...πιστευω το ιδιο θα φεροταν με οποιαδηποτε. Βασικα μπορει συγκριτικα με αλλη περιπτωση να σου φερεται και γαματα που ξερεις λολ μπορει να εχει και πολυ χειροτερο προσωπο και να βαζει και τα δυνατα της να ειναι καλη...γενικα μη το παιρνεις προσωπικα θα ελεγα εγω.
Τελος την ιστορια με τον ηλιο και τον ανεμο που βαλανε στοιχημα ποιος θα κανει τον ανθρωπο να βγαλει το παλτο του την ξερεις...με το καλο θα εισαι κι εσυ πιο ηρεμη και θα βγει πιο ευκολα ακρη πιστευω.
01-07-2016, 16:15 #9
Ναταλια πολυ ωραια αυτα που εγραψες...και οσον αφορα αυτο που με ρωτησες το τι με τσιτωνει ειναι η σταση της που του περναει εμμεσα τη γνωμη της χωρις εκεινος να το καταλαβαινει και την υποστηριζει κι απο πανω ..π.χ σε αυτο που ανεφερα οτι πηγε και εκανε κουβεντα στον θειο μου , μου ειπε το αγορι μου " εγω λεω να πας να μεινεις στα βουνα να μην εχεις κι επαφες με κανεναν"...σε ολα τα θεματα τον παιρνει με το μερος της, νιωθω σαν να μην εχει αποψη ο δικος μου και οτι του πει εκεινη κανει....δεν ειναι δηλαδη απλως μια γνωμη κι τερμα ως εκει..απλα λειτουργει συμφωνα με τα δικα της "θελω"..βαζει και τις σαλτσες της και τον πειθει περισσοτερο...μια αλλη φορά τον ειχε πριξει να γνωριστουν οι γονεις μας μεταξυ τους και επειτα με πιεζε το αγορι μου να το επιδιωξω ολο αυτο...οι γονεις μου δεν ηταν ετοιμοι για κατι τετοιο ...ομως συνεχισε να με πιεζει ...εγω το επιδιωξα για ακομη μια φορα , πραγμα που δημιουργησε φασαρια μεσα στην οικογενεια...δηλαδη εγω νιωθω οτι με βαζει η μανα του σε ενα τρυπακι στο οποιο εγω πρεπει να λειτουργησω συμφωνα με τα δικα της "θελω" και τις δικες της επιθυμιες χωρις να νοιαζεται για το αν θα ερθω εγω σε συγκρουση ή οχι με τους γονεις μου...στο προσωπο της βλεπω μια αυταρχικη γυναικα που θελει να κανει τα παντα οπως τα θελει η ιδια ...επισης πειθει και τον δικο μου στα παντα με πλαγιο τροπο με αποτελεσμα να αισθανομαι οτι εχω να κανω με ατομο το οποιο δεν εχει δικη του γνωμη και κριση...
01-07-2016, 16:45 #10
Αν οντως χειραγωγει τον γιο της δυσκολα τα πραγματα...τι να σου πω...αλλα κι εσυ αντι να λες τι θες και τι δεν θες μου λες "δεν ηταν ετοιμοι οι γονεις μου για την γνωριμια"...οι γονεις σας θα συζησουν καλε οι εσεις οι δυο; Σκεφτεστε και οι δυο σαν παιδια για αυτο και αφηνετε χωρο στους γυρω γυρω να επεμβαινουν και να λεει καθενας το μακρυ του και το κοντο του. Αντιστοιχα μπορουσε πχ το αγορι σου να ειχε ανοιξει θεμα: "οι γονεις της δε θελουν να συζησουμε, την επηρεαζουν πιο πολυ απο οτι θα επρεπε"...βασικα σε αυτες τις ηλικιες τι σκοτιζεστε; Ελεος μικρη εισαι νεος ειναι και αυτος η οικονομια ειναι σκατα τι ακριβως συζηταμε;
Το θεμα ειναι εσεις μεταξυ σας να ειστε καλα και να τα βρισκετε και ασε τους αλλους...καντε μια συζητηση/μια συμφωνια τα της σχεσης ΣΑΣ να τα συζητατε πρωτα πρωτα παντα εσεις οι δυο μεταξυ σας, να βαζετε προτεραιοτητα τη γνωμη τη δικια σας και τα συναισθηματα τα δικα σας (και ο ενας του αλλου) και αφηστε τι νομιζουν οι τριτοι. Δεν νομιζω να ειναι παραλογη προταση και να μη συμφωνησει το αγορι σου...
01-07-2016, 17:29 #11
01-07-2016, 17:30 #12
Cube χαχαχα ✌