Τα ξαναλέω γιατί είστε ανεπιδεκτοι - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 45 of 45
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Αλαφροίσκιωτος View Post
    Αυτα τα παιδια ειναι εξαιρεσεις,τα περισσοτερα παιδια μελι την περνανε,εκτος και αν τους κακοποιουν οι γονεις τους ή τρωνε bullying στο σχολεια.Ειδικα προ κρισης που υπηρχε και χρημα,οι πιτσιρικαδες περνουσαν ζωη χαρισαμενη.
    Ανεκαθεν (κριση ξεκριση) οσοι ισορροπημενοι ενηλικες υπαρχουν τοσα ισορροπημενα παιδια υπαρχουν...και ο νοων νοειτω...επισης οι πειραγμενοι ενηλικες δεν πεφτουν απο τον ουρανο ως πειραγμενοι ενηλικες...κατι ψιλογαμηθηκε στη παιδικη τους ηλικια. Επισης στα παιδια ειναι πιο δυσκολο να εντοπιστει καποια προδιαθεση η καποιο συμπτωμα, πρωτον ειναι στην αναπτυξη και μπορει να τα μπερδεψει καποιος με φυσιολογικα σταδια αναπτυξης και δευτερον ενα παιδακι σπανια θα παρατηρησει τον εαυτο του ωστε να πει στη μαμα και το μπαμπα του "σκεφτομαι/νιωθω ετσι/αλλιως..." απλα τα σκεφτεται τα νιωθει, τα βιωνει...και τα χρονια περνουν...και ο ενηλικας κανει το μπαμ. Και νομιζουμε πως το "ξεβιδωμα" ερχεται ξαφνικα με την ενηλικιωση...
    Τα παιδια θα επρεπε να ζουν μια ζωη μελι οπως την περιγραφεις ναι, αλλα εγω απο τους 25 μαθητες που ειχα περσι μπορω να σου πω απο τωρα τι προβληματα εχουν ηδη/θα εχουν μεγαλωνοντας οι 8...και αυτο αν δεν μου ξεφυγε κατι. Και δεν εχει σημαδια κακοποιησης απο γονεις καποιο...παραμελησης ναι, σκατα διαπαιδαγωγησης ναι, υπερβολικων απαιτησεων απο δεκαχρονο απο νευρωτικη μανα ναι, κακοποιησης οχι. Και μια περιπτωση εντονης κοινωνικης συστολης. Απο ολα εχει ο μπαξες...μπορω να φανταστω και τα οχτω παιδια που σου λεω με καταθλιψη το λιγοτερο. Το βλεπεις στα ματια τους οτι αυτη η ζωη θα τους πεσει βαρια...
    Κατα τα αλλα ας χαπακωνονται και ας θεραπευονται οι ενηλικες φυσικα οχι τα παιδια αλιμονο, και ας προσφερουν στα παιδια τη ζωη που χρειαζονται για να μεγαλωσουν ισορροπημενα δεν αντιλεγω.

(Αυτα μιλωντας γενικα οχι για περιπτωσεις παιδικης ψυχοπαθειας ξερω γω)

Banned
    Quote Originally Posted by Natalia_sups View Post
    Ανεκαθεν (κριση ξεκριση) οσοι ισορροπημενοι ενηλικες υπαρχουν τοσα ισορροπημενα παιδια υπαρχουν...και ο νοων νοειτω...επισης οι πειραγμενοι ενηλικες δεν πεφτουν απο τον ουρανο ως πειραγμενοι ενηλικες...κατι ψιλογαμηθηκε στη παιδικη τους ηλικια. Επισης στα παιδια ειναι πιο δυσκολο να εντοπιστει καποια προδιαθεση η καποιο συμπτωμα, πρωτον ειναι στην αναπτυξη και μπορει να τα μπερδεψει καποιος με φυσιολογικα σταδια αναπτυξης και δευτερον ενα παιδακι σπανια θα παρατηρησει τον εαυτο του ωστε να πει στη μαμα και το μπαμπα του "σκεφτομαι/νιωθω ετσι/αλλιως..." απλα τα σκεφτεται τα νιωθει, τα βιωνει...και τα χρονια περνουν...και ο ενηλικας κανει το μπαμ. Και νομιζουμε πως το "ξεβιδωμα" ερχεται ξαφνικα με την ενηλικιωση...
    Τα παιδια θα επρεπε να ζουν μια ζωη μελι οπως την περιγραφεις ναι, αλλα εγω απο τους 25 μαθητες που ειχα περσι μπορω να σου πω απο τωρα τι προβληματα εχουν ηδη/θα εχουν μεγαλωνοντας οι 8...και αυτο αν δεν μου ξεφυγε κατι. Και δεν εχει σημαδια κακοποιησης απο γονεις καποιο...παραμελησης ναι, σκατα διαπαιδαγωγησης ναι, υπερβολικων απαιτησεων απο δεκαχρονο απο νευρωτικη μανα ναι, κακοποιησης οχι. Και μια περιπτωση εντονης κοινωνικης συστολης. Απο ολα εχει ο μπαξες...μπορω να φανταστω και τα οχτω παιδια που σου λεω με καταθλιψη το λιγοτερο. Το βλεπεις στα ματια τους οτι αυτη η ζωη θα τους πεσει βαρια...
    Κατα τα αλλα ας χαπακωνονται και ας θεραπευονται οι ενηλικες φυσικα οχι τα παιδια αλιμονο, και ας προσφερουν στα παιδια τη ζωη που χρειαζονται για να μεγαλωσουν ισορροπημενα δεν αντιλεγω.

(Αυτα μιλωντας γενικα οχι για περιπτωσεις παιδικης ψυχοπαθειας ξερω γω)
    Οπότε, δεν συμφωνείς ότι η διέξοδος από τα ψυχικά προβλήματα είναι μονόδρομος αν θέλεις να βοηθήσεις τα παιδιά αλλά και τους ενήλικες οι οποίοι έχουν ψυχολογικά προβλήματα;

Senior Member
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    Οπότε, δεν συμφωνείς ότι η διέξοδος από τα ψυχικά προβλήματα είναι μονόδρομος αν θέλεις να βοηθήσεις τα παιδιά αλλά και τους ενήλικες οι οποίοι έχουν ψυχολογικά προβλήματα;
    Μα δεν ειπες κατι καινουριο...η διεξοδος απο τα ψυχικα προβληματα ναι ειναι κατι επιθυμητο. Το πως το εννοει κανεις τωρα δεν θα κατσω να το αναλυσω μαζι σου γιατι βλεπω πας να με μπλεξεις στη δικια σου συζητηση. Εγω θα πω μονο το εξης για τη καταθλιψη τουλαχιστον και καποια αλλα νοσηματα: Οι ενηλικες ας παιρνουν χαπια, ας προσευχονται, ας κανουν ψυχοθεραπεια, ας κανουν θυσιες στον σατανα, ας κοψουν το λαιμο τους αλλα οφειλουν να βγαλουν τον εαυτο τους απο το βουρκο για να προσφερουν στα παιδια ενα ισορροπημενο ηρεμο χαρουμενο περιβαλλον για να μεγαλωνουν χωρις προβληματα και χωρις μη υγιη παραδειγματα αλληλεπιδρασης με τον κοσμο και τους αλλους ανθρωπους απο τους ιδιους...γιατι ασχετα τι θα του πεις του παιδιου αμα σε βλεπει θα απορροφησει αυτο που βλεπει/νιωθει απο εσενα.
    Απλο ειναι, υγιεις ενηλικες=υγιη παιδακια...σκατα ενηλικες=καπου χωλαινει το παιδακι στα βιωματα του και θα γινει σκατα ενηλικας...τελος.

Εκτος και αν μιλαμε για σχιζοφρενεια πχ...που καλλιστα μπορει καποιος να εχει μια χαρα υπεροχη παιδικη ηλικια και μετα να γινει οτι ειναι να γινει. Εκει δεν καταννοουμε πληρως τα αιτια...

Banned
    Elis δεν είμαστε εμείς ανεπίδεκτοι μαθήσεως απλά εσύ έχεις μάθει να είσαι μαχητής της ζωής επειδή έτσι σου μάθανε να είσαι και πιστεύεις ότι όλοι μπορούν να τα καταφέρουν όπως εσύ.

Senior Member
    Θα σου πω λοιπόν τι μου μάθανε πέντε χρονών με πήγαν γυμναστήριο εκεί έμαθα να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου οχτώ χρονών με πήγαν στο χωράφι εκεί κατάλαβα ότι πρέπει να δουλεύω από οχτώ μέχρι δεκαπέντε έκανα γυμναστική το απόγευμα και δουλειά τα Σάββατα στα δεκαπέντε είχα μεγαλώσει σαν άντρας στα δεκαοχτώ βγήκα για δουλειά και πέρασα στο ΤΕΙ τότε αν θυμάσαι δε δούλευε κανένας πιτσιρικάς γιατί είχαν όλοι καλούς μισθούς δούλευα έξι μήνες ένα χρόνο έβγαζα λεφτά μετά καθόμουν τα έτρωγα ενώ σπούδαζα μετά έπαθα το ατύχημα πάνω σε δουλειά από πίεση μετά πήγα στρατό έμαθα να αντέχω στην πίεση βγήκα από στρατό και από τότε έμαθα πόσο δύσκολα βγαίνει το ψωμί για τους αγρότες άλλο σπούδασα άλλο έκανα ότι βρήκα μόνος μου από δουλειά έκανα όταν ήθελα δουλειά ρωτούσα εδώ εκεί κι έβρισκα με χαμηλό μεροκάματο για την τότε εποχή ευτυχώς ήταν οι συλλογικές συμβάσεις κι έτσι έφταναν τα λεφτά και για όταν καθόμουν τώρα δουλεύω είναι θέμα επιβίωσης ότι βγάζω κάτι λίγα μπαίνει στο σπίτι να μη στα πολυλογώ δε μου έμαθαν και πολλά εγώ ήθελα πολλά μικρός αλλά μου τύχε και το ατύχημα και η κρίση όποτε μάλλον είναι θέμα θέλησης και προσπάθειας και τίποτα άλλο και εγώ δεν ακούω κανένα ακούω μόνο το κεφάλι μου για να καταλάβω ότι εκτός από γυμναστική χρειάζεται και μια ψιλό διατροφή πέρασαν χρόνια αλλά στα δύσκολα όταν θα έπεφτα στο κρεβάτι και ήταν αγώνας να πάω μέχρι κουζίνα είπα θα το παλέψω θα πηγαίνω έστω μόνο για καφέ και μετά σιγά σιγά πήγα για δουλειά πάλι και τώρα εδώ και τρία χρόνια είναι θέμα επιβίωσης αυτά μου μάθανε
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    ναταλια τα παιδακια που λες μπορει να καταληξουν με καταθλιψη το λιγοτερο και με ναρκομανεια το χειροτερο δεν υπαρχει σοβαροτερη ασθενεια απ την ναρκομανεια πεθαινεις βασανιστικα...επισης εγω ειμαι και πρωην ναρκομανης και ψυχωτικος βαλε και αντικοιωνικα στοιχεια και εχουμε ενα συνδιασμο μακελειο αλλα μαντεψε ειμαι καθαρος εργαζομαι και ειμ λειτουργικος....γιαυτο δεν ανεχομαι να μου το παιζουν κακομοιρηδες αγχωτικοι και καταθληπτικοι γτ παρολη την δηθεν ασθενεια τους εχουν σπιτι και ενα πιατο φαγητο εγω με την ναρκομανεια με ρωτας αν τα ειχα αυτα...

ααα και μιλησα για ναρκομανεια γτ αυτη η ασθενεια ειναι δημιουργημα κακης παιδειας και κοινωνικου περιβαλλοντος δεν γινεται καποιος ναρκομανης επειδη εχει πλακα κ οταν εννοω ναρκομανεια εννοω τα βαρυα οχι τα ραμολιμεντα που πινουν χασισακι

Senior Member
    Ε ενταξει και επειδη υπαρχουν και χειροτερα δηλαδη τι δεν εχει το δικαιωμα να εχει καποιος το πονο του; Ο πονος του καθενα ειναι προσωπικο του βιωμα, η συγκριση δεν προσφερει κατι. Γιατι αν το παμε ετσι εσυ ησουν ναρκομανης στο δρομο αφου μεγαλωσες και καποια παιδια σε αλλες χωρες αναγκαζονται να πιανουν οπλα απο τα πεντε η δεν εχουν νερο να πιουν η λιωνουν ζωντανα αργα και βασανιστικα απο αρρωστιες ελονοσιες και εμπολα...με αυτο το επιχειρημα ενας ναρκομανης εδω στην ελλαδα παλι καλα να λεει...ελπιζω να καταλαβες πως το εννοω. Οτι το να υποφερει κανεις ειναι κατι το πολυ προσωπικο.
    Απο εκει και περα καποιον μπορει να τον εμπνεει η ιστορια σου, ναι ειναι αξιοθαυμαστο που περασες οτι περασες και πατας στα ποδια σου με το καιρο, αλλα οπως εσυ χρειαστηκες το χρονο και το τροπο σου και δεν εγιναν ολα σε μια μερα ετσι ο καθενας οτι και να εχει χρειαζεται το χρονο του και τον τροπο του...και θα το "παιξει" καταθλιπτικος η αγχωμενος η οτι εχει οσο χρειαζεται μεχρι να σταθει στα ποδια του με τον δικο του ρυθμο...

Senior Member
    ναταλια δεν συγκρινω με την εννοια οτι εγω επειδη ημουν ναρκομανης και ειμ τρελος ειμ χειροτερα....συγκρινω με την εννοια πως εγω σηκωθηκα και περνω μια αντιψυχωτικη αγωγη και οι αλλοι περνουν 2-3 αγωγες και ποσα ηρεμιστικα;
    δλδ εγω που βαραγα και μαχαιρωνα τι επρεπε να περνω; να μου τσιμεντωσουν τα ποδια; ας παρουν οσα φαρμακα θελουν αλλα να αναγνωρισουν οτι ειν φυγοπονοι κιολας..

εγω δεν με συγκρινω με κανεναν απλα λεω την εμπειρια μου και μεσα απο αυτο οτι ολα διορθωνονται και ναι ειν αληθεια αυτο

Senior Member
    Καθόλου φυγόπονοι δεν είμαστε απλά δεν είμαστε μαζοχιστές...αν κάνω πως κόβω την αγωγή μου στην καλύτερη περίπτωση θ' αρχίσω ν' αυτοτραυματίζομαι πάλι, στην χειρότερη τις απόπειρες πάλι...μόνο για τις απόπειρες δέχομαι να χαρακτηριστώ φυγόπονη ακριβώς γιατί όντως τις έκανα για να φύγω από τον πόνο...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Kavkaz εγω καταλαβα τι εννοεις...απλα να στο πω ετσι...καποιοι ανθρωποι οταν βραζουν στο καζανι της ζωης ειναι σαν το αυγο, και καποιοι αλλοι σαν τη πατατα...αλλος σκληραινει και "δυναμωνει" και αλλος γινεται πουρες, ασχετα αν βραζουν στο ιδιο νερο.
    Δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ιδιοι...Τον καθενα τον βοηθαει κατι διαφορετικο και η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη...ο αδερφος μου για παραδειγμα που εχει σοβαρη ψυχωση παιρνει 13 χαπια την μερα....13! Την δικια σου ελλειψη συμπονιας η συναισθηματος δεν την ειχε ποτε αλλα ειχε βιαιες τασεις μια ζωη. Μετα τη κριση τα μετανιωνε και ενιωθε ασχημα που εκανε κακο...το θεμα ειναι πως θυμαμαι κι αυτος παλια προσπαθησε 3-4-5 φορες, πολλες φορες γενικα να παιρνει λιγοτερα χαπια και να μη δινει σημασια σε οτι τον ταλαιπωρει, και να γυμναζεται, και να πηγαινει παλη (παγκρατιο) και δουλευε παραλληλα πολυ σκληρα και προσπαθουσε παρα πολυ να εχει τον ελεγχο. Το θυμαμαι πολυ καλα. Αλλα...αρχισε να αλλαζει δουλειες και να τις χανει γιατι του γινοταν δυσκολο να τα κανει ολα μαζι, τα χαπια αυξανοντουσαν γιατι χρειαζοταν κατι διαφορετικο προφανως, το περιβαλλον στο οποιο ζει και καποια τραυματα του δεν βοηθουν, το γυμναστηριο και η κουραση αρχισαν να του χαλανε τη διαθεησ αντι να τη φτιαχνουν...το παλεψε πολυ ομως αληθεια σου λεω. Αλλα τωρα βλεπω πως αν εξαιρεσουμε την αρρωστια του ο χαρακτηρας του ειναι τι να σου πω...ειναι ευαισθητος, πιο καλος και τρυφερος απο καρδια μαρουλιου. Δεν ειναι οτι δεν κοπιασε η δεν υπηρξε εργατικος η οτι κοτεψε, υπηρξε τρελλα θαρραλαιος πολλες φορες. Αυτο που θελω να πω ειναι πως δεν αντεχουν ολοι το βαρος του κοσμου, καποιοι υποκυπτουν στη πιεση.... :/
    Αυτο για τις συνθηκες που ισχυουν στην ελλαδα του σημερα ετσι....τωρα τι πηγε στραβα και αν...αν ειχε ενα πιο ηρεμο περιβαλλον, αν δε δουλευε τοσο σκληρα, αν ειχε καλυτερη ψυχολογικη στηριξη, αν οι γιατροι δε διναν τα χαπια σα καραμελες αν αν.....δεν εχει νοημα γιατι τιποτα απο αυτα δεν ισχυει δυστυχως...
    Δεν ειναι πως δεν το παλευουν ολοι, καποιοι το παλευουν καποιοι θα το δεχτω οχι, βολευονται. Καποιοι το παλευουν περισσοτερο καποιοι λιγοτερο...σε καποιους γινεται ενα "κλικ" λογω ενος συνδιασμου διαφορων παραγοντων που ισως δεν θα μαθουμε ποτε και ξερουν οτι κατι πρεπει να κανουν και τι και πως ενω σε αλλους δεν γινεται...η δεν ξερουν τι η πως η οτι πρεπει...ειναι θεμα χαρακτηρα, συγκυριων, και προσωπικης βουλησης...λιγο απο ολα ειναι...βεβαια αν γινει το κλικ που λεω φυσικα στις περισσοτερες περιπτωσεις οι οδηγιες που δινετε ειναι καλες και βοηθουν και αναγαγουν τη ποιοτητα ζωης του ατομου, σε αυτο δε θα διαφωνησει κανεις :)

Senior Member
    το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
    Last edited by Aeon; 05-07-2016 at 19:28.

Senior Member
    Quote Originally Posted by kavkaz View Post
    Καλά ότι πεις...μόνο εσύ έχεις πρόβλημα κι όλοι οι άλλοι είναι καλά συν του ότι όλο τα ίδια επαναλαμβάνεις, στο τέλος θα μας βγεις και περήφανος...κακώς ασχολήθηκα να κάνω συζήτηση...κατά τα άλλα δεν θα άκουγα μπινελίκια από σένα, να χαρώ σταθερότητα απόψεων...
    Last edited by Aeon; 05-07-2016 at 19:28.
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Last edited by Aeon; 05-07-2016 at 19:29.

Senior Member
    Καβ η Ναταλία η μορφωμένη είπε όλο το νόημα της ζωής σε μια φράση κάποιοι δεν αντέχουν και κάποιοι γίνονται σκληροί αυτή είναι η αλήθεια και εκτός από μορφωμένη έγινε και ερωτεύσιμη με αυτά που λέει ������
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Quote Originally Posted by M87 View Post
    Και σήμερα θα είναι ευτυχισμένα αρκεί να μην ονειρεύονται ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ κλπ. Εκτός και αν κανένα κερδίσει το λόττο, όλα τα υπόλοιπα θα πρέπει να κάνουν κάποιους μικρούς συμβιβασμούς τους οποίους δεν θα τους δεις σε επίσημες ανακοινώσεις μέχρι να είναι πολύ αργά.

Π.χ. δημογραφικό και τεκνοποίηση, εργασία σε έναν μόνο εργοδότη, οχτάωρο, 5νθήμερη εργασία, ασφάλιση, συνταξιοδότηση.

Μικροπράγματα δηλαδή.
    Δεν τα σκεφτονται ολα αυτα που λες πριν τελειωσουν το σχολειο,για να μην πω πριν τελειωσουν τη σχολη και το στρατο.Μεχρι τοτε τραλαλα τραλαλο.

Page 3 of 3 FirstFirst 123