Results 76 to 90 of 116
Thread: Γιατί είμαι καταθλιπτικός;
-
20-02-2008, 23:51 #76
Manthes ο καθένας έχει μια διαφορετική θεωρία για τον εαυτό του, εσύ θα νιώσεις λίγος αν καταφύγεις στο γιατρό, κάποιος άλλος θα το θεωρήσει ως άλλη μία επιλογή του για να βοηθήσει ο ίδιος τον εαυτό του, σαν ένα άνοιγμα στον ορίζοντα. Οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί οπότε δε μπορούν να ισχύουν για όλους τα ίδια πράγματα. Παρεπιμπτόντως εγώ δεν έχω επισκεφτεί ποτέ ψυχολόγο, εκτός από μία υποχρεωτική στα 15 μου μετά από απόπειρα αυτοκτονίας αν και δε τη θεωρώ άξια λόγου γιατί ήταν τυπική και ήταν μέσα και η μητέρα μου. Στα 21 μου είχα κατάθλιψη για ένα χρόνο αλλά το έλυσα μόνη μου το θέμα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι αν βλέπω να βασανίζεται ένας άνθρωπος και δε φαίνεται να μπορεί να κατανοήσει την αιτία του προβλήματός του δε θα του πω να εξετάσει και το ενδεχόμενο να επισκεφτεί ψυχολόγο. Αυτά πάνε ανάλογα με τον άνθρωπο και ανάλογα με το πρόβλημα.
Από την άλλη μου έκανε φοβερή εντύπωση γιατί τόσοι πολλοί προσπάθησαν με τόσα επιχειρήματα να σε πείσουν για το καλό που θα σου κάνει ένας ψυχολόγος.
Γιατί να φας ban δεν κατάλαβα, δεν υπάρχει κανένας λόγος και σε αυτό το φόρουμ από ότι γνωρίζω δεν είχαν ποτέ κάνει κάτι τέτοιο.
- 20-02-2008, 23:55 #77
ΟΠΩΣ ΕΙΔΕΣ ΛΕΩ ΤΟΣΗ ΩΡΑ ΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ. ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ή ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΦΑΓΑ Ή ΟΧΙ ΜΠΑΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΠΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ STATIC IP ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΕΣΩ PROXY SERVERΠαρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
20-02-2008, 23:58 #78
Originally posted by Aphelia
Από την άλλη μου έκανε φοβερή εντύπωση γιατί τόσοι πολλοί προσπάθησαν με τόσα επιχειρήματα να σε πείσουν για το καλό που θα σου κάνει ένας ψυχολόγος.
Αλλος μπορει να αντεξει, αλλος οχι.Σε αλλον μπορει να αποδειχθει ωφέλιμη η ολη ψυχοθεραπευτική πορεια σε αλλον αδιαφορη. Αλλα ειναι εκει, ως μια επιλογη. Αυτο.
21-02-2008, 01:16 #79
Σοφία δεν έκανα το παραπάνω σχόλιο για να απολογηθεί κάποιος ιδιαίτερα εσύ που δε φάνηκε να είχες τέτοια πρόθεση. Έκανα το σχόλιο γιατί μου έκανε εντύπωση το ότι φάνηκε να ξέφυγε λίγο η κατάσταση, γιατί συνήθως ακούμε νωρίτερα αντίθετες απόψεις που εξισορροπούν τα πράγματα και γιατί μου φάνηκε δικαιολογημένη η ιδέα του Manthes ότι παραεπιμένουμε σε αυτό το θέμα και η προσπάθειά του να αμυνθεί. Όχι τίποτα άλλο αλλά θα χαρακτηριστούμε φανατικοί στο τέλος και ο Manthes θα αναπτύξει και σύνδρομο καταδίωξης
.
Τέλος πάντων το φόρουμ είναι ένας δυναμικός χώρος ανταλλαγής απόψεων, χωρίς προκαθορισμένα μονοπάτια για το που θα πάει μια συζήτηση που επηρεάζεται από τους συμμετέχοντες, τις εμπειρίες τους, τις απόψεις τους, τη δυναμική που θα τους βγάλει η συζήτηση κλπ
21-02-2008, 01:19 #80
Originally posted by Aphelia
Τέλος πάντων το φόρουμ είναι ένας δυναμικός χώρος ανταλλαγής απόψεων, χωρίς προκαθορισμένα μονοπάτια για το που θα πάει μια συζήτηση που επηρεάζεται από τους συμμετέχοντες, τις εμπειρίες τους, τις απόψεις τους, τη δυναμική που θα τους βγάλει η συζήτηση κλπ
21-02-2008, 01:20 #81
Sofia ειναι προφανες οτι εσυ βλεπεις τον ψυχιατρο σαν βοηθημα για να ανακαλυψεις τον εαυτο σου. εαν εχεις βρει και καλο ψυχολογο μπορει οντως να ισχυει για σενα. ΟΜΩΣ η πλειοψηφια των ψυχολογων θελει να σου βγαλει ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ σωνει και καλα ενα σωρο προβληματα και διαταραχες. Ασε που συνταγογραφουν (ψυχιατροι-ψυχοθεραπευτες) ενα σωρο φαρμακα χωρις 2η σκεψη. Γενικως σε αντιμετωπιζουν σαν προβληματικο ατομο, και σαν μαλακα πελατη που θα τα ακουμπας για να εχουν πελατεια και λεφτα! Και ολα αυτα γιατι ζουμε σε μια γαμημενη κωλοκαπιταλιστικη κοινωνια οπου ο ενας κοιταζει πως θα τα αρπαξει απο τον αλλον και οσο πιο \'\'κλασατο\'\' το επαγγελμα καποιου (πχ γιατρων) τοσο πιο πολυ ισχυει αυτο.
Εαν πραγματι ηταν σιγουρο οτι πηγαινοντας σε εναν ψυχολογο θα ειχες ενα καλο στηριγμα και ανθρωπο ο οποιος θα σε αντιμετωπισει σαν ΑΝΘΡΩΠΟ και οχι σαν ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ τοτε θα συνιστουσα στον οποιονδηποτε να επισκεφτει εστω για αυτογνωσια καπιοον ψυχιατρο. Ομως απ οτι εχω δει και απ οτι διαβαζω στο φορουμ συνηθως οσοι το κανουν πρακτικη το να πηγαινουν σε ψυχολογο (ειπαμε οτι αναφερομαι σε ατομα που δεν εχουν καποια χρονια διαταραχη πχ χρονια καταθλιψη, ή χρονια διαταραχη πανικου) καταληγουν να εξερτωνται και τελικα να απογοητευονται οταν ο γιατρος δεν βρισκει καποια λυση, με αποτελεσμα να ψαχνουν και να χανουν χρονο προσπαθωντας συνεχως να βρουνε καποιον που θα πληρει τα κριτηρια τους.
Τωρα δε λεω οτι δεν υπαρχουν και καλοι ψυχολογοι που μπορει και να ειναι πραγματικα πολυ καλοι σαν ανθρωποι και να βοηθουν και να σε αντιμετωπιζουν ανθρωπινα, αλλα μεχρι να τον βρεις χαιρετα μου τον πλατανο, και μαζι με τον πλατανο και το πορτοφολι το οποιο θα ειναι αδειο απο τις επισκεψεις που θα χεις κανει στους μεχρι τοτε ψυχολογους, με αποτελεσμα να εμφανισεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ διαταραχες απο κει που δεν ειχες τιποτα.
21-02-2008, 01:42 #82
Originally posted by Sofia
ο γιατρος δεν ειναι εύκολη λύση: ειναι δύσκολη επιλογή. Εξω απο το χορο πολλα τραγουδια λέει κανεις.
21-02-2008, 01:44 #83
susperia,
χαιρομαι που δεν γενικεύεις (διαβάζοντας κ την τελευταια σου παράγραφο)....σιχαινομαι το τσουβάλιασμα. Προσωπικα πηγαινω σε ψυχοθεραπεύτρια. Ειμαι σίγουρη οτι υπάρχουν καθίκια γιατροι, ψυχολογοι, ψυχοθεραπευτες. Γιατι να εξαιρουνται αυτοι δλδ απο τους υπόλοιπους? Αλλα δεν ειναι ολοι ετσι, οπως δεν ειμαστε ολοι έτσι.
21-02-2008, 02:22 #84
sofia καταλαβαινω οτι εχεις βρει εναν καλο ψυχοθεραπευτη και σε βοηθαει, οπως βοηθαει κι αλλους σιγουρα αυτος που πηγαινεις. Απλα επισκεπτομενος κι εγω 2 ψυχιατρους-ψυχοθεραπευτες, κυριως για να εντοπισω τι εχω κι οχι για να κανω απαραιτητα καποια θεραπεια μαζι τους, διαπιστωσα οτι ο ενας θα μου καταστρεφε τη ζωη, αφου μου ειπε χωρις 2η σκεψη να παιρνω χαπια ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ για τις κρισεις πανικου που ειχα , χωρις να δοκιμασει καποια αλλη μεθοδο, και συνιστωντας μου σαν μονη σωτηρια τις συνεδριες της των 100 ευρω, κι ολα αυτα μου τα ειπε με ενα πολυ κυνικο υφος, του στυλ \'\'αν εχεις λεφτα κανεις καλυτερα θεραπεια με τις συνεδριες, αν δεν εχεις παρε ετσι κι αλλιως τα χαπια κι ο θεος βοηθος\'\'. Επισης δε μου εγραψε και καμια εξεταση να διερευνησω και λιγο παραπερα το θεμα μηπως και ηταν οργανικο αυτο που ειχα.
Ευτυχως ο 2ος στον οποιο πηγα ηταν (παρ οτι μου πε σε καποια φαση κατι μεγαλες ψυχολογικες παπαριες σχετικα με μενα) πολυ πιο σοβαρος και ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ (μεγαλος σε ηλικια ηταν, ισως παιζει ρολο κι αυτο), και δε με αντιμετωπισε σαν ΠΕΛΑΤΗ, κατι που του αναγνωριζω, και μου εδωσε και απαντησεις σχετικα με ερωτηματα πο με βασανιζαν γυρω απο τις κρισεις, και τωρα ειμαι καλα χωρις να εχω παρει καποιο φαρμακο γενικως. Ευτυχως που υπαρχουν ανθρωποι σαν αυτον. Προφανως και δεν τους βαζω ολους στο ιδιο τσουβαλι, γιατι υπαρχουν και ΧΡΥΣΟΙ ψυχολογοι που ειναι πανω απ ολα ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Απ οτι βλεπω, ακουω και διαβαζω ομως, οι περισσοτεροι ειναι σαν την 1η ψυχοθεραπευτρια που πηγα, αντε ισως λιγο καλυτεροι απ αυτην. Για αυτο και εχω καποια αρνητικοτητα γυρω απ το θεμα του να πας σε ψυχολογο γενικοτερα, γιατι αμα τυχεις σε καποιον οπως αυτη την 1η που πηγα εγω, τοτε την εκατσες τη βαρκα. Ειναι δυσκολο να βρεις ψυχιατρο-ψυχολογο που πραγματικα να τιμαει τον ορκο του Ιπποκρατη. Και το κακο σε ολα αυτα ειναι οτι διαισθανομαι οτι δεν φταινε ακομα και οι ιδιοι οι ψυχολογοι (γι αυτους που μας βλεπουν σαν χρημα), αλλα ειναι αποτελεσμα της ιδιας της δομης της κοινωνιας (καπιταλιστικο συστημα, συστημα αξιων κτλ). Με λιγα λογια αυτο που θελω να πω ειναι οτι τιποτα δεν ειναι δεδομενο στην κοινωνια που ζουμε και επειδη ολα ειναι ρισκο, ετσι ρισκο ειναι και σε τι ψυχολογο θα πεσεις, αυτο εννοω. Κι εφοσον ειναι ρισκο, καλυτερο πιστευω ειναι να μην πας σε ψυχολογο αμα πραγματικα δεν ειναι αναγκη και δεν εχεις εμπειρια με αυτους, γιατι αμα τυχεις σε μαλακα τοτε μπορει και να γινεις χειροτερα.
Η μονη λυση που βλεπω σε ατομικο και συλλογικο επιπεδο ειναι οτι ο καθενας πρεπει να πιστεψει στον εαυτο του, μπας και αλλαξει κατι σ αυτη τη ρημαδα την σκατοκοινωνια που μου πασαρουν το λεφτά το μουρατο με το ακριβο αμαξι και το ξεκωλο για γκομενα του σαν προτυπο πετυχημενου και ψυχικα υγιους ανθρωπου. Δεν υπαρχει απολυτα ψυχικα υγιης ανθρωπος κι οσο πιο πολυ το καταλαβουμε, τοσο καλυτερα θα βηθησουμε τον εαυτο μας και τους αλλους, αφου ολοι στο ιδιο καζανι βραζουμε.
21-02-2008, 02:27 #85
Πήγες και σε ακριβό γιατρό βρε susperia.100 ευρώ τη συνεδρία?Είναι πάρα πολλά.Πόσο μάλλον αν δεν είναι και καλός ο γιατρός και πάνε τελείως χαμένα τόσα χρήματα.
21-02-2008, 02:30 #86
καταλαβαινω susperia,
και σε γενικες γραμμες συμφωνω μαζί σου.
Απο την αλλη το συστημα το διαμορφώνουμε κ εμεις. Ας μην ειμαστε τοσο παθητικοι.
21-02-2008, 02:32 #87
νομιζω ή 80 μου πε ή 90 ευρω για να μαι ακριβης. Παντως και 80 να μου πε δε νομιζω να θεωρειται γενικα και πολυ φθηνη τιμη. ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΕΦΟΣΟΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. ΑΝΤΕ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΑΞΩ ΚΑΙ ΜΟΛΟΤΩΦ!!
21-02-2008, 02:41 #88
Originally posted by Sofia
Απο την αλλη το συστημα το διαμορφώνουμε κ εμεις. Ας μην ειμαστε τοσο παθητικοι.
Βεβαια με τα παραπανω εννοω κυριως οτι το συστημα τρεφεται απο τα λεφτα και τη δυστυχια των ανθρωπων για να περνανε καλα καποιοι καρεκλοκενταυροι. Για να αλλαξει κατι ουσιαστικα, θα πρεπει να ανατραπει το πολιτικο κατεστημενο, κι αυτο πολυ δυσκολα γινεται. Το ξερω οτι ακουγονται καπως αυτα που λεω, αλλα εγω εκει εχω καταληξει.
21-02-2008, 02:47 #89
οχι,τουλαχιστον σε μενα δεν ακουγονται καπως...
το βολεμα που λες ομως δεν το επιλεγουν μονο καποιοι καρεκλοκενταυροι,αλλα κ πολλοι απο εμας. Κ αντιμετωπιζουν αυτους που προσπαθουν να αλλαξουν κατι ως γραφικους
21-02-2008, 03:04 #90
συμφωνω. το συστημα λειτουργει πανεξυπνα. θελει να μας κανει μερος του, οποτε οι περισσοτεροι κι απο μας κοιτανε πως θα βολευτουν, κι απ την αλλη φροντιζει να μας κανει να νομιζουμε οτι ολα αυτα απου ζουμε ειναι κατι το φυσιολογικο, δηλαδη οτι δεν υπαρχει καλυτερο, με αποτελεσμα το ιδιο το συστημα αλλα κι εμεις ως μερος του πολλες φορες, να χαρακτηριζουμε καποιον που θελει να αλλαξει κατι, ως γραφικο.
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή