Results 91 to 105 of 116
Thread: Γιατί είμαι καταθλιπτικός;
-
21-02-2008, 22:48 #91
Κάποιος έχει πει πως ψυχικά άρρωστοι είναι αυτοί που στρέφουν την οργή τους προς τα μέσα, και όχι προς τα έξω. Στο βαθμό που έχουμε τη συνείδηση πως τα προβλήματά μας είναι αποτέλεσμα της άρρωστης κοινωνικής δομής, έχουμε χρέος στον εαυτό μας και στους γύρω μας να θέλουμε την ανατροπή του συστήματος, όσο αδύνατη κι αν φαίνεται. Ατομικά είναι πολύ δύσκολο να φτάσουμε στην ευτυχία, θαρρώ.
- 22-02-2008, 00:04 #92
Το τελευταίο που διάβασα μου έκανε πολύ εντύπωση. Πως θα γίνει να φτάσουμε στην ευτυχία αν όχι ατομικά; Αφού η ευτυχία είναι συναίσθημα προσωπικό, δεν είναι κοινωνική κατάσταση όπως η ευμάρεια.
22-02-2008, 00:21 #93
Μπορείς να είσαι ευτυχισμένη ενώ γύρω σου υπάρχει δυστυχία; Πρέπει να αποκόψεις κάθε είδους ερέθισμα από τον εξωτερικό κόσμο. Εκεί καρτερεί η μοναξιά όμως! Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον. Ας μην το ξεχνάμε αυτό. Όλοι συνδεόμαστε με έναν τρόπο με τα πάντα γύρω μας, από την ίδια άβυσσο προερχόμαστε και στην ίδια άβυσσο καταλήγουμε. Ατομική ευτυχία ίσον ουτοπία, για εμένα τουλάχιστον.
22-02-2008, 01:22 #94
Originally posted by Aphelia
Το τελευταίο που διάβασα μου έκανε πολύ εντύπωση. Πως θα γίνει να φτάσουμε στην ευτυχία αν όχι ατομικά; Αφού η ευτυχία είναι συναίσθημα προσωπικό, δεν είναι κοινωνική κατάσταση όπως η ευμάρεια.
για παραδειγμα, οταν περναμε δυσκολες καταστασεις, τοτε σκεφτομαστε οτι οι γυρω περνανε καλα και δε μας νοιαζονται. Κι ερωτω εγω, εμεις νοιαστηκαμε για τους αλλους οταν αυτοι δεν ηταν καλα και ημασταν εμεις καλα? για να πετυχουμε το ατομικο καλο, πρεπει να σκεφτουμε το καλο το δικο μας και των αλλων ταυτοχρονα, ποτε μονο το ενα ή το αλλο.
22-02-2008, 13:01 #95
Νομίζω ότι χρησιμοποιείται λάθος λέξη. Άλλο να πεις το βιοτικό επίπεδο του συνόλου είναι ανεβασμένο, δηλαδή ζουν καλά σύμφωνα με κάποια standards ευζωίας κι άλλο ότι το σύνολο του πληθυσμού είναι ευτυχισμένο. Η ευτυχία έχει να κάνει με προσωπικά μέτρα και σταθμά αλλά και κουλτούρας.
Και ναι, μπορείς να είσαι ευτυχισμένος αν οι γύρω σου είναι δυστυχισμένοι. Έχει σχέση με το βαθμό αποστασιοποίησής σου προς αυτούς.
Αν π.χ. πας εκδρομή με το αγόρι σου σε ένα υπέροχο μέρος οι πιθανότητες είναι ότι δε θα νιώσεις ευτυχία αν η μητέρα σου είναι στο νοσοκομείο γιατί σε αφορά άμεσα. Αν όμως οι δικοί σου είναι μια χαρά και ξέρεις ότι η γειτόνισσα είναι στο νοσοκομείο οι περισσότερες πιθανότητες είναι ότι θα μπορείς να νιώσεις ευτυχία (εξαρτάται το είδος σχέσης που έχεις με τη γειτόνισσα).
22-02-2008, 14:31 #96
Όχι φίλη Aphelia αυτό που λέμε έχει φιλοσοφική έδραση και αναφέρεται σε μια ολιστική θεώρηση του κόσμου, όπως χρησιμοποιείται και σε πολλά ανατολικά φιλοσοφικά συστήματα από αρχαιοτάτων χρόνων. Εσύ απαντάς με τη δυτική θεώρηση, η οποία κατά τη γνώμη μου είναι προβληματική και βασίζεται ακριβώς στο μύθο της ατομικής ευτυχίας. Επέκταση αυτού του μύθου είναι και η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ο βιασμός της φύσης, η εμμονή με τα υλικά αγαθά, με την εξουσία κλπ.
22-02-2008, 15:00 #97
συμφωνω με το φιλο κουνελο! aphelia αυτο που λες ειναι προσκαιρο. Δηλαδη αν οι αλλοι ειναι δυστυχισμενοι γυρω σου μπορει ναα εισαι ευτυχισμενος αλλα μονο σε συγκεκριμενες χρονικες στιγμες. Κι αυτο γιατι οταν για καποιο λογο νιωσεις και συ δυστυχισμενη, κανεις δε θα σε στηριξει για τον ιδιο λογο που κι εσυ δε σε ενδιεφερε να στηριξεις τους αλλους οταν εσυ ησουν ευτυχισμενη. Αν σε μια κοινωνια ο ενας δε νοιαζεται για τον αλλον τοτε αυτη η κοινωνια ειναι καταδικασμενη στη δυστυχια σε ατομικο και συλλογικο επιπεδο.
22-02-2008, 22:29 #98
[quote]Originally posted by Aphelia
Νομίζω ότι χρησιμοποιείται λάθος λέξη. Άλλο να πεις το βιοτικό επίπεδο του συνόλου είναι ανεβασμένο, δηλαδή ζουν καλά σύμφωνα με κάποια standards ευζωίας κι άλλο ότι το σύνολο του πληθυσμού είναι ευτυχισμένο. Η ευτυχία έχει να κάνει με προσωπικά μέτρα και σταθμά αλλά και κουλτούρας.
Και ναι, μπορείς να είσαι ευτυχισμένος αν οι γύρω σου είναι δυστυχισμένοι. Έχει σχέση με το βαθμό αποστασιοποίησής σου προς αυτούς.
Αν π.χ. πας εκδρομή με το αγόρι σου σε ένα υπέροχο μέρος οι πιθανότητες είναι ότι δε θα νιώσεις ευτυχία αν η μητέρα σου είναι στο νοσοκομείο γιατί σε αφορά άμεσα. Αν όμως οι δικοί σου είναι μια χαρά και ξέρεις ότι η γειτόνισσα είναι στο νοσοκομείο οι περισσότερες πιθανότητες είναι ότι θα μπορείς να νιώσεις ευτυχία (εξαρτάται το είδος σχέσης που έχεις με τη γειτόνισσα).
quote]
όπως όμως αναφέρεις ο λόγος που σε κάνει να νιώθεις άσχημα ή όμορφα έχει να κάνει με τους άλλους ανθρώπους και όχι μόνο με τον εαυτό σου. Επίσης, συχνά μπερδεύουμε την ευτυχία με την αποφυγή της δυστυχίας, κάτι το οποίο είναι διαφορετικό. Το ότι καταφέρνει κάποιος να αποστασιωποιηθεί από τη δυστυχία των γύρω του δεν τον κάνει ευτυχισμένο, αλλά μη δυστυχή.
22-02-2008, 23:25 #99
Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ; ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΖΑΛΑΔΕΣ, ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΑ, ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΩ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ; ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ;
Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
22-02-2008, 23:37 #100
Όχι. Αυτό που συμβαίνει είναι πως μπορεί να έχεις και κατάθλιψη και κάποια αγχώδη διαταραχή. Πιθανότατα ψυχολογικά αίτια ευθύνονται για τη σχέση 2 και 3 διαταραχών, δηλαδή για παράδειγμα μπορεί να πάσχω από κοινωνική φοβία και να εμφανίσω κατάθλιψη στη πορεία, ίσως επειδή αισθάνομαι άσχημα για τη διαταραχή μου, ή και το αντίθετο. Συνδέονται δηλαδή, όμως δεν μπορείς να πεις οτι το ένα φέρνει το άλλο οπωσδήποτε.
22-02-2008, 23:53 #101
ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ. ΧΑΛΑΛΙ ΤΗΣ. ΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ
Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
23-02-2008, 00:50 #102
Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ; ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΖΑΛΑΔΕΣ, ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΑ, ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΩ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ; ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ;
εχω παει σε δυο νευρολογους και μου χαν πει οτι ειναι απο αγχος. τωρα τελευταια το συνηδητοποιησα δηλαδη οτι ειναι απο αγχος, γιατι εγω νομιζα οτι ειχα καποια παθηση που τα προκαλουσε.
23-02-2008, 00:56 #103
ΕΓΩ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ
23-02-2008, 01:00 #104
Το όχι απαντούσε στην πρώτη ερώτηση. Όμως οι κρίσεις πανικού πρέπει να έχουν μια διάρκεια. Γενικά, πολλές φορές μπορεί να έχουμε συμπτώματα που ται΄ριάζουν με μια διαταραχή, αυτό όμως δεν σημαίνει πως την έχουμε. Μόνο ο ειδικός μπορεί να κάνει τη διάγνωση. Ο ψυχολόγος ή ο ψυχίατρος.
23-02-2008, 01:32 #105
ε τοτε manthes τι ανυσηχεις, μηπως παθεις κριση πανικου απο στεναχωρια?
Αλλαγή αγωγής
16-06-2025, 23:35 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια