Κατάθλιψη-Γενικευμένη αγχώδης διαταραχη- ψυχοσωματικά - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 32
    Quote Originally Posted by ΕΛΠΙΔΑΨ View Post
    . Ειμαι ατομο με υπερβολικη ενσυναισθηση σε σημειο που ειναι αρνητικη γιατι υποφερω και απιστευτη ενοχικοτητα για τα παντα. Την αγωγη την σταματησα λογω παρενεργειων.
    Εδω θελω να σου πω οτι εκτος αυτων των δυο, εχω και εντονη αυτο-αμφισβητηση. Ειμαι σε αγωγη συνειδητα. Ισα π εχω αρχισει να βγαζω ακρη με ψυχοθεραπεια. Προφανως Ελπιδα... καλεισαι να κανεις εναν μεγαλο και δυσκολο απολογισμο εσυ με την ψυχη σου. Ο αγωνας ειναι ατομικος το ξερεις. Βγαινει λογικα και κ η ψυχικη κουραση απο τοσους ρολους που ανελαβες μεχρι κ σημερα. Ειμαι νεοτερη με λιγοτερες εμπειριες αλλα ξερω καλα τον πολεμο. Μακαρι να σου δωσουμε εστω κ λιγο οξυγονο.
    Last edited by Constantly curious; 11-07-2016 at 12:01.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    Macgyver, εχω καταθλιψη, (διαπιστωμενη απο τον ψυχολογο μου), που χειροτερευει μερα με την μερα, γενικευμενη αγχωδη διαταραχη, ενοχες για τα παντα και διαφορα εναλλασομενα ψυχοσωματικά. Συζυγο που με αγαπαει πραγματικα αλλα δεν μπορει να τα καταλαβει ολα αυτα, (ενσυναισθηση ανυπαρκτη) 3 παιδια που περνουν εφηβειες, αγωνιες, πανελλαδικες... Δεν τους αξιζει μια μαμα που κλαιγεται ολη την ωρα με τα ψυχολογικα της, και αλλοιμονο αν φορτωσω τα προβληματα μου στα παιδια μου...Δεν θελω απλα κουβεντα οπως λες, αλλα καποιον ανθρωπο να με ακουει και να με καταλαβαινει και να δωσει σημασια στο ποσο υποφερω καποιες στιγμες που νοιωθω να καταπιεζομαι απιστευτα απο ολους και τα βλεπω ολα μαυρα και πουθενα φως...Δυστυχως στο περιβαλλον μου δε υπαρχουν και ειδικα τις στιγμες που τους χρειαζομαι...

Senior Member
    anxious4ever , σε ευχαριστω πολύ. Με συγκινησες, Με εχω αποδεκτει με τη εννοια οτι δεν μπορω να αλλαξω, αλλα ωρες ωρες δεν με αντεχω. Στεναχωριεμαι με το παραμικρο που συμβαινει στους γυρω μου και ας μην τους γνωριζω.. Αρρωσταινω μονο και μονο στην ιδεα πως καποιος υποφερει, ειναι σαν το ζω ολο αυτο εγω... Νομιζω με καταλαβαινεις.. ειναι πολυ δυσκολο να ζει καποιος ετσι στην σημερινη κοινωνια που οπου κι αν κοιταξεις βλεπεις πονο και καταστροφες...Ωρες ωρες οταν δεν αντεχω αλλο, με πιανει μετα για λιγο μια αναισθησια, σαν αμυνα για να αντεξω, ομως δεν κραταει πολυ...Την αγωγη την σταματησα (2 φορες) λογω παρενεργειων.

Senior Member
    Constantly curious, σε ευχαριστω πολυ και ιδιαιτερα για τη φραση σου "Μακαρι να σου δωσουμε εστω κ λιγο οξυγονο." Πολυ συγκινητική. να εισαι καλά.

Senior Member
    Macgyver, εχω καταθλιψη, (διαπιστωμενη απο τον ψυχολογο μου), που χειροτερευει μερα με την μερα, γενικευμενη αγχωδη διαταραχη, ενοχες για τα παντα και διαφορα εναλλασομενα ψυχοσωματικά. Συζυγο που με αγαπαει πραγματικα αλλα δεν μπορει να τα καταλαβει ολα αυτα, (ενσυναισθηση ανυπαρκτη) 3 παιδια που περνουν εφηβειες, αγωνιες, πανελλαδικες... Δεν τους αξιζει μια μαμα που κλαιγεται ολη την ωρα με τα ψυχολογικα της, και αλλοιμονο αν φορτωσω τα προβληματα μου στα παιδια μου......
    Δυστυχως , ειναι φυσιολογικο , να μηνκαταλαβαινει καποιος τι εστι καταθλιψη , αμα δεν την περασεις , δεν καταλαβαινεις τι στο καλο του συμβαινει του αλλου , ειναι γενικο το φαινομενο , ο αλλος βλεπει ενα ατομο αρτιμελες , με τα παιδακια του , και δεν μπορει να χωρεσει το μυαλο του , τι μπορει να σου συμβαινει , ετσι συμβινει παντα , αλλο το θεωρουν αδυναμια , αλλοι φυγοπονια , αλλο κατα φαντασιαν ασθενης , μονο την καταθλιψη δεν μπορουν να κααλαβουν .........................οσο για τον αν φορτωνεις τα προβληματα στα παιδια σου , εδω μιλαει η καταθλιψη , που τα βλεπεις ολα πισω απο ενα μαυρο γυαλι , δεν εχεις πλεον αντικειμενικη αποψη της καταστασης , η κτθλψη παραμορφωνει την οπτικη γωνια , προς το χειροτερο εννοειται .........................πρεπει να βρεις μια φιλη που να σε καταλαβαινει , εγω εχω φιλο , απο παλια , και ξερει οτι δεν λεω μπουρδες , αφου μεχει δει και στις καλες μου , και αυτο ειναι πολυ ανακουφιστικο , δλδ να σε κατσλαβαινει καποιος .......

Senior Member
    εχεις δικιο,ολα τα βλέπω μαυρα και αρνητικά, εχω φιλες που με καταλαβαινουν, άλλα δεν θελω να τους επιβαρυνω με τα δικα μου δυσαρεστα.. (και κατι απο χθες: οταν ειπα πως κρυβομαστε πισω απο τις οθονες και τα ψεδωνυμα δεν εννοουσα εσενα αλλα εμενα.. το ονομα μου δεν ειναι Ελπιδα, αλλα δεν εχει σημασια ) Δυστυχως ειναι πολυ λιγοι αυτοι που εχουν την διαθεση να μας ακουσουν και ελαχιστοι αυτοι που μπορουν να καταλαβουν τι περναμε... Ουσιαστικά ο ψυχολογος ειναι ενα αυτι που ανεχεται να σε ακουει επειδη ειναι η δουλεια του αυτη...

Senior Member
    Δεν ξερω , μια καλη φιλη , θα σου σταθει κιολας , σαν ανθρωπος , πραμα αναγκαιο και σημαντικο ................, ο ψυχολογος , ειναι ενας επαγγελματιας , που δεν παυει να ζει απο σενα , ενας ξενος , ενα αυτι , στην κυριολεξια .................αμα δεν τις επιβαρυνεις με ενα τοσο σημαντικο θεμα , με τι θα τις επιβαρυνεις ? οι φλοι-ες δεν ειναι μονο για χαχαχαχα , κι αυτες καποια στιγμη μπορει ναχουν την χρεια σου .......

Senior Member
    καλα τα λες...αλλα ειμαι τοσο ενοχικο ατομο με τοσο χαμηλη αυτοεκτιμηση (ετσι μεγαλωσα, για να εξυπηρετω και να βοηθω ολους τους αλλους και ο εαυτος μου παντα τελευταιος), που δεν θελω να φορτωνομαι σε κανενα.. ενας απο τους λογους που αραιωσα απο τον ψυχολογο ειναι οτι θεωρω οτι εχω γινει κουραστικη (οσο παραλογο κι αν ακουγεται αυτο εφοσον πληρωνεται να με ακουει και ειναι και η δουλεια του) ...το θεμα ειναι πως εχω ξεκοψει κι απο τις φιλες μου, αρα ουτε για χαχαχα δεν επικοινωνουμε πλεον.. η καταθλιψη Macgyver σε απομονωνει, το ξερεις αυτο υποθετω... δεν θελεις να πας πουθενα, δεν θες να μιιλησεις σε κανενα.. ειναι σαν μια κινουμενη αμμος που βυθιζεσαι μεσα της αργα αργα... υποθετω πως και απο δω θα σταματησω να επικοινωνω σε λιγο καιρο οταν καταλαβω πως επαναλαμβανω τα ιδια και αρχιζω να γινομαι κουραστικη...

Senior Member
    .. η καταθλιψη Macgyver σε απομονωνει, το ξερεις αυτο υποθετω... δεν θελεις να πας πουθενα, δεν θες να μιιλησεις σε κανενα.. .. υποθετω πως και απο δω θα σταματησω να επικοινωνω σε λιγο καιρο οταν καταλαβω πως επαναλαμβανω τα ιδια και αρχιζω να γινομαι κουραστικη...
    Aληθεια ειναι αυτο , σε απομονωνει η κτθλψη , το γνωριζω πολυ καλα , ειμαι παθων , αλλα αυτο δεν μεμποδιζει να εχω δυο-τρεις κολλητους , που μπορω να τους λεω πως αισθανομαι , δεν εχω καμμια ενοχη , αλλωστε , οταν αυτοι εχουν αναγκη , κταθλιψη , ξεκαταθλιψη , θα ειμαι εδω να τους ακουσω , ετσι ειναι οι φιλιες .............. τωρα αμα εισαι ενοχικη , μαλλον εισαι ιδιοσυγκρασιακα , οχι λογωκτθλψεως , διοτι εγω δεν εχω ιχνος ενοχης , αρρωστησα , και οταν ειχε αρρωστησει απο καρκινο ο εις κολλητος μου , εγω τον συνεδραμα , οποτε προς τι η ενοχη , η φιλια ειναι δουναι και λαβειν , βεβαια , αν εσυ το βλεπεις αλλιως , δεν μπορω να σε πεισω για το αντιθετο ....................

Senior Member
    ναι, καλα τα λες, ειμαι ενοχικη σε υπερθετικο βαθμο, οχι ομως λογω καταθλιψης..ο τροπος που μας μεγαλωσαν μας εκανε ετσι και εμενα και τον αδελφο μου.. υπερβολικα ενοχικους , με πολυ χαμηλη αυτοεκτιμηση και γενικευμενο αγχος για τα παντα. Αστα, πολυ δυσκολες περιπτωσεις. Σε ευχαριστω για την επικοινωνια, και ενας λογος παραπανω γιατι αρχικα με απογοητευσες με την πρωτη απαντηση σου. Αλλα δεν ειχα εξηγησει εγω καλα την περιπτωση μου.

Senior Member
    Oχι , εγω εφταιγα , ημουν σε κακη διαθεση , αστο , περασε ............ναξερες ποσο καλο θα σουκανε μονο και μονο να λες το προβλημα σου σε καποιον που πραματικα σε ακουει , και να σε καταλαβαινει , εστω μερικως , φευγει απο πανω σου ενα φορτιο ...........εγω ταλεγα στον γατο μου ( ! ) εχοντας τον αγκαλια , οντως , και μονο που με κοιταγε , ξαλαφρωνα , τις εποχες που ειχε οξυνθει η κτθλψη μου , το 11-12-13-14 , μεγαλη υποθεση να μιλας ........................κι ας μην πολυκαταλαβαινει ο αλλος .........

Senior Member
    ναι, ακριβως αυτο ειναι το προβλημα μου... ενας ανθρωπος που να με καταλαβαινει και με ακουει χωρις να καταπιεζεται...για αυτο και πηγαινα τοσο καιρο σε ψυχολογο και στεναχωριεμαι πολυ που πλεον δεν πηγαινω παρα μονο αραια και που... οι λογοι εκτος απο οικονομικοι ειναι και διαφοροι αλλοι πολυπλοκοι. Μου λειπει παρα πολυ αυτο , δυστυχως και για αυτο εχω χειροτερεψει δραστικα το τελευταιο διμηνο. Επιπλεον τα οικογενειακα θεματα ολο και μεγαλωνουν και πληθαινουν , ειμαι ομως ευχαριστημενη που αντεχω ολη την κατασταση χωρις φαρμακα ... Προσπαθω να φανταστω την σκηνη με το γατο... (εχω και μεγαλη φαντασια εκτος απο ολα τα αλλα) Ειναι λιγο τραγελαφικο να εχουμε φτασει σε αυτο το σημειο και το λεω ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΕΙΡΩΝΙΑΣ , μην με παρεξηγησεις... ομως δεν ειναι κριμα??? να μην εχεις καποιον να μοιραστεις μαζι του τον πονο σου?? ομως σε καταλαβαινω απολυτα.

Senior Member
    xαχαχαχα , οχι βρε , δεν τοκανα ελλειψει ακροατου , ημουν πολυ δεμενος με τον γατο μου , και ημουν πεπεισμενος οτι καταλαβαινε οτι δεν ημουν καλα , μεγαλη υποθεση τα ζωα στην καταθλιψη , σου μεταδιδουν ( εμενα οι γατοι ) καπιοα ηρεμια , αποκοσμη , δεν ξερω πως να την πω , και πρεπει να προσθεσω , οτι ο γατος ψοφησε το 09 , μετα αρχιζα σιγα σιγα να χειροτερευω ............... τωρα ειμαι σε μακραν καλυτερη φαση , εδω κι εναμισυ χρονο , κι οχι χαρη στα φαρμακα , χαρη στις δικες μου προσπαθειες , προσπαθω να βγαινω , εστω με το ζορι , μονος παντα , εκανα κι εναν δεσμο αρχες του 15 , δεν κρατησε , δεν ηταν ο τυπος μου , αλλα καταλαβα οτι μενα δυνατο ερωτα , θα τα ξεχασω ολα ................ αυτο μουχει πει κι ο γιατρος , εχει ασθενεις που παραπονιουνται για καταθλιψη , και , τσουπ , μολις ερωτευτουν , εξαφανιζονται !!!
    παντως κακως σταματησες να πηγαινεις στον ψυχολογο , δεν θελω να μαθω τους λογους , αλλα μεγαλη υποθεση να εχεις καποιον να σε ακουει , και οντως να καυταλαβαινει , οχι σαν τον γατο , που ειναι αρκετα παρανοικο να πιστευω οτι καταλαβαινε , καταλαβαινε οτι το αφεντικο του , δεν ειναι καλα , αλλα ως εκει , αν αρχιζε να μου μιλαει , εστω και βραδιατικα , αντι να φοβηθω , θα χαιρομουν , εχω κι εγω πολυ φαντασια , φαντασιοπληκτος /ονειροπολος ειμαι ........και το χαιρομαι , να σου πω ...........................

Senior Member
    ωχ,συγνωμη! καταλαβα τωρα, νομιζα πως μεσα στη απελπισια σου για επικοινωνια και ελλειψη ανθρωπινου αυτιου μιλουσες στον γατο...οχι πως ειναι κακο, αλλα λυπηρο... Μπορω να καταλαβω το δεσιμο σου με τον γατο, αν και δεν εχω κατοικιδιο... Ναι οντως στεναχωριεμαι πολυ με τον ψυχολογο, ημουν πολυ καλυτερα τοτε που πηγαινα συστηματικα...

Senior Member
    Μαλιστα , ειμαι βεβαιος οτι καταπιεζεις αισθηματα θυμου , που σιγουρα εχεις , απλως τα απωθεις , εγω δεν το κανω αυτο , αμα θυμωσω , οχι με τους δικους μου , παταω κατι αγριοφωναρες , και εκτονωνομαι , εχω κι απο το 99 ενα σακκο του μποξ , και τον χτυπαω αλυπητα , πολυ θερπευτικος , πιο υγιης ο θυμος , παρα ο αυτοοικτος ......................

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast