Η εγκυμοσυνη και αυτος.. - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 74
    Senior Member
    Quote Originally Posted by anxious4ever View Post
    ωπ!! που σαι ρε νικ!!!!????? επεστρεψες??!!
    ti kaneis anxious?εγω παντα επιστρεφω στον τοπο του εγκληματος :p

Senior Member
    Quote Originally Posted by nick190813 View Post
    ti kaneis anxious?εγω παντα επιστρεφω στον τοπο του εγκληματος :p
    χααχα! καλα εκανες...προσεχε τωρα ομως μη ξαναφας μπαν γιατι μου λειψες βρε!
    καλα ειμαι οπως τα ξερες..ηρεμια κ ησυχια..

Senior Member
    χααχα! καλα εκανες...προσεχε τωρα ομως μη ξαναφας μπαν γιατι μου λειψες βρε!
    καλα ειμαι οπως τα ξερες..ηρεμια κ ησυχια..
    den εχει γενηθει ο ανθρωπος που μπορει ν μ μπαναρει :p
    μπηκα για λιγο να δω τι κανεται ...
    εγω δεν ειμαι σ ηρεμια ,ειμαι σ εξαλλες καταστασεις μια και εφτασε καλοκαιρι :p
    σ χαιρετω ανξιους γτ βγαινω ,θα τα ξαναπουμε

Senior Member
    εγινε νικ! καλο ξεσαλωμα!!

Banned
    Ρε παιδιά άλλο είναι το μόνιμο και άλλο το προσωρινό μπαν? Η όλα είναι προσωρινά και όποιος θέλει ''ξαναγυρίζει'' μετά από ένα διάστημα? Ξέρει κανείς?

Senior Member
    Οπως σου προειπαν καποιοι καλη μου, μην στηριζεσαι σε ξενους ακομα και αν αυτοι ειναι το αγορι που σε αφησε εγκυο και οι γονεις του. Δεν ξερεις ποτε πως γυρνανε αναποδα τα πραγματα. Για ποτε μπορει πχ ενας γονιος να κανει πλυση εγκεφαλου στον γιοκα οτι μπορει το παιδι να μην ειναι δικο του και να περασεις 9 δυσκολους μηνες μεχρι να γεννηθει για το τεστ πατροτητας ή οτιδηποτε αλλο εναντιον της νυφης. Δεν λεμε οτι με βεβαιοτητα θα συμβει κατι τετοιο, ομως μην εμπιστευεσαι ποτε πεθερικα και κυριως στην Ελλαδα. Ποσο μαλλον τους γονεις ενος τοσο νεου αντρα και τον ιδιο αυτον τον τοσο νεο αντρα. Δεν το εχουν σε τιποτα να γυρνανε τα παντα τουμπανο εναντιον της κοπελας και να την κανουν μπαλακι.

Οτι κανεις πρεπει να το κανεις μονη σου και με την υποστηριξη των ΑΛΗΘΙΝΑ ΔΙΚΩΝ ΣΟΥ ανθρωπων που ειναι οι γονεις, οσο αυστηροι και να ειναι ή να σου φαινονται οτι ειναι. Μπορει να αντιδρασουν ασχημα αρχικα αλλα να ξερεις πως εχουν μεγαλυτερη εμπειρια απο εσενα λογω βιωματων και οτι λενε ή κανουν, ακομα και με ακομψο τροπο, δεν το κανουν για το κακο σου. Στην παρουσα φαση τους εχεις αναγκη, ακομα περισσοτερο αφου δεν εχεις κλεισει καν τα 18 και τωρα ξεκινας τα πρωτα σου βηματα στην ενηλικη ζωη σιγα σιγα (με δυσκολο και αποτομο τροπο μπορω να πω).

Κακα τα ψεματα, ψυχολογικη και οικονομικη στηριξη για σενα και το παιδι σου, μεχρι να σταθεις στα δικα σου ποδια βρισκοντας δουλεια (και ολοι γνωριζουμε τι δυσκολα ειναι πια τα πραγματα εκει εξω) αλλα και να ωριμασεις ωστε να μπορεις να βοηθησεις και το παιδι σου να κανει το ιδιο, εφοσον και αν το κρατησεις.

Οσο για τις εκτρωσεις, ναι πονανε ασχημα στην πλειοψηφια τους και σε στιγματιζουν, μερικες φορες ομως ειναι η μοναδικη και ακραια λυση για να μην υποφερει μετεπειτα ενας ανθρωπος που δεν φταιει σε τιποτα. Δεν σε προτρεπω να κανεις εκτρωση. Αυτο θα το συζητησεις με τον εαυτο σου πρωτα και την μανα σου μετα. Πιασε εκεινην πρωτα σαν γυναικα προς γυναικα, θα δειξει μεγαλυτερη κατανοηση λογικα. Και αν δεν ηξερε καν οπως λες οτι εχεις ολοκληρωμενες σχεσεις, ουτε η πρωτη ειναι ουτε η τελευταια που θα το μαθει με αυτον τον τροπο για την κορη της και σε μικρη ηλικια. Εχουν γινει, γινονται και θα συνεχισουν να γινονται αυτα. Δεν ζουμε πια στο 1950.

Η συμπεριφορα του αγοριου σου μου φαινεται και εμενα επιεικως απαραδεκτη, μην πω τιποτα χειροτερο. Οχι μονο δεν εχει την ωριμοτητα να γινει πατερας (θα μου πεις και ποιος πραγματικα την εχει?) αλλα δεν εχει καν την ωριμοτητα για μια σοβαρη και λογικη συζητηση. Σκεψου λοιπον αν κρατησεις το παιδι τι επιρροη θα εχει πανω του και πανω σου ενας τετοιος ανθρωπος, που ακομα και να χωρισετε ερωτικα, θα πρεπει να κρατας εφορου ζωης επαφες μαζι του εσυ και το παιδι σου.

Quote Originally Posted by Remedy View Post
    μην φουντωνεις, βρε.
    η κασσανδρα δεν εννοουσε οτι ενα παιδι σου φιαχνει την ζωη η την καριερα.
    εννοουσε οτι αν χαλασει η ψυχολογια σου απο κατι σοβαρο, μπορει να συμπαρασυρει και την ζωη σου, κι οτι αν κανεις ενα παιδι που ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ, εστω και στα 18, ισως μπορεις να καταφερεις κι οτι αλλο θελεις, χωρις να χαντακωσεις την ζωη σου οπως πιστυεουν αλλοι.
    για ΕΚΕΙΝΗΝ προσωπικα ετυχε να ειναι η εκτρωση αυτο που της χαλασε την ψυχολογια.
    απλα ανησυχει μηπως συμβει και σε αλλες, μην το παιρνεις τοσο αρνητικα.

οσο για την ενδομητριωση. δεν εννοουσε οτι την προκαλεσε η εκτρωση, αλλα οτι ηρθαν ετσι τα πραγματα που ΤΕΛΙΚΑ, εκεινη η η φορα των 18 χρονων ηταν και η μοναδικη της ευκαιρια να κανει παιδι.
    δεν ειπε οτι οφειλεται ιατρικα στην εκτρωση.
    Ακριβώς! Η δική μου υπογονιμότητα δεν οφειλόταν στην άμβλωση. Απλά, δημιουργήθηκε με το πέρασμα των χρόνων, καθώς και κάποιοι άλλοι παράγοντες, όπως μία αποτυγχημένη γυναικολογική επέμβαση, αποβολές, και το γεγονός οτι άντρας μου αρρώστησε με βαριά κατάθλιψη και δεν μπορούσε καθόλου να ακούει θορύβους και φωνές παιδιών, ούτε τα ανήψια μου μπορούσε να αντέξει. Αυτό με έκανε να σταματήσω οποιαδήποτε προσπάθεια, είτε για εξωσωματική, είτε για υιοθεσία.
    Και το γεγονός της άμβλωσης με τραυμάτισε ψυχολογικά και με έκανε να βλέπω τη ζωή με απαισιόδοξο τρόπο, να έχω χαμηλή αυτοεκτίμηση και να παραιτούμαι στην πρώτη δυσκολία.
    Το πιθανό είναι οτι αυτά τα στοιχεία προυπήρχαν στην προσωπικότητά μου και απλά, μετά την άμβλωση, από τη στεναχώρια χειροτέρευσαν.
    Τέλος πάντων, εξέθεσα την δική μου εμπειρία. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω οτι μία γυναίκα καταξιώνεται ως προσωπικότητα μέσω της τεκνοποίησης. Μακρυά από μένα αυτές οι απόψεις! Ο άνθρωπος έχει την ευθύνη να ολοκληρωθεί σαν προσωπικότητα μόνος του, όχι μέσω των παιδιών του. Ούτε ζούμε στον μεσαίωνα πια που η γυναίκα είχε αξία μόνο ως αναπαραγωγική μηχανή. Απλά, πιστεύω οτι αν από την πρώτη στιγμή που εγκυμονείς θέλεις να κρατήσεις το παιδί, αυτό είναι μια ένδειξη οτι έχει το παιδί την βασική προυπόθεση για να ευτυχίσει, την αγάπη και την αποδοχή της μάνας! Μεγάλο πράγμα αυτό!
    Να σας πω οτι η δική μου μάνα, αν και με γέννησε μέσα στις πιο κατάλληλες συνθήκες, οικονομικές και κοινωνικές, ποτέ δεν ένιωσα πραγματικά την αγάπη και την αποδοχή της.
    Με γέννησε γιατί έπρεπε να τεκνοποιήσει με έναν άνθρωπο, καλό μεν, αλλά που γνώρισε με προξενιό και χωρίς να τον έχει ερωτευτεί. Ήταν πάντα σκληρή και επικριτική και δεν μεγάλωσα με την αγάπη της, μου έλειπε η αγάπη της, τί και αν είχα κάποια υλικά αγαθά, τί και αν ο πατέρας μου είχε τρέλλα με τα παιδιά και μας αγαπούσε και ασχολιόταν μαζί μας...
    Δεν ξέρω βρε παιδιά, μιλάω μέσα από την καρδιά μου και την πικρή εμπειρία μου.

Senior Member
    Επιβεβαιώνονται για άλλη μια φορά οι αποψεις μου οτι ενας ανθρωπος δεν θα επρεπε σε καμια περιπτωση να αποκτά παιδι αν δεν εχει ολοκληρώσει τα δικά του ονειρα και τη δικη του προσωπικοτητα, διαφορετικά καταστρέφει το παιδι φορτώνοντας του τα δικα του απωθημένα. Δυστυχώς όμως η πλειοψηφια που αραδιάζει παιδια το κάνει επειδη "η γυναίκα (κυρίως) έχει ως μονο σκοπο το να κανει παιδια" και "ολοι κανουν παιδια, εγώ πότε θα κανω;". Μεγάλο σφάλμα με φριχτές συνέπειες ανεπαρκή ενηλικίωση ανθρώπων, έλλειψη αυτοεκτίμησης, ψυχικά τραύματα και άλλα γνωστά.

Μακάρι να υπήρχαν κάποια αυστηρά ψυχολογικά τεστ και κριτήρια να περνούν οι ανθρωποι πριν τους δοθεί το οκ για να τεκνοποιήσουν ή ακόμα καλύτερα, να υπήρχε η Ιδανικη Πολιτεία του Πλάτωνα που θα έπαιρνε τα παιδιά αμέσως μετά τη γέννηση τους να τα αναθρέψει.

Με πονάει πολύ αυτο το θεμα, αφου παιδι "πρεπει οπωσδηποτε να παντρευτω και να κανω παιδια" γονιων υπήρξα κι εγω και γι' αυτον τον λογο οταν εμεινα εγκυος εκανα αμβλωση πριν απο 2 χρονια. Δεν θα επετρεπα στον εαυτο μου να δημιουργησει εναν ακομα δυστυχισμενο ανθρωπο.

Banned
    Quote Originally Posted by Mελίνa View Post
    Επιβεβαιώνονται για άλλη μια φορά οι αποψεις μου οτι ενας ανθρωπος δεν θα επρεπε σε καμια περιπτωση να αποκτά παιδι αν δεν εχει ολοκληρώσει τα δικά του ονειρα και τη δικη του προσωπικοτητα, διαφορετικά καταστρέφει το παιδι φορτώνοντας του τα δικα του απωθημένα. Δυστυχώς όμως η πλειοψηφια που αραδιάζει παιδια το κάνει επειδη "η γυναίκα (κυρίως) έχει ως μονο σκοπο το να κανει παιδια" και "ολοι κανουν παιδια, εγώ πότε θα κανω;". Μεγάλο σφάλμα με φριχτές συνέπειες ανεπαρκή ενηλικίωση ανθρώπων, έλλειψη αυτοεκτίμησης, ψυχικά τραύματα και άλλα γνωστά.

Μακάρι να υπήρχαν κάποια αυστηρά ψυχολογικά τεστ και κριτήρια να περνούν οι ανθρωποι πριν τους δοθεί το οκ για να τεκνοποιήσουν ή ακόμα καλύτερα, να υπήρχε η Ιδανικη Πολιτεία του Πλάτωνα που θα έπαιρνε τα παιδιά αμέσως μετά τη γέννηση τους να τα αναθρέψει.

Με πονάει πολύ αυτο το θεμα, αφου παιδι "πρεπει οπωσδηποτε να παντρευτω και να κανω παιδια" γονιων υπήρξα κι εγω και γι' αυτον τον λογο οταν εμεινα εγκυος εκανα αμβλωση πριν απο 2 χρονια. Δεν θα επετρεπα στον εαυτο μου να δημιουργησει εναν ακομα δυστυχισμενο ανθρωπο.
    Nαι αλλά και πάλι αυτά τα σκέφτεται μια τριαντάρα + και θα έχει πεισθεί ότι θέλει παιδι........
    Μια 18χρονη θα είναι πιο αποδεκτό να κάνει έκτρωση για τα μάτια της κοινωνίας, ώριμη κλπ παρά το ''μωρό να μεγαλώσει μωρό''
    Αυτό που λέω είναι ότι μια 18χρονη δεν θα το κάνει από κόμπλεξ επειδή αυτό κάνουν όλοι, επειδή έτσι πρέπει , επειδή έφτασε σε μία ηλικία κλπ θα το θέλει έστω και αν ήταν ''ατύχημα''...
    Τώρα το αν μπορεί να το μεγαλώσει σωστά κλπ δεν ξέρω....αναλόγως φαντάζομαι......

Senior Member
    Μην το λες... Εξαρτάται σε τι οικογενεια και περιβάλλον εχει μεγαλώσει. Στην οικογένειά μου απο τα 15 με κυνηγάνε να με παντρέψουν και να τους κάνω εγγόνια. Πολλές ξαδέλφες μου στα 15-17 έκαναν γάμο και το πρώτο τους παιδί. Μακάρι η κοπέλα του θέματος να μην έχει τέτοιες απόψεις, ούτε και οι δικοί της και να το σκεφτούν από όλες τις μεριες.
    Οταν σε μεγαλώνουν τριβελίζοντας σου το μυαλό με κάποιες απόψεις, αν δεν δεχτείς ερεθίσματα διαφορετικά ώστε να δεις και άλλες οπτικές, δεν εχει σημασία η ηλικία. Πχ στα 18 μου πίστευα οτι σκοπος της ζωης μου ειναι να παντρευτω και να κανω παιδιά. Αν έμενα τότε έγκυος και όχι στα 27,5 που μου συνέβη, κατά 99% θα το ειχα κρατησει μιας και οι γονεις μου ως βαθιά θρησκ...όληπτοι ειναι κατά των εκτρωσεων. Δεν θα εμπαινα στη διαδικασια να αναλογισθω τι ζημια θα προκαλεσω στη ζωη αυτου του παιδιου.
    Ναι μεν θα με βοηθουσαν οικονομικα οι γονεις μου, θα γινοταν ομως ετσι και το παιδι ενα πλασμα που δε ζει για τον εαυτο του με ψυχολογικα προβληματα και ανυπαρκτη αυτοεκτιμηση.

Θελω να ελπιζω και να πιστεύω οτι οι γονείς της κοπέλας δεν είναι σαν τους δικούς μου (που αποτελουν μεγαλο μερος της ανατολικης κουλτουρας) και να την καθοδηγήσουν σωστά και αυτήν και το μωρό αν γεννηθεί.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mελίνa View Post

Εγώ δεν είμαι παιδί του "πρέπει οπωσδήποτε να παντρευτω και να κάνω παιδια" γονιων, ειμαι το τρίτο παιδί της μητέρας μου και σε ώριμη ηλικία μετά τα 30...ωστόσο ξέρω πως είχε βρεθεί στο δίλημμα να με ρίξει ή να με κρατήσει. Και αν με ρωτήσει κάποιος τώρα θεωρώ πως πήρε την λάθος απόφαση, με κράτησε για λάθος λόγους. Συμφωνω απόλυτα σε όλα όσα λες...
    Και προσωπικά δεν βίωσα ή ίδια ποτέ άμβλωση αλλά ξέρω πως έχω ένα θέμα υπογονιμοτητας και όσο περνάνε τα χρόνια θα γίνεται όλο και δυσκολότερο, ίσως τα επόμενα πέντε χρόνια να είναι η μόνη μου ευκαιρία να κάνω παιδί αλλά δεν πρόκειται να κάνω αβερτα κουβέρτα ενώ ξέρω πως δεν είμαι έτοιμη...
    Προτιμώ το ρίσκο να μείνω χωρίς και το αποδέχομαι σαν ιδεα, ακριβώς επειδή ξέρω πως ένας γονιος που δεν είναι έτοιμος και με δικό του ψυχικό φορτίο θα το προβάλει στα παιδιά του. Αγαπώ την ιδέα των παιδιών που ίσως δεν κάνω ποτέ υπερβολικά για να τους γαμησω τη ζωή. Τεσπα δεν έχει σημασία που λέει καθένας το κοντό και το μακρύ του νομίζω, χτυπησαμε ευαίσθητο θέμα βλέπω για αρκετές γυναίκες στο φόρουμ. Από την άλλη ή αρν ίσως έχει δίκιο...στα 18 τη κοπέλα δεν την πιέζει τίποτα και κανείς, μόνη της θέλει να πάρει αυτή την απόφαση...και ίσως στη τελική της βγει σε καλό με τη στήριξη των γονιών της. Είχα μία συμφοιτήτρια που ή μητέρα της την έκανε στα 16...μία χαρά φαινόταν ή κοπέλα. Βέβαια μου είχε πει κάτι που με κουφανε λίγο. Ένιωθε πάντα λέει πως η μητέρα της αγαπούσε τον πατέρα της πιο πολύ από εκείνη...τοινγκ. Τεσπα όλοι έχουν θέματα από γονεις στη τελική από ότι βλέπω, είτε τους έκαναν νωρίς είτε πιο μετά. Είναι και θέμα τύχης, στήριξης, ωριμότητας, καλής καρδιάς ηρεμου περιβάλλοντος...ίσως οι γονείς της κάπα να μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό. Απλα θεωρώ καλό που είπαμε όσα είπαμε για να τα δεις κάπα και να σκεφτείς πράγματα που ίσως δεν είχες σκεφτεί και να είσαι πιο έτοιμη...

Senior Member
    Από ανδρική σκοπιά μιλώντας... όταν ξέρεις οτι γίνονται εργασίες στο κρεβάτι χωρίς προφύλαξη... και καταλαβαίνεις πως κάτι έγινε όταν δεν έπρεπε, δηλαδή σε λάθος στιγμή... και δεν κάνεις ό,τι είναι είναι δυνατόν για να αποκλείσεις εγκυμοσύνες, πρώτα για εσένα που έκανες τη μαλακία και μετά για το ταίρι σου... είσαι άξιος της τύχης σου... και δείχνεις ισχυρά δείγματα κλασσικής εφηβικής ανωριμότητας...

Αν απ'την άλλη έσπασε κανα προφυλακτικό... πάλι ένοχος είσαι... γιατί παίρνεις χαμπάρι και το παραμικρό που συμβαίνει εκεί κάτω.

Τώρα αν η προηγούμενη φάση, με την περίεργη συμπεριφορά και τους χωρισμούς που έλεγε η κοπέλα, ήταν απόρροια μιας ανησυχίας, γύρω από την αβεβαιότητα και την άγνοια, του αν είχε γίνει η μαλακία και προσπαθούσε να βρει αφορμή για να την κάνει, ή απλά είναι τόσο ανώριμος που με "κουκούλωμα" θα νόμιζε οτι όλα βαίνουν καλώς... δυστυχώς ή ευτυχώς... μόνο εκείνος το γνωρίζει.

...Κάθε εμπόδιο για καλό, λένε μερικοί.

Senior Member
    εχω καθυστερηση.......κ εχω αγχωθει...σημερα σηκωθηκα κ ειχα δυσπνοια απο το αγχος για καμια ωρα..τωρα μου περασε η δυσπνοια κ νιωθω πιο κουλ..κανονικα βασικα νιωθω..
    αλλα λεω..ρε μπας και???κ ειμαι κ 37 κ εκανα ελευθερα σεξ με τον συντροφο μου..
    απο την μια λεω...καλα να παθω αν ειμαι..απο την αλλη λεω..σιγα μην ειμαι 37 χρονων "γρια" πια..
    στις μεγαλςεες ηλικιες δνε ειναι ευκολη υποθεση να μεινεις εγκυος.

εχω καθυστερηση.......κ εχω αγχωθει...σημερα σηκωθηκα κ ειχα δυσπνοια απο το αγχος για καμια ωρα..τωρα μου περασε η δυσπνοια κ νιωθω πιο κουλ..κανονικα βασικα νιωθω..
    αλλα λεω..ρε μπας και???κ ειμαι κ 37 κ εκανα ελευθερα σεξ με τον συντροφο μου..
    απο την μια λεω...καλα να παθω αν ειμαι..απο την αλλη λεω..σιγα μην ειμαι 37 χρονων "γρια" πια..
    στις μεγαλςεες ηλικιες δνε ειναι ευκολη υποθεση να μεινεις εγκυος.
    Αφου εχεις ακομα περιοδο :rolleyes:

Senior Member
    δεν εχει να κανει καλε μου..μπορει η γυναικα να εχει κανονικη περιοδο αλλα τα ωαρια της να ειναι κακης ποιοτητας λογω ηλικιας..καταλαβες?γι αυτο οι πιθανονητες εγκυμοσυνης απο 37 χρονων κ πανω ειναι πολυ μικροτερες απο 35 κ κατω...

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast