Results 1 to 15 of 17
-
12-07-2016, 19:50 #1
σχιζοφρενεια: αρρωστια ή κατι αλλο?
Δεν θα ξεχασω ποτε τα 2 ψυχωσικα επεισοδια που ειχα... ηταν μακραν η καλυτερη και ποιο δυνατη εμπειρια που ειχα ποτε...
ολες μου οι αισθήσεις ηταν οξυμενες μεχρι εκει που δεν παει... μια αντιληψη της πραγματικότητας εξω από το κοινωνικο συμβολαιο που την αντιλαμβανόμαστε...
οι ''φωνες'' που ακουγα με καθοδηγουσαν σε ολη την πορεια των επεισοδίων σαν τον δασκαλο τον μαθητη...
ενας υλιστης όπως ημουν αλλαξε για παντα... μεσα από μια διαδικασια επίγνωσης...
σχιζοφρενεια στα 35 που το επαθα για πρωτη φορα είναι σπανιο φαινομενο... όλα ξεκινησαν μετα από ένα δυνατο χτυπημα που ειχα στο κεφαλι.. λιγο καιρο μετα ξεκινησαν όλα και νοιωθω απίστευτα τυχερος..
ξερω ότι οι περισσοτεροι εχετε αντιθετη αποψη... υπαρχει κανεις που τα βλεπει αλλιως?
- 12-07-2016, 22:19 #2
Δεν είναι κ τόσο σπάνιο φαινόμενο στα 35 κάπου εκεί το παθαίνουν οι γυναίκες.Για τους άντρες βέβαια η ηλικία είναι μικρότερη ο μέσος όρος. Η αλήθεια είναι ότι μπορείς να την πάθεις σε οποιαδήποτε ηλικία απλά όσο ξεπερνάς τα 40 χρόνια κ πάνω γίνεται σπάνιο.
Εγώ πάλι δεν θα ξεχάσω το μέγεθος της δυστυχίας,το γκρέμισμα του κόσμου μου,την έλλειψη ελπίδας , το χάσιμο του εαυτού μου,το ότι δεν μπορούσα να αγκαλιάσω ή να έχω αισθήματα.
Ευτυχώς σε όλους τους τομείς βελτιώνομαι και πλέον το βασικό είναι ότι έχω αισθήματα και μπορώ να αγκαλιάσω κ το κάνω σε κάθε ευκαιρία.Επιτέλους νιώθω άνθρωπος.
Είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι άνθρωποι νιώθουν θετικά συναισθήματα σε ένα ψυχωσικό επεισόδιο.Συνήθως είναι περιπτώσεις μανίας ή ένας συνδιασμός συμπτωμάτων που δεν το κάνει τόσο δυσάρεστη εμπειρία.
Σίγουρα είσαι τυχερός γιατί τις περισσότερες φορές είναι μια ζωντανή κόλαση όλο αυτό.
Ο γιατρός σου τι λέει για όλα αυτά;;It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
12-07-2016, 22:45 #3
στην γιατρο παω μια φορα το τριμηνο να γραψω φαρμακα... είναι κλασσικη ψυχίατρος, οποτε δεν τα καταλαβαινει αυτά!
εκτος αυτου δεν θεωρω ότι ο ψυχίατρος είναι ο ειδικος για αυτό που εχουμε... είναι καθαρα θεμα εγκεφαλου, ειτε είναι δυσλειτουργια, ειτε είναι κατι άλλο... δεν υπαρχει ακομα ειδικευμενος κλαδος για αυτά τα φαινόμενα οποτε αναγκαστικα μας στελνουν σε ψυχιατρους
12-07-2016, 23:04 #4
για μενα τα ψυχωτικα δεν ηταν ευχαριστα.εκτος απο μια φορα που τις φωνες τις ηθελα για να εχω παρεα.ηταν καλες για ενα μικρο διαστημα και δεν ηθελα να τη χασω.
πως αντιλαμβανοσουν την πραγματικοτητα τοτε?ετσι για να καταλαβω απο απλη περιεργειαείμαι ςοδοπανα ανθρωπος
12-07-2016, 23:39 #5
στην εξαρση του φαινομενου ηταν κατι σαν το σπηλαιο του πλατωνα... ειχα επαφη και με την πραγματικοτητα όπως την βιωνουμε τωρα αλλα παραλληλα μου παρουσιαζοταν ενας άλλος κοσμος...
οι ''φωνες'' ηταν φιλικες μου εξιστορησαν μια ιστορια για το ποιοι ειμαστε από που ερχομαστε και που οδηγει ολο αυτό!
μου ειπαν για την ιστορια του ανθρωπινου είδους, μου ειπαν τι πραγματικα ειμαστε, μου ειπαν τι γινετε μετα τον θανατο και τελος μου ειπαν ότι οι καιροι είναι ωριμοι για την αλλαγη της ζωης όπως την ξερουμε!!
το πρόβλημα είναι ότι όταν προσπαθησα να τα διηγηθώ όλα αυτά που βιωσα στους νορμαλ... με κλεισαν μεσα χα
!!
σαν το σκλαβο στο σπηλαιο του πλατωνα που βγηκε εξω και όταν γυρισε να τα πει στους αλλους κανεις δεν τον πιστεψε!
είμαι πεπεισμενος πλεον ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος εχει δυνατότητες περαν από αυτές που ξερουμε!! αλλα εχει δικλειδες ασφαλειες όταν αυτές σπασουν ειτε ο εγκέφαλος μπλοκαρει και φαντασιωνετε ότι θελει... ειτε ελευθερώνετε μεχρι τις επομενες δικλειδες!!
13-07-2016, 09:55 #6
13-07-2016, 11:31 #7
μου παν πολλα.. αυτό που εχει σημασια είναι καποτε οι ανθρωποι ξεραν τι παιζει... στην πορεια των αιωνων χαθηκε η γνωση, διαστρεβλωθηκε!! ψηγματα αυτης μπορεις να βρεις μεσα στα δογματα που υπαρχουν σημερα... τα οποια κρατησαν ένα κομματι της γνωσης που ειτε κατανοουσαν ειτε τους συνεφερε και τα αλλα τα εσβησαν
από που να αρχισεις και που να τελειώσεις... από οσα μου ειπαν και πλεον ασπάζομαι
το ανθρωπινο ειδος είναι κατασκευασμενο.. το ανθρωπινο σωμα είναι ένα δοχειο για αυτό που αποκαλουν ψυχη.. μιας αθάνατης ψυχης φυλακισμένης μεσα στο δοχειο σε μια διαδιακασια εξαγνισης... εξαγνισης γιατι?
όλα τα δογματα ολες οι μυθολογιες μιλανε για έναν πολεμο στον ουρανο εναντιον των σκοτινων δυναμεων με τις φωτινες.. αναρωτηθηκε κανεις ποτε τι απεγιναν οι ηττημενοι?ε αυτό ειμαστε οι φυλακισμένες ψυχες των ηττημενων... των εκπεσοντων αγγελων αν σε ακούγετε καλυτερα!
υποτιθετε ότι η διαδιακασια θα κρατουσε λιγο και ότι θα χαμε μνημη από το τι εγινε παλια.. και εδώ μπαινουν αυτά που ασπαζετε και μας ειπε ο φιλος μας ο NOX.. με αποτέλεσμα η ψυχη αντι να ξαναερχετε με μνημη ερχονταν χαμενη στην ληθη η διαδικασια σταματησε.. ελάχιστοι καταφεραν να ξεφυγουν από.... θες να τα πεις τελωνια? θες να τα πεις όπως θες? και είναι ακομα εκει περιπλανητες αναμεσα στους 2 κοσμους... φαντάσματα? αγιοι? πες τους οπως θες και αυτους...
αυτων τις φωνες ακουγα... στην αρχη! είναι εκει ακομα και περιμενουν... μεχρι εδώ ακομα όλα ηταν θολα μεχρι εκεινο το βραδυ στο λονδινο ωπου ενοιωσα ότι ημουν καπου μεταξυ του δικους μας και του δικου τους κοσμου και εκει ακουσα ξεκάθαρα μια και μοναδικη φωνη που δεν ηταν δικη τους...
μου εδειξε σε οραμα στον ξυπνιο μου τις πυλες για έναν κοσμο μεσα στο φως (όχι την παγιδα που λενε πολλοι πως βλεπουν μετα τον θανατο) πηρα μια γευση από αυτόν τον κοσμο.. και μου ειπε ότι συντομα οι πυλες θα ανοιξουν.. ότι η ζωη όπως την ξερουμε τελειωνει
το αστειο είναι ότι δεν ειχα καμια σχεση με όλα αυτά.. τα θεωρουσα μπουρδες! δεν ειχα διαβασει ποτε τιποτα σχετικα και εξεπλάγην αργοτερα με όλα τα στοιχεια που εβρισκα παντου από τα δογματα μεχρι τις μυθολογιες που δεινουν ψηγματα της αληθειας...
αληθειας?? ισως ναι.. ισως και οι φαντασιώσεις ενός αρρωστου μυαλου... ισως καποτε μαθουμε
13-07-2016, 12:22 #8
H σχιζοφρένεια είναι αρρώστεια του εγκεφάλου. Όπως η άνοια, το alzheimer, κλπ.
13-07-2016, 12:32 #9
13-07-2016, 18:29 #10
Δεν είμαι γιατρός για να δώσω επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση!
Από όσα έχω ζήσει και διαβάσει, νομίζω οι ψυχωσικοί γενιούνται με μια οργανική εγκεφαλική ιδιομορφία, τάση, ευαισθησία, ας πούμε, η οποία σε συνδυασμό με το αρνητικό περιβάλλον και τον αγχώδη τρόπο σκέψης, και φυσικά τα δύσκολα βιώματα εξελίσσεται σε ψύχωση.
Τώρα αυτή η εγκεφαλική ιδιαιτερότητα μπορεί να είναι αυτισμός, μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο που δεν έχει χαρακτηρισθεί ακόμη επιστημονικά.
Το ότι είναι νόσος του εγκεφάλου είναι επιστημονικά αποδεκτό, η χημεία του εγκεφάλου βγαίνει εκτός ελέγχου.
Δεν είναι τυχαίο που πριν καθιερωθεί ο όρος σχιζοφρένεια την χαρακτήριζαν ως ψευδοάνοια.
13-07-2016, 18:41 #11
Δεν είναι ετσι μαρα δεν υπαρχει καμια οργανικη εγκεφαλικη ιδιομορφια... γεννετικη προδιαθεση εικαζουν ότι μπορει να υπαρχει.. αλλα μεχρι εκει
το παρακατω απόσπασμα είναι από την wikipaidia
''Πρόκειται για μια ψυχική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από διαταραχές της αντίληψης της πραγματικότητας. Βέβαια έχει αποκλειστεί προηγουμένως οποιαδήποτε οργανική βλάβη του νευρικού συστήματος σε κάθε νέο ασθενή, πλην όμως όλες οι επιστημονικές εργασίες επί του αντικειμένου αφήνουν να εννοηθεί την ύπαρξη μιας λεπτής νευροφυσιολογικής και χημικής δυσλειτουργίας μάλλον άγνωστης μέχρι σήμερα.''
για την ανοια και το αλτσχαιμερ εχουν βρει τα αιτια για την σχιζο δεν εχουν ιδεα... εχουν βρει μονο πως να μπλοκαρουν την διαδικασια των νευροδιαβιβαστών...
πχ εγω πηγα εκανα ολες τις εξετασεις για τον εγκεφαλο ότι μπορεις να φανταστείς από μαγνητικη μεχρι ηλεκτροεγκεφαλογράφημα... δεν βρηκαν τιποτα..
το ότι η χημεια του εγκεφαλου βγαινει εκτος ελεγχου είναι το μονο σιγουρο... τωρα για το ότι το θεωρουν νοσο είναι μεγαλη κουβεντα...
13-07-2016, 21:15 #12favvelGuestnoumac είχες ένα χτύπημα στο κεφάλι..
δε θα μιλήσω για μένα γιατί είμαι διαφορετική περίπτωση..εγώ ό,τι έπαθα το έπαθα από υπερκόπωση απ'ό,τι έχω καταλάβει..
Λοιπόν αφού χτυπήθηκες στο κεφάλι και είχες όλες αυτές τις αξέχαστες εμπειρίες το μόνο που μπορώ να συμπεράνω λογικά είναι πως όσο αληθινές ήταν οι εμπειρίες σου αυτές οι οποίες πυροδοτήθηκαν απ΄το χτύπημα άλλο τόσο αληθινές είναι και οι εμπειρίες που έχεις τώρα ή που είχες και πριν το χτύπημα..και που έχεις όχι μόνο εσύ αλλά και όλοι οι "φυσιολογικοί" άνθρωποι κάθε μέρα..
Θέλω να πω πως τα πάντα είναι μες στο κεφάλι μας..η πραγματικότητα που αντιλαμβανόμαστε όλοι μας και που αποδεχόμαστε ως κοινή είναι επειδή γεννιόμαστε ρυθμισμένοι ώστε να λειτουργούν ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου..
Αν ενεργοποιήσουμε όλες τις ανεξερεύνητες περιοχές του εγκεφάλου μας είναι πολύ λογικό να έχουμε εμπειρίες παρόμοιες με τη δικιά σου..
Η πραγματικότητα πηγάζει απ'το μυαλό μας και φτιάχνεται απ'το μυαλό μας..
Αν δεν είχαμε εγκέφαλο και δεν ήμασταν πέτρες,αλλά έστω ότι ήμασταν αμοιβάδες,η πραγματικότητά μας θα ήταν πολύ περιορισμένη..
Όσο πιο πολύ ξανοιγόμαστε στον εγκέφαλο,όσο πιο πολλές περιοχές του ενεργοποιούμε,τόσο πιο ευρεία γίνεται και η πραγματικότητά μας..
Και ήθελα να σε ρωτήσω κάτι..Μήπως εκείνο τον καιρό έβλεπες τον εαυτό σου στον καθρέφτη πιο όμορφο?με μια απόκοσμη ομορφιά?
13-07-2016, 21:48 #13
πιο ομορφο δεν νομιζω να με εβλεπα, η τουλάχιστον όχι όπως το λες σαν αποκοσμη ομορφια... αυτό που ενοιωθα όμως ηταν μια απιστευτη δυναμη και αυτοπεποιθηση από ένα σημειο και μετα... στην αρχη ηταν φοβος.. τρομος θα λεγα... μετα από ένα σημειο μονο δυναμη.. μια αποκοσμη δυναμη όπως θα λεγες
14-07-2016, 09:58 #14
αυτό εννοώ... Γενετική προδιάθεση στον εγκέφαλο. Απλά το διατύπωσα με άλλο τρόπο. Όλα από τον εγκέφαλο ξεκινάνε και τελειώνουν.
Η σχιζοφρένεια ειναι μια καθαρά εγκεφαλική διαταραχή στην αντίληψη, το συναίσθημα.
Εσύ όπως περιγράφεις την εμπειρία σου, για μανία μού κάνει όλο αυτό, όχι τόσο για ψύχωση...
Σε διέγνωσαν με σχιζοφρένεια? και αν ναι, τί τύπου?
14-07-2016, 13:50 #15
Noumac πολυ ωραία τα λες Μερικές φορές μια ψυχωτική κριση(ψυχιατρικός όρος) ειναι ο πρόλογος για τη μύηση Ομως πως εισαι τωρα;τι επίδραση είχαν τα αντιψυχωτικα;Άλλαξε η ζωή σου;
Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.