Γυμναστήριο
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9
    Senior Member

Γυμναστήριο

Καλησπέρα!επέλεξα αυτή την ενότητα γιατί πιστεύω πως η ερώτηση που έχω να κάνω έχει σχέση με την ψυχολογία του εκάστοτε ατόμου που το ζει.Πριν λιγο καιρό γράφτηκα γυμναστήριο γιατί το έχω πάρει σχεδόν απόφαση πως το καλύτερο για μένα θα ήταν (κυρίως για την υγεία μου) να χάσω τα περιττά κιλά.Την προηγούμενη εβδομάδα,ενώ ήμουν πάνω στο διάδρομο,ενιωθα το μυαλό μου κολλημένο στο κρεβάτι.οπως και τα πόδια μου.σαν να κουβαλάω το κρεβάτι στην πλάτη.Ένιωθα πως τα πόδια μου απλά προχωρούσαν μόνα τους σαν το μυαλό να μην ήθελε να ακολουθήσει στην προσπάθεια.αυτό που θέλω να ρωτήσω λοιπόν είναι,πως φεύγει από το μυαλό η νοοτροπία,καρέκλα-καναπές-κρεβάτι?δυστυχως εχω περάσει πολύ καιρό και στα τρία όντας κλεισμένη στον εαυτό μου κλπ κλπ.Όποιος μπορεί να βοηθήσει-απαντήσει θα το εκτιμούσα.

Senior Member
    Μαρία μου για εμάς που δεν μας αρεσει η γυμναστικη που δεν την αγαπήσαμε ως παιδια, δεν ειναι ευκολο να την συνηθίσουμε σε μεγαλύτερη ηλικία.. Γι αυτο πρεπει (θεωρητικά το πρεπει) να αναζητήσουμε λύσεις που προσιδιαζουν στην προσωπικότητα μας. Εγω για παράδειγμα ανακάλυψα οτι μου αρεσει πολυ η ζουμπα κ κάνω αυτο. Όσον αφορά στο πως αλλάζει η νοοτροπία δεν αλλάζει. Να σκεφτεσαι ομως οτι οσο γυμνάζεσαι, πρώτον βελτιώνεις την φυσική σου κατασταση κ δεύτερον ακομα κ εκεινη τη στιγμη χάνεις πόντους, εχεις δηλαδη άμεσα αποτελέσματα κ σε λιγο χρονο ορατά. Εμενα αυτη η σκέψη με βοηθα.

Senior Member
    Καλησπέρα Μαρία,

Πώς είσαι; Με γεια την απόφαση!!
    Κι εγώ γράφτηκα σε γυμναστήριο... Αλλά αυτή τη φορά επέλεξα ένα που είναι συμπαθητικό με πρόγραμμα τυφλοσούρτη και σύντομο σε ώρα ώστε να μην βρίσκω δικαιολογίες στην αμηχανία που νιώθω στο γυμναστήριο και το χρόνο που θα σπαταλήσω για να μην πηγαίνω...
    Έτσι θα συμφωνήσω με την Ελένη... Αν δε σου αρέσει αυτό που κάνεις είναι πολύ πιθανό οτι αργά ή γρήγορα θα το σταματήσεις...
    Είναι δύσκολα να αγαπήσουμε μεγάλοι τη γυμναστική... Εμένα πχ μου βγαίνουν όλα μου τα κόμπλεξ, ιδρώνω, κοκκινίζω, βλέπω και τα πάχια μου να κρέμονται, ασθμαίνω και πέφτει όλη μου η αυτοπεποίθηση... Έτσι ξεκίνησα το περπάτημα... Κανείς δε σε βλέπει και δε χρειάζεται και καμμιά υπερπροσπάθεια. Εϊναι και ωραία βόλτα..

Τώρα πάω σε αυτό το ήπιο γυμναστήριο, ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να καταφέρω να κάνω κάποια πιο έντονη αθλητική δραστηριότητα...

Μην τα παρατάς. Εϊναι καλή η απόφασή σου
    Προσπάθησε να βρεις κάτι που σου αρέσει περισσότερο

μαρία θυμάσαι τότε που σου έλεγα οτι πρέπει να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου κ ήρθε η ναντίν να διορθώσει κ να πει οτι η συμβουλή αυτή είναι κενή σημασίας αν ο άλλος δν ξέρει πως να το κάνει? για την ακρίβεια είχε γράψει
    "Όσοι νιώθουμε να βρισκόμαστε αλλού στη σχέση με τον εαυτό μας θέλουμε να πάρουμε μαζί κι όσους
    δείχνουν ακόμη να μην είναι. Να τους ταρακουνήσουμε, να πατήσουμε αν γίνεται στην ανάγκη το κουμπί εμείς
    για λογαριασμό τους. Τέτοιο κουμπί ωστόσο δεν υπάρχει. Είναι ένα προσωπικό ταξίδι, που ο καθένας καλείται
    να διανύσει με δική του πρωτοβουλία. Αλλιώς ούτε νόημα έχει ούτε πολύ περισσότερο, αποτέλεσμα."

δν ξέρω αν τα διάβασες όλα αυτά στο δικό σου τόπικ, ειπώθηκαν πολλά από κοκκινο-τάσο-ναντιν κεγώ είναι αλήθεια οτι δν τα αντιλαμβανόμουν όλα τότε αλλά κάθισα κ τα διάβαζα κ τα ξαναδιάβαζα μέχρι που κάποια στιγμή κάτι λίγο αντιλήφθηκα. ελπίζω να μην πειράζει που κανω επιφανειακή ανάλυση περιεχομένου στο κείμενο της ναντίν

λοιπόν δεν ξέρω τι να σου πω για να σε πείσω να σου αρέσει η γυμναστική.
    νομίζω οτι αν έχεις την θέληση κ την πρωτοβουλία να κάνεις κάποιες αλλαγές στην ζωή σου θα κάνεις το δικό σου ταξίδι κ στο τέλος θα την βρεις την λύση.
    θα σου έλεγα να ακολουθήσεις την συμβουλή των κοριτσιών της ελένης κ της μαρουλένιας(που είμαι σίγουρη οτι κρατήθηκε να μην αναφέρει την ιστορία με την κωλοτούμπα για να μην φάει κάζο).
    σίγουρα ο διάδρομος για μερικούς είναι λίγο άχαρο πράμα και στην τελική το δοκίμασες κ είδες οτι προτιμάς να κάτσεις στον καναπέ. ίσως να δοκίμαζες κάτι άλλο που θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.
    αν πάλι νιώθεις οτι δν έχεις άλλη λύση κ θες να επιμείνεις σε αυτό, διάλεξε τα πιο όμορφα -δυναμικά κομμάτια μουσικής που σου αρέσουν κ πάρε τα μαζί σου στο γυμναστ. αν βλέπεις τηλεόραση είναι πιο δύσκολο γιατί ακριβώς έχεις κάνει την σύνδεση τηλεοραση-καναπες. αν κοιτάς το ταβάνι χωρίς κάτι να σου δίνει ρυθμό πάλι είναι άχαρο λίγο. καλή αρχή κ καλή επιτυχία σε ότι κ αν κάνεις κ συγχαρητήρια για αυτό σου το βήμα.

Senior Member
    ευχαριστω για τις απαντήσεις σας!η αληθεια είναι πως δεν τρελαινομαι για γυμναστικη και ειδικα το περπάτημα το βαριεμαι.ισως δεν εγινα κατανοητη απολυτα.δεν ειναι πως δεν μου αρεσει ο διαδρομος απλα νιωθω σαν αναπηρος που δεν μπορει να σηκωθει απτο καροτσι του.να περπατησει.σιγουρα ειναι νωρις αλλα δεν ξερω με φοβισε λιγο αυτο.ειναι σαν να αρνειται ο εαυτος μου να αλλαξω.μαρουλενια μου τα κοιταω και εγω τα παχη μου στον καθρεφτη γτ δυστυχως εκει εχει αρκετους καθρεφτες και εκει πεισμωνω και κανω περισσοτερη ωρα.πλεον δεν ασχολουμαι αν με κοιταζουν.προσπαθω να μην το σκεφτομαι γτ δεν πρεπει να σταματησω τωρα.θα τα καταφερουμε!ελενη πηγα σε 2 μαθηματα ζουμπα και ναι μου αρεσε πολυ,το ηξερα πως θα μου αρεσει.ειναι λυπηρο ομως σε μια ολοκληρη αιθουσα να σαι η μονη με τα περισσοτερα κιλα και να μην μπορεις να κανεις τα πηδηματα η να μην εισαι ευλυγιστη.θα ξαναπαω ομως.και καποια στιγμη θα τα κανω τελεια.μανταμ σου σου τα ειχα διαβασει ολα τα μηνυματα.με το να αγαπησω τον εαυτο μου εχω θεμα.θελει πολλη δουλεια. :(η θεληση υπαρχει παντως!

Ξαναγράφω η φλυαρίδου.

Νομίζω οτι έχεις κάνει την αρχή στο ταξίδι σου.
    Δώσε λίγο χρόνο στο μυαλό κ στο σώμα σου. Μην περιμένεις αμέσως να αντιδράνε θετικά σε οποιαδήποτε αλλαγή.

Να σου πω οτι κεγώ ακομα δν τα έχω βρει με τον εαυτό μου κ οτι έχω υπάρξει κ εγώ σε αίθουσα η πιο γεμάτη.

Διαπίστωσα οτι για να φτάσω την δεύτερη πιο παχουλή χρειαζόταν να χάσω 20 κιλάβκ να χτυπιέμαι σαν το χάμστερ απο το πρωι μεχρι το βραδυ. Οπότε κ αποφάσισα να συμβιβαστώ κ να γίνω η πιο καλή έκδοση του εαυτού μου. Δν ξέρω αν τα κατάφερα αλλα θυμάμαι να έχω ζήσει ωραίες στιγμές στο γυμναστ οπότε για να έχω θετικές αναμνήσεις ξεπέρασα κάποια πράματα. Με βοήθησε κ το γεγονός οτι έκανα άλλου είδους συγκρίσεις αν κ ξέρω οτι δν είναι σωστό αυτό (ας πούμε διαπιστωσα οτι δν ειμαι η πιο αχαρη, οτι δν είμαι η πιο αγενης, η πιο ξινέλο, η πιο περιεργη κτλ κτλ)

Senior Member
    makari na tan mono 20 kila h diafora! :p exeis dikio einai polu nwris kai mono an katafereis na sunexiseis kai na xeperaseis ton eauto sou mporeis na ftaseis sto stoxo!mexri tote upomonh mono.

Senior Member
    το προσπαθω και με τη διατροφή πιστεψε με!

Senior Member
    Εγώ θα ήθελα να ξεκινήσω ξανά ζούμπα που έκανα πέρσι και διασκέδαζα και είχα αυξήσει τις αντοχες μου αλλά όλο το αναβάλλω....