Results 1 to 12 of 12
Thread: Φιλία
-
16-07-2016, 21:20 #1
Φιλία
Καλησπέρα σας!
Εδώ και 1 μηνα βγαινω με ενα παλικαρι 28 χρονων. Περναω ομορφα μαζι του και μου φερεται πολυ γλυκα.
Ειναι πολυ ηρεμος, πραος, συνεσταλμενος ανθρωπος γενικα. Ειναι χαμηλων τονων ενω ο κολλητος του ειναι δυναμικος, μαγκακι, ολιγον παρτακιας.
Εδω και λιγες μερες ο φιλος του κανει διαφορα. Τον γραφει, του λεει ψεματα, τον θυμαται οταν εχει αναγκη. Δε μπορω να εκφρασω την αποψη μου γιατι δε εχω το δικαιωμα.
Ο ιδιος αντιδραει σαν αγορακι που δε το παιζουν τα αλλα παιδακια και δε μου αρεσει. Γκρινιαζει, παραπονιεται και με ρωταει συνεχως τι να κανει.
Εγω στη θεση του θα ειχα κοψει μακρυα αλλα δε θελω να του πω κατι και να μου το χρεωσει αργοτερα.
Δεν εχει αλλες παρεες γιατι εχει προσκολληθει πανω σε αυτο το ατομο εδω και 2-3 χρονια ενω με εναν αλλο φιλο που ειχε πριν τα εσπασε γιατι ο δικος μου ειχε μια σχεση τοτε κ τον εγραφε.
Θα μου πειτε πως πρεπει να ξερεις και τις δυο πλευρες για να δεις τι ισχυει. Παντως τωρα βλεπω με τα ματια μου πως του φερεται κ εγω νευριαζω.
Ο φιλος του ηταν πολυ ενταξει μαζι του αλλα τωρα τον φτυνει για αλλες παρεες κ του λεει ψεματα και τον θυμαται οταν το χρειαζεται.
Ποια ειναι η δικη σας γνωμη;
- 16-07-2016, 21:45 #2
Καλησπερα...ως προς τι θέλεις γνώμη; Απο όσα μας περιγράφεις ναι δεν είναι εντάξει ο φίλος του. Αλλα δεν νομίζω οτι μπορείς να κάνεις κατι παραπάνω απο το να του πεις ειλικρινά τη γνώμη σου αν και όταν σου ζητηθεί, αυτό απλά. Κατα τα άλλα είναι μεγάλος άνθρωπος και θα κρίνει μόνος του τι θα κάνει, δεν μπορεί να σου χρεώσει κάτι.
Τωρα το οτι νευριάζεις που δεν τον στέλνει στο διάολο και ξενερώνεις πιθανον λιγο με την υποχωρητικότητα του οκ...είναι ανθρώπινο και κατανοητό. Αλλα δεν είναι παιδι σου, ο συντροφός σου ειναι, εσυ εστίασε στη δικη σας σχέση και σε όσα θαυμάζεις σε αυτόν.
16-07-2016, 22:11 #3
Εσύ τον γνωρίζεις αυτόν ένα μήνα μόνο? Εγώ λέω να μην ανακατευτείς, άμα λες ήταν και εντάξει παιδί αυτός ο φίλος του μπορεί και να τα βρούνε μεταξύ τους στην πορεία...αν πάλι τον εκμεταλλεύεται κλπ θα το καταλάβει ο φίλος σου κάποια στιγμή και από μόνος του θα τον κάνει πέρα...
16-07-2016, 23:07 #4
Ηθελα τη γνωμη σας ως προς το αν θα επρεπε να με ξε ενερωνει η συμπεριφορα του αγοριου μου αρχικα.
Η σχεση με τους φιλους μας δειχνει στοιχεια της συμπεριφορας μας.
Αυτο που με ενοχλει κυριως ειναι οτι το αγορι μου ενω γνωριζει τι συμβαινει και ενοχλειται, οταν ο αλλος επικοινωνησει μαζι του..τρεχει απο πισω του!
Ειμαστε ελαχιστο καιρο μαζι οποτε δε δικαιουμαι να εκφρασω τη γνωμη μου κ αν μου ζητηθει ευθεως, δε ξερω αν πρεπει να πω επακριβως τι πιστευω.
16-07-2016, 23:23 #5
Δεν έχει αν "πρέπει" να σε ξενερώνει η όχι...το γεγονός όμως είναι οτι για να έχεις ανοίξει το θέμα στο φόρουμ και να το σκέφτεσαι σίγουρα σε ξενερώνει αυτη η κατάσταση, τον ρίχνει στα μάτια σου αρκετά. Δεν εχει σημασία αν άλλοι θα το θεωρούσαν σημαντικό η όχι, αφου εσυ το θεωρείς σημαντικό μου φαίνεται αρκετό για καμπανάκι "κινδύνου"... Η αλήθεια είναι πως είναι νωρίς ακόμα...αν κάτι σε χαλάει καταβάθος μπορείς να το τελειώσεις σχετικά ανώδυνα. Αν σου ζητηθεί πάντως η γνώμη σου φυσικά και πρέπει να του πεις επακριβώς τι πιστεύεις. Τι σημασία έχει ποσο καιρό τον ξέρεις τον άλλον; Και κάποιος που γνώρισες μια ώρα πριν αν σε ρωτήσει τι πιστεύεις έχεις λόγο να μη του πεις την αλήθεια; Το θέμα είναι αν σε ρωτήσει η οχι...
16-07-2016, 23:24 #6
Σαν μια πρώτη εξήγηση γιατι πιστεύεις το αγόρι σου δεν αντιδρά;
17-07-2016, 09:57 #7
17-07-2016, 09:59 #8
17-07-2016, 12:17 #9
Α δεν κατάλαβα αρχικά ότι το θέμα είναι ότι εσύ χαλιέσαι με αυτήν την συμπεριφορά, νόμιζα το θέμα ήταν αυτός και ο φίλος του ... Αν χαλιέσαι με την συμπεριφορά του τι να κάνεις εσύ? το βλέπεις στην πορεία....Ειλικρινά για αυτόν και τον φίλο του, δεν νομίζω να μπορείς να του πεις'' α είσαι μαλακός και χαλιέμαι''...Αν ήταν φίλος σου , φιλαράκια εννοώ φιλία, θα του μίλαγες? Θα χαλιόσουν?
17-07-2016, 12:37 #10
Καλημερα! Ειναι καπως συνθετο το θεμα!
Αρχικα ειναι η συμπεριφορα του φιλου μου ως προς τη σχεση με το "κολλητο" του.
Στη συνεχεια ειναι:
Α) Η δικη μου ενοχληση που δε εκτιμα τον εαυτο του.
Β) Η θεληση μου να τον βοηθησω να καταλαβει οτι δε του φερονται σωστα κ ο ιδιος το δεχεται επειδη δε εχει αλλες παρεες.
Το σκεπτικο μου ειναι πως οταν ο ιδιος δε σεβεται κ δεν εκτιμα τον εαυτο του γιατι να το κανουν οι αλλοι; Και ειναι πολυ νωρις για να εχω το θαρρος να μιλησω ανοιχτα κ ψυχρα.
Αν ειχα το θαρρος κ την οικειοτητα θα ελεγα τη γνωμη μου οσο κακια κ αν μπορω να γινω. Αυτο ειναι κατι που εκτιμανε οι φιλοι μου κ δικοι μου ανθρωποι σε μενα. Δε ξερω αν ειμαι σωστη, αντικειμενικη κτλ γιαυτους απλα δε φοβαμαι μη πληγωσω καποιον. Θεωρω πως η αληθεια ποναει πολυ λιγοτερο αποτι να σου χαιδευουν τα αυτια.
Ευχαριστω για το χρονο σου.
17-07-2016, 13:35 #11
Αρχικά νομίζω διαχωρίζεις το εσύ και αυτός και αυτός και ο φίλος του...Αν του μιλήσεις δεν θα αρχίσει ξαφνικά να εκτιμάει τον εαυτό του κλπ...Άρα αν μιλάμε για βοήθεια εσύ θα ''πρέπει '' να τον τονώνεις κλπ..Η να βρει και άλλες παρέες για να ανεξαρτητοποιηθεί λίγο από αυτόν τον φίλο... Γιατί και αυτός θα έχει ανάγκη από παρέα, την οποία μπορεί να μην την του καλύπτεις ...Αν πας να του μιλήσεις δεν είναι και σαν να τον υποτιμάς ? Δεν ξέρω....Αυτός κατά βάθος μπορεί να τα ξέρει όλα αυτά αλλά να μην βλέπει άλλη επιλογή προς το παρόν....Είναι νωρίς γενικά, δεν τον γνωρίζεις και σαν άνθρωπο πιστεύω......
17-07-2016, 16:32 #12
Μεχρι τωρα τι του έχεις πει για το θέμα;