Γάμος-έρωτας...τι γίνεται;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20

Γάμος-έρωτας...τι γίνεται;

Καλησπέρα.
    Καταρχήν να σας ευχαριστήσω προκαταβολικά για το χρόνο που θα αφιερώσετε να διαβάσετε το θέμα που με απασχολεί αλλά και για τις συμβουλές σας, όλες σεβαστές.
    Εϊμαι με τον άντρα μου 12 χρόνια , παντρεμένοι τα 9 και με δυο παιδιά. Πρώτα ήρθε η εγκυμοσύνη η πρώτη και μετά παντρευτήκαμε.
    Εκείνος εργάζεται σε δυο δουλειές, από το πρωί ως το βράδυ. Εγώ έχω το προνόμιο να κάθομαι 2 μήνες το καλοκαίρι, αλλά αφοσιωμένη στα παιδιά μας, σε ένα πολύ σκληρό ,όπως όλοι ξέρετε ,καθημερινό πρόγραμμα.
    Πάντα προσπαθούσαμε μια μέρα τη βδομάδα να βγαίνουμε(μη φανταστείτε τίποτε τρομερό...για φαγητό και πάλι σπίτι)και τα παιδιά να μένουν στη γιαγιά.
    Το τελεταίο διάστημα , κάτι δεν πάει καλά..ίσως με μένα. Ίσως με εκείνον . Δεν ξέρω. Δεν νιώθω ερωτευμένη, δεν νιώθω τίποτα. Προσπάθησα να περάσουμε περισσότερο χρόνο μαζί..δεχτηκε, ποτέ δεν ήταν αρνητικός. Στο μόνο που ήταν αρνητικός είναι πως πρέπει να μειώσει τις ώρες εργασίας, γιατί αλλιώς θα πάει η δουλειά πισω.
    Βρισκόμαστε λοιπόν μόνοι...πάμε θάλασσα..βράδυ...με το φαγητό στην τσαντούλα...με σκοπό να νιώσω ξανά την επιθυμία και τη φλόγα να ανάβει...τίποτα όμως... Απο την μεριά του...σα να είμαστε σπίτι απλώς αλλάζει το περιβάλλον τριγύρω...να προσπαθώ με κόλπα να τον εξιτάρω...να μπουμε στη θάλασσα να κάνουμε χαζομάρες νεανικές...όχι σεξ ρε παιδί μου...κόλπα..τρέλες...τίποτα.. .σα να έχω έναν γλυκούλη τύπο για παρέα και τίποτε άλλο...ουτε πονηριές...ούτε τίποτα.. Να πάμε σπίτι όπου δε μας βλέπει κανείς!! μου λεει.
    Να βγούμε από τη θάλασσα...να φάμε και να πάμε σπίτι γιατί την επόμενη δουλεύει. Κάναμε και βολτούλα πριν πάμε σπίτι, δεν λέω. Έρωτας...πουθενά..άφαντος...κ αι απο τη μεριά μου και απο τη μεριά του.
    Ξεκίνησα να ψιλοπαραπονιέμαι μέσα στο αυτοκίνητο και μου απάντησε νευριασμένος πως με τίποτα δεν είμαι ικανοποιημένη και πως ενώ περάσαμε σήμερα όμορφα ζητάω κι άλλα (ήθελα ένα ποτάκι σε κλαμπάκι...να μεθυσουμε και να κάνουμε χαζομαρουλες δικές μας..να φτιαχτουμε!) Τον ρώτησα ναμ ου πει απλά τι έχει αλλάξει, γιατί δε με θέλει...γιατί είναι έτσι.. και μου απάντησε κάτι το οποίο με άφησε άφωνη...Στην αρχή βέβαια μου είπε πως όλοι αλλάζουμε με τις υποχρεώσεις και τις δουλειές και τα παιδιά, και έγω εχω αλλάξει λέει...δεν είμαι ίδια..Το δέχτηκα. Μετά όμως μου είπε..Μήπως εσένα αλλαξαν τα συναισθήματά σου; Γιατί εμένα δεν άλλαξαν και έιμαι όπως με ξέρεις ...πάντα έτσι ήμουν..γιατί προσπαθείς να με αλλάξεις;;
    Εκεί εμεινα βουβή και σκεφτόμουν με λύπη πως...εν μέρει είχε δίκιο. Δεν ήταν ποτε ο άντρας ο παιχνιδιάρης, ο τρελούτσικος ...ήταν όμως ερωτικός. ΜΟυ έχει πει ιστορίες με τουρίστριες και ήταν άντρας τολμηρός ,θαρραλέος και σεξουαλικός. Γιατί σε μένα δεν είναι έτσι; Θέλω το φλερτ μου, θέλω τα κόλπα μου...να ξεφύγει η φαντασία μου σε σενάρια και να κάνουμε παθιασμένο σεξ. Όχι άλλο πια στο ίδιο κρεβάτι...τα ίδια και τα ίδια. Θέλω να ζήσω τον έρωτα μαζί του ξανά από την αρχή. Κουράστηκα έτσι....δεν τον θέλω τετοιον γάμο..χλιαρό και αγευστο..με μόνο στόχο την διεκπεραίωση των υποχρεώσεων...Λυπάμαι...

Senior Member
    Ειναι σύνηθες να βαλτωνουν οι μακροχρονιες σχεσεις και οι γαμοι. Ολα αυτα που γραφεις εδω οτι θελεις τα εχεις πει με ομορφο τροπο στον αντρα σου; Χωρις να φανει οτι το κανεις με γκρινια ή νευρα. Να τα συζητησετε διαβεβαιωνοντας τον οτι τα συναισθηματα σου και η αγαπη σου προς το προσωπο του δεν εχουν αλλαξει, θελεις ομως μια αυξηση αδρεναλινης, μια περιπετεια μαζι του ωστε να νιωσετε και παλι νεοι και σαν φρεσκο ζευγαρι. Οτι δεν θελεις να βαλτωσει ο γαμος σας και να γινει ενας απο τους χιλιαδες βαρετους γαμους που ειναι μονο δουλεια-παιδια-υποχρεωσεις. Και οτι αυτο θα βοηθησει και τον ιδιο ωστε να παραμεινει η φλογα σας αναμμενη.

Για αρχη μην τον βγαλεις εξω, στειλε τα παιδια στην γιαγια και ξεκινα ετοιμαζοντας του ενα ωραιο δειπνο με ρομαντικη ατμοσφαιρα και κρασακι στο σπιτι. Ταισε τον στο στομα και μιλα του γλυκα και ειλικρινα... Βαλε και ενα μασαζ στο κολπο να "χαλαρωσει" μηπως και παρει μπρος... Η περιπετεια μπορει να ξεκινησει και απο το σπιτι και σιγα σιγα με συνεννοηση και θαρρος να επεκταθει και αλλου...

Senior Member
    Δουλεύει 2 δουλειές απ το πρωί έως το βράδυ. Προφανώς είναι πολύ-πολύ κουρασμένος για παιχνίδια κ τρελίτσες. Δεν ξέρω τι να σου πω. Δεν μπορεί έστω 1-2 εβδομάδες να πάρει άδεια?

Senior Member
    Καλησπέρα...δεν ξέρω απο που να ξεκινήσω και αν έχω κατι ουσιαστικό να πω που θα σε βοηθήσει αλλα θα κάνω μια προσπάθεια να σου πω μια γνώμη με βάση ό,τι ξερω και ό,τι έχω διαβάσει/μάθει/συζητήσει.
    Με 12 χρόνια γάμου, δυο παιδιά και τους ρόλους σας πια να είναι απόλυτα σταθεροί και συγκεκριμένοι χωρίς εξέλιξη είναι λογικό να επέλθει η ρουτίνα. Είναι μάλλον θέμα ψυχολογίας και πως το βλέπετε, ειδικά ο άντρας σου (γιατι οι αντρες ειναι πιο ντουγρού και ντουγάνια σε αυτά λολ). Αν το δούμε απο τη σκοπιά του έχει τη δουλειά του, τη γυναίκα του τα παιδιά του, μια ζωή τακτοποιημένη και μάλλον είναι οκ με αυτό και του αρκεί (γιατι υποθέτω αυτός δεν σου έχει παραπονεθεί/δεν υπήρξε δυσαρέσκεια απο πλευράς του). Μπορεί αυτή η ρουτίνα να του αρέσει/να τον βολεύει, χωρίς να σημαίνει οτι δεν νοιάζεται για την οικογένεια του έστω με έναν ξενέρωτο τρόπο...εσυ απο την πλευρά σου θέλεις ξανά τον έρωτα στη ζωή σου. Η παγίδα είναι πως αν κάνεις παράπονο σε έναν άντρα το εκλαμβάνει συνήθως ώς παρότρυνση να διορθώσει κάτι, να λάβει δράση. Αν δεν μπορεί να κάνει κάτι όμως/να λάβει δράση άμεσα και με επιτυχία το μόνο που προκαλεί αυτό είναι εκνευρισμό και το ταμπελώνουν ως την κλασικη "γυναικεία γκρίνια"...δύσκολα θα καταλάβει βιωματικά και στη πράξη ο άλλος οτι αυτό που εννοείς είναι "κοίτα ας δούμε μακροπρόθεσμα και σιγά σιγά μαζί τι μπορούμε να κάνουμε για το τάδε θεμα, ένα βήμα τη φορά, μια μικρή αποφαση κάθε μερα"...επικεντρώνονται σε άμεσες λύσεις, δύσκολα θα κάθεται να αναλύει ενας άντρας κάθε μέρα οτι "πως αυτη η μικρή πράξη/απόφαση σήμερα βοηθάει ως προς το τάδε γενικό θέμα στο γάμο μου". Για εκείνον μάλλον ενα κι ενα κανουν δυο.
    Εσύ απο την πλευρα σου είπαμε θέλεις ξανα να ερωτευτείτε...δεν νομίζω πως δεν γίνεται, αλλα δεν γίνεται και βεβιασμένα ουτε σε ένα βράδυ. Προσωπικά δεν τα έχω κανει αυτά ποτε πράξη ούτε ξέρω πως βοηθάει αυτό σε πρακτικό επίπεδο αλλά σου μεταφέρω τώρα τι είχε πει ενας καθηγητής κοινωνικής ψυχολογίας που είχα ψαχουλέψει λίγο τα γραφόμενα του:
    Λέει πως ένα σημαντικό συστατικό του έρωτα είναι να ανακαλύπτεις/να μαθαίνεις τον άλλον και πως σε μια μακροχρόνια σχέση ε πόσα έχεις να ανακαλύψεις και να θαυμάσεις σε εναν άνθρωπο; Για αυτό κάποια στιγμή ξεθωριάζει ο έρωτας στη πειοψηφία των ζευγαριών σε άλλους πιο αργα σε άλλους πιο γρήγορα...αλλα λεει πως ενας τρόπος να διατηρείται/να ανανεώνεται αυτό το ενδιαφέρον είναι να ανανεώνονται/εξελίσσονται οι σύντροφοι ως ατομικότητες διαρκώς, θέτοντας συνέχεια νέους προσωπικούς στόχους, αλλάζοντας, βελτιώνοντας τον εαυτό τους, διερευνόντας τις δυνατότητες και τα ενδιαφέροντα τους κλπ κλπ ωστε να έχει ο σύντροφος διαρκώς νεα πράγματα να ανακαλύψει/θαυμάσει/ερωτευτεί...οπότε λογικά το πρόβλημα δεν ειναι (υποθέτω εγω) το οτι δεν έχετε αρκετο χρόνο μονοι (που και αυτο παιζει ρολο ισως οκ) ουτε το ποσο καιρο είστε μαζι. Ειναι που βλέπετε ο ενας τον άλλον μεσα σε συγκεριμένους ρόλους, νιώθετε τα έχετε μάθει λίγο πολυ όλα ο ένας για τον άλλον και έχετε ο ένας τον άλλον δεδομένο. Και δεν νομίζω πως η λύση είναι κόλπα τύπου "θα με χάσεις".
    Νομίζω ο πιο υγιής τρόπος είναι να σπάσετε λίγο τη ρουτίνα...και όχι σώνει και καλά μαζι παντα. Να έκανες κάτι διαφορετικό/καινούριο για τον εαυτό σου...πρώτον γιατι μονη σου το είπες είσαι αφιερωμενη στα παιδια σου και δουλευεις και αυτο βλέπει και σε έχει δεδομένη γιατι ηδη ξέρει οσα είναι να ξερει για αυτον τον άνθρωπο και δευτερον γιατι θα ήταν καλό και για εσενα την ίδια. Και εσυ θα ξεσκαγες και εκέινος θα είχε να ανακαλύψει μια νεα πλευρα που θα αρχισεις να χτίζεις...το ίδο ισχύει και για εκείνον...τι κάνει; Σπιτι δουλειά δουλειά σπιτι και θεωρείς οτι τον ξέρεις καλά πια...πως να είσαι ερωτευμένη αν έχετε επαναπαυτεί σε μια ζωη και ενα πρόγραμμα τύπου "απλα μεγαλώνουμε τα παιδιά μας τωρα"...; Αλλους κοινούς στόχους έχετε;
    Επίσης θα μπορούσες να πρότεινες να κάνετε διαφορετικά/καινούρια πράγματα μαζί. Όχι στερεοτυπικά ρομαντικά πράγματα μόνο που θα δημιουργούν μεγάλες προσδοκίες και πίεση σε εσένα και σε εκείνον...γενικά να αποκτήσετε καινούριες εμπειρίες μαζί.
    Για να σου φέρω ενα παράδειγμα που θα σου φανεί χαζό ίσως αλλα θα καταλάβεις τι εννοώ: ο αδερφος μου και η γυναίκα του πήγαν πρόσφατα για paintball με φιλικά ζευγάρια (δεν έχουν παιδακια ακομα αλλα τεσπα). Είναι και αυτό μια καινούρια εμπειρία και οι καινούριες (έντονες) εμπειρίες δένουν τους ανθρώπους/τους κανουν να ερωτευονται. Ειναι και αυτοί 12-13 χρόνια μαζι. Το ξέρω έχετε παιδιά, δουλειες, υποχρεώσεις και είναι δύσκολο να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο αλλα πώς αλλιώς θα ξεκουνήθει η κατάσταση; Δεν θες ενα γάμο χλιαρό και άγευστο ε δωστου νοστιμιά με διάφορους τρόπους, και μη κολλάς μόνο στον έρωτα/πάθος, αυτό θα έρθει πιστευω αν καταφέρετε να φέρετε ξανα λίγο χρώμα στη κοινή ζωη σας με όποιον τρόπο και αν είναι αυτό. Αν το πας ντουγρου νομίζω απλα θα αυξανεις τις προσδοκίες και θα φρικάρεις η ίδια χωρις λόγο όπως πχ σε αυτο που περιέγραψες με τη παραλία. Τις κατάλληλες στιγμες, που θα δεις ποιες θα ειναι θα εστιάσεις και εκει...
    Θα σου προτείνουν ισως και άλλα μέλη λύσεις πιο πρακτικές, εγω όπως βλέπεις το παω λίγο ολιστικά απ'εξω απ'εξω.

Α και κατι ακόμα που θυμαμαι είχα ακούσει κάπου και μου είχε κάνει εντύπωση:
    Ρώτησαν κάποιον "τι θεωρείς σημαντικό για εναν πετυχημένο γάμου;" Και απάντησε περίπου το εξής: "το να μη πέφτεις στη παγίδα να νομίζεις οτι ξερεις τον άλλον καλά και να σταματάει ετσι η επικοινωνία. Οταν ξέρεις καλά κάποιον και τις αντιδράσεις του αρχίζεις συχνά να προβλέπεις τι θα σκεφτεί, τι θα πει, πως θα αντιδράσει και έχεις μια εικόνα για αυτές του τις αντιδράσεις δεδομένη στο μυαλό σου. Στο ενδιάμεσο οι άνθρωποι αλλάζουμε με μικρούς ανεπαισθητους τρόπους κάθε μέρα...ετσι μπορεί εγω που θεωρω πως ξέρω καλά πια τη γυναίκα μου να πιστεύω πως θα αντιδρούσε με τον τάδε τρόπο/ θα σκεφτόταν το τάδε πράγμα αλλα εκείνη μπορεί για μια συγκεκριμένη περίπτωση να αισθάνεται διαφορετικά. Το μυστικό λοιπόν νομίζω είναι πως τίποτα δεν ειναι αυτονόητο, τίποτα δεν είναι δεδομένο, πρέπει κάθε φορά να επικοινωνείς και να αλληλεπιδράς με τον άλλον χωρίς να υποθέτεις.

Αυτά είχα να πω εγω, ελπίζω κατι απο αυτά να σου φάνηκε εστω λιγάκι χρήσιμο, προσπάθησα και με συγχωρείς για την φλυαρία μου :)

Senior Member
    Εσυ σε τι έχεις αλλάξει που τα δέχτηκες; Tι διαφορές δηλαδη;

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Με βάζουν σε σκέψεις ειναι η αλήθεια. Πάντως κι εγώ είχα σαν ιδέα νέες εμπειρίες. Και προσπάθησα..Δε σημαίνει βέβαια ότι δε θα δεχτεί ποτέ ..κάποια στιγμή κάτι θα του αρέσει ..δεν μπορεί! Γενικά όμως δεν συμφωνεί με όσα προτείνω..Αν του πεις ας πουμε..πάμε σινεμά να δουμε τον ...Μπάτμαν ή να πάμε να παίξουμε πλέι στέισιον...τον έχεις κάνει ευτυχισμένο!!!!!! Θα το θυμάται για πάντα! ...Εμένα όμως ..αν με ρωτάς...έχω πολλές ιδέες και ίσως κάποιοι να τις θεωρούν τολμηρές...απο το πιο απλό ορειβασία ας πουμε ή να πάμε να κάνουμε πικ νικ στο δασάκι εδώ κοντάή...ένα ταξιδάκι με το αυτοκίνητο ....μέχρι το πιο τολμηρό..να πάμε σε παραλία γυμνιστών για να πούμε τέλος πάντων ότι έχουμε γεμίσει τη ζωή μας με πολλές εμπειρίες. Δεν του αρέσουν αυτά....Επειδή στόχος ζωής του είναι νομιζω να τακτοποιεί την οικογένειά του οικονομικά. Εϊναι καλό αυτό..φουλ εργατικός, αλλά για μένα επιτυχία ζωής είναι να γεμίσω το βιβλίο εμπειριών μέχρι τα γεράματα...όσο μπορώ και όσο μου επιτρέπουν τα οικονομικά μου και οι συνθήκες. Να ξεπερνάω τον εαυτό μου, να τον δοκιμάζω. Δεν ξέρω αν με τα χρόνια θα αντέξω πολύ ακόμη...ξέρω ότι αυτό θα χειροτερεύει κι εγώ θα νιώθω ότι μαραζώνω..ή ...θα ζω ανεξάρτητα από τις δικές του επιθυμίες..

Εγώ kerasaki όπως λέει ότι άλλαξα..φαντάζομαι ότι ειναι οι υποχωρήσεις στη ζωή μου..πρώτα τα παιδιά και ύστερα εγώ, ακολουθώ πιστά τις υποχρεώσεις μου απέναντί τους...Αυτό κυρίως...αυτή τη στιγμή που απαντώ δεν μου έρχεται κάτι άλλο...με λίγη σκέψη πιθανον να βρω και κάτι ακόμη. Όμως μια φορά την εβδομάδα επιδιώκω να βρισκόμαστε μαζί..δοκιμάζω πράγματα...ψάχνομαι γενικά..του προτεινα να γυμναστούμε μαζί..το δέχτηκε...αλλά σταμάτησε και να γυμνάζεται εξ αιτίας της 2η δουλειας. Θα ξαναξεκινήσει το χειμώνα. Βάζει τον εαυτό του νομίζω τελευταίο και δεν ξέρω καν αν ακουει τις αναγκες του εαυτού του. Φαντάζομαι πως θα πιστεύει πως δεν έχει ανάγκες..μονο υποχρεώσεις. Του έχω κάνει δώρο μασάζ για να χαλαρώσει και να συνέλθει απο τα χεράκια μιας νεαρής κοπέλας μπας και ξυπνήσει λιγάκι...τίποτα..δεν πήγε! Πεταμένα λεφτά μου λεει...το έκανα εγώ μετά το μασάζ...καλά πήγε..του άρεσε..και εμένα μου άρεσε...Παρακάτω όμως;; πως θα εξελιχθουμε;; Μονο ένας προσπαθεί και νιώθω και σπάταλη μέσα απο τις ιδέες μου...οτι δεν βοηθάω..

Senior Member
    Γενικά μήπως είναι κλειστός τύπος και εσωστρεφής; Kαι πρέπει να ναι και ορθολογιστής πιστεύω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by zwi_kouvaria View Post
    Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Με βάζουν σε σκέψεις ειναι η αλήθεια. Πάντως κι εγώ είχα σαν ιδέα νέες εμπειρίες. Και προσπάθησα..Δε σημαίνει βέβαια ότι δε θα δεχτεί ποτέ ..κάποια στιγμή κάτι θα του αρέσει ..δεν μπορεί! Γενικά όμως δεν συμφωνεί με όσα προτείνω..Αν του πεις ας πουμε..πάμε σινεμά να δουμε τον ...Μπάτμαν ή να πάμε να παίξουμε πλέι στέισιον...τον έχεις κάνει ευτυχισμένο!!!!!! Θα το θυμάται για πάντα! ...Εμένα όμως ..αν με ρωτάς...έχω πολλές ιδέες και ίσως κάποιοι να τις θεωρούν τολμηρές...απο το πιο απλό ορειβασία ας πουμε ή να πάμε να κάνουμε πικ νικ στο δασάκι εδώ κοντάή...ένα ταξιδάκι με το αυτοκίνητο ....μέχρι το πιο τολμηρό..να πάμε σε παραλία γυμνιστών για να πούμε τέλος πάντων ότι έχουμε γεμίσει τη ζωή μας με πολλές εμπειρίες. Δεν του αρέσουν αυτά....Επειδή στόχος ζωής του είναι νομιζω να τακτοποιεί την οικογένειά του οικονομικά. Εϊναι καλό αυτό..φουλ εργατικός, αλλά για μένα επιτυχία ζωής είναι να γεμίσω το βιβλίο εμπειριών μέχρι τα γεράματα...όσο μπορώ και όσο μου επιτρέπουν τα οικονομικά μου και οι συνθήκες. Να ξεπερνάω τον εαυτό μου, να τον δοκιμάζω. Δεν ξέρω αν με τα χρόνια θα αντέξω πολύ ακόμη...ξέρω ότι αυτό θα χειροτερεύει κι εγώ θα νιώθω ότι μαραζώνω..ή ...θα ζω ανεξάρτητα από τις δικές του επιθυμίες..
    Πολύ ωραίες μου φαίνονται όλες αυτες οι ιδέες σου...και ο αντρας του απο την πλευρά του οκ δεν είναι κανας τραγικός τύπος καλος σύζυγος φαίνεται απο τις περιγραφές σου και κάνει ο,τι θεωρεί καλύτερο για την οικογένεια του. Απλά οκ ίσως του ειναι πιο δύσκολο να "ξετυλιχτεί" έτσι η να δοκιμάσει νεα πράγματα...και μη ξεχνάμε δουλεύει πολυ ο ανθρωπος είναι και η κουραση στη μεση ας μην το περνάμε στο ντούκου και αυτό. Και δεν μιλάμε για σωματική κούραση μπορεί και πνευματικά να του "ρουφαει" ενέργεια ολο αυτο και στον ελευθερο του χρόνο να προτιμά ήρεμα γνώριμα πράγματα με την οικογένεια του για να γεμίσει μπαταρίες. Συνέχισε να προσπαθείς να του προτεινεις καινουρια πράγματα σε μικρές "χωνευτικες" δόσεις και αν συνεχίσει τα μα μου καλύτερα απέφυγε αρνητικές αντιδράσεις τύπου "ποτε δε κανουμε κατι διαφορετικο μπουχτισα μαραζώνω μπουρου μπουρου κλπ"...εκφράσου θετικά, εξήγησε του οτι απλά θέλεις πολυ να δοκιμάσεις το ταδε καινούριο πράγμα και οτι θέλεις να μοιραστείτε την εμπειρία κλπ. Αν κανετε συζήτηση με θετική καλή διάθεση μπορει να είναι διστακτικός αλλα δεν έχει λόγο να σου αρνηθεί μια κυριακή να πάτε και σε πικνικ και σε παραλία γυμνιστών και ότι θες. Και βρες και δραστηριοτητες που θα κάνετε μεν μαζί αλλα δεν θα κοιτάτε απλα ο ενας τον άλλον η το υπερπέραν, βρες και πράγματα που απαιτούν κάποιο βαθμό νοητικής επένδυσης και απο τους δυο σας. Παρτε ενα φιλικό ζευγάρι και παντε σε ενα escape room πχ...πιστεύω αν αρχίσετε να περνάτε ωραία με τέτοιους τρόπους ισως χαλαρώσετε μεταξύ σας λίγο αλλιως.

Απο εκεί και περα στο κομμάτι των εμπειριών δεν σε εμποδίζει τίποτα να είσαι καλή σύζυγος και να γεμίζεις εσύ προσωπικά τη ζωη σου και τον ελεύθερο σου χρόνο με πράγματα που σε γεμίζουν, δεν χρειάζεται να τα κανετε όλα μαζί. Ασε που αμα σε δει να κάνεις λίγο τα δικά σου ίσως αφυπνιστεί ξανα λίγο το φρέσκο ενδιαφέρον που λέγαμε πριν.

Μη σε παίρνει τοσο απο κατω, έχετε απο οσα βλέπω και νομίζω τα δεδομένα για να είστε ενα μια χαρά ευτυχισμένο ζευγάρι...

Είναι παραδοσιακός , σταθερός , λιγο πουριτανός..αφου να φανταστείς δεν του αρέσει να με πολυφιλάει μπροστά σε κόσμο..όμως να σου πω κάτι;; όταν έψαχνε κοπέλα στα νιάτα του ήταν...κατακτητης!! Φλέρταρε και φιλουσε χωρίς πολλά λόγια...τώρα;; που πήγαν όλα αυτά; Σε μένα βρήκε να τα ξεχάσει;;Καθόταν με τις ώρες στα κλαμπ και χόρευε...και μολις έκανε σχέση με μένα και του έλεγα να πάμε σε κλαμπ...¨"απαπα...με ενοχλεί το τσιγάρο...με σκουντάνε...έχει πολύ κόσμο...δεν τους μπορώ τους μεθυσμένους.....τι σου αρέσει στο κλαμπ..;;" και τέτοια..Αυτά μιλάμε πριν 10 χρόνια ε; πριν τα παιδιά..που ήμουν 21 χρόνων φρέσκο νιάτο!
    Μήπως τον κατηγορώ πολύ;; Δεν μπορεί..κάπου φταίω κι εγώ..δεν έιναι μονοπλευρα αυτά τα πράγματα..

Senior Member
    Είναι παραδοσιακός , σταθερός , λιγο πουριτανός..αφου να φανταστείς δεν του αρέσει να με πολυφιλάει μπροστά σε κόσμο..όμως να σου πω κάτι;; όταν έψαχνε κοπέλα στα νιάτα του ήταν...κατακτητης!! Φλέρταρε και φιλουσε χωρίς πολλά λόγια...τώρα;; που πήγαν όλα αυτά; Σε μένα βρήκε να τα ξεχάσει;;Καθόταν με τις ώρες στα κλαμπ και χόρευε...και μολις έκανε σχέση με μένα και του έλεγα να πάμε σε κλαμπ...¨"απαπα...με ενοχλεί το τσιγάρο...με σκουντάνε...έχει πολύ κόσμο...δεν τους μπορώ τους μεθυσμένους.....τι σου αρέσει στο κλαμπ..;;" και τέτοια..Αυτά μιλάμε πριν 10 χρόνια ε; πριν τα παιδιά..που ήμουν 21 χρόνων φρέσκο νιάτο!
    Μήπως τον κατηγορώ πολύ;; Δεν μπορεί..κάπου φταίω κι εγώ..δεν έιναι μονοπλευρα αυτά τα πράγματα..
    Δεν είναι οτι τον κατηγορείς πολυ απλά προσπάθησε να δεις και την δικιά του πλευρά οχι μόνο τη δικη σου και να την λαμβάνεις υπόψη στις προσπάθειες σου...λογικό δεν είναι; Εγω σαν τρίτο άτομο βλέπω απλα ασυνεννοησία/διαφορετικά μήκη κύματος. Αν έβλεπε ο ενας τη πλευρα του άλλου λιγο πιο καθαρά πιστευω θα βρίσκατε την άκρη...

Quote Originally Posted by Natalia_sups View Post
    Πολύ ωραίες μου φαίνονται όλες αυτες οι ιδέες σου...και ο αντρας του απο την πλευρά του οκ δεν είναι κανας τραγικός τύπος καλος σύζυγος φαίνεται απο τις περιγραφές σου και κάνει ο,τι θεωρεί καλύτερο για την οικογένεια του. Απλά οκ ίσως του ειναι πιο δύσκολο να "ξετυλιχτεί" έτσι η να δοκιμάσει νεα πράγματα...και μη ξεχνάμε δουλεύει πολυ ο ανθρωπος είναι και η κουραση στη μεση ας μην το περνάμε στο ντούκου και αυτό. Και δεν μιλάμε για σωματική κούραση μπορεί και πνευματικά να του "ρουφαει" ενέργεια ολο αυτο και στον ελευθερο του χρόνο να προτιμά ήρεμα γνώριμα πράγματα με την οικογένεια του για να γεμίσει μπαταρίες. Συνέχισε να προσπαθείς να του προτεινεις καινουρια πράγματα σε μικρές "χωνευτικες" δόσεις και αν συνεχίσει τα μα μου καλύτερα απέφυγε αρνητικές αντιδράσεις τύπου "ποτε δε κανουμε κατι διαφορετικο μπουχτισα μαραζώνω μπουρου μπουρου κλπ"...εκφράσου θετικά, εξήγησε του οτι απλά θέλεις πολυ να δοκιμάσεις το ταδε καινούριο πράγμα και οτι θέλεις να μοιραστείτε την εμπειρία κλπ. Αν κανετε συζήτηση με θετική καλή διάθεση μπορει να είναι διστακτικός αλλα δεν έχει λόγο να σου αρνηθεί μια κυριακή να πάτε και σε πικνικ και σε παραλία γυμνιστών και ότι θες. Και βρες και δραστηριοτητες που θα κάνετε μεν μαζί αλλα δεν θα κοιτάτε απλα ο ενας τον άλλον η το υπερπέραν, βρες και πράγματα που απαιτούν κάποιο βαθμό νοητικής επένδυσης και απο τους δυο σας. Παρτε ενα φιλικό ζευγάρι και παντε σε ενα escape room πχ...πιστεύω αν αρχίσετε να περνάτε ωραία με τέτοιους τρόπους ισως χαλαρώσετε μεταξύ σας λίγο αλλιως.

Απο εκεί και περα στο κομμάτι των εμπειριών δεν σε εμποδίζει τίποτα να είσαι καλή σύζυγος και να γεμίζεις εσύ προσωπικά τη ζωη σου και τον ελεύθερο σου χρόνο με πράγματα που σε γεμίζουν, δεν χρειάζεται να τα κανετε όλα μαζί. Ασε που αμα σε δει να κάνεις λίγο τα δικά σου ίσως αφυπνιστεί ξανα λίγο το φρέσκο ενδιαφέρον που λέγαμε πριν.

Μη σε παίρνει τοσο απο κατω, έχετε απο οσα βλέπω και νομίζω τα δεδομένα για να είστε ενα μια χαρά ευτυχισμένο ζευγάρι...
    Έχεις δικιο...μάλλον εξαντλείτε απο την δουλειά που το μονο που θέλει είναι πραγματική ηρεμία..κ έρχεται σπίτι και βρίσκει μια συζηγο μουρμουρα..."που ήσουν;;όλο δουλευεις ...κι έχω κουραστεί με τα παιδιά..κάνε τα μπάνιο εσύ σημερα..και όλο λειπεις...κτλ κτλ."

Εγώ όμως σκέφτομαι και το άλλο..πως μπορεί ένας άνθρωπος μόνος του να ξεβαλτώσει μια σχέση για δύο; Του έχω πει όσα με απασχολουν, όσα φαντάζομαι ότι θέλω να ζήσω, όσα θέλει και η ψυχή μου να νιώθει πιο γεμάτη και πιο ελευθερη αλλά μόνο εγώ προσπαθώ στο τέλος. εγώ θα ψάξω την ουσία της σχέσης μας, εγώ θα ψάξω τρόπους να επανέλθουμε, εγώ πρέπει να δείξω κατανόηση και να δεχτώ κάποια πράγματα..όμως οι σχέσεις θέλουν υποχωρήσεις και κατανόηση και απο τις δυο μεριές...Πολλές φορές με έχει κάνει να νιώσω τύψεις για την κατάστασή μας....αναρωτιέμαι αν ποτέ σκέφτεται για μας τους δυο...αν είμαι προτεραιότητά του...και ποιος αριθμός προτεραιότητας είμαι...αν έψαξε να σκεφτεί μια φορά να κάνουμε κάτι που ξεφευγει απο τα συνηθισμένα..κι ας χρειαστεί να πληρώσει...να μην νιώσει πως τα χρήματα που θα δώσει για μας θα πάνε χαμένα..να κλείσει ένα διήμερο εκπληξη σε ένα μέτριο ξενοδοχείο..δε θέλω σουίτες και παλάτια..αν έχει σκεφτεί να μας κανονίσει στην τελική κάτι τζάμπα...που να το έχει φανταστεί ο ίδιος...να είναι δική του επιθυμία για μας..
    Κατανόηση μπορώ να δείξω , τακτική μπορώ να αλλάξω, τρόπος σκέψεις επίσης...εκείνος όμως;; Μόνο το "πλήρωσα την εφορία σήμερα (για χάρη σου)..." αξίζω; Να δουλέψω κι εγώ 2η δουλειά , να αφήνω τα παιδιά στο έλεος του Θεού στις γιαγιάδες, μήπως και τελικά νιώσει ότι βγάζουμε αρκετά χρήματα ώστε να αφιερωσει λιγο χρόνο παραπάνω στη σχέση μας...
    Συγγνώμη αλλά με πιάνει και λιγο το παράπονο...

Senior Member
    Έχεις δικιο...μάλλον εξαντλείτε απο την δουλειά που το μονο που θέλει είναι πραγματική ηρεμία..κ έρχεται σπίτι και βρίσκει μια συζηγο μουρμουρα..."που ήσουν;;όλο δουλευεις ...κι έχω κουραστεί με τα παιδιά..κάνε τα μπάνιο εσύ σημερα..και όλο λειπεις...κτλ κτλ."
    Εμ! Εδω για εκπαίδευση σκύλων λένε πως πρέπει να γίνεται με θετικά ερεθίσματα και επιβραβεύσεις και όχι με το στανιό και και το μάλωμα, για ανθρώπους λες να μην ισχύει; :P

Senior Member
    Εγώ όμως σκέφτομαι και το άλλο..πως μπορεί ένας άνθρωπος μόνος του να ξεβαλτώσει μια σχέση για δύο; Του έχω πει όσα με απασχολουν, όσα φαντάζομαι ότι θέλω να ζήσω, όσα θέλει και η ψυχή μου να νιώθει πιο γεμάτη και πιο ελευθερη αλλά μόνο εγώ προσπαθώ στο τέλος. εγώ θα ψάξω την ουσία της σχέσης μας, εγώ θα ψάξω τρόπους να επανέλθουμε, εγώ πρέπει να δείξω κατανόηση και να δεχτώ κάποια πράγματα..όμως οι σχέσεις θέλουν υποχωρήσεις και κατανόηση και απο τις δυο μεριές...Πολλές φορές με έχει κάνει να νιώσω τύψεις για την κατάστασή μας....αναρωτιέμαι αν ποτέ σκέφτεται για μας τους δυο...αν είμαι προτεραιότητά του...και ποιος αριθμός προτεραιότητας είμαι...αν έψαξε να σκεφτεί μια φορά να κάνουμε κάτι που ξεφευγει απο τα συνηθισμένα..κι ας χρειαστεί να πληρώσει...να μην νιώσει πως τα χρήματα που θα δώσει για μας θα πάνε χαμένα..να κλείσει ένα διήμερο εκπληξη σε ένα μέτριο ξενοδοχείο..δε θέλω σουίτες και παλάτια..αν έχει σκεφτεί να μας κανονίσει στην τελική κάτι τζάμπα...που να το έχει φανταστεί ο ίδιος...να είναι δική του επιθυμία για μας..
    Κατανόηση μπορώ να δείξω , τακτική μπορώ να αλλάξω, τρόπος σκέψεις επίσης...εκείνος όμως;; Μόνο το "πλήρωσα την εφορία σήμερα (για χάρη σου)..." αξίζω; Να δουλέψω κι εγώ 2η δουλειά , να αφήνω τα παιδιά στο έλεος του Θεού στις γιαγιάδες, μήπως και τελικά νιώσει ότι βγάζουμε αρκετά χρήματα ώστε να αφιερωσει λιγο χρόνο παραπάνω στη σχέση μας...
    Συγγνώμη αλλά με πιάνει και λιγο το παράπονο...
    Μα σκοπός δεν είναι να προσπαθείς μονο εσυ για τη σχέση σας, σκοπός είναι να τον βοηθησεις να καταλάβει και τη δικια σου πλευρά με πιο συγκεκριμενο και εποικοδομητικό τρόπο. Ρε συ δεν υπάρχει αντρας που σκέφτεται τοσο ολιστικά τη κατασταση της σχέσης του, δεν έχουν συνήθως την ενσυναίσθηση. Και θα μου πεις τι θα γίνει εμείς θα τραβάμε το λούκι; Οχι...αλλα μπορεις να του δείξεις τον τρόπο. Με το να του λες γενικά θέλω να νιώθει η ψυχη μου πιο γεματη και ελευθερη και να βρω την ουσια της σχέσης μας τι περιμένεις να καταλάβει; Δυσκολευεται να συνδέσει όλα αυτά που διαισθάνεσαι εύστοχα και με το δίκιο σου με πράξεις...πιθανόν είναι απλά πολύ πιο πρακτικό μυαλό, δεν είναι οτι δεν θέλει να σου τα προσφέρει.

Page 1 of 2 12 LastLast