Results 1 to 15 of 18
Thread: Αμυγδαλιτιδα-Φοβια!!!
-
17-07-2016, 14:06 #1
Αμυγδαλιτιδα-Φοβια!!!
Γεια σας.Ειμαι 18 χρονων.Τον τελευταιο μηνα ενιωθα μια ενοχληση-πονο στο αυτι και πηγα σε ωρλ και με εξετασε και μου εγραψε κατι σταγονες για τα αυτια νομιζοντας οτι εχω ωτιτιδα.Ο πονος δεν περασε και μετα απο ενα μηνα πηγα σε αλλον ωρλ με εξετασε και μου ειπε οτι τα αυτια μου ειναι απολυτος καλα και οτι εχω χρονια αμυγδαλιτιδα που αντανακλα τον πονο στα αυτια.Να πω οτι απο τον Μαιο και μετα ειχα συνεχος φλεματα.Τωρα σχεδον μου εχουν φυγει.Το μονο συμπτωμα που εχω απο την αμυγδαλιτιδα ειναι ο πονος στα αυτια και καμια φορα και στην αρθρωση του σαγονιου.Τελος παντος για να μην πολυλογο μου ειπε οτι πρεπει για ενα μηνα να κανω πλησεις με ορο και απο κει και μετα μου ειπε οτι καλο ειναι να παρω αντιβιωση και θα με ξαναδει τον Σεπτεμβρη.Αν τον Σεπτεμβρη δεν μου εχει περασει θα χρειαστει χειρουγρειο ειπε.Εχω αγχοθει πολυ για τον αν θα πιασει η αντιβιωση(γτ αν δεν τοτε θα κανω χειρουγειο).Επισης διαβασα τις παρενεργειες στο φυλλαδιο και λεει πολλες.Απο ναυτια μεχρι και καταθλιψη.Νιωθω αρκετη ναυτια και κομπο στον λαιμο και λιγο σφυξιμο στην καρδια.Δεν ξερω αν ειναι οντος παρενεγρεια η αν ειναι ψυχολογικο.Πιο πολυ ομως αγχονομαι για το αν θα γινω καλα η οχι και αυτο μεχει ριξει σε θλιψη.Τι λετε εσεις?Την αντιβιωση την παιρνω εδω και δυο μερες.Ευχαριστω!!
- 17-07-2016, 14:53 #2
Γεια σου Σταυρο...κακώς διαβασες τις παρενέργειες πριν πάρεις την αντιβιωση, μπορεί τώρα να είναι ψυχοσωματικά όσα νιώθεις. Εκτός από αυτό με τη ναυτία μάλλον, είναι πολύ κοινή ή ναυτία με τις αντιβιωσεις. Να τρως καλά πριν πάρεις ην αντιβιωση πάντα και μπορείς άμα θέλεις να ζητήσεις στο φαρμακείο κάτι ειδικές κάψουλες/χαπακια για να μη σου πειράζει τόσο ή αντιβιωση το στομάχι. Ρώτα το γιατρό ή το φαρμακοποιό σου.
Το ξέρω ταλαιπωρείσαι τώρα και πέφτει ή διάθεση με αυτα και σου είναι δυσκολο αλλα μη στενοχώριεσαι, θα περασει. Άσε που εγώ στη θέση σου θα προτιμούσα χειρουργιο να τις ξεφορτωθω τις χαζο-αμυγδαλες μόνο προβλήματα μου δημιουργούν...σιγά το πράγμα.
Μη φοβάσαι για τίποτα
17-07-2016, 14:55 #3
Την αντιβιωση εγώ λέω συνέχισε την κανονικά αλλα αν σε χαλάει πια τόσο ρώτα το γιατρό τι μπορεί να γίνει.
17-07-2016, 15:35 #4
Αρχικά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Μιλησα με τη γιατρό μου και μου είπε να τρώω καλά πριν την αντιβιωση αν νιώθω ναυτία.Να μην την σταματησω.Εγω παντος δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τις αμυγδαλες. Αν όμως μου ξανά εμφανιστεί τότε το σκέφτομαι και εγώ να τις ξεφορτωθω. Δεν ξέρω βέβαια πόσο υγιεινο μπορεί να είναι αυτό. Παντος με λίγα λόγια μου λέτε ότι τις μάλλον όλο αυτό το προκαλώ από το άγχος πράγμα που δεν μου φαίνεται περίεργο γτ πάντα αγχωνομαι εύκολα.
17-07-2016, 16:04 #5
Ε ναι ειδες στο ειπε και ο γιατρός, δεν έχεις λόγο να ανησυχεις.
Όσο για το πόσο υγιεινό είναι να βγάλεις τις αμυγδαλές σου...κοίτα κανονικά χρειάζονται για να φιλτραρουν τα μικρόβια και τις αρρωστιες που πανε να μπουν στο σώμα σου, αλλά αν μαζεύουν πολλά με τον καιρό αρχίζουν να γίνονται μία άχρηστη εστία μολυνσης από μόνες τους χωρίς να βοηθάνε. Τότε τις κόβουν...αν κάνεις δλδ συχνά πυώδη αμυγδαλίτιδα...ο,τι και αν σου π προτείνει ο γιατρός το σεπτεμβρη θα είναι και το καλύτερο για τη περιπτωση σου.
17-07-2016, 16:42 #6
Οκ ευχαριστώ πολύ!!
17-07-2016, 23:37 #7
Οι αμυγδαλες μπορουν να ειναι πυωδεις και προβληματικες ακομα και αν δεν κανουν εμπυρετες αμυγδαλιτιδες. Και μπορουν με το περασμα των χρονων να δημιουργησουν προβλημα και στην καρδια. Ειχα κι εγω θεματα, παθαινα συνεχεια φαρυγγιτιδες και βουλωμα στην μυτη με καταρροες, πονους στα αυτια... Και τις εβγαλα σε μεγαλουτσικη ηλικια (πιο μεγαλη απο σενα). Απο τοτε σταματησαν οι φαρυγγιτιδες τελειως, δεν ξαναεπαθα, ουτε ωτιτιδα.
Συζητησε το με τον ωρλ σου, παρε κι αλλη γνωμη αν θελεις.
Εγω απο παιδι ετρεχα σε ωρλ που μου λεγανε "αν συνεχισει ετσι μεχρι τα 25 θα χρειαστει χειρουργειο" και κανενας απ' αυτους δεν αποφασιζε να πει "τωρα πρεπει να γινει χειρουργειο" οσο ημουν παιδι να γλιτωνα απ' αυτον τον μπελα. Γιατι οσο μεγαλυτερος τις βγαζεις, τοσο πιο επωδυνο ειναι και μεγαλυτερη προσοχη χρειαζεται. Δεν γνωριζω το γιατι, οι ωρλ που επισκεφθηκα μου το ειπαν. Οπως και το οτι απο 4-5 χρονων και μετα ο ανθρωπος δεν τις χρειαζεται και τοσο για την εμποδιση εισοδου μικροβιων, επειδη στηριζεται περισσοτερο στον αμυγδαλικο ιστο (ο οποιος παραμενει στην θεση του και μετα την αμυγδαλεκτομη).
Και μην κοψεις για κανεναν λογο την αντιβιωση αν δεν κρινει πρωτα ο γιατρος που σε παρακολουθει οτι πρεπει, επειδη η διακοπη αντιβιωσεων δημιουργει ανθεκτικοτερα στελεχη μικροβιων (οπως και η καταχρηση τους) και υποτροπες (ναι, την πατησα)
17-07-2016, 23:41 #8
Μελινα σε ευχαριστω πολυ για την πληροφοριση.Πως ακριβως ομως βγαζουν τις αμυγδαλες?Αφηνει κανα σημαδι?Ποσο καιρο θα μου παρει η διαδικασια μεχρι να αναρρωσω πληρως?
18-07-2016, 00:10 #9
Εξαρταται πώς θα σου κανουν την επεμβαση, με ολικη ή τοπικη ναρκωση; Ευελπιστω με ολικη. Εμενα με ειχαν στειλει για αιματολογικες εξετασεις οπου μου πηραν αιμα απο χερι, δαχτυλο και αυτι για να δουν και τον χρονο πηξης αιματος (εμπαινα στο χειρουργειο με φλεγμονη που δεν υποχωρουσε για 3 μηνες) καποιες μερες πριν το χειρουργειο. Τη μερα του χειρουργειου πηγα το πρωι στο νοσοκομειο, με πηραν μεσα στο χειρουργειο, με προναρκωσαν και με συνεδεσαν με μηχανηματα, μετα μου βαλαν και την ολικη και ξυπνησα μετα απο κανα 2ωρο στην ανανηψη (ειχα παθει αιμορραγια γι αυτο αργησε τοσο -φλεγμονη γαρ-, κανονικα ειναι κανα μισαωρο). Μπορουσα να μιλησω γιατι ημουν ακομα ναρκωμενη και δεν ενιωθα πονο παρα μονο ενα αοριστο τραβηγμα και το μεγαλυτερο μερος της μερας κοιμομουν απο τα ενδοφλεβια παυσιπονα. Απο την επομενη μερα αρχισα να νιωθω τη φρικη (που βγηκα απο το νοσοκομειο. Μια διανυκτερευση εκανα μονο μεσα). Πιο πολυ να σου πω την αληθεια πονουσε η γλωσσα μου τερμα πισω και οχι το σημειο του αμυγδαλικου ιστου. Αλλα αυτο με panadol αναβραζον περνουσε.
Δυο βδομαδες πηρε η αναρρωση, την πρωτη βδομαδα (αφου περασε η ναρκωση) δεν μιλουσα, ειχα τραβηγμα απο τα ραμματα (πεφτουν μονα τους). Τρεφομουν με κρεμες και υγρα (οχι ομως οξινα οπως λεμονι, πορτοκαλι), απαγορευοταν να πιεστω, να σφιχτω, να σκυψω (για να μη σπασει κανενα ραμμα ή/και υπαρξει αιμορραγια), απαγορευονταν τα ζεστα και τα κρυα (μονο σε θερμοκρασια δωματιου τα υγρα και τα φαγητα, οχι παγωτακι για μενα οπως δινουν στα παιδακια), επαιρνα αντιβιωση διαλυομενη σε νερο.. Την 2η βδομαδα ημουν καλυτερα, μιλουσα, ξεκινησα να μασαω μαλακες τροφες, οπως μακαρονια, μπιφτεκια κλπ.. Και το τελευταιο ραμμα το ενιωσα να πεφτει μονο του (και να το καταπινω) 2 μηνες μετα την εγχειριση, οποτε και δεν ξαναενιωσα αλλη ενοχληση απο τις αμυγδαλες.
Σημαδι δεν αφηνει. Ή και να αφηνει, εκει που ειναι κανεις δεν το ξερει :Ρ Δεν ειναι καποια εξωτερικη εγχειριση.
Βεβαια εσυ εισαι και μικροτερος απ' ο,τι ημουν εγω, οποτε λογικα θα ειναι ακομα πιο ευκολα για σενα. Ειδικα αν δεν εχεις και φλεγμονη στις αμυγδαλες οταν σε βαλουν στο χειρουργειο, αν χρειαστει ή αν το αποφασισεις.
Παντως ξενοιασα απ' αυτον τον μπελα εκτοτε! Αρρωσταινα 7-8 φορες τον χρονο με λαιμο και αυτια οσο τις ειχα και ολο ετρεχα σε ωρλ και ολο "εχεις ωτιτιδα", "εχεις ρινιτιδα", "εχεις φαρυγγιτιδα" και ολοι στο τελος "α και οι αμυγδαλες σου ειναι χαλια" και ουτε ενας δεν αποφασιζε να με βαλει στο χειρουργειο τοσα χρονια!
Συζητησε το με τον γιατρο σου, παρε και δευτερη γνωμη... Αν εχεις πυωδεις αμυγδαλες διαρκως, χειροτερο προβλημα σου κανουν.
18-07-2016, 00:52 #10
Εμένα για χρόνια αμυγδαλιτιδα μου.Δεν νομίζω για πυωδης. Βασικά τι διαφορά έχει ?Επίσης να πω ότι έχω να αρρώστια 5 χρόνια. Πάντως αν χρειαστεί χειρουργείο θα το κάνω χωρίς δεύτερη σκέψη για να μην χάνω χρόνο
18-07-2016, 02:56 #11
http://www.zougla.gr/ygeia/article/i...-tous-enilikes
Βρήκα ενα λινκ εδω που εξηγει καποια πραγματα για παθησεις των αμυγδαλων. Στην περιπτωση των πυογενων εχουν πανω τους πυον, δεν ξερω σε τι οφειλεται, βακτηριο ή ιο, αλλα κανονικα στις ιογενεις δεν δινονται αντιβιοτικα, επειδη αυτα δεν ειναι για τους ιους.
Κι εσυ αναφερεις ομως οτι σου δημιουργουν διαρκες προβλημα στα αυτια και φλεμματα εδω και αρκετο καιρο και πως ο γιατρος ειπε οτι ειναι χρονια. Συζητησε το μαζι του και παρε και αλλη γνωμη, ειτε δρασει το αντιβιοτικο ειτε οχι.
18-07-2016, 11:50 #12
Σε ευχαριστω για το αρθρο.Οταν με εξετασε η γιατρος ειχε πει οτι υπαρχουν κατι ασπρες κυλιδες στις αμυγδαλες και δεν οφειλετε σε μικροβιο.Αυτα θυμαμαι.Και οτι ειναι χρονια αμυγδαλιτιδα.
18-07-2016, 12:35 #13
Και κατι ακομα αν γνωριζεις.Επειδη εχω αρκετες ενοχλησεις απο την αντιβιωση ξερεις ποσες μερες θα χρειαστει απο τοτε που θα την σταματησω για να φυγουν τα συμπτωματα στο περιπου?
18-07-2016, 14:27 #14
Η αντιβιωση που περνω ειναι η claripen.
18-07-2016, 14:48 #15
Επαιρνα κάποια φάση claripen, μου είχε αλλάξει κι εμένα τα φώτα σε ναυτιες, γρήγορα πέρναει όταν τη σταματάς μη φοβάσαι.
Αλλα για ότι απορία έχεις για φαρμακα ρώτα καλύτερα το γιατρό ή τον φαρμακοποιο γενικά.