απιστια και συγχωρεση. - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 6 FirstFirst ... 456
Results 76 to 84 of 84
    Senior Member
    Quote Originally Posted by ΒΙΒΙΑΝ View Post
    Kαλημέρα,προσπαθώ να το παλέψω όπως λες .Κάποιες μέρες είμαι καλά ,χθες όμως έγινε ο κακός χαμός. Είμαι διαλυμένη....του ζήτησα την 2η κάρτα από το κινητό του γιατί καθώς το έψαχνα βρήκα 191 sms απεσταλμένα. Άρχισε να λέει ότι του κάνω πόλεμο και να σταματήσω όλο αυτό. Η αλήθεια ήταν πολύ κουρασμένος και ταλαιπωρημένος. Εγώ συνέχισα και του λέω βρήκα κάποιον ηλεκτρονικό που θα επαναφέρει τα μνμ τα. Ε εκεί έγινε βατερλώ ....φώναζε με έβρισε άσχημα και σπάει το κινητό του και τα γυαλία του. Μετά φευγει μαζέυοντας από κάτω το κινητό διαλυμένο και αργότερα υπήρχε μόνο η κάρτα της δουλειάς του που δεν χρησιμοποιούσε για τα μνμ τα. Δεν είναι περίεργο που χάθηκε η ένοχη κάρτα ? σίγουρα την πέταξε!!Σκέφτομαι σοβαρά τον χωρισμό...δεν πάει άλλο ...νιώθω ένα ζώον που 23 χρόνια έχω δώσει την ζωή μου και τι κατάλαβα??????
    Δεν ξέρω αλλά καποιος που οντως δεν έκανε κάτι και δεν σου έκρυβε πια κάτι δεν θα εξαφανιζε τη καρτα ούτε θα ήταν τόσο αμυντικος. Ή καλύτερη άμυνα είναι ή επίθεση, για αυτό όλα αυτά τα νεύρα, ούτε κούραση ουτε τίποτα μπαρμ******λα. Λόγω χεσμενης φωλιάς είναι.
    Επίσης καποιος που έχει μετανιώσει στα αλήθεια και θέλει να ξανακερδισει την εμπιστοσύνη σου δεν επικαλείται ούτε κούραση ουτε ιδιωτικότητα. Κάποιος που το μετάνιωσε θαρρείς θα έδειχνε κατανόηση στο σύντροφο του που δεν τον εμπιστευεται και που υποφέρει. Και θα παρέδιδε για ένα διάστημα την οποία ιδιωτικότητα του για να νιώθεις σιγά σιγά ξανά ότι μπορείς να είσαι ήρεμη. Όταν έχει γκρεμιστεί ή εμπιστοσύνη το παράδοξο είναι πως περιμένει ο αλλος απλά να του δείξεις παραπάνω εμπιστοσύνη κι ολας, ότι "όχι δε σε κορόιδευω ΠΙΑ, απλά πίστεψε με"...αμ δε, δε πάει έτσι. Είναι τελειως παραλογο. Στερεισα την παραμικρή στάλα εμπιστοσύνης και αν θέλεις να επανορθώσεις πρέπει να αποδεικνύεις τα πάντα και να υπομένεις τη καχυποψία του συντρόφου σου μεχρι να αρχίσει με τον καιρό να νιώθει ότι μπορεί κάπως να σε εμπιστευτεί ξανά. Δε το λέω εγώ αν πηγαινατε σε σύμβουλο γάμου αυτό θα σου έλεγε και θα είχε πολλή δουλειά να κάνει ο άντρας σου.
    Λογικο να το επεξεργάζεσαι ακόμα και κάποιος στα αλήθεια μετανιωμένος θα σε βοηθούσε να το διαχειριστεις, θα ήξερε ότι θα λουστεί κάποια πράγματα, τι θα πει είναι ταλαιπωρημένος; Εσύ τι να πεις;
    Όπως το βλέπω θα φας επίθεση, θα σου λέει τι κανεις λάθος και σε τι φταίς εσύ αν δεν στα είπε ήδη. Ακου με είναι όλα ΜΠΟΥΡΔΕΣ. Κανείς δεν είναι αλάνθαστος, ούτε εκείνος, αλλά εσύ ήσουν σωστή απέναντι του. Τόσα μπορούσε να κάνει αν κάτι τον χαλούσε...πχ να σου μιλουσε, να προτείνε τρόπους να αλλάξετε κάτι που τον χαλαει, να ζητουσε να χωρισετε στο κάτω κατω...αυτός και μόνο αυτός ΦΤΑΙΕΙ που επέλεξε αυτο το πράγμα. Μπορεί και να μη σου πει τίποτα τέτοιο αλλά την ενοχή θα τη νιώσεις μάλλον δυστυχώς. Μη τα χαφτεις όμως...άμα αρχίσεις να μετράς τα λάθη σου ναι ίσως βρεις κάποια. Αλλά το ότι κάποιος κάνει κάποια λάθη (που όλοι κάνουν) δεν έχει καμία απολύτως σύνδεση με το πώς θα επιλέξει να το διαχειριστεί ο απέναντι. Το σε κερατωσα επειδή ξέρω γω μου εσπαγες τα νεύρα είναι τέρμα ηλίθια φτηνή δικαιολογία. Να εσπαγες τα δικά μου για να ξεδώσεις βρε αδερφέ πρέπει να ξενοπηδηξεις; Τοσα αλλα πραγματα μπορούσες να είχες κάνει, άντε σαλτα και ψοφα που θα μας πεις ότι φταίμε για τις δικές σου μπούρδες. Λολ. Είναι καθαρά προσωπική επιλογή του ατόμου αυτό, έτσι επειδή ξύπνησε ένα πρωί με τη διάθεση. Τέλος. Όλα τα άλλα λύνονται αλλιώς. Πολύ το ανελυσα αυτό το κομμάτι αλλά νιώθω πως κάτι τέτοια θα αρχίσει να λέει ο άντρας σου για αυτό σε πρετοιμαζω...
    Και αυτή ή ανυπομονησία να το περάσετε στο ντουκου λυπάμαι, αλλά νομίζω σημαίνει πως απλά περιμένει να περάσει ή μπόρα μέχρι να κάνει ξανά τα δικά του...μη σου πω τα έχουν κανονισμένα μέχρι να καταλαγιάσεις και να μη χαλάσουν τα σπίτια τους και οι δύο. Μπορεί να κάνω λάθος αλλά αυτό εκλαμβανω από τα γραφόμενα σου...
    Προτείνω να τα σκεφτείς σοβαρά όλα οπως λες...μη βιαζεσαι βλέποντας και κάνοντας.
    Από άποψη επικοινωνίας όμως το δανικότερο ξέρεις τι θα ήταν; Να του έκανες μία κουβέντα με όσα σκέφτεσαι στη ψυχρα, χωρις να δείξεις κανένα συναίσθημα. Γενικα να μιλάς πολυυυυυ ήρεμα και σταθερα. Μπορείς; Έτσι δεν θα έχει να αρπαχτει από το συναίσθημα της στιγμής για να ανάψουν τα αίματα και να υπεκφυγει με τη τακτική της επίθεσης για αμυνα. Αν μπορούσες να είσαι τέρμα ψύχραιμη όσο και αν πάει να αντιδράσει. Παίζει μεγάλο ρόλο ή συναισθηματική σου αντίδραση γενικα...

Όσο για τη τελευταία σου ερώτηση...ότι και αν γίνει τελικά και ότι και αν αποφασισεις μη το βλέπεις ότι πήγαν όλα στραφι....έζησες κάποια πράγματα κάποιες συγκεκριμένες φάσεις της ζωής σου μαζι του που ήταν το καλό για εσένα τη δεδομένη χρονική στιγμή, έκανες τις δύο κόρες σου...κάποια δεδομένα αλλάζουν αλλά δε σημαίνει πως δεν άξιζε που τα ζησαμε ούτε πως δεν τελειώνουν ποτέ...

http://www.pillowfights.gr/nouazeta/...BD%CE%B5ίσω
    για διαβαστε το λιγο εμενα μου αρεσε

Natalia σε ευχαριστώ πάρα πολύ που μπήκες στον κόπο να μου γράψεις και μάλιστα τόσα πολλά ,,,καλά τα λες κορίτσι μου αλλά είναι κι άλλα πολλά που πραγματικά δεν έχω το κουράγιο να γράψω,,,του μιλάω ήρεμα και με ψυχραιμία ,τον βλέπω να μην αντέχει άλλο αυτή την κατάσταση ,είναι κουρέλι και προσπαθεί απελπισμένα να μου εξηγήσει ότι απλά αυτή ξεκίνησε και αυτός συνέχισε να απαντάει ότι ναι μεν κολακεύτηκε και τον έτρωγε η περιέργεια ποια είναι αυτή που τον ξέρει και αυτός δεν την ξέρει...είμαστε μαζί 25 χρόνια και δεν έχει γίνει το παραμικρό,όλο μαζί είμαστε εννοώ στις εξόδους. Ειναι 100% σίγουρο ότι δεν την ήξερε όταν κατάλαβε ποια είναι έπαθε πλάκα.Το ορκίστηκε κι αυτή στα παιδιά της ότι δεν συναντήθηκαν ποτέ σε μια γυναικα που την ξερει από παιδί.
    Βέβαια εγώ δεν του έχω καμιά εμπιστοσύνη πλέον κι είμαι βαθιά πληγωμένη. Το φθινόπωρο θα φύγω για ένα μεγάλο ταξίδι στο εξωτερικό για 3 εβδομάδες και λέω άραγε τι θα κάνει όταν λείπω? πράγμα που δεν το σκεφτόμουν όταν έβγαλα τα εισιτήρια πριν από 2 μήνες.
    Παιδιά έχω 3 ,το μεγάλο αγόρι 22 χρονών , Αυτά ...σε ευχαριστώ για όλα να είσαι καλά!!

Senior Member
    Παρακαλώ Βιβιαν, μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο και πιο ουσιαστικά :(
    Με επηρεάζουν πολύ κάτι τέτοια, ξερω εν μερει πως νιώθεις και λέω εν μερει γιατί μιλάμε για μία ολόκληρη ζωή με τρία παιδιά, όχι μερικά ανεμελα χρονακια που και πάλι μου ήρθε ο ουρανός σφοντηλι. Καμια σχεση.
    Και ξέρω πως παρουσιάζω την πιο άσχημη πλευρά από όλα και ίσως πολλά από τα γραφόμενα μου να σε αναστατωσαν ή να σου φάνηκαν λάθος αλλά θεώρησα σωστό να σου πω ό,τι πιθανή πικρή αλήθεια διεκρινα για καλό, όπως θα την έλεγα στην αδερφη ή τη μητέρα μου.
    Και πάλι...εφορμωντας από το αρθρακι θα πω μερικές τελευταίες σκέψεις μου και το αφήνω...αν υποθέσουμε ότι είναι όπως στα περιγράφει ο άντρας σου τα πραγματα...αν δεν είχες ανακαλύψει τα μηνύματα...τι επιλογή θα επαιρνε? Δεν μπορείς να το ξέρεις υποθέτω...επίσης αυτό με τη δεύτερη κάρτα που πέταξε παραμένει τρομερά ύποπτο...Όσο για εκείνη που ορκίστηκε ότι δεν έγινε τίποτα σε μία γυναίκα που ξέρει από παιδί...ίσα ίσα επειδή την ξέρει από παιδί θα το αρνιόταν με τον τριπλάσιο ζήλο από ότι αν δεν την ήξερε. Πιο λογικό μου φαίνεται. Δηλαδή τι επειδή σε ήξερε από μικρή θα έλεγε ναι κοιμήθηκα με τον άντρα σου; Θα είμαι ειλικρινής επειδή σε ξέρω από μωρο; Ούτε με σφαίρα στο κρόταφο δεν θα το παραδεχόταν ΕΠΕΙΔΗ σε ξέρει από παιδί.
    Τι άλλο να πω...έχετε μία ολόκληρη ζωή μαζί...μακάρι να είναι όπως στα παρουσιάζει τα πράγματα...και αν είναι έτσι μακάρι να βρείτε πάλι τη μεταξύ σας εμπιστοσύνη. Αλλα οι συζητήσεις δεν αρκουν... πρέπει να συμφωνήσει να κάνει ότι χρειάζεται για να νιωθεις πιο ασφαλής καλη ώρα και όταν φύγεις για το ταξιδι...θα κάνει όμως ότι του ζητήσεις για να σε βοηθήσει να τον εμπιστευτεις ξανά; Ή θα απαιτεί απλά να τα ξεχάσεις όλα επειδή στο λέει; Οπως και να έχει, ότι και να γίνει έχετε τρία παιδιά να καμαρωνετε, κάποια πράγματα που ζησατε και θα είσαι καλά εν τέλει είτε μαζί του είτε μόνη σου...κανείς δε πεθανε από ένα χωρισμό. Απλά ότι και αν γίνει δες τι μπορείς να κάνεις για να είσαι καλά, με βερα ή χωρίς. Έτσι νομιζω οτι είναι το καλύτερο...και μη τα παίρνεις και όλα τοις μετρητοίς ε, τόσα ξέρω τόσα λέω :)
    Σε κάθε περίπτωση κουράγιο.

Senior Member
    θα συμφωνησω με την προλαλησαντα που λεει οτι οταν καποιος μετανοιωνει...δεν θελει προσωπικο χρονο κ ιδιωτικοτητα..
    κ αυτο επειδη ειμαι κ γω μια μετανοιωμενη...εκανα μαλακια...οκ...το ομολογησα..δνε ηταν συνειδητη η πραξη μου..ηταν παω σε μπερδεμα..η ναταλια τα ξερει..ευτυχως το σταματησα.
    εντελως ομως! τιποτα ουτε γεια , καμια επαφη!
    επειδη λοιπον μετανοιωσα αληθινα...εγω απο μονη μου ειμαι ταπεινη, εγω απο μονη μου κανω ζχωρις να ζητησει..δειχνω τα παντα στο κινητο μου..μεχρι κ κωδικο εχω δωσει..για να κερδισω τη εμποστοσυνη του..το δικο μου ηταν ενα εντελως ηλιιθιο λαθος..οσαν μεθυσμενη..ουτε καν προμελετημενο..ουτε καν προσχεδιασμενο..μια μαλακια κ μιση..
    μακαρι να μην ειχε συμβει.εγω πληγωθηκα πιο πολυ..ο αντρας μου καλα τον βλεπω μια χαρα..
    ομως εγω ειμαι τυπος κ υπογραμμος πλεον..επειδη το ΘΕΛΩ..κ οχι επειδη μου το ζητησε..δεν εχω πια τιποτα κρυφο κ γουσταρω..
    οταν καποιος μου μιλαει στο fb ..τον βριζω..
    δεν θελω τιποτα..μονο τον αντρουλη μυο να ειμαστε αγκαλια..
    με τον αλλον...πραγματικα νιωθω οτι ηταν μια ασυνηδητη επιλογη..κ λεω ασυνηδητη γιατι παρασυρθηκα για μια στιγμη..δεν ειχα ουτε σχεση..ουτε καν με ενδιεφερε σαν ανθρωπος, τον ειχα κ τον εχω χεσμενο.
    οποτε..θα πρεπε να ειναι ταπεινος τωρα..να ανεχτει ακομα κ οποιοδηποτε ελεγχο.
    κ ο δικος μου εκανε μαλακιες μη νομιζεις..πριν 2-3 χρονια τον επιασα να μιλαει με ολα τα ξεκολλα στο fb..ειχε διπλο λογαριασμο κ δνε το ηξερα..επεσα απο τα συννεφα, εκλαψα πληγωθηκα..το ξεπερασα..μετα τον επιασα να φιλιεται με μια μεθυσμενος..ο.τι να ναι ηταν..
    μετανοιωσε πικρα..εκλαιγε..φρικαρε...μο� � εξηγησε..του εδωσα οχι μια ..αλλα 2 ευκαιριες..
    κ απο τοτε ειναι μια χαρα βλεπω..τωρα αν μιλαει με καμια..τι να κανω?να μπω σε διαδικασια να ψαχνω?
    οχι..αν θελει η τυχη θα μου το δειξει..ευχομαι οχι..γιατι τον αγαπω τρελλα.
    το παν ειναι να δειχνει ο αλλος πραγαμτικα μετανοιωμενος.
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ..κ η συγχωρεση ερχεται μετα..θελει χρονο.
    βαλε ορια κ ορους απο δω κ περα.
    ανθρωποι ειμαστε οπως μου ειπαν κ πολλοι..κ λαθη κανουμε..
    στις μακροχρονιες σχεσεις ναι μπορει να συμβει κ αυτο..
    το παν ειναι παιδια να το διαχειριστειτε σωστα..
    ο δικος μου ρε ειχε διπλο προφιλ..το διανοεισαι? ??? δεν ηξερα τιποτα..κοιμομουν τον υπνο του δικαιου..νταξ ..κ οταν τα βρηκα καταλαθος..δεν εψαξα, ειχε αφησει τις εφαρμογες ανοιχτες..
    σαν να μου λεει "κοιτα τι κανω"
    μιλαμε να μιλαει με γκομενες κ να θελει να τις συναντησει..
    μπορει να συναντησε κ καμια..ξερω γω?αυτος ξερει..
    οταν του εδειξα το προφιλ του το διπλο..παγωσε..ασπρισε..τον εβρισα..εσπασα το σπιτι..
    εγινε χαλι να τον πατησω..σαν γατα βρεγμενη ηταν..ζχηταγε γονατιστος συγγνωμη.
    ενιωσε ασχημα για πολυ καιρο ..ηταν καπως..
    ταπεινος ομως..δεν μου πουλαγε νευρακια...ο.τι ηθελα τον εκανα εκεινη την περιοδο.
    αποφασισα να τον συγχωρησω γιατι κατι ειδα..ειδα αυτο που ηθελα.
    οποτε κ συ θα δεις απο δω κ περα τι θα κανεις...απλα να εχεις στο νου σου οτι συμβαινουν αυτα κ στα καλυτερα σπιτια..προσπαθησε να δεις κ να ζυγιζεις..τωρα γινονται ζυμωσεις στη σχεση σας μη φρικαρεις κ μη βιαζεσαι.

Senior Member
    Χωρις ναχω διαβασει τα προηγουμενα ποστ , σενα χωρισμο , ποτέ δεν φταιει μονο ο ενας ................................

Junior Member
    Γεια σας ειμαι νεα στο φορουμ την περασμένη Τετάρτη εμαθα οτι ο αντρας μου με απαρα με μια Ρουμανα γυφτισα τελευταια του δρόμου. .Μου έστειλε μην ο αντρας της συνομιλιες τους .Μόλις διαβασα το μην ετρεξα και εκανα εμετό. ..Εχω να κοιμηθω απο εκείνη τη μερα κοντευω να τρελαθω νομίζω πως θα χάσω το μυαλό μου. ..Πρέπει να κρατηθω στα πόδια μου γιατι εχω δυο παιδιά 8 και 4..Χρειάζομαι βοήθεια παντα ημουν πολυ δυναμική ειναι η πρωτη φορα που ζηταω βοήθεια δεν μπορω να το αντιμετωπισω μόνη μου

Καλημέρα σου ....τι έκανες όταν το έμαθες? μίλησες με τον άντρα σου ....μην το αφήνεις μέσα σου ,,,ξέσπασε με όποιο τρόπο μπορείς....εγώ εδώ και ένα μήνα αυτό κάνω ,φαντάσου και ακόμα είμαι χάλια! ζήτα βοήθεια από δικούς σου ανθρώπους ....μη το αφήσεις θα σε διαλύσει....

η γυναικα αυτη εχει πολυ λιγοτερο μεριδιο ευθυνης απο ο,τι ο ανδρας σου, οσο και αν δε συμφωνω ηθικα με το να μπλεκεις μεσα σε ζευγαρι. Ο αντρας σου ειναι αυτος που σου υποσχεθηκε οτι θα ειστε μαζι, αυτος εχει εντος εισαγωγικων συζυγικο καθηκον απεναντι σου, αυτος ειναι ο υπολογος ας το πουμε ετσι σε σενα. Αυτο που θα πρεπει να ελεγξεις ειναι αν ειναι ακομη μαζι γιατι δεν ξερουμε κ ποσο θελονται. Εγω στη θεση σου με τον ανδρα μου θα τα εβαζα και οχι με τη συγκεκριμενη. Εγω με το δικο μου θα τα εβαζα κ ποτε με τριτο προσωπο εκτος αν ηταν κολλητη ή συγγενης, οποτε και αυτη εχει καποιο 'ηθικο καθηκον' απεναντι μου. Επισης, το οτι σε διαβεβαιωσε οτι σε αγαπαει και οτι το μετανιωσε ουδεν σημαινει, εφοσον τον καιει να κρατησει το γαμο σας, μονο αυτο μπορει να πει!

Στο δια ταυτα τωρα: η απιστια σε τρωει απο μεσα και εφοσον χανεται η εμπιστοσυνη, μπορει ανετα να χαθει και η σχεση! Η απιστια αυτο προκαλει: ο συντροφος κανει τη λαδια του και επειδη πληγωνεται ο αλλος τελικα ο αλλος ειναι αυτος που μπορει να δωσει τελος! Αν αγαπας τον ανδρα σου, ξεκαθαρισε του με ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΣΤΕΡΙΑ, ΜΕ ΗΡΕΜΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΗ οτι αυτο που εκανε και κατα πασα πιθανοτητα συνεχιζει να κανει σε πληγωσε βαθυτατα, κλονισε τη σχεση σας και πλεον εισαι αμφιβολη για το μελλον της. Τονισε του οτι τον αγαπας αλλα η δικη του συμπεριφορα μονο αγαπη δε δειχνει. Πιεσε τον να σου πει την αληθεια ΧΩΡΙΣ ΦΩΝΕΣ!!! Αλλα πανω απο ολα: Πρεπει να εισαι συνεπης απεναντι στον εαυτο σου! Τι πραγματικα θες? Θες να εισαι μαζι του? Αν ναι, εφοσον θεσεις τα ορια σου και αυτος δεν τα τηρησει και παλι, δεν εχεις δικαιωμα να διαμαρτυρεσαι! Σου εδειξε οτι τον ενδιαφερει ενας τριτος ανθρωπος ξεκαθαρα. Αν μεινεις, δικη σου αποφαση, σεβαστη οκ, αλλα μη μεινεις ΠΟΤΕ με φωνες και υστερια γιατι στο τελος εσυ θα βγεις ψυχικα κουρελι και αυτος θα κανει τη ζωουλα του! Μεινε μονο εφοσον τον αγαπας και αντεχεις περισσοτερο να σ απαταει ή να εχεις την υπονοια οτι το κανει απο το να εισαι μακρια του. Αν τωρα αποφασισεις να χωρισεις, φροντισε και αυτο να το κανεις με ηρεμια και συνεση! ΕΣΥ ξερεις καλυτερα απο εμας και ισως θα πρεπει να μιλησεις σε ενα ψυχολογο για το πώς πρεπει να φερθεις ακριβως ο,τι κ αν αποφασισεις! Καλη τυχη σ ευχομαι και να θυμασαι ολες μας οι επιλογες εχουν συνεπειες και γ αυτο πρεπει να σκεφτεις πολυ ψυχραιμα τι πραγματικα θες απο αυτο τον ανθρωπο! Σε καθε περιπτωση, μη μεινεις με την ψευδαισθηση ειτε οτι δε θα το ξανακανει ειτε οτι σου χαιδεψε τα αυτια! Αλλιως σε δυο χρονια θα ξαναπερνας ακριβως τα ιδια! Πανω απο ολα η ψυχικη μας υγεια! Φροντισε να τη διαφυλαξεις!

Page 6 of 6 FirstFirst ... 456