Results 1 to 11 of 11
Thread: Βοήθεια σας παρακαλώ
-
17-10-2016, 19:50 #1
Βοήθεια σας παρακαλώ
Καλησπέρα παιδιά!!!Γράφω αυτό το μήνυμα γιατί βρίσκομαι σε απόγνωση....Ο φόβος το στρες και το άγχος μου είναι ανυπόφορα σε βαθμό που δεν μπορώ να χαλαρώσω.Είχα πολλές ιδεοληψίες στο παρελθόν αλλά τις αντιμετώπιζα μόνος.Με χτύπαγε το άγχος,υπήρχαν φορές που με έπαιρνε από κάτω αλλά πάντα ανέκαμπτα σχετικά εύκολα...τον τελευταίο μήνα και μετά από άρθρα κλπ που έχω διαβάσει εδώ μέσα βομβαρδίζομαι συνεχώς από ιδεοληψίες,έχω έντονο άγχος που δεν περνάει ενώ νομίζω πως έχω ψύχωση!Ξέρω αν είχα θα ήμουν πολύ χειρότερα και δεν θα έγραφα τώρα εδώ,ιδίως αν διένυα ψυχωτικό επεισόδιο ή όπως λέγεται....προσωπικά πολλές φορές γελάω με την κατάσταση μου αλλά άλλες φορές θλιβομαι,πανικοβάλλομαι και κλαίω...έχω αναπτύξεθ υπεραγρύπνηση...νομίζω οτι τρελάινομαι,οτι ακούω ήχους ή τεστάρω συνέχεια αν ακούω ήχους,φοβάμαι μήπως γίνει κάτι κακό,μήπως χάσω την ζωή μου,μήπως από το πολύ το άγχος λυγίσω και κάνω κάτι κακό ή εξελιχτώ σε κάποιον πολύ κακό άνθρωπο...αύριο έχω ραντεβού με έναν πολύ καλό ψυχίατρο!Έκανα και γενική και βγήκε καλή...είμαι όμως με 3 ώρες ύπνο και έχω πολύ στρες...λέτε να παίζει και αυτό ρόλο?Γιατί χθες δεν είχα τόσο έντονη την φοβία μου...
- 17-10-2016, 20:21 #2
Καλησπερα!καταρχας κανε τη χαρη στον εαυτο σου κ μη ψαχνεις στο ιντερνετ για απαντησεις για οτιδηποτε νιωθεις, σκεφτεσαι ή σε αγχωνει..μη κανεις το γιατρο κ μη βγαζεις συμπερασματα...εννοειται πως πολυ καλα εκανες κ πηγες σε ψυχιατρο κ να μην το αφησεις με το που θα αισθανθεις καλυτερα...αυτος ειναι ο ειδικος να σου δωσει ολες τις απαντησεις σου.ειδικα αν σου κανει κ νιωθεις πως σε βοηθαει.κ μη πανικοβαλεσαι.οπως σε ακουω να τα λες, χωρις να ειμαι γιατρος αλλα με μια μικρη πειρα, εισαι τρομερα αγχωδης...απο κει κ περα θα παρεις τις απαντησεις σου.εκανες καλη κ λογικη κινηση να ζητησεις βοηθεια...ειναι πολλα που δε μπορουμε να τα λεπερναμε μονοι μας, κ αλλα τοσα που ουτε η οικογενεια ουτε οι φιλοι δε μπορουν να καταλαβουν, γιατι απλα δε τα χουν βιωσει...μη βαλτωνεις βρισκεσαι σε καλο δρομο...
17-10-2016, 20:38 #3
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου,παρηγορητικά και στοχευμένα τα λόγια σου.Όπως κατάλαβες είμαι ένας άνθρωπος με μηδενική ανοχή στην αμφιβολία....ωστόσο είναι μια μορφή ιψδ και αυτό και γιαυτο με επηρρεάζει.Όπως μια κοπέλα αναγκάζεται να πλένεται 30 φορές μέσα στη μέρα,έτσι και εγώ όποτε με πιάνει η αρρωστοαμφιβολία αναγκάζομαι να μπαίνω στο ιντερνετ και να ψάχνω για επιβεβαίωση....βέβαια αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι γιατί βλέπεις και πράγματα τα οποία δεν τα γνώριζες και σε πιάνει πανικός εκ νεου.Απλά νομίζω οτι χάνω τη λογική μου...νομίζω οτι έχω ψύχωση!Βέβαια κάποιος που έχει ψύχωση δεν ψάχνει να δει αν ακούει ήχους,απλά τους ακούει...εγώ όμως έχω τρελαθεί!Έχω μια υπεραγρύπνηση λες και κάθε ήχο που ακούω νομίζω οτι τον φαντάζομαι και ρωτάω συνεχώς αν άκουσαν αυτό ή εκείνο ή κάνω συνεχώς ελέγχους...
Παράλληλα μου έρχονται και ιδεοληψίες υπαρξιακού τύπου,θρησκευτικού τύπου,πρόσφατα μου βγαίνει οτι θα κάνω κακό σε κάποιον ή ότι έκανα κακό σε κάποιον...πείτε μου ρε παιδιά,μπορεί κάποιος από την σκέψη την πολύ να τρελαθεί?Στην ζωή μου όλα είναι καλά!Έχω περάσει στην σχολή μου,είμαι 4ο έτος,δεν χρωστάω πολλά μαθήματα,έχω κοπέλα,έχω φίλους,οι εξετάσεις μου είναι μια χαρά,λεφτά έχω...δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τέτοιο στρες!
17-10-2016, 21:11 #4
δε πειραζει που δε μπορεις να καταλαβεις γιατι εχεις τοσο αγχος, σημασια εχει που προσπαθεις να μαθεις το γιατι μεσω ειδικου...το οτι ειναι μια μορφη ιδψ το εχεις βγαλει εσυ ως συμπερασμα διαβαζοντας κ ψαχνοντας στο ιντερνετ η ειναι κατι που στο εχει πιστοποιησει γιατρος?κ απο οτι βλεπω εχεις τις απαντησεις σου..γιατι οντως καποιοσ που ακουει φωνες , δε ρωταει αν τις ακουει, ειναι σιγουρος!κ βγαζει τους αλλους τρελλους κ τον εαυτο του λογικο.να ξερεις πως το πολυ αγχος απο μονο του βγαζει πολα ψυχωσωματικα προβληματα.κ κατα τη ταπεινη μου αποψη εκει πρεπει να εστιασεις...βεβαια με καθοδηγηση γιατρου.ισως σου δωσει κ καποια αγωγη για να χαλαρωνεις η κατι για τον υπνο.κ εγω περνω για τον υπνο...βεβαια η δικη μου ιστορια ειναι αλλη κ χρονια κ δεν αφορουσε εμενα αλλα το φιλο μου...αλλα τωρα μιλαμε για σενα..κανεις χρηση ουσιων?ποτο η κατι ψυχοτροπο οπως το χασις?κ επισης να ξερεις πως τα πορισματα του καθε ειδους ψυχωσεων εχουν παρα πολλα κοινα, γι αυτο μη κολλας στο ιντερνετ, γιατι μη εχοντας γνωσεις απλα μπορει να κοιτας κατι που δεν εχει καμια σχεση με σενα με αποτελεσμα αυτο να σου δημιουργει περισοτερο αγχος κ ιδεες...για ολα αυτα υπαρχει λυση, αρκει να υπαρχει θεληση κ σωστη καθοδηγηση...κανε αυτο κ θα δεις πως ολα θα ειναι πολυ καλυτερα κ θα λυσεις κ τις αποριες σου απο τον αρμοδιο..αυτη ειναι η δικη μου φιλικη συμβουλη...ολοι μας αλλωστε εδω για καποιο λογο ειμαστε..για να μαθουμε κ να ακουσουμε κ να συγκρινουμε κ να συμβουλεψουμε..αλλα ολοι μας ειμαστε διαφορετικοι στην ουσια..μη ψαχνεις να ταυτιστεις σωνει κα καλα με καποιον, η καποια ψυχωση ψαξε να ανακαλυψεις εσενα
17-10-2016, 21:18 #5
Θα περαση ολα περναν μη μασας θαγελας με τον εαυτο σου μην μασας.
17-10-2016, 21:23 #6
Πολύ σωστό φίλε μου!Όπως έχω αναφέρει και παλιότερα έχω πάει σε μια συμπεριφορική ψυχολόγο εδώ στη θεσσαλονίκη με ειδίκευση στην κλινική ψυχολογία και μου είχε διαγνώσει ψυχαναγκαστική διαταραχή....βέβαια εγώ έψαξα και άλλο με αποτέλεσμα να ρίξω πολύ τις αντιστάσεις μου όντας και ευαίσθητος...βέβαια όλα αυτά που μου έρχονται τα έξω ξαναπεράσει και τα έχω εκλογικεύσει σωστά!Για ποιο λόγο επανέρχονται δεν μπορώ να καταλάβω...πάντως κάθε φορά που σκάει αυτο το πράγμα η αντίσταση είναι πολύ μικρότερη και η προσπάθεια εκλογίκευσης ακόμη μεγαλύτερη...ξέρω οτι όλο αυτο είναι από το πολύ άγχος και συνεχές αλλά και από την έλλειψη ύπνου...απλώς φοβάμαι μήπως από όλη αυτή την ένταση μου σκάσει κάτι πιο σοβαρό και κάποια στιγμή δεν μπορώ να διακρίνω την πραγματικότητα από το μη πραγματικό...
17-10-2016, 21:46 #7
για να γελασεις λιγο...φιλη ειμαι! :P
εγω μια χαρα σε ακουω.μαλλον εχει ψαξει κ εχεις διαβασει πολλα περισοτερα απο οσα πρεπει..εννοειται πως η αντισταση ειναι πολυ μικροτερη.οχι μονο στα ψυχολογικα αλλα σε οτιδηποτε στη ζωη μας, γιατι πολυ απλα ανθρωποι ειμαστε κ οι εποχες που ζουμε δεν ειναι κ οι πλεον χαλαρες...για την ελλειψη του υπνοθ μην αγχωνεσαι, ειναι επειδη ταλαιπωρεις το μυαλο σου με πολλες σκεψεις κ αγχος , κ οχι πιστευω με ιδεες.πιστεψε με οι καθε ειδους ψυχωτικες ιδεες δενε χουν καμια σχεση με το πως τις περιγραφεις κ το πως τι εκλολικευεις.σε αυτες δεν υπαρχει λογικη κ δε μπορει κανενας να στις ηρεμησει, ποσο μαλλον ο ιδιος σου ο ευατος.ισως σου δωθει καποιο βοηθημα για τον υπνο.δεν ειναι κακο.κ συνηθως να ξερεις...δε δινουν κ πολλα σημαδια τετοιου ειδους σοκ που περιγραφεις...δε σου δινουν το χρονο να τα σκεφτεις κ να τα αναλυσεις...κανε πραγματα που αγαπς, περνα χρονο με τη κοπελα σου κ τους φιλους σου κ παραλληλα δεξου κ τις συμβουλες του γιατρου σου κ θα εισαι μια χαρα...κ εγω ειχα περασει μια φαση στη ζωη μου παλια που ειχα παραιτηθει κ ηθελα απλα να πεθανω...σε μια τετοια κατασταση ειμαι κ τωρα...αλλα ξερω οτι ειναι η καταθλιψη μου κ μονο που με ματαιωνει.κ αυτο το κανω εγω στον εαυτο μου, γι αυτο κ ζητησα βοηθεια.εχασα το φιλο μου, κ εχασα τη ζωη μου ολοκληρη.αλλα οπως κ εσυ τα εκλογικευω κ ξερω πως τιποτα δε θα παθω,κ πως καποια στιγμη θα βγω απο τη βαρια καταθλιψη κ πως ολα αυτα θα τα κανω εγω κ ο γιατρος μου...γι αυτο μην απελπιζεσαι.κανε τα ραντεβου σου να σε μαθεις, να σε αναλυσεις κ ολα καλα θα ειναι θα δεις!!!!
17-10-2016, 21:48 #8
αχιλλέα και εγώ αυτό μου λέω όλη την ώρα...όταν ξεπέρναγα τις ιδεοληψίες μου στο παρελθόν και πετούσα,με έβλεπα και γέλαγα!!!Αλλά αμέσως μετά ξυπνάει το τέρας και με πολεμάει και με ρίχνει...
17-10-2016, 22:31 #9
17-10-2016, 22:42 #10
Την ακολουθώ...απλώς είμαι αϋπνος με 3 ώρες ύπνο και πολύ πανικό και δυσκολεύομαι πολύ να σκεφτώ καθαρά...
17-10-2016, 22:56 #11
[QUOTE=Δημήτρης001;641331]Την ακολουθώ...απλώς είμαι αϋπνος με 3 ώρες ύπνο και πολύ πανικό και δυσκολεύομαι πολύ να σκεφτώ καθαρά...[/QUOTE
ο γιατρος δε σου εχει δωσει κατι για τοω υπνο κ χαλαρωση?