Results 1 to 13 of 13
Thread: Σύνδρομο χρόνιας κόποσης
-
24-07-2016, 01:10 #1
Σύνδρομο χρόνιας κόποσης
Ειμαι 22 και τα ακολουθα συμπτωματα θυμαμαι να τα εχω απο δημοτικο, σε μονιμη βαση..
- ελλειψη ενεργειας, μεγαλη κουραση, ταχυκαρδιες, εντονες ναυτιες πολλες φορες μεσα στη μερα, ζαλαδες, ταση για λυποθυμια, ταση για εμετο (τα 5 τελευταια, κατα καιρους τα συνανταω σε πολυ εντονο βαθμο την ωρα της εκκενωσης - σε σημειο να ακουμπαω κεφαλι στο πατωμα για να μπορω να σταθω), κρυοι ιδρωτες, πολλες ωρες υπνου και εντονη υπνηλια απο την ωρα που ξυπναω και ολη την υπολοιπη μερα, αυπνιες, καταθλιψη-κρισεις πανικου, ελλειψη συγκεντρωσης, τραγικη μνημη, αδυνατω να παρω κιλα ενω τρωω πολυ κ.α. και γενικοτερα αδυναμος οργανισμος - αρρωσταινω κ παθαινω πραγματα (πχ μολυνσεις) συχνα και ευκολα. -
Ενολίγης μια ψυχικη και σωματικη εξαντληση, αλλοτε πολυ εντονη αλλοτε ηπια, προσπαθω κι εγω να μη της δινω σημασια, σε ενα βαθμο την εχω κι ολας συνηθησει...
Να σημειωσω οτι :
-> Ναι, εχω θυροειδη, παιρνω χαπι, παρ'ολ'αυτα αρκετοι ενδοκρινολογοι που το συζητησα μου ηπαν οτι ειναι τοσο ελαχιστος και τοσο σε αρχικο σταδιο που αποκλυεται να μου κανει συμπτωματα.
-> Το σιδηρο μου ειναι καλο, η πιεση ελαχιστα πεσμενη και παιρνω βιταμινη β12.
-> Εχω μειζων καταθλιπτικη διαταρραχη την οποια εχω ρυθμισει ικανοποιητικα τους τελευταιους μηνες και παιρνω αντικαταθλιπτικα (ενα θετικο ειναι, οτι δεν καταλαβαινω παρενεργειες καθως απο πριν ειχα ολες τις προβλεπομενες! :p )
Δεν ξερω αν προκειται για ενα μιξ ψυχοσωματικων προβληματων - τροπου ζωης η για συνδρομο χρονιας κοποσης.
Βρηκα και αυτο το αρθρο που με ψιλοτρομαξε, παρ'οτι δε συμφωνω σε πολλα http://www.prismanews.gr/index.php/h...ronias-kopwshs
Ξερω οτι υπαρχουν χιλιαδες λογοι για ολ'αυτα, οπως π.χ. το να μην μεταβολιζει ο οργανισμος σου καλα μια βιταμινη - αλλα αντε να το βρεις αυτο - οι περισσοτεροι γιατροι ειτε δε ξερουν εξειδικευμενες εξαιτασεις ειτε δε παει το μυαλο τους και σε βγαζουν κατευθειαν υποχρονδριο...
Θα ηθελα να βρω ενα γιατρο που να εχει ασχοληθει με το θεμα και να με υποβαλει σε αντιστοιχες εξαιτασεις αλλα που...
Εχει κανεις αντιστοιχο προβλημα / διαγνωση;
Αν ναι πως εγινε η διαγνωση και πως το αντιμετοπιζετε;
Θα χαρω να μοιραστειτε εμπειριες, γνωμες και συμβουλες.
- 24-07-2016, 09:40 #2
Tρως καλά?
Κοιμάσαι καλά? με νορμάλ ωράριο ύπνου?
Γυμνάζεσαι??
Γενικά νομίζω ότι στα 22 είσαι παρα πολύ μικρός για να έχεις κάτι τέτοιο, και μάλιστα από το δημοτικό, όπως λες...
Αυτό το παθαίνουν οι πολυωρα και μακροχρονια εργαζομενοι, που τρεφονται ελλιπέστατα και κοιμούνται ελάχιστα. Και το burn out ειναι λίγο θεωρία για τους γιατρούς...
Η ζωή σου πώς είναι? κάνεις πράγματα που σου αρέσουν? περνάς καλά?
24-07-2016, 09:43 #3
Tρως καλά?
Κοιμάσαι καλά? με νορμάλ ωράριο ύπνου?
Γυμνάζεσαι??
Γενικά νομίζω ότι στα 22 είσαι παρα πολύ μικρός για να έχεις κάτι τέτοιο, και μάλιστα από το δημοτικό, όπως λες...
Αυτό το παθαίνουν οι πολυωρα και μακροχρονια εργαζομενοι, που τρεφονται ελλιπέστατα και κοιμούνται ελάχιστα. Και το burn out ειναι λίγο θεωρία για τους γιατρούς...
Η ζωή σου πώς είναι? κάνεις πράγματα που σου αρέσουν? περνάς καλά?
24-07-2016, 11:06 #4
Ναι έχω εγώ.
Και μου κάνει εντύπωση που στην ηλικία σου είσαι τόσο ψαγμένος/η.
πες μας αν είσαι γυναίκα ή άνδρας.
Εμένα πιο πολύ μου φαίνεται για ψυχοσωματικό και λιγότερο για κάτι άλλο.
Το να έχεις υπερκόπωση πού το οφείλεις;
Το να έχεις και κατάθλιψη,το έχεις σκεφτεί;
Σε ψυχολόγο πήγες ποτέ;
Αν δεν κοιμάσσαι καλά είναι σίγουρο ότι θα έχει επιπτωσεις στον οργανισμό σου!
24-07-2016, 20:32 #5
Μάρα, ολ'αυτα που λες, ειναι ενα θεμα. Σε γεννικες γραμμες εχω κανει απαραδεκτο τροπο ζωης, και σε τραγικα μικρη ηλικια και για συνεχεια χρονων, οποτε προφανως αυτο εχει αποδυναμωσει τερμα τον οργανισμο μου, ηταν και πανω στην αναπτυξη ο καψερος! Βεβαια αυτα τα θεματα τα ειχα απο πριν αρχισω τον τελειως αυτοκαταστροφικο τροπο ζωης, ισως τοτε ηταν απλα καταθλιψη και πανικοι που βιωνα απο παιδι λογω της καταστασης στο σπιτι, ισως ακομη και να επηρεαστηκα ως εμβρυο απο την υπερκαταθλιπτικη, υπεραγχωδη και σχεδον υστερικη μανα μου. Ισως να ναι απλα αυτα, ισως να εχω παθει και το συνδρομο, αφου ειναι τοσο χρονιο πλεον.
Η ζωη μου πως ειναι/κανω πραγματα που μου αρεσουν/περναω καλα ...
Σε αυτα οπως και στον τροπο ζωης εχω κανει θετικα βηματα εδω και μισο χρονο περιπου, με εξαιρεση το τελευταιο που παιζεται ακομα. Τουλαχιστον εχω ηρεμισει και ζω πιο φυσιολογικα και με προσεχω, με αρκετες ''υποτροπες'' βεβαια, καθ'οτι η συνηθεια ειναι πολυ δυνατη *******!
Ντιανα, ειμαι γυναικα, εχω συνηθησει να προκαλω τετοιου ειδους εντυπωσεις, κι εμενα εντυπωση μου κανω, παιζει να μαι 10+ χρονια πιο μπροστα απο την ηλικια μου χωρις να το ψωνιζομαι, εχει κι αυτο τ'αρνητικα και τα θετικα του! Ο περιγυρος μου, απο τα 13 αρχισε να ειναι αποκλειστικα 5+ χρονια μεγαλυτεροι/ες, χωρις να το προσπαθω βεβαια, απλα συμβαινει, μαλλον μεγαλωσα αποτομα και πριν την ωρα μου :p
Την υπερκοπωση την οφειλω σε τροπο ζωης και σε καταθλιψη, οπως εγραψα και απο την αρχη, παιρνω ηδη φαρμακα.
Απλως αναρρωτιεμαι κατα ποσο μπορουν ολ'αυτα να εχουν οδηγησει πλεον στο συνδρομο.
Που, ουσιαστικα, δεν εχει τοσο σημμασια για μενα να διαγνωσθω ας πουμε με το συνδρομο, αυτο ειναι περισσοτερο θεμα περιεργειας και ισως ''αποδειξης'' σε καποιους οτι δεν υπερβαλλω,
σημασια εχει πιο πολυ να ακουσω τροπους αντιμετωπισης και να βρω τροπους να νιωσω υγιης!
Θα μου μιλησεις για την εμπειρια σου/ απαντησεις τα ερωτηματα που εθεσα στην αρχη;
:)
24-07-2016, 23:15 #6
Ντιανα, ειμαι γυναικα, εχω συνηθησει να προκαλω τετοιου ειδους εντυπωσεις, κι εμενα εντυπωση μου κανω, παιζει να μαι 10+ χρονια πιο μπροστα απο την ηλικια μου χωρις να το ψωνιζομαι, εχει κι αυτο τ'αρνητικα και τα θετικα του! Ο περιγυρος μου, απο τα 13 αρχισε να ειναι αποκλειστικα 5+ χρονια μεγαλυτεροι/ες, χωρις να το προσπαθω βεβαια, απλα συμβαινει, μαλλον μεγαλωσα αποτομα και πριν την ωρα μου :p
Την υπερκοπωση την οφειλω σε τροπο ζωης και σε καταθλιψη, οπως εγραψα και απο την αρχη, παιρνω ηδη φαρμακα.
Απλως αναρρωτιεμαι κατα ποσο μπορουν ολ'αυτα να εχουν οδηγησει πλεον στο συνδρομο.
Που, ουσιαστικα, δεν εχει τοσο σημμασια για μενα να διαγνωσθω ας πουμε με το συνδρομο, αυτο ειναι περισσοτερο θεμα περιεργειας και ισως ''αποδειξης'' σε καποιους οτι δεν υπερβαλλω,
σημασια εχει πιο πολυ να ακουσω τροπους αντιμετωπισης και να βρω τροπους να νιωσω υγιης!
Θα μου μιλησεις για την εμπειρια σου/ απαντησεις τα ερωτηματα που εθεσα στην αρχη;
:)
Αν έχεις και υπερκόπωση,δεν ξέρω πώς θα το καταλάβεις,εμένα την διάγνωση μου την έκανε η ψυχολόγα που πήγαινα.Γενικά,άσχημη και χρόνια ψυχολογική κατάσταση που δεν επιλύεται τείνει να δημιουργεί προβλήματα χρόνιας κόπωσης,όπως και κατάθλιψης......
Συνήθως η χρόνια κόπωση δημιουργείται σε ανθρώπους οι οποιοι προσπαθούν πολύ και συνέχεια είτε πρόκειται για δουλειά,χρόνια προβλήματα υγείας ή ακόμα και για την ίδια την ζωή.
Η χρόνια κόπωση όπως και η κατάθλιψη αντιμετωπίζεται συνήθως με συνδυασμό φαρμάκων και ψυχοθεραπείας.
Εμένα η ψυχοθεραπεία δεν μου ταιριάζει,αλλά έχω ωφεληθεί όσες φορές δοκίμασα,σε διάφορες ψυχολόγες!
Οσον αφορά τον σύνδεσμο που παρέθεσες παραπάνω δεν το βλέπω ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε σένα,αλλά αυτό το ξέρεις καλύτερα εσύ,μιας και εμείς δεν ξέρουμε ποιά είναι η ζωή σου!
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απευθυνθείς σε έναν ειδικό υγείας να του θέσεις όλες τις ανησυχίες σου και γιατί όχι και αυτό τον σύνδεσμο που έχεις εδώ και να συζητήσετε πάνω σε αυτά τα θέματα!
Και μόνο το γεγονός ότι ήδη γνωρίζεις όλα αυτά ότι σου συμβαίνουν σε αυτή την ηλικία μάλλον είσαι σε καλό δρόμο....
το διαδίκτυο έχει αποδειχθεί μεγάλο σχολείο....εγώ στην ηλικία των 22 δεν είχα καν πρόσβαση στο ίντερνετ!
Αυτά ήταν όλα που είχα να σου απαντήσω βάσει των δεδομένων σου-τώρα αν θες και κάτι περαιτέρω-στην διάθεσή σας δεσποινίς μας!
24-07-2016, 23:29 #7
<< Η χρόνια κόπωση όπως και η κατάθλιψη αντιμετωπίζεται συνήθως με συνδυασμό φαρμάκων και ψυχοθεραπείας.
Εμένα η ψυχοθεραπεία δεν μου ταιριάζει,αλλά έχω ωφεληθεί όσες φορές δοκίμασα,σε διάφορες ψυχολόγες!
>>
φαρμακων εννοεις ψυχοφαρμακων;
εχω κι εγω αρχισει να πιστευω οτι η ψυχοθεραπεια δεν μου ταιριαζει, εχεις δοκιμασει ψυχαναλυση η συμπεριφορικη η καποια αλλη θεραπεια να μας πεις γνωμη;
25-07-2016, 00:09 #8
Ναι ψυχοφάρμακα εννοώ,συνήθως προτείνονται αντικαταθλιπτικά.
Πλάκα-πλάκα σε όσες ψυχολόγες πήγα ακολουθούσαν τη συστημική ψυχοθεραπεία,δεν ξέρω γιατί έχει τόσο πέραση αυτή η μέθοδος.
Είχα πάει στην ηλικία σου σε κάποιον ψυχίατρο αλλά δεν είχε βγει κάτι....έγω πέρναγα κρίση και με ψυχολογικά προβλήματα και κυρίως εκείνη την εποχή με σωματικό πρόβλημα υγείας-οπότε είναι λίγο δύσκολο να σε βοηθήσει τρελα ένας άνθρωπος σε ένα παράλογο αίτημα τύπου: "κάνε με καλά" πόσο μαλλον όταν δεν είναι διατεθειμένος να βοηθήσει και καθόλου.
Γενικά επειδή ταλαιπωρούμαι και εγώ χρόνια με θέματα υγείας το καταστάλλαγμά μου είναι ότι τα περισσότερα ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα δημιουργούνται από τα ερεθίσματα που πήρε ο άνθρωπος από την παιδική ηλικία και σε όλη τη διαρκεια της ζωής του.
Αν κάποιος συνειδητοποιήσει αυτό και επίσης αποδεχθεί όλα όσα του συμβαινουν και ότι μπορεί με τον χρόνο να τα ξεπεράσει-αυτή είναι όλη η ουσία του ζητήματος!
Δεν θα ήταν σκόπιμο να σου πω τι μεθόδους εχω ακολουθήσει εγώ,γιατί η δική μου η ζωή δεν είναι ίδια με κανενός άλλου πάνω στη γη.
Αλλες ανάγκες έχεις εσύ,άλλες εγώ!
Ο καθένας έχει την δική του πορεία ζωής και ψάχνει να βρει αυτό που θα βοηθήσει εκείνον!
25-07-2016, 01:10 #9
<<ψαχνει να βρει αυτο που θα βοηθησει εκεινον>>
αυτο, φανταζομαι, γινεται ειτε με το αν εχεις παρα πολλα λεφτα και υπομονη οποτε πας και δοκιμαζεις οσο περισσοτερα μπορεις,
ειτε πεφτοντας πανω σε καποιο αρθρο/βιβλιο/κατι η μαθαινοντας για καποια θεραπεια απο το μοιρασμα η τη συμβουλη καποιου αλλου (που και στην περιπτωση του αρθρου και παλι καταφευγεις σε σχετικες αποψεις ανθρωπων πριν το δοκιμασεις)
εχεις αλλο τροπο ψαξιματος;
25-07-2016, 01:42 #10
Οχι.Ο καθένας ξεκινάει από κάπου και πορεύεται ανάλογα!
25-07-2016, 02:18 #11
στο ειπα για να πω οτι ναι ειναι σκοπιμο και εχει νοημα να μοιραζομαστε εμπειριες για θεραπειες! :p
25-07-2016, 08:39 #12
25-07-2016, 13:10 #13
Τελικά θα μας πεις τί είναι αυτό κατά την γνώμη σου,που σε έριξε στην κατάθλιψη και την χρόνια κόπωση;
Και εγώ ρωτάω για να ωφεληθούν και οι υπόλοιποι που έχουν τα ίδια θέματα και πρώτη απ'όλους εγώ!
Κατ'αρχήν τί κάνεις στην ζωή σου; Είσαι φοιτήτρια;