Με αποκλείουν συνέχεια. - Page 20
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 20 of 109 FirstFirst ... 1018192021223070 ... LastLast
Results 286 to 300 of 1630
    Quote Originally Posted by novia35 View Post
    Ναι, ισχύει το ότι έχεις λιγότερες επιλογές και ειδικά αν είσαι και γυναίκα παίζει πολύ το age discrimination γιατί μια γυναίκα την βλέπουν πρώτα ως μήτρα αναπαραγωγής κι έπειτα ως άνθρωπο -αυτά μας φάγαν-. Παρόλα αυτά μπορείς να βρεις σύντροφο, υπάρχουν και χωρισμένοι, φτάνει να μην είσαι απο εκείνες τις γυναίκες που θέλουν και παιδιά. Και δεν χρειάζεται να παντρευτείς γι' αυτό.
    Ε οπως και να χει μικραινει και ο κυκλος γιατι ψαχνεις καποιον που δε θελει γαμο,και ειναι σπανιο σε αυτην την ηλικια.Ακομα και οι αντρες αν δε θελουν γαμο,θελουν τουλαχιστον παιδι καποια στιγμη.

Πρεπει να συμβιβαστεις δλδ με την ιδεα οτι αν δεν παντρευτεις θα περνας πολυ μεγαλα διαστηματα μοναξιας και οτι στα 50 και τα 60 δε θα χεις την ιδια διαθεση για dating.Εισαι ακομα νεα και σκεφτεσαι ετσι.

Senior Member
    Mάρα αν δεν σε θέλουνε και σε μισούνε κάπου μπορεί να πάθεις κανένα πρόβλημα; Και ενώ εσύ είσαι καλός και δεν το δέχεσαι που δεν σε θέλουνε γιατί πιστεύεις ότι είσαι και καλύτερος από τους άλλους;

Senior Member
    Ναι, ισχύει το ότι έχεις λιγότερες επιλογές και ειδικά αν είσαι και γυναίκα παίζει πολύ το age discrimination γιατί μια γυναίκα την βλέπουν πρώτα ως μήτρα αναπαραγωγής κι έπειτα ως άνθρωπο -αυτά μας φάγαν-. Παρόλα αυτά μπορείς να βρεις σύντροφο, υπάρχουν και χωρισμένοι, φτάνει να μην είσαι απο εκείνες τις γυναίκες που θέλουν και παιδιά. Και δεν χρειάζεται να παντρευτείς γι' αυτό.
    το να αλλαζεις συχνα συντροφους παιζει σε ολες τις ηλικιες. Απλα στα 20 και τα 30 φαινεται γιατι εισαι ελευθερος και το δειχνεις, ενω μετα το γαμο το κρατας κρυφο λογω των κοινωνικων συνθηκων.
    Ουτε πιστευω οτι μια γυναικα στα 35 και στα 40 της εχει λιγοτερες επιλογες... ισα ισα αμα προσεξεις την εμφανιση σου, και εχεις κοινωνικη ζωη, καλυτερες και περισσοτερες επιλογες εχεις, λεφτα έχεις, ταξιδια κανεις, προσβαση σε καλυτερα μερη έχεις. Γιατι στα 20 πχ εγω και οι παρεες μου ημασταν φυτα που μας ενοιαζε το διαβασμα και οι βαθμοι ενω τωρα στα 35 και τη δουλεια μας θα κανουμε και για ενα ποτο θα βγουμε, και ανοιχτοι σε εκδρομες και γνωριμιες ειμαστε...
    Μονο για τεκνοποιηση περιοριζεται η γυναικα ηλικιακα. Μονο αυτο πιστευω. Και παλι οχι ολες, εξαρταται απο τον οργανισμο και την υγεια καθεμιας. Μια γνωστη μου, παντρεμενη με παιδια στο γυμνασιο, εκανε παιδι στα 51, εν μεσω εμμηνοπαυσης, απο τυχη, δεν το ειχε βαλει στοχο ουτε το περιμενε. Απλα προσεχε παντα παρα πολυ την υγεια της, εκανε χρονια ομοιοπαθητικη, βιταμινες, διατροφη κλπ. και ουτε συνδρομα down που λενε, ουτε αυτιστικο το μωρακι, μια χαρα κοριτσαρος!
    Αλλα και παλι αμα θες τοσο πολυ να γινεις μανα, βρισκεις εναν προθυμο για σπιτι και παιδια και παντρευεσαι, δεν ειναι κατι ακατορθωτο. Αλλα το σπιτι και τα παιδια δεν σου εξασφαλιζει συντροφικοτητα ουτε ο συζυγος σου εγγυαται οτι δεν θα καταληξεις ο βολικος χαμαλης που θα τρεχει για ολους και για ολα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by δελφίνι View Post
    Mάρα αν δεν σε θέλουνε και σε μισούνε κάπου μπορεί να πάθεις κανένα πρόβλημα; Και ενώ εσύ είσαι καλός και δεν το δέχεσαι που δεν σε θέλουνε γιατί πιστεύεις ότι είσαι και καλύτερος από τους άλλους ;
    βρε Δελφινι μου με μπερδεψες...
    μου λες οτι δεν σε γουσταρουνε και σε απορριπτουνε! οκ χεστους...
    το οτι εισαι καλη καλα κανεις και το πιστευεις, αλλα οι αλλοι ειναι οι αλλοι, δεν σε βλεπουν οπως εσυ βλεπεις τον εαυτο σου. Μπορει αυτο που θεωρεις καλο σε σενα, αυτοι να το θεωρουν κακό.

Τωρα εδω μου τα μπερδευεις...
    πως γινεται να μην δεχεσαι την απορριψη τους γιατι πιστευεις οτι εισαι καλυτερη τους? = αυτο δεν σημαινει οτι ουσιαστικα και εσυ χεσμενους τους εχεις, αφου πιστευεις οτι ειναι κατωτεροι σου???

Αφου αυτοι σε απορριπτουν και εσυ τους θεωρεις κατωτερους, ε χεστους πια να πανε στο διαολο... αρκετα δεν ασχοληθηκαμε με δαυτους??

Senior Member
    Quote Originally Posted by δελφίνι View Post
    Απλά επειδή είμαι καλή θέλω όλοι να αποδέχονται αλλά αυτό μάλλον δεν γίνεται
    Τωρα Δελφινι μού θυμιζεις κατι που ελεγε η μανα μου <<με κοροϊδευουν γιατι ειμαι καλυτερη τους, δουλευω, κοιταω το σπιτι μου, ειμαι καλη νοικοκυρα>>. Η ψυχωση την ειχε διαλυσει νοητικα, ειχε ταλαιπωρηθει τραγικα στη ζωη της, δουλευε κιολας νυχθημερον, και ειχε κατι μιζερες κουτσομπολες να λενε το μακρυ τους και το κοντο τους.
    Αντι να τις γραψει στα μπαζα, τους εδινε σημασια και ετρεφε την ψυχωση της.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Αλαφροίσκιωτος View Post
    Ε οπως και να χει μικραινει και ο κυκλος γιατι ψαχνεις καποιον που δε θελει γαμο,και ειναι σπανιο σε αυτην την ηλικια.Ακομα και οι αντρες αν δε θελουν γαμο,θελουν τουλαχιστον παιδι καποια στιγμη
    Αγάπη μου, αυτοί οι 40άρηδες ανύπαντροι που λες, που «κάποια στιγμή θέλουν και παιδί» κοιτάνε τις μικρούλες, χτυπάνε σε άλλες ηλικίες, δε θα επιλέξουν μια στην ηλικία τους γιατι η γυναίκα έχει και περιορισμένο χρονικό πλαίσιο για να τεκτοποιήσει κι όσο μεγαλώνει είναι και πιο δύσκολο, αν είναι λοιπόν αυτό το ζητούμενο τους και μόνο θα ψάξουν κάποια στα 30-35 το πολύ, εκτός κι αν τους προκύψει έρωτας -πολύ σπάνιο-.

Quote Originally Posted by Mara.Z View Post
    το να αλλαζεις συχνα συντροφους παιζει σε ολες τις ηλικιες. Απλα στα 20 και τα 30 φαινεται γιατι εισαι ελευθερος και το δειχνεις, ενω μετα το γαμο το κρατας κρυφο λογω των κοινωνικων συνθηκων.
    Ουτε πιστευω οτι μια γυναικα στα 35 και στα 40 της εχει λιγοτερες επιλογες... ισα ισα αμα προσεξεις την εμφανιση σου, και εχεις κοινωνικη ζωη, καλυτερες και περισσοτερες επιλογες εχεις, λεφτα έχεις, ταξιδια κανεις, προσβαση σε καλυτερα μερη έχεις. Γιατι στα 20 πχ εγω και οι παρεες μου ημασταν φυτα που μας ενοιαζε το διαβασμα και οι βαθμοι ενω τωρα στα 35 και τη δουλεια μας θα κανουμε και για ενα ποτο θα βγουμε, και ανοιχτοι σε εκδρομες και γνωριμιες ειμαστε...
    Το θεμα ειναι οτι στα 35 οι περισσοτεροι αντρες και οι γυναικες ειναι ηδη παντρεμενοι ή θελουν να παντρευτουν,ενω στα 20 ειναι σε εφημερες σχεσεις και ουτε σκεφτονται το γαμο.

Μονο για τεκνοποιηση περιοριζεται η γυναικα ηλικιακα. Μονο αυτο πιστευω. Και παλι οχι ολες, εξαρταται απο τον οργανισμο και την υγεια καθεμιας. Μια γνωστη μου, παντρεμενη με παιδια στο γυμνασιο, εκανε παιδι στα 51, εν μεσω εμμηνοπαυσης, απο τυχη, δεν το ειχε βαλει στοχο ουτε το περιμενε. Απλα προσεχε παντα παρα πολυ την υγεια της, εκανε χρονια ομοιοπαθητικη, βιταμινες, διατροφη κλπ. και ουτε συνδρομα down που λενε, ουτε αυτιστικο το μωρακι, μια χαρα κοριτσαρος!
    E καλα μην πιανουμε τωρα τις εξαιρεσεις των εξαιρεσεων και βγαλουμε για ιδανικη ηλικια τεκνοποιησης τα 50.Περα απο το θεμα της γομιμοτητας και των ασθενειων,ειναι και θεμα αντοχων των γονιων.Αλλες αντοχες και υπομονη εχεις στα 35 να μεγαλωσεις το πιτσιρικι και αλλες στα 50.

Αλλα και παλι αμα θες τοσο πολυ να γινεις μανα, βρισκεις εναν προθυμο για σπιτι και παιδια και παντρευεσαι, δεν ειναι κατι ακατορθωτο. Αλλα το σπιτι και τα παιδια δεν σου εξασφαλιζει συντροφικοτητα ουτε ο συζυγος σου εγγυαται οτι δεν θα καταληξεις ο βολικος χαμαλης που θα τρεχει για ολους και για ολα...
    Οχι δε σου εξασφαλιζει συντροφικοτητα,αλλα αν μεινεις μονος σου τοτε σιγουρα δε θα χεις συντροφικοτητα.Και εννοειται δε χρειαζεται να σαι με καποιον που θα σε εκμεταλλευεται.

Αγάπη μου, αυτοί οι 40άρηδες ανύπαντροι που λες, που «κάποια στιγμή θέλουν και παιδί» κοιτάνε τις μικρούλες, χτυπάνε σε άλλες ηλικίες, δε θα επιλέξουν μια στην ηλικία τους γιατι η γυναίκα έχει και περιορισμένο χρονικό πλαίσιο για να τεκτοποιήσει κι όσο μεγαλώνει είναι και πιο δύσκολο, αν είναι λοιπόν αυτό το ζητούμενο τους και μόνο θα ψάξουν κάποια στα 30-35 το πολύ, εκτός κι αν τους προκύψει έρωτας -πολύ σπάνιο-.
    Σωστο και αυτο,πραγμα που σημαινει οτι για μια 40αρα μικραινει και αλλο ο κυκλος της.

Senior Member
    Συμφωνω απολύτως μ' αυτό που λες Μάρα, πόσες γυναίκες όμως έχουν αυτή τη δυνατότητα;; για να μπορείς να είσαι έτσι θα πρέπει να έχει ένα καλό οικονομικό backround. Ας πούμε εγώ που έχασα τη δουλειά μου το 2012 και έμεινα 4 χρόνια άνεργη με προβλήματα υγείας, με.. με... με... και τώρα προσπάθω να επανενταχθώ κοινωνικά και εργασιακά, δυστυχώς προς το παρόν μόνο σε 5μηνο του ΟΑΕΔ για 495 ευρω όπως καταλαβαίνεις δεν έχω αυτή την πολυτέλεια κι έχω κλειστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Είμαι σε κατάσταση σοκ. Έχω εγκλωβιστεί. Το οικονομικό είναι βασική προυπόθεση.

Senior Member
    εξαρταται απο το χαρακτηρα του καθενος νομιζω και τι ζητουμενα εχει.

Εχω συναδελφο η οποία παντρευτηκε περσυ στα 40 της εναν τυπο δυο χρονια μεγαλυτερος της αυτος.
    οκ ειναι και αλλοι που γουσταρουν μικρουλες... Η μικρουλα ομως θα παει με τον μεγαλυτερο να του φαει τα λεφτα, να φτιαξει/στρωσει τη ζωη της και μετα θα βρει εναν συνομηλικο της. Σιγα μην κατσει να φυτοζωει με τον 15 χρονια μεγαλυτερο...
    Και εγω τωρα στα 35 δεχτηκα φουλ επιθεση απο 40φευγα και 50αρηδες, ναι καλά, με αυτο το ονειρο να ζουν....

Senior Member
    Συμφωνω απολύτως μ' αυτό που λες Μάρα, πόσες γυναίκες όμως έχουν αυτή τη δυνατότητα;; για να μπορείς να είσαι έτσι θα πρέπει να έχει ένα καλό οικονομικό backround. Ας πούμε εγώ που έχασα τη δουλειά μου το 2012 και έμεινα 4 χρόνια άνεργη με προβλήματα υγείας, με.. με... με... και τώρα προσπάθω να επανενταχθώ κοινωνικά και εργασιακά, δυστυχώς προς το παρόν μόνο σε 5μηνο του ΟΑΕΔ για 495 ευρω όπως καταλαβαίνεις δεν έχω αυτή την πολυτέλεια κι έχω κλειστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Είμαι σε κατάσταση σοκ. Έχω εγκλωβιστεί. Το οικονομικό είναι βασική προυπόθεση.
    Φιλη μου σε νιωθω... τι δουλεια ακριβως κανεις?
    αν δεν θελεις να το γραψεις εδω, στειλε μου μηνυμα.

Senior Member
    Σωστο και αυτο,πραγμα που σημαινει οτι για μια 40αρα μικραινει και αλλο ο κυκλος της.
    βρε εμμονη με τη σμικρυνση του κυκλου...
    αμα η γυναικα εχει τη δουλεια της, τα ταξιδια της, την κοινωνικη ζωη της, ο κυκλος δεν μικραινει, ισα ισα αλλαζει, παιρνει νεες μορφες, επαναπροσδιοριζεται, ανακυκλωνεται, πως αλλιως να το πω?
    Και εκει γυρω στα 45-50 οι περισσοτεροι αντρες χωρισμενοι ειναι, και ψαχνονται. τα παιδια τα εχουν φορτωσει στην πρωην οποτε ειναι ελευθεροι και ωραιοι για νεες σχεσεις...Το προβλημα ειναι οτι δεν κοιτανε τις 40-45αρες της ηλικιας τους αλλα θελουν τις 30-35αρες... Και επειδη ειναι πιο εμπειροι απο τους ελευθερους, ειναι και πιο επιμονοι, εχουν θρασος...

Senior Member
    Ωραία, και τι να γίνει λοιπόν;; Αυτά είναι και τυχερά, αν δεν πάμε στην περίπτωση του συμβιβασμού. Μπορεί να έχεις κάνει διάφορες σχέσεις και κανένας να μην ήθελε να προχωρήσει σε οικογένεια. Μπορεί να ερωτεύτηκες και να μην σ΄ερωτεύτηκαν. Μπορεί να σ' ερωτεύτηκαν και να μην ερωτεύτηκες εσύ. Μπορεί άλλοι παράγοντες πρακτικοί να μην το επιτρέψαν... Θα πρέπει λοιπόν μια γυναίκα στα 40 της να δέσει μια πέτρα στο λαιμό της και να φουντάρει γιατί στενεύει ο κύκλος της κι αν θα πάει 60 και 70 δεν θα έχει έναν άνθρωπο για τα δύσκολα γεράματα. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να ήθελαν να κάνουν οικογένεια και να μην τους έτυχε. Και επειδή ανέφερες κάτι πέρι υψηλών στάνταρ και γιατί σε παρακαλώ μια γυναίκα δεν έχει το δικαίωμα της επιλογής δηλαδή αν θέλει ένα σύντροφο που να πληρεί κάποιες προυποθέσεις είναι κακό;; Ενώ ο άντρας μπορεί να διαλέγει κανείς δεν θα του πει ότι είχε υψηλά στανταρ. Κάθε άνθρωπος θέλει έναν άνθρωπο που να του ταιριάζει. Μετά πάμε πάλι στον συβιβασμό. Καλά λοιπόν έγραψα παραπάνω ότι υπάρχει κοινωνικός ρατσισμός σε σχέση με τις γυναίκες. Εγώ δηλαδή δεν μπορώ να είμαι με τον άντρα που γουστάρω και πρέπει να τιμωρούμαι απλώς και μόνο επειδή... ΜΕΓΑΛΩΝΩ!! ΕΛΕΟΣ!!

βρε εμμονη με τη σμικρυνση του κυκλου...
    αμα η γυναικα εχει τη δουλεια της, τα ταξιδια της, την κοινωνικη ζωη της, ο κυκλος δεν μικραινει, ισα ισα αλλαζει, παιρνει νεες μορφες, επαναπροσδιοριζεται, ανακυκλωνεται, πως αλλιως να το πω?
    Και εκει γυρω στα 45-50 οι περισσοτεροι αντρες χωρισμενοι ειναι, και ψαχνονται. τα παιδια τα εχουν φορτωσει στην πρωην οποτε ειναι ελευθεροι και ωραιοι για νεες σχεσεις...Το προβλημα ειναι οτι δεν κοιτανε τις 40-45αρες της ηλικιας τους αλλα θελουν τις 30-35αρες... Και επειδη ειναι πιο εμπειροι απο τους ελευθερους, ειναι και πιο επιμονοι, εχουν θρασος...
    Απο την μια αμφισβητεις αυτο που λεω,απο την αλλη μονη σου λες οτι οι 40αρηδες κοιτανε τις μικροτερες.
    Εκτος απο αυτο,για να χεις κοινωνικη ζωη,πρεπει να βρεις ανυπαντρες φιλες που και αυτες μειωνονται με τον καιρο.

Επισης,το να κανεις σχεση με ενα χωρισμενο με παιδια,δεν ειναι τοσο απλο,οσο το να κανεις με εναν που δεν εχει παντρευτει ποτε.

Τεσ πα,εγω δε λεω οτι σωνει και καλα πρεπει να παντρευτει ο αλλος.Ισα ισα.Αλλα μην εχετε την εντυπωση οτι θα κανετε μια ζωη αυτα που μπορουσατε να κανετε πιο νεες,και οτι γενικα ειναι ολα τοσο ιδανικα οσο λετε,γιατι δεν ισχυει.

Ωραία, και τι να γίνει λοιπόν;; Αυτά είναι και τυχερά, αν δεν πάμε στην περίπτωση του συμβιβασμού. Μπορεί να έχεις κάνει διάφορες σχέσεις και κανένας να μην ήθελε να προχωρήσει σε οικογένεια. Μπορεί να ερωτεύτηκες και να μην σ΄ερωτεύτηκαν. Μπορεί να σ' ερωτεύτηκαν και να μην ερωτεύτηκες εσύ. Μπορεί άλλοι παράγοντες πρακτικοί να μην το επιτρέψαν... Θα πρέπει λοιπόν μια γυναίκα στα 40 της να δέσει μια πέτρα στο λαιμό της και να φουντάρει γιατί στενεύει ο κύκλος της κι αν θα πάει 60 και 70 δεν θα έχει έναν άνθρωπο για τα δύσκολα γεράματα. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να ήθελαν να κάνουν οικογένεια και να μην τους έτυχε. Και επειδή ανέφερες κάτι πέρι υψηλών στάνταρ και γιατί σε παρακαλώ μια γυναίκα δεν έχει το δικαίωμα της επιλογής δηλαδή αν θέλει ένα σύντροφο που να πληρεί κάποιες προυποθέσεις είναι κακό;; Ενώ ο άντρας μπορεί να διαλέγει κανείς δεν θα του πει ότι είχε υψηλά στανταρ. Κάθε άνθρωπος θέλει έναν άνθρωπο που να του ταιριάζει. Μετά πάμε πάλι στον συβιβασμό. Καλά λοιπόν έγραψα παραπάνω ότι υπάρχει κοινωνικός ρατσισμός σε σχέση με τις γυναίκες. Εγώ δηλαδή δεν μπορώ να είμαι με τον άντρα που γουστάρω και πρέπει να τιμωρούμαι απλώς και μόνο επειδή... ΜΕΓΑΛΩΝΩ!! ΕΛΕΟΣ!!
    Δεν ειπα οτι πρεπει να φουνταρει,αλλα για κανενα ειτε αντρα ειτε γυναικα,δεν ειναι ευκολο το να μεινει ανυπαντρος.Αν θελει να μεινει ειναι δικαιωμα του φυσικα,αλλα πρεπει να περιμενει οτι θα χει δυσκολιες.

Οσο για τα στανταρντ εγω ειπα οτι δεν πρεπει να χουμε παραλογες προσδοκιες και απαιτησεις απο τους αλλους.Ειτε μιλαμε για αντρα ειτε για γυναικα.

Γενικα μην αλλαζεις αυτα που γραφω και μην πας με το στανιο να βγαλεις μισογυνισμο απο αυτα που γραφω,απο την στιγμη που αναφερομαι ξεκαθαρα και στα 2 φυλα.

Page 20 of 109 FirstFirst ... 1018192021223070 ... LastLast