Oδηγεί σε..ψυχικό βατερλό; - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 45 of 45
    Senior Member
    Originally posted by Dexter
    Psychangel, θα μπορούσα να ανατρέξω αλλά με φοβίζει λίγο, γιατί δεν είναι και Ο λογος που μπορεί να σε οδηγήσει σε κάτι τέτοιο..
    μη σε φοβίζει τίποτα αν πρόκειται να νοιώσεις εσύ πιό καλά με τον εαυτό σου ...
    Από την άλλη όμως αυτό που λες :
    ...... σκέφτομαι πως οι άντρες είναι για τα πανηγύρια..και σε έναν ομοφυλόφιλο βρω κάτι που δεν έχει ένας \"βαρύμαγκας\"..Κάποια ευαισθησία.. κάτι..
    είναι μια μεγάλη γενίκευση και μάλλον το θέμα μοιάζει να σε απασχολεί βαθύτερα

(και πάλι με κάθε επιφύλαξη, γιατί δεν είμαι ειδικός , απλά το κουβεντιάζουμε χωρίς να θέλω να σου υποβάλλω σκέψεις ... :) )

Senior Member
    @ susperia : Όχι, δεν έχω ερωτευθεί. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, αφού άλλο άτομο είναι στο μυαλό μου. Απλά μου τράβηξε την προσοχή, επειδή έδειξε προσοχή και μου φάνηκε περίεργο και το ψάχνω, τι και πως.. Είναι και γυναικωτός και gay.. :p

@ keep_walking : lol, υπάρχουν και χειρότερα! Αφού δεν σου έβγαλε sexual attraction to animals.. καλά είσαι! :p :p

@psychangel : Ναι ναι αυτό εννοείται, απλά θέλω τις απόψεις σας, αυτό που εσείς πιστεύετε, δε χρειάζεται να είναι επιστημονικό ή κάτι άλλο, απλά γνώμη, οπτική πλευρά κλπ.. Και ναι..ίσως με απασχολεί αρκετά.. Το θέμα, όχι το άτομο..

Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    ...... αλλα εμενα ..... μου εβγαλε \"sexual attraction to trees\" και \"sexual attraction to blood\"...αν ειναι δυνατον!!!!!!
    ... μπα ! για τίποτα \"σκυλάκια\" και \"βρυκόλακες\" θάλεγε ... :D

:lol: :lol: :lol:

Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    ολα καλα μεχρι εδω αλλα εμενα τα δυο συμπληρωματικα που μου εβγαλε πρωτα-πρωτα ειναι \"sexual attraction to trees\"
    δηλαδη ενας που φαντασιωνεται δεντρα φωναζει:
    ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΠΕΥΚΟ ΜΟΥ!!!

Senior Member
    ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑ ΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑ άϊντε κέφια ο susperia!!

Senior Member
    ..... απλά θέλω τις απόψεις σας, αυτό που εσείς πιστεύετε, δε χρειάζεται να είναι επιστημονικό ή κάτι άλλο, απλά γνώμη, οπτική πλευρά κλπ..
    Πέρα από κάποιες γενικές κουβέντες που μπορεί να ειπωθούν εδώ, δε νομίζω οτι είναι εύκολο -και υπεύθυνο- να σου πεί κάποιος -μη ειδικός- την άποψή, του επειδή μονάχα εσυ ξέρεις τί πραγματικά συμβαίνει μέσα σου και ένας ειδικός ενδεχομένως να εντοπίσει τους βαθύτερους λόγους και τις αιτίες που είναι πίσω απ΄αυτά.
    Ισως έτσι βοηθηθείς κι εσύ να ξεκαθαρίσεις τις σκέψεις σου.
    Κι αυτό στο λέω μιας και νοιώθεις ότι :
    Originally posted by Dexter.... με απασχολεί αρκετά.. Το θέμα, ..
    γεγονός που φαίνεται κι απ΄τον τίτλο που έβαλες στο thread σου :\"Oδηγεί σε..ψυχικό βατερλό;\"

Senior Member
    Λοιπόν, ας πούμε κάποια ερωτεύτεται κάποιον που είναι gay και το γνωρίζει γιατί βγάζει μάτι. Πόσο \"προσβλητικό\" είναι αυτό για τον εαυτό της; Είναι φυσιολογικό; Οδηγεί σε ψυχικό βατερλό απ\' τη στιγμή που ξέρει ότι δεν μπορεί ποτέ να γίνει τίποτα αφού εκείνος έχει άλλες προτιμήσεις; Ή μήπως οι ελπίδες να αλλάξεις κάποιον είναι πιθανές; Κάτι αντιστοιχό και στο αντίθετο. Πχ ένας άντρας ερωτεύεται μια λεσβία που το ξέρει κλπ κλπ. Αντιδράσεις... Τι θα κάνατε αν βρισκόσασταν στη θέση τους;

Νομίζω ότι έγκειται στο γενικότερο πλαίσιο του φόβου του πλησιάσματος. Δηλαδή μερικοί άνθρωποι (γυναίκες, άντρες) θέλουν να ερωτευτούν αλλά φοβούνται να αφήσουν τους άλλους να τους πλησιάσουν. Γνωρίζοντας ότι ο άλλος είναι ομοφυλόφιλος έχουν σιγουρέψει ότι πάντα θα υπάρχει μια απόσταση μεταξύ τους. Οπότε κι εκείνοι θα αισθάνονται \"ασφαλείς\". Και μετά ας διαρυγνείουν τα ιμάτια τους ότι έχουν \"ερωτευτεί\". Εκ του ασφαλούς πάντα.

Αντί σεξουαλικού προσανατολισμού θα μπορούσε να είναι ο,τιδήποτε. Αρκεί να υπάρχει αυτή η \"απόσταση ασφαλείας\" (ή να νομίζουν ότι υπάρχει).

Senior Member
    Όχι, δεν νομίζω ότι είναι αυτός ο λόγος. Είναι πολύ άσχημο να την έχεις πατήσει με κάποιον που ξέρεις ότι ποτέ δεν θα έχεις για τους χ και y λόγους..

Senior Member
    Originally posted by alexandros3
    Νομίζω ότι έγκειται στο γενικότερο πλαίσιο του φόβου του πλησιάσματος. Δηλαδή μερικοί ....θέλουν να ερωτευτούν αλλά φοβούνται να αφήσουν τους άλλους να τους πλησιάσουν. Γνωρίζοντας ότι ο άλλος είναι ομοφυλόφιλος έχουν σιγουρέψει ότι πάντα θα υπάρχει μια απόσταση μεταξύ τους. Οπότε κι εκείνοι θα αισθάνονται \"ασφαλείς\".
    εννοείς οτι \"χρησιμοποιούν\" το πρόσχημα \"σχέση-μη σχέση\" (δηλ. με τον μη δυνάμενο εκ-των πραγμάτων ομοφυλόφιλο \'σύντροφο\' να λειτουργήσει ως το \'άλλο φύλο\' μέσα στη σχέση ) σαν \'ασπίδα\' προστασίας για τους πιθανούς ετερόφυλους που θα ενδιαφέρονταν να κάνουν σχέση με το άτομό αυτό ;
    Κι αν ναι, ποιός ο λόγος να :
    ..... διαρυγνείουν τα ιμάτια τους ότι έχουν \"ερωτευτεί\". Εκ του ασφαλούς πάντα.
    κι εδώ τί εννοείς ακριβώς ;
    Αντί σεξουαλικού προσανατολισμού θα μπορούσε να είναι ο,τιδήποτε. Αρκεί να υπάρχει αυτή η \"απόσταση ασφαλείας\" (ή να νομίζουν ότι υπάρχει).

Senior Member
    _εννοείς οτι \"χρησιμοποιούν\" το πρόσχημα \"σχέση-μη σχέση\" (δηλ. με τον μη δυνάμενο εκ-των πραγμάτων ομοφυλόφιλο \'σύντροφο\' να λειτουργήσει ως το \'άλλο φύλο\' μέσα στη σχέση ) σαν \'ασπίδα\' προστασίας για τους πιθανούς ετερόφυλους που θα ενδιαφέρονταν να κάνουν σχέση με το άτομό αυτό;

Όχι δεν εννοώ αυτό.

Η απόσταση ασφαλείας είναι απέναντι σ\' αυτόν με τον οποίο είναι \"ερωτευμένοι\". Δεν τον χρησιμοποιούν σαν \"ανάχωμα\" για άλλους. Χρησιμοποιούν την ιδιαιτερότητα του ως απόσταση ασφαλείας για τους ίδιους.

Senior Member
    ..... Χρησιμοποιούν την ιδιαιτερότητα του ως απόσταση ασφαλείας για τους ίδιους.
    Από την άλλη θα μπορούσαμε να σκεφτούμε οτι ίσως τη χρειάζονται σαν απόσταση ασφαλείας για τους ίδιους τους τους εαυτούς προσπαθώντας από τη μιά να δώσουν διέξοδο στον δικό τους (σε λανθάνουσα έστω μορφή) ομοφυλόφυλο σεξουαλικό προσανατολισμό μέσω του όμοιου με αυτά φύλου (γυναικείου) που εκφράζεται ο ομοφυλόφυλος σύντροφος κι από την άλλη να εξασφαλίσουν την τυπική έξωθεν συνέπεια με το πραγματικό (αντρικό) φύλο του.
    Πιό σχηματικά θα λέγαμε ότι στην περίπτωση που :
    Γυναίκα επιλέγει Ομοφυλ/λο Άντρα θα μπορούσαν να συμβαίνουν παράλληλα :
    1. Γυναίκα με Άντρα --- > (κάλυψη/ασφάλεια)
    2. Γυναίκα με \"Γυναίκα\" {γιατί έτσι εκφράζεται ο σεξουαλ.προσανατολισμός του ομοφυλ. συντρόφου} --- >(διέξοδος του δικού της -λανθάνοντα έστω- ομοφυλόφυλου προσανατολισμού)

Senior Member
    Όχι. Τουλάχιστον εγώ δεν το εννούσα έτσι.
    Απλώς απόσταση ασφαλείας από το \"δέσιμο\", τη δέσμευση.

Ή από την απόρριψη (μ\'αρέσει δεν φταίω εγώ, φταίει αυτός που είναι gay)

Ή από το πλήγωμα. (Θέλω να αγαπήσω αλλά πέφτω πάντα σε μαλάκες, οπότε τώρα θα αγαπήσω κάποιον που δεν γίνεται να με πληγώσει).

Ή προσπαθούσα πάντα για την αγάπη της μαμάς/μπαμπά και δεν την είχα, οπότε \"αναπαραγάγω\" το μοτίβο στις σχέσεις στην ενήλικη μου ζωή... ελπίζοντας ότι θα το ανατρέψω αλλά κάνοντας ότι περνάει από το χέρι μου για να ξαναγίνει...

Οι λόγοι μπορεί να είναι χίλιοι δυό.

Το σχήμα όμως δεν αλλάζει. Unreciprocal \"love\" ;)

Senior Member
    συμφωνώ και προσθέτω σ΄αυτούς και τη δική μου εκδοχή ...
    ως \"εν δυνάμει\" πιθανό λόγο ;)

Senior Member
    Originally posted by psychangel
    συμφωνώ και προσθέτω σ΄αυτούς και τη δική μου εκδοχή ...
    ως \"εν δυνάμει\" πιθανό λόγο ;)
    Καταγράφηκε στα πρακτικά ;)

Μόνο που δεν ισχύει!

Γιατί τότε αναιρείται η βασική κινητήρια δύναμη της \"μη δέσμευσης\".

Δηλαδή αν είναι έτσι τότε δεν πρόκειται γ\' αυτό που λέω εγώ περί \"απόστασης ασφαλείας\" αλλά για κάτι άλλο.

Senior Member
    χμ ! ναι ... υπό αυτή την έννοια συμφωνώ .. :)

-----------------------------------------------------------------------
    Αν και παρέχει μιά άλλου είδους \"ασφάλεια\" ... Το έξωθεν \"politically correct\" image της σχέσης ;)

Page 3 of 3 FirstFirst 123