ΧΩΡΙΣΜΟΣ Ή ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
    Junior Member

Post ΧΩΡΙΣΜΟΣ Ή ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ

Καλημέρα σε όλους σας,
    είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε φόρουμ και ζήτω συγνώμη για τυχόν λάθη...είμαι πολύ μπερδέμένη και θεωρώ οτι θα με βοηθούσε να ακούσω κάποιες γνώμες και ίσως απο κάποιους που μπορεί να έχουν περάσει το ίδιο. ημουν σε σχέση αρκετά χρόνια και απο τον Ιανουάριο ζούμε χωρίστα...μιλούσαμε για γάμο, φτιάξαμε ένα σπίτι αλλά δεν μπορώ να πιστέψω οτι αυτά όλα ήταν μάταια!!! εγω μένω ακόμα στο σπίτι που φτιάξαμε (δικό του το σπίτι) και εκείνος στην μητέρα του. αυτό που λέει είναι οτι το έχει "χάσει το θέμα με μας" και δεν ξέρει πως να το επαναφέρει. με αγαπάει πολύ αλλα δεν θελέι και εγω να περνάω άσχημα. επίσης λέει οτι δεν μπορεί να ικανοποιήσει τα θέλω μου και ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, απορεί γιατι εγω μένω ακόμα αφού δεν είναι ο κατάλληλος και ας πούμε "άξιος". εχουμε συζητήσει αρκετες φορές για το αν υπάρχει τρίτο πρόσωπο και όλον αυτο τον καιρό το αρνείται αλλά δεν έχει αλλάξει και κατι στο προγραμμά του που να δηλώνει το αντίθετο. στην αρχή μου έλεγε να κάνω υπομονή αλλά είμαι κ εγώ έντονος ανθρωπος και δεν μπορώ να μην ξέρω τι συμβαίνει και δεν είναι ενας μήνας-δύο....τώρα πάμε στους επτά. πήγαινε και επισκεπτότανε έναν ψυχολόγο και τωρα σκεφτομαι ότι το μόνο που μου μένει και θέλω να κάνω είναι να πάω να δώ αυτόν το γιατρό μήπως με κατατοπίσει έστω λίγο και αυτός. τι να πω....!!!βέβαια εις γνώση του φίλου μου, θα τον ενημερώσω οτι θα πάω. δεν ξέρω απο που να πιαστώ και αυτός νιώθω οτι δεν βοηθάει καθόλου....το μόνο που λέει είναι δεν ξερώ... και το έχασα. και όσο για να το βοηθήσω...να μου μιλήσει και να τον βοηθήσω η απάντηση είναι δεν θέλω να με βοηθήσει κανεις!!!!φφφφ....τον αγαπάω και δεν μπορώ να το αφήσω όλο αυτό να χαθεί έτσι!!!!

Senior Member
    Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Το πιο πιθανό να έχει άλλη κοπέλα και να μη μπορεί να στο πει. Οι δικαιολογίες του στιλ "δεν είμαι άξιος για σένα", "δεν μπορώ να σε ικανοποιήσω" κλπ είναι επειδή νιώθει τύψεις και αυτό επειδή όντως έχει αισθήματα για σένα, κάτι λογικό μετά από τόσα χρόνια. Και προσπαθεί με τον τρόπο να κάνει εσένα να ξενερώσεις μαζί του και να τον χωρίσεις.

Το δεύτερο, ότι όντως μπορεί να έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα που τον έχει πάρει από κάτω και δεν θέλει να το μοιραστεί. Εξ ου και ο ψυχολόγος. Θα πρέπει να μας πεις κι εσύ όμως, πως ήταν η σχέση σας όλα αυτά τα χρόνια. Υπήρχαν καβγάδες, γκρίνιες, μιζέρια ή όλα μέλι γάλα και εντελώς ξαφνικά έγινε αυτή η αλλαγή; Τα οικονομικά σας πως είναι; Γιατί παίζουν κι αυτά το ρόλο τους σήμερα. Μπορεί να νιώθει ότι δεν είναι ικανός να σου προσφέρει αυτά που θέλει αυτός και αυτά που αξίζεις και αυτό να τον στεναχωρεί.

Θα έλεγα να κάνεις μια τελευταία προσπάθεια να μιλήσετε ανοιχτά και ειλικρινά κι αν δεν προκύψει κάτι τότε να του δώσεις όσο χρόνο θέλει! Αν του λείπεις θα γυρίσει...

Και όχι, στον ψυχολόγο να μην πας. Και τον φίλο σου θα φέρεις σε δύσκολη θέση αλλά και υπάρχει κάτι που λέγεται ιατρικό απόρρητο. Αν είναι σοβαρός ο γιατρός θα σου κλείσει την πόρτα στα μούτρα!!

Junior Member
    στον ψυχολόγο δεν θελω να πάω να μου πεί τι λένε ή τι λέει ο φίλος μου....αλλά να μου δώσει μια κατευθυνση (αυτος που ξέρει την άλλη πλέυρα, οπως φαίνεται καλύτερα) για το πως εγω πρεπει να διαχειριστώ όλη αυτη την κατασταση.
    όσο για την άλλη...είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται σε όλους στο μυαλό και σε μένα αλλα όλο αυτο τον καιρό "τον εχω πρίξει κοινος" που ακόμα και αν δεν είχε θα έλεγε.....εχωωωω....και επίσης θα λυτρωνοτανε απο ολο αυτο. θα χτυπιομασταν μια-δυο-πέντε -δεκά θα τελειωνε πραγματικά.
    δεν ξερω τι σκατα εχει μέσα στο κεφάλι του αλλα εγω δεν μπορω να το αφησώ έτσι.....τοοοοσο απλά? τουλαχιστον να πω οτι πραγματικα εκανα τα παντα....που και τωρα το λεω αλλα μέσα μου ολο αυτο δεν έχει τελειώσει...νιωθω οτι μπορω να κανω και κατι αλλο...και κατι αλλο συνεχεια!!!!

Senior Member
    Εκείνος που μένει τωρα;

Junior Member
    φφφ.....στην μητερα του.

Senior Member
    Ολο αυτο το διάστημα τι επικοινωνία έχετε;

Senior Member
    Εμένα παλι ο πρώην μου όταν ετοιμαζαμε το γάμο και το σπίτι μας κλπ ,πολυ παρομοια περίπτωση με τη δική σου γενικά, μου είχε πει ότι ήθελε να πάει σε ψυχολόγο λίγο πριν σκάσουν τα νέα ότι ειχε μπλεχτεί με άλλη. Και ήταν οφ και ουφ και είμαι μπερδεμένος, και θέλω ψυχολόγο, και καμιά φορά όταν οδηγώ σκέφτομαι να τρακαρω επιτηδες και κάτι τέτοια.
    Δε ξέρω αλλά αυτά τα θέλω χώρο χρόνο και τέτοια είναι φως φανάρι περι τίνος πρόκειται...οποιοδηποτε άλλο πρόβλημα και αν εχει γιατί να μην έχετε επαφή ενώ το αντιμετωπίζει με τον ψυχολόγο; Δε στεκει...δε σου τα λέει καλά....
    Και να σου πω και το άλλο...άντε και δεν είναι άλλη το θέμα. Και τι σε έχει εφτά μήνες στο περίμενε; Θα παντρευτεις κάποιον που έχει μηδέν επικοινωνια μαζί σου και δε σε λογαριάζει εδώ και πάνω από μισό χρόνο επειδή ξύπνησε στραβά ένα πρωί; Θα έπρεπε να σου βαρανε όλα τα καμπανάκια. Είναι τραγικό αυτό, δικαιούσαι ένα closure.
    Νομίζω πως το καλυτερο είναι να προσπαθησεις να συνεχίσεις τη ζωή σου κανονικά, σα να έχει λήξει το πράγμα. Είναι πολυ πολύ δύσκολο το ξέρω, αλλά καλό είναι να αρχίσεις να συνηθίζεις ψυχολογικά στην ιδεα και να το κάνεις πιο οριστικό μέσα σου...

Junior Member
    kerasi.....ειχαμε επικοινωνια ολο αυτο το διαστημα, τηλεφωνα, μηνυματα, συναντησεις αλλά στις σοβαρες κουβεντες μας..καταληγαμε στο οτι δεν μπορει...

μου ειπε οτι πηρε την αποφαση να γυρισει 3-4 φορές αλλα πάντα στο τέλος κάτι τον γυριζε πίσω... τι να πω!!!!

απο την αλλη η αληθεια ειναι οτι και εγω γίνομαι πιεστικη και θέλω την λύση...ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
    και συνέχεια μου λεει..θες να βγαλεις ακρή αλλα δεν θα την βγάλεις!!!!!

Junior Member
    μπορει να εχεις και δικιο....αλλά ειναι δυσκολο όντως!!!!

Senior Member
    Εγω πιστεύω οτι ζορίστηκε στην προοπτική της επισημοποίησης και γενικα να ξέρεις οι άντρες είναι δύσκολοι στη δέσμευση συν οτι επειδη είσαστε μαζι πολλά χρόνια, καπου έχει επέλθει μια ρουτίνα. Εγω θα σου λεγα να του πεις οτι αν δεν αισθάνεσαι καλά να ματαιώσουμε το γάμο, ας τ αφήσουμε για την ώρα. Δεν ξέρω αν το είπες αυτο.

Junior Member
    δεν με πιστευει σε αυτά...ξερει λεει οτι το θέλω και γενικά θελώ οικογενεια κ παιδια και εκείνος δεν ειναι ετοιμος για κατι τετοιο.
    εχω προσπαθησει παααρα πολυ αλλα εχει φαει σκάλωμα!!! δεν κανει ουτε μπρος...ουτε πίσω!!!
    φαινεται οτι φοβαται γενικά ή και εμένα ειδικά αλλά οταν μου λεει οτι μαγαπαει πολυ και το ξερω...πως μπορω να το προσπερασω? καποια στιγμη μου ειπε....ναι πιστευω οτι θα ειμαστε μαζι καποια στιγμη αλλα δεν σε βοηθαει σε κατι αυτο...και παντα οταν του λεω γυρνα,για να προσπαθησουμε να ειμαστε καλα...απανταει δεν μπορω ΤΩΡΑ,δεν μπορω ΑΚΟΜΑ.

κουρελι με εχει κανει!!!!

Senior Member
    Τοτε κοπέλα μου το πράγμα είναι ξεκάθαρο, στο λέει ο ιδιος, δεν είμαι έτοιμος για γάμο και παιδιά. Ξέρεις τι ευθύνη είναι να μεγαλώνεις παιδιά; Μιλάμε για τρελές ευθύνες. Δε συμβαίνει κατι αλλο, αυτο που σου λέει ισχύει, θέλει τη σχέση αλλα οχι τα παραπάνω. Δεν ξέρω και συ μήπως παρασύρεσαι απ το μητρικό ένστικτο και τους άλλους που κάνουν παιδιά και δεν τα χεις σκεφτεί οσο θα πρεπε. Οταν κάνεις παιδιά και ανοίγεις σπιτικό σου μπαίνει ένα πολυ μεγάλο παλούκι που πρέπει να το σκεφτείς πολυ καλα. Δεν ξέρω, εσυ είσαι τοσο σίγουρη για γάμους και παιδιά;

Senior Member
    Quote Originally Posted by katerina2 View Post
    μπορει να εχεις και δικιο....αλλά ειναι δυσκολο όντως!!!!
    Άντε και απλά είναι δεσμοφοβικος και γυρίζει...εσύ θέλεις να είσαι με κάποιον που του ηταν τόσο πια δύσκολο να πάρει αυτή την απόφαση;
    Κάποιον που το να κάνετε οικογένεια είναι κάτι που θα κάνει με το ζόρι για να μη σε χάσει; Σα μωρό που παει να κάνει εμβόλιο; Δε σου αξίζει ο σύντροφός σου να χαίρεται στη προοπτικη να μοιράζεται τη ζωή του μαζί σου;
    Ακόμα και αν απλά φοβάται τη δέσμευση και έχει "αίσιο" τέλος αυτη ή κρίση που τον επιασε δεν είναι κάτι αμελητέο κατά τη γνώμη μου, είναι σοβαρό...δεν μου φαίνεται υγιής η αρχή με το τσιγκελι...θα σου γυρίσει μπούμερανγκ. Ή αγάπη μόνο δεν αρκεί που λες ότι σ'αγαπαει τον αγαπάς κλπ. Για να γίνει καλή αρχή στη κοινή σας ζωή πρέπει και να ξέρει τι θέλει και γιατί το θέλει και να έχετε κοινές αξίες, συγκεκριμένους στόχους και ένα πλάνο σα ζευγάρι. Έτσι χύμα στο κύμα ζοριζομαι και δε σου δίνω καμία εξήγηση δεν είναι κατάσταση.
    Άντε και το ξεπερνατε τώρα...στην επόμενη δυσκολία στο γάμο σας αυτή η δουλειά θα γίνεται; Δε μιλάω το έχασα ας εξαφανιστω λίγο και κάτσε να τρελενεσαι για μήνες; Μιλάμε για χάλια επικοινωνία και αποσυντονισμο. Ή δεν είναι έτοιμος ή γενικά δεν είναι άνθρωπος για οικογένεια. Και με το να "σπρώχνεις" όλο και θα τραβάει...μακριά σου...αντε και "τραβας" εσύ στην αντίθετη κατεύθυνση και του δινεις χώρο και τον γράφεις για λίγο. Τι θα γίνει αυτά τα παιχνίδια θα παιζετε; Μόνο ψυχοφθορο θα σου είναι.
    Σου φαίνεται αδύνατο τώρα αλλά είναι χίλιες φορές καλύτερο να βρεις κανέναν που ξέρει τι θέλει.
    Γιατί είτε δε θέλει οικογένεια είτε δε θέλει μαζί σου...εγώ νομίζω ότι ακόμα και αν το καταφέρεις θα σου σκάσει στα μούτρα.
    Και η οικονομική αβεβαιότητα είναι μπούρδα δικαιολογία, είναι κάτι συζητήσιμο και επιλυσιμο. Η ανωριμότητα πάλι....δύσκολα.
    Να σου πω...πόσο καιρό σκοπεύεις να είσαι διαθέσιμη και στο περίμενε με τα γινατια του; Μερικούς μήνες ακόμα; Μισό χρόνο; Ένα χρόνο; Δύο χρόνια; Έτσι θα ζεις σε αυτή τη κατάσταση;
    Ίσως θέλει να χωρισετε κι όλας και δε βρίσκει το κουράγιο να το κάνει σαν άνθρωπος; Και περιμένει πότε θα κάνεις εσύ το μπαμ; Το κάνουν και αυτό...γιατί δε του κάνεις μία σταρατη κουβέντα; Αν αυτό είναι που θέλει; Κατά πάσα πιθανότητα πάλι μπερδεμένα θα στα πει...σε αυτή τη περίπτωση οκ δωστου χρόνο αλλά εξήγησε ότι δεν μπορείς να βάλεις όλη τη ζωή σου σε παύση και ότι προχωρας κανονικά. Εφτα μήνες στο περίμενε; Πλάκα κάνεις;

κατερίνα οι πληροφορίες που μας δίνεις είναι πολλύ λίγες για να καταλάβουμε τι πραγματικά συμβαίνει....
    εγω πιστεύω ότι γενικά είναι ανώριμος (δεν παίζει ρόλο η ηλικία στην ωριμότητα) και οτι δεν εχει τα κοτσια να σου μιλησει στα ίσια και να σου πεί την αλήθεια τι συμβαίνει... το οτι μείνατε μαζί τόσο καιρό δεν σημαίνει ότι σε ήθελε τα τελευταία χρόνια... απλά μπορεί να ήσουνα η πρώτη η απο τις πρώτες του σχέσεις και να φοβάται να μην πονέσει απο τον χωρισμό,όπως επίσης είμαι σίγουρος οτι δεν θέλει να προχωρήσει σε γάμο μαζί σου και ξέρει οτι δεν θα είναι ευτιχισμένος μαζί σου, πώς το λένε του ξίνισες....δεν σε θέλει δεν σε γουστάρει απλά φοβάται να στο πεί κατάμουτρα γιατί ίσως έχεις αδέρφια η πατέρα που θα τον κάνει τουλούμι στο ξύλο (μαφιόζους κτλ) ή απλά είναι κάπως άτομο που φοβάται τις συγκρούσεις με άλλα άτομα!!!
    Ρε ξύπνα όταν ο άντρας λέει σε μια γυναίκα δεν είμαι καλά και έχω ψυχολογικά απλα πεθαινει απ το φοβο του για το πώς να σου πεί οτι θέλει να χωρίσετε και νομίζει έτσι θα είναι καλύτερα ( έχει και μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του)..... πολυ απλα δεν σε θελει δεν θελει να κανει οικογενεια μαζι σου, το μεγάλο ερρώτημα είναι εσύ γιατί επιμένεις ?
    είναι σαν να την πέφτεις σε κάποιον σε ένα μπαρ να σου λεει ευγενικά ότι δεν γουστάρει και εσυ να επιμένεις....
    επίσης είμαι σίγουρος ότι απο τα λεγομένα του και απο αυτα που μου ειπες απο μεσα του θα λεει σιγα μην την παντρευτω αυτή και θα θελει να της κανω τα χατηρια κτλ και στην τελικη σιγα μην δινω εγω λευτα γιατι αυτη θελει παιδια και οικογενεια και ολα..... σε βλέπει σαν.... δεν ξέρω πως να το εξηγησω παντως δεν σε βλεπει σαν φιλο του και σαν κοπελα του.....

Senior Member
    kopelia μαλλον δεν σ θελει η βρηκε αλλη ...δυστυχως π στο λεω αλλα για να σου λεει ετσι ..συμβαινει αυτο που σου λεω....
    εσυ καλυτερα πιάστον και πες τ ,,πες μ τωρα αλλιως τελος ..δεν εισαι παιχνιδακι του για να σ παιζει....

Page 1 of 2 12 LastLast