Results 16 to 30 of 79
Thread: Βοήθεια, είμαι μια ξένη...
-
24-02-2008, 02:27 #16
Xα χα χα ολοι οι ανθρωποι που ψαχνονται εχουν νοιωσει αποπροσωποιηση, ειναι πολυ φριχτο συναισθημα το χω περασει κ εγω. Μη φοβασαι δεν εισαι τρελη , μια χαρα το συνεταξες το κειμενο σου δε φαινεται κατι περιεργο. Προσπαθησε να μην ξανασκεφτεις ποια εισαι τι εισαι κ οτι εισαι κατι αλλο απο το σωμα που βλεπεις στον καθρεπτη...Αυτες ειναι οι σκεψεις που οδηγουν σε αποπροσωποιηση. Δεν εχεις τιποτα χαλαρωσε....
- 25-02-2008, 19:40 #17
η αληθεια ειναι πως δεν περιμενα να ξαναμπω σε αυτο το φορουμ αλλα μπηκα τελειως τυχαια σημερα. εγω θελω να σου πω οτι αυτο που περνας εσυ το περναω και εγω και σιγουρα δεν ειναι αποπρωσοποποιηση. και εγω ετσι νομιζα και μου το επιβαιβεωσαν σε αυτο το site . κανε μου μια χαρη . μην ξαναμπεις σε αυτο το φορουμ. σου κανει κακο. δεν εχεις τιποτα, εισαι μια χαρα απλα εισαι λιγο αγχωμενη οκ? εγω επι ενα μηνα μιλαγα σε αυτο το φορουμ και καταρρακοθηκα! τωρα ειμαι πολυ καλυτερα γιατι με τη βοηθεια του γιατρου μου πειστικα οτι ειμαι καλα!ολα θα πανε καλα..
25-02-2008, 19:44 #18
αγγελικήη?
Πού είναι το πρόβλημα με το φόρουμ? Πώς σου κάνει κακό? Σου βάζει ιδέες ή ενισχύει τις ήδη υπάρχουσες κατ\'εσέ?
26-02-2008, 17:18 #19
Ισως εννοει ότι οι άλλοι δύσκολα μπορούν να με καταλάβουν και ίσως επειδή δεν γνωρίζουν πολύ καλά τα περί ψυχολογίας ίσως μου βάζουν ιδέες που δεν ισχύουν και αντί να καλυτερεύουν μια κατάσταση, τη χειροτερέυουν.Μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο. Ο μόνος που μπορεί να σου πει τι έχεις είναι κάποιος ειδικός σίγουρα, απλώς εγω αναζητώ εκτός από κάποιον να με καταλάβει και κάποιον άλλο που μπορεί να το έχει βιώσει επίσης και να έχει βρει τον τρόπο να το ξεπεράσει.
05-03-2008, 11:59 #20
ρε παιδιά αν καταλαβαίνει κάποιος το πως αισθάνομαι ας μου στειλει την γνώμη του ή την εμπειρία του γιατλι νιώθω ότι κανείς δεν έχει νιώσει σαν εμένα και γίνεταιο πιο δύσκολη η κατάσταση.Νιώθω ότι αυτό που ζω , τον εαυτό μου δηλαδή σε όλες του τι καταστάσεις σαν ξένο. Οι σκέψεις μου είναι ξένες, η προσωπικότητάμου ξένη. Δεν είναι αποπροσωποποίηση , μου το είπε η ψυχολόγος, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω κ τι είναι. Απλώς το αποδέχομαι και συνεχίζω τη ζωή μου σαν ξένη με τον εαυτό μου. Το έχει νιώσει κανέις άλλος;;
06-03-2008, 00:44 #21
Τυρογαριδακι
Επαθες μια κριση ταυτοτητας, κανω πολλες σκεψεις.
1. Ενδεχεται, η περιοδος που διανυεις, να ξυπνησε πραγματα μεσα σου, με τα οποια πρωτυτερα δεν ειχες ερθει σε επαφη. Ολη αυτη η μαυριλα, η σκοτεινια, θα πρεπει να σου μοιαζουν τελειως ξενα με τον μεχρι τοτε χαρακτηρα σου.
2. σκεφτομαι ποσο ορμονικη μπορει να ειναι η βαση αυτης της αλλαγης στη διαθεση σου
3. Αναρωτιεμαι ποια ειναι η σχεση σου με την αλλαγη. Την δεχεσαι ευκολα? Εισαι προσαρμοστικη? Ετσι οπως εχεις στο μυαλο σου τον χαρακτηρα σου, ηταν μεχρι τωρα μια ευθεια γραμμη? Το χαρουμενο και ξεγνοιαστο τυρογαριδακι?
4. Ενταξει, ισως εγινε αποτομα και απο το πουθενα ηρθες σε επαφη με τα αδυτα σημεια της ψυχης σου.. Εκτος απο αλλες συνθηκες που το υποκινησαν, παιζει ρολο πιστευω το οτι θα φερεις στον κοσμο το παιδι.. Ωριμαζεις, οπως ενα φρουτο.
Σκεψου, αντι να βαζεις την ταμπελα του ξενου, σε τουτες τις σκεψεις, τα πρωτογνωρα συναισθηματα, που καθολου δεν δενουν με το προφιλ σου, γιατι δεν το αντιμετωπιζεις αλλιως? Παρτο ψυχραιμα, αναρωτησου, που κρυβοταν ολος αυτος ο εαυτος τοσον καιρο, πως δεν ειχες επικοινωνια μαζι του? Τι θελει απο σενα τωρα? Λιγη περισσοτερη αποδοχη καλη μου!Μην αφηνεις τον φοβο της τρελας να σε πανικοβαλλει, βγαλτο απο το μυαλο σου. Δεξου οτι κι εσυ η ιδια εχεις εκπλαγει με το ποσο πολυ αλλαξες το διαστημα αυτο και αφεσου να σε οριοθετησεις εκ νεου, να προσθεσεις κομματια στο παζλ. Που ξερεις? Στο τελος μπορει η εικονα να σου αρεσει πολυ περισσοτερο! Να εχει πιο πολυ χρωμα..Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
06-03-2008, 00:47 #22
Θα ξαναβρεις τον παλιο σου εαυτο! Να εισαι σιγουρη. ΑΠο οτι φαινεται, ισως να δυσκολευεται αυτη τη στιγμη να βγει... Σου προτεινω απλα, να αλλαξεις τη σταση σου απεναντι στον εαυτο που σου βγαινει τωρα, πιο μαλακα και με λιγοτερο φοβο αντιμετωπισε τον. Κι αυτος κομματι σου ειναι!
Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
06-03-2008, 09:47 #23
Απίστευτο αλλά weird ειπες οτι μου λεει κ η ψυχολόγος!Μήπως έχεις καμιά σχέη μμε την ψυχολογία;;Ακριβώς αυτά μου λέει που όμως δεν με πειθουν
Δεν ξέρω γιατί ισως γιατί νιώθω οτι δεν είναι αυτό. Πιο πολύ νομίζω ότι έιναι μια σκέψη κ ταυτόχρονα μια αίσθηση που μου έχει κολλήσει στο μυαλό κ δεν μπορώ να τη βγάλω. Κάθε μέρα νιώθω πως ότι κάνω είναι μια προσπάθεια να το βγάλω από το μυαλό μου αλλά μετά νιώθω περίεργα κ ακόμη πιο ξένη... Προσπαθώ να το θεωρώ κομμάτι μου αλλά αν θεωρείς τον εαυτό σου ξένο πως να το δεισ κομμάτι σου.
07-03-2008, 14:45 #24
Κι εγω δεν ειχα πειστει, οταν καποτε ειπα στην ψυχολογο μου οτι \"ο παλιος μου εαυτος εχει πεθανει!\". Οταν τσιριξα καλιγοντας σε μια φιλη και στην αδερφη μου\"ξεχαστε με!! Δεν υπαρχω πια! Αυτη που ξερατε, δεν ειμαι πια εγω..\". Ημουν σε αληθινη απογνωση και αγωνια. Τωρα ομως, τρια χρονια μετα, νιωθω πιο κοντα στον αληθινο μου εαυτο απο ποτε. Η διαδρομη δεν ηταν ευκολη.. Δεν λεω οτι βιωσα το ιδιο με εσενα, λεω ομως οτι μπορω να καταλαβω την αισθηση της απωλειας του εαυτου.
07-03-2008, 14:48 #25
Μιλας για μια σκεψη και μια αισθηση.. Μην προσπαθεις να τα βγαλεις απο το μυαλο σου, αστα να επιδρουν πανω σου να δεις τι θα ακολουθησει.. Ισως οσο το πνιγεις τοσο πιο εμμονη ιδεα να σου γινεται. Δεν ειμαι ψυχολογος καλη μου, απλα εχω αποκτησει μια καποια πειρα απο τις δικες μου εμπειριες και σου δινω μια απλη γνωμη. Σιγουρα εφοσον εισαι σε θεραπεια, και βλεπεις οτι σου κανει το κλικ η ψυχολογος, εισαι σε καλο δρομο. Θελει υπομονη και πιστη! Φιλια.
10-03-2008, 17:54 #26
Θα ήθελα πολύ αν θέλεις να μου περιγράψεις τι βίωσες εσυ. Εγώ απλώς έχωπειστεί πως αυτό που αντιλαμβάνομαι σαν εαυτό όταν είμαι μόνη κυρίως ή σκέφτομαι ενδόμυχα δηλ τις εσωτερικές μου σκέψεις τις θεωρώ ξένες ή πιο πολύ μισώ τον εαυτό μου εκεινη τη στιγμή . Δεν μου αρέσει ο εαυτός μου όταν είμαι μόνη που σκέφτεται σε άλλο επίπεδο από ότι όταν είναι με παρέα. Αφήνω τον εαυτό μου να το ζει ή μάλλον απλώς το αφήνω να υπάρχει αλλά δεν μου αρέσει που το νιώθω κ με κουράζει που υπάρχει στο μυαλό μου και ώρες ώρες απογοητεύομαι κ μελαγχολώ.
Πάντως γέλασα πολύ με αυτό που φώναξες στην αδερφή σου. Για σένα εκείνη την ώρα μόνο αστείο δεν ήταν όμως!
16-03-2008, 18:09 #27
Θελεις να μοιραστεις καποιες απο αυτες τις ενδομυχες σκεψεις που λες οτι δεν σου αρεσουν? Ετσι, ισως σε νιωσω πιο καθαρα.. το τι επαθα εγω ειναι μια μεγαλη ιστορια. Το ουσιωδες ειναι οτι ενιωθα πως εγινε ενα κλικ και το κοριτσι που ημουν χαθηκε για παντα. Αυτο το κλικ, περα απο ενα κομματι του εαυτου μου που αναδυθηκε σε ολο του το μεγαλειο, εξουσιαζοντας κι επισκιαζοντας ολα τα υπολοιπα, εφερε στο διαβα του και κοινωνικη φοβια, και κρισεις αγχους. Αυτα χοντρικα μου συνεβησαν... Αν θα μπορουσες να βγαλεις εδω αυτο το ξενο εσωτερικο σου, οπως το λες, θα σε καταλαβαιναμε καλυτερα πιστευω.
19-03-2008, 18:34 #28
Αυτό το κλικ που λες το ένιωσα κι εγω κ έχασα την κοπέλα που ήξερα. νόμιζα ότι με έχασα για πάντα.άρχισα να βλέπω τον εαυτό μου με άλλα μάτια.διαφορετικά σαν να είχα αλλάξει. τωρα τελευταία έχω αρχίσει κ συνειδητιποιω πως είναι μια ψευδαίσθηση που έχει φτιάξει το μυαλό μου που μου αλλάζει κ τον τρόπο που με ωβλέπω σαν προσωπικότητα μέσαστην καθημερινότητα. κάθε μέρα προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι τίποτε δεν άλλαξε, ότι είμαι η ίδια κ μερικέσ φορές το βλεπω αλλάδεν κρατάει πολυ.η ψυχολόγος μου λέει βρες τα κοινά με τον εαυτό σου κ θαδιαπιστώσεις ότι τίποτεδεν άλλαξε. είναι όμωςπολύ δύσκολο. απογοητεύομαι κ στενοχωριέμαι,ειδικάτώρα που θαγεννηθεί το μωρό. δεν θα μπορέσω να το χαρώ. τίποταδεν χάρηκαστην ουσία. ένα μήνα μετά το γάμο μου βουτήχτηκα στη θλίψη κ στη μιζέρια.
19-03-2008, 23:57 #29
tirogaridaki πες μου λίγο πότε γεννάς?και θα σε συμβούλευα να ψάξεις λίγο στο ίντερνετ (από έγκυρες πηγές!)για την ψυχολογική ανισορροπία που περνάει μια γυναίκα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης
20-03-2008, 02:28 #30
Το βλέπεις αλλα δεν κρατάει πολύ. Αυτό ισως είναι μια εξελιξη, μια αρχη. Καποιες στιγμες δηλαδή ανακτας την επαφη με αυτό που είσαι. Η θλίψη και η μιζερια ηρθαν μετα το γαμο σου.. Τι να λεει αυτο? Το εχεις ψαξει καθολου? Το συζητατε με την ψυχολογο? Προσπαθησε να ηρεμεις τον εαυτο σου και να του λες οτι ολο αυτο θα περασει. Γιατι στο εγγυωμαι ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Δεν ειμαι ψυχολογος, σου μιλω απο την πειρα μου και την ανθρωπινη διαισθηση μου.
Χειμωνάκηδες vs Καλοκαιράκηδες
23-06-2025, 15:16 in Με καφέ και συμπάθεια....