Results 1 to 15 of 19
-
04-08-2016, 12:41 #1
με φλερταρει υποτροπη καταθλιψης-αγχους
γεια σας κ παλι...εδω κ 2 εβδομαδες ξεκινησαν οι σκεψεις..για οσα εχω κανει..λαθη..παρελθοντος κλπ..
σημερα σηκωθηκα κ νιωθω πουρε το μυαλο, αποπραγματοποιηση κ φοβο..
πριν 2μιση μηνες μου εκοψαν το φαρμακο..
πιθανον υποτροπιαζω..αλλα δεν θελω να το πιστεψω κιολας.
αυριος φευγω για διακοπες κ με τρομαζει το οτι μπορει να ειμαι ετσι..
ευχομαι να ναι παροδικος φοβος.
τι κριμα εμεις να παθιανουμε αυτα..τι κριμα να νιωθουμε ετσι..γιατι ρε γαμωτο?
τωρα βρηκε που παω αυριο διακοπες?
ευχομαι να ειμαι καλα!θεε μου βοηθησε με!
- 04-08-2016, 12:47 #2
Eγω παλι ηρεμω, ολο και περισσοτερο...
Μαλλον αρχιζει να με πιανει το αντικαταθλιπτικο...
Με το χορο δεν εκτονωνεσαι?? δεν κανεις καμια δουλεια που απαιτει σωματικη κοπωση να ξεκολλησει το μυαλο??
04-08-2016, 12:57 #3
η προβες εχουν σταματησει..ειναι νεκρη περιοδος..
δουλεια κανω αλλα δε με ξεκολλαει γιατι δεν περανω καλα..
ας ελπισω οτι οι διακοπες θα με βοηθησουν.
δεν θελω να μαι χαλια..μα πως εφτασα παλι ως εδω?
πρεπει να χω ψυχραιμια..
μαρα εσυ εισαι τυχερη..εμενα γιατι μου το κοψε οτ φαρμακο ο αλλος..τεσπα..
μου φαινεται οτι χρειαζομαι δια βιου φαρμακο.
τωρα πηρα μισο λεξοτανιλ για να δω μηπως φυγει αυτη η αισθηση..
δεν ξερω..μπορει επειδη πιεζομαι κ εδω μεσα στη δουλεια.
γμτ.! τωρα βρηκε?αι σιχτιρ!
04-08-2016, 13:01 #4
οταν ειναι να παω διακοπες, να βγω απο τη ρουτινα, παντα αγχωνομαι! και με μικροπραγματα, να φτιαξω βαλιτσα, τι ρουχα να παρω, νερο θα βρω? κλπ κλπ και καταληγω τελικα να μην περναω καλα γιατι το μυαλο μου ειναι φορτωμενο με χιλια δυο...
04-08-2016, 13:31 #5
δεν νιωθω ετσι εγω..δεν εχω την χαρα των διακοπων..επειδη πριν κανα δυο βδομαδες ξεκινησαν κατι αρνητικες σκεψεις..αγχωθηκα οτι θα παθω υποτροπη πριν τις διακοπες..
κ τωρα σημερα που θα ετοιμασω πραματα νιωθω ξενερωμενη που νιωθω ετσι..γιατι δεν θελω να μας χαλασω τις διακοπες κ αγχωθηκα./
κ τωρα δεν νιωθω κανονικα οπως νιωθει καποιος που παει διακοπες..νιωθω μουδιασμα συναιασθηματικο.
οποτε λεω να ξεκινησω μισο ρεμερον που μου εχει πει ο γιατρος να παιρνω οταν δεν νιωθω καλα..κ ελπιζω οταν μπω στο πλοιο να νιωσω καλα.
πολυ ξενερωσα ρε γμτ!
επισης επειδη τα απογευματα νιωθω νορμαλ παντα..μπορει το απογευμα να νιωσω πολυ διαφορετικα.
παντα στην δουλεια νιωθω μια θολουρα.
μα γιατι εμεις να εχουμε αυτο το πραμα ρε παιδι μου??
πολυ φοβαμαι οτι ο εγκεφαλος εχει συνηθισει να παιρνει αντικαταθλιπτικο..
04-08-2016, 14:08 #6
Ρε συ άνξιους αφού ξαναπέφτεις γιατί στα κόβουν;
Εμένα ο γιατρος μου μου είχε πει πως την πρώτη φορά που τα παίρνεις στα κόβουμε στους 6 μήνες ΧΩΡΙΣ συμπτώματα κατάθλιψης δλδ από την ώρα που θα σε πιάσουν + 6 μήνες...
Αν υποτροπιάσεις τότε την επόμενη φορά τα κόβουμε στα 2-3 χρόνια χωρίς συμπτώματα και αν ξαναπέσεις (όπως εγώ) τα παίρνεις για πάντα...
Αυτά μου τα πε γιατρός και στο ΚΥΧΝΕ (στρατιωτικός ψυχίατρος στην Αλεξανδρούπολη) και στο 424 στο στρατιωτικο Θεσ/νίκης (βλέπεις τα ξεκίνησα σαν φαντάρος και ρώταγα συνέχεια)...
Εγώ με 5-6 υποτροπές ακόμα και εντός αγωγής (κάποια χάπια σταμάταγαν χωρίς λόγο να με πιάνουν...) είμαι να τα παίρνω για πάντα...
Δεν βλέπω και τον λόγο να τα κοβει κάποιος...
Άνξιους είναι κρίμα να χάσεις τις διακοπές σου με κάθε επιφύλαξη και χωρίς να δίνω συμβουλές εφόσον ξέρεις την αγωγή σου ίσως μπορείς να τα πάρεις και μόνη σου...
εγώ πολλές φορές που βαριέμαι να τρέχω να τα γράφω τα παίρνω έτσι από το φαρμακείο αφού ξέρω την δοσολογία μου εδώ και 2 χρόνια...
04-08-2016, 14:49 #7
ναι συμφωνω..τα πηρα για 2 χρονια (3η φορα στη ζωη μου) και τα πηρα για 2 χρονια κ κατι..ενιψσ ΜΙΑ ΧΑΡΑ κ μου τα εκοψε..οποτε απο δω κ περα θα χρειαστει να τα παιρνω δια βιου λογικα.
τωρα πηρα μισο λεξο κ ηρεμησα καπως.
δεν ενιωσα παντως στρες..ειχα αρνητικη σκεψη που με κυνηγαγε..κ δεν με αφηνε να ησυχασω...δεν μπορουσα να την διαχειριστω κ σημερα ενιωσα σαν αποπραγαμτοποιηση.τωρα θα ξεκινησω ρεμερον καθε βραδυ που κραταει η δραση του για 24 ωρες..με ηρεμει..κ μιλησα με την ψυχολογο μου κ συμφωνησαμε μετα τις 23/8 που επιστρεφει, να κανω ψυχοθεραπεια για 3 μηνες εντατικα..ασκησεις διαχειρισης σκεψης (κανω συμπεριφοριστικη πυροσβεστικα αλλα ποτε δεν εχω κατσει πανω απο 1 μηνα να κανω σωστη δουλεια).. κ μετα παει λεγοντας.
γενικα εχω πολεμοφοδια κ ξερω..
μπορει να νιωσω καλυτερα τις επομενες μερες δε ξερω..το λεξοτανιλ με βοηηθσε λιγο να μη φοβαμαι που πηρα..εχω υποκοφο στρες..δεν μου εχει βγει σε ακραια κατασταση οπως με πιανει παντα.
δεν ξερω γιατι τα εκοψεο γαιτρος..εγω δεν ηθελα με την καμια.
μου ειπε ομως οτι οταν παω να κανω υποτροπη να ξεκιναω ρεμερον μισο καθε βραδι.
με βοηθαει αυοτ η αληθεια ειναι..οποτε κ αυτο θα κανω.
04-08-2016, 16:04 #8
Eυχομαι να περασεις πανεμορφα στις διακοπες σου, να αραξεις σε μια παραλια απο το πρωι ως το βραδυ, να ξεκουραστεις!!!! να γεμισει η ματια σου μπλε και η ψυχη σου ενεργεια!!!
εγω θα τη βγαλω σπιτι προσπαθωντας να τελειωσω κατι γραψιματα... παντως με το σερτραλιν εχω ριξει κατι υπνους, ποτε δεν κοιμομουν τοσο βαθια και ξεκουραστα...ειμαι πραγματικα περιεργη πως θα ειμαι στις 60 μερες που ελεγες...εχω πιει 41 χαπια σε 50 το πολυ μερες γιατι αρχικα έπαιρνα 1/4, μετα μισο και μετα ολοκληρο...
04-08-2016, 16:17 #9
αγαπητοι μου,
κατι που δεν μας λενε οι γιατροι και που εγω επιβεβαιωσα προσφατα ,ειναι οτι τα αντικαταθληπτικα πολυ δυσκολα διακοπτονται χωρις εντονα συμπτωματα αποσυρσης απο την διακοπη του φαρμακου!
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΣΥΜΤΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ ,ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ!
Εγω εκανα 4 προσπαθειες να τα διακοψω ,αλλα σε καποιο χρονικο διαστημα αναγκαζομουν να τα ξαναρχισω γιατι τα ψυχοσωματικα συμπτωματα ξαναεμφανιζοταν ,και οι γιατροι μου ελεγαν οτι ξανακυλησα στην καταθλιψη!
κανεις τους δεν μου ειπε οτι ολα αυτα ,ηταν απο την προσπαθεια του οργανισμου να ξαναλειτουργησει χωρις το φαρμακο και πως με αρκετη δυσκολια ,χρονο και προσπαθεια θα τα καταφερει να ισοροποισει και παλι.
τις 3 πρωτες φορες που προσπαθησα να τα σταματησω ,παρατηρησα οτι για οσο μεγαλυτερο διαστημα τα επαιρνα ,τοσο περισσοτερο χρονο εκαναν τα ψυχοσωματικα να ξαναεμφανιστουν.
την τελευταια φορα τα πηρα για 5 χρονια ,τα διεκοψα πολυ σταδιακα μεσα σε 3 χρονια ,και ψυχοσωματικα μου ξαναεμφανιστηκαν μετα απο 3 χρονια απο την οριστικη διακοπη.
τοσο πολυ καιρο εκανε το φαρμακο που ειχε συσωρευτει στον οργανισμο μου να αποβληθει ,και να αρχισει να ξαναισοροπει χωρις αυτο.
αυτη την φορα ομως ειμουν ενημερωμενος, και αποφασισμενος να αντιμετωπισω την κατασταση.
ετσι οταν πριν απο 3 μηνες αρχισαν και παλι οι ταχυπαλμιες ,ο εκνευρισμος ,οι αυπνιες η ανορεξια κλπ ,αφου εκανα ξανα ολες τις απαραιτητες εξετασεις για να βεβαιωθω οτι δεν εχω κατι ιατρικο ,δεν το ξανααρχισα το φαρμακο!
εκανα υπομονη και με αποφασιστηκοτητα συνεχισα κανονικα οσο γινοταν ,τις καθημερινες μου δραστηριοτητες.
σας ενημερωνω οτι ενα ενα τα συμπτωματα αρχισαν μονα τους να υποχωρουν ,και μεσα σε δυο μηνες ειμουν και παλι καλα!
δεν ξερω αν θα συνεχισω να ειμαι ετσι καλα και στο μελλον ,αλλα αισθανομαι δικαιωμενος για την θεωρια μου ,και ικανοποημ ενος απο την ζωη μου και τον εαυτο μου.
ισως το οτι ειμαι 63 ετων και επομενως οχι στο ζενιθ της ορμονικης δραστηριοτητος ,οπως τα πολλα νεωτερα μελη εδω ,με βοηθησε να εχω ηπιοτερα συμπτωματα τωρα και να αντεξα!
εαν βεβαιως καποιοι δεν μπορουν να αντιμετωπισουν τα withdrawl symtoms ,τοτε η μονη λυση ειναι να συνεχισουν την αγωγη δια βιου ,εφ οσον ειναι βεβαια τυχεροι και το φαρμακο τους συνεχιζει να ειναι αποτελεσματικο.
αυτα ηθελα να μοιραστω μαζι σας απο την προσφατη εμπειρια μου ,μηπως και σας φανουν χρησιμα!
καλη δυναμη σε ολους σας
Κωστας
04-08-2016, 17:56 #10
Το remeron δεν σας φέρνει απίστευτο ύπνο;
Εγώ γιαυτό το σταμάτησα.
04-08-2016, 20:54 #11
Γεια σου.
Εαν το ερωτημα σου ειναι για μενα ,οχι δεν εχω παρεια remeron για να σου απαντησω.
εχω παρει μονο το ssri seropram για την νευρικη εξαντληση ( burn out ) που επαθα απο το εργασιακο αγχος με πληθος ψυχοσωματικων συμπτωματων ,και πραγματικα με εσωσε!
ομως λογω των συναφων σπουδων μου ,γνωριζω οτι αυτατα φαρμακα επιδρουν σε πολλα αλλα συστηματα του οργανισμου μας, που τα απορυθμιζουν ( γαστρεντερικο ,ουροποιητικο, αυτονομο νευρικο συστημα που ελεγχει τον ρυθμο της καρδιας και την αναπνοη ) και μακροπροθεσμα θα μου δημιουργησουν προβληματα.
συν το οτι κυκλοφορει στονοργανισμο μου μια ξενη χημικη ενωση η οποια ταλαιπωρει το συκωτι μου που πρεπει να το μεταβολιζει συνεχεια και τα νεφρα μου να προσπαθουν να το αποβαλου ν!
και ολα αυτα να τα υφισταμαι ,οταν εχω κανει τις τις απαραιτητες διορθωτικες κινησεις στην ζωη μου και δεν το χρειαζομαι πλεον.
για αυτο τον λογο προσπαθησα πολλες φορες να το διακοψω ,καταφερνοντας το τελικα με πολυ δυσκολια.
μεγαλη προσοχη σε ολους οσους τα παιρνουν ,και να τα συνεχιζουν δια βιου μονο αν τους ειναι πραγματικα απαραιτητα!
04-08-2016, 22:31 #12
04-08-2016, 23:51 #13
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις...
Η ερώτηση για το remeron πήγαινε στην anxious...
Αλλά χάρηκα που άκουσα και άλλες αποψεις.
Κώστα δυστυχώς έτσι είναι...
Τα αντικαταθληπτικά δεν θα τα άρχιζα με τίποτα αν δεν τα είχα απόλυτη ανάγκη...
Και εγώ έτσι έκανα άπειρες ιατρικές εξετάσεις για να αποκλείσω τα πάντα, ελλείψεις, θυροειδή κτλ κτλ
Δοκίμασα και ένα σωρό άλλα βότανα κτλ ανεπιτυχώς...
Δυστυχώς τζίφος...
Από τα 15-16 βασανιζόμουν με άπειρα ψυχοσωματικά μέχρι τα 23-24 που τα ξεκίνησα μετά από αρκετή σκέψη...
Ω ναι επηρεάζουν πολλά συστήματα δυστυχώς...
Άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο...
Γνωρίζω πως με το να τα παίρνω για χρόνια ίσως βλάψω συκώτι, καρδιά, νεφρά και φυσικά το ίδιο το νευρικό σύστημα που πάω να βοηθήσω με αυτά...
Ελπίζω και εγώ κάποια στιγμή να γίνει κάτι και να απαλαχθώ από αυτά αλλά τώρα στα 25 μου είναι λίγο δύσκολο γιατί η ζωή τρέχει και εγώ απο πίσω να προσπαθώ να την πιάσω...
Όσο για το ρεμερόν θα συμφωνήσω με την/τον flatl ζόμπι με έκανε, πάθαινα και πολλές φορές black out ένα πράγμα να κολλάει το μυαλό μου σε στυλ που είμαι, τι γινεται και να νιώθω πως θα λιποθυμίσω και έχασα τον έλεγχο κτλ...
Πολύ καλός ύπνος βέβαια...
Για ανθρώπους 65+ που έχουν πρόβλημα ύπνου και άγχους και κατάθλιψης και απο το να πεσουν στα ζάναξ όπως ο παππούς μου, χίλιες φορές το ρεμερον...
Πάντως τα φοβάμαι και εγώ τα αντικαταθληπτικά ειδικά την ισόβια χρήση...
Κάνω συχνά εξετάσεις κάθε 3-6 μήνες ανάλογα και ελέγχω τα πάντα χοληστερίνες - τριγλυκερίδια (γιατί τα ανεβάζουν), ηπατικά ένζυμα, ουρίκα οξεά και γενικά τα πάντα...
Αλλά παρότι βγαίνουν καλές δεν ηρεμώ πάντα καθώς σκέφτομαι πόση ζημειά μπορεί υπογείως να κάνουν...
Αλλά τα χρειάζομαι και τα παίρνω όπως πολλλές φορές λέω και ο επιληπτικός ξέρει πως τα αντιεπιληπτικά είναι απο τα πλέον βαριά φάρμακα αλλά τα χρειάζεται και τα παίρνει έτσι και εγώ...
05-08-2016, 11:27 #14
Εγώ ακολουθώ αγωγή για κατάθλιψη εδώ και 2.5 χρόνια και το τελευταίο καιρό ξεχνάω να πάρω τα φάρμακά μου για κάποιες μέρες, μετά τα παίρνω κανονικά γιατί με πιέζουν οι δικοί μου. Έχουν επανέλθει οι κακές σκέψεις και κυρίως νιώθω κούραση. Στην αρχή έλεγα κάνε υπομονή και θα γίνεις καλά κάποια στιγμή...Μετά απο 2.5 χρόνια μόνο ότι κουράστηκα απο την όλη κατάσταση σκέφτομαι...Δεν μπορώ να κάνω τίποτα...Θέλω να κλαίω όλη μέρα, αλλά δάκρυα δεν βγαίνουν. Δεν θα ξημερώσει καμία μέρα καλύτερη...Πλέον δεν πανικοβάλλομαι, αλλά αντιμετωπίζω με κάποια απάθεια την όλη κατάσταση. Πάντα έτσι θα είμαι, με αρνητικές σκέψεις δηλαδή...
06-08-2016, 01:31 #15
Καλησπέρα κ απο μενα..κ γω βιώνω δύσκολες καταστάσεις κ είμαι 22 στα 23..απο τα 18 έτρεχα στους γιατρούς(πολλα ψυχοσωματικά που δεν θα φύγουν ποτε).το μεγαλύτερο προβλημα που βλέπω με την κατάθλιψη ειναι αυτη η απάθεια.να ξυπνάς το πρωι κ να μην μπορεις να κανεις τιποτα.για ενα διάστημα έπαιρνα χάπια saxib..ειναι αρκετά ελαφριά κ δεν με βοήθησαν ιδιαίτερα.οταν τα διεκοπτα τα συμπτώματα εμφανίζονταν ξανα.πλεον εχω απελπίστει δεν εχω όρεξη να κανω τιποτα θελω ολη την μερα να κάθομαι στο κρεβατι κ να κοιτάω το ταβάνι.ειμσι κ αρκετά άτυχος με τους ανθρώπους που γνωρίζω φίλους,κοπέλες κλπ με αποτέλεσμα εκει που λεω οτι παω να <<σηκωθώ>> παλι με παιρνει απο κατω.ετσι θα ζήσω πλεον το εχω παρει απόφαση..δυστυχως αλλιως ονειρευόμουν την ζωη μου οταν ημουν μικρότερος.