Results 46 to 60 of 152
Thread: απομυθοποιηση της φωνής
-
10-08-2016, 02:13 #46
@σειριε η σχιζο είναι μία ταμπέλα που μου έβαλαν χωρίς να την αξίζω θεωρώ ότι έχω μια ιδιαιτεροτητα έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και κάθε φορά που έλεγα κάτι ουπς νοσηλεια
@Μάρα δεν χρειάζεται να ειρωνευεσαι αν δεν καταλαβαίνεις
- 10-08-2016, 10:27 #47
Εσωτερική νομιζω πέρασες πολλά αυτά τα χρόνια. Ίσως περισσότερα απ ολους. Κρατά τις απόψεις σου παρόλο που δεν είναι βοηθητικές αυτή την στιγμη αλλά αν μπορείς και μια αμφιβολία.
Δώσε μια ευκαιρία στην ανάρρωσή σου.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
10-08-2016, 10:31 #48
10-08-2016, 23:05 #49
..............
10-08-2016, 23:07 #50
Απελπισία τέρμα όμως δε νιώθω καλά
10-08-2016, 23:17 #51
εσωτερική σήψη θυμίσου ότι είναι μια περίοδος της ζωής σου , που νιώθεις έτσι. Για μένα θυμήσου αυτό που σου πα με τις μέρες. Τις ακούς πάντα αυτές τις φωνές ? Εχούν την ίδια σημαντικότητα. Θέσε κάποιες μεταβλητές στην εξίσωση σου. Η σταθερά είναι οι φωνές της θείας. Οι μεταβλητές ποιές? Και εγώ μόλις βγήκα και ένιωσα πάλι αποπροσωποποίηση. Δεν έρω τι να κάνω , και ήμουν μέχρι πριν δύο μήνες η ψυχή της παρεάς , και τώρα φοβάμαι να βγώ έξω! Απο τέρμα εξωστρεφής , έγινα τέρμα εσωστρεφής. Μην απελπίζεσαι! Χθές ήσουν έτσι?
20-08-2016, 20:13 #52
τι κανετε?
προσπαθω να την παλεψω αλλα δεν..
ολοι/ες προσπαθουν να με βγαλουν τρελη..
ΔΕΝ ειμαι ομως....
20-08-2016, 22:08 #53
πως είσαι εσωτερική;;τι νιώθεις;;απόγνωση και θυμό ίσως καθώς και σύγχυση;;
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
21-08-2016, 06:38 #54
21-08-2016, 10:54 #55
Αγαπητο μελος ειχα μαμα με παρανοικη σχιζοφρενεια και την εζησα απο κοντα για 30 χρονια. Ξερω παρα πολυ καλα τι σημαινει παρανοικη ψυχωση, ιδεες και φανταστικα σεναρια. Τα εχω φαει με το κουταλι για μια ζωη.
Τι σε νοιαζει σε ποιους μιλαω? τι σε νοιαζει με ποιους ασχολουμαι? Τι σε νοιαζει τι κανω στο φορουμ γενικα, ιδιοκτητης του φορουμ εισαι? Γιατι νιωθεις θιγμενος απο σχολια που ΔΕΝ εχω κανει για σενα ουτε ποτε εχω ασχοληθει μαζι σου? Με κρινεις χωρις να με ξερεις, χωρις να εχουμε μιλησει ποτε μαζι διεξοδικα εδω στο φορουμ. Εγω προσωπικα δεν σε ξερω ουτε τα θεματα υγειας που αντιμετωπιζεις, εκτος απο την καταθλιψη που ανεφερες και τα ποτα, ουτε εκανες ποτε καποιο ποστ να θεσεις καποιο ζητημα προς συζητηση για να παρω μερος.
Εγω απο το θεμα που εκανα για την κακοποιηση ειχα πει οτι ημουν χρονια στο schizophrenia.com και το psych forums. Ψαχνω οσο μπορω θεματα σχιζοφρενειας και κακοποιησης ΕΠΕΙΔΗ αυτα με ενδιαφερουν, αυτα ειναι τα θεματα μου, αυτα ζω, αυτα προσπαθω να διαχειριστω και να παλαιψω. Και εδω ειναι φορουμ δημοσιο, ανοιχτο, με ποστς. Αν ηθελα προσωπικα μηνυματα, θα εδινα μαιλ ή φβ.
Πριν κρινεις, προσπαθησε εστω λιγο να καταλαβεις. Μην καταπινεις αμασητο και ανεπεξεργαστο οποιο τυχαιο σεναριο σου περναει απο το μυαλο. Μαθε να σκεφτεσαι! και σεβασου γιατι δεν ξερεις ποιος ειναι πισω απο τα μηνυματα, δεν βλεπεις προσωπο ουτε ξερεις τι μπορει να περναει ή ποσο να εχει πονεσει, και τι απαντησεις ψαχνει...
21-08-2016, 11:13 #56
@Mara νομίζω μια ειρωνεία το ποστ σου την έχει απέναντι στην εσωτερική και μιας και ξέρεις το πρόβλημα από προσωπική εμπειρία σίγουρα δεν βοηθά το άτομο κάτι τέτοιο κάνοντας χιουμοράκι.
Οι ιδέες μας πολλές φορές φαίνονται ανόητες και χαζές.Αναρωτιέται κάποιος πως μπορεί να τα σκεφτεί κάποιος αλλά δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να κοροϊδεύει.Όσο χαζά και να φαίνονται είναι σκέψεις που τυραννούν το μυαλό μας και την ψυχή μας και είναι μια έκφανση ενός άρρωστου μυαλού.
Εδώ είμαστε κυρίως για να βοηθάμε,αν μπορούμε και όπου μπορούμε.Αν όχι καλύτερα να μη μιλήσουμε απλά για να πούμε κάτι.
Είμαι αντίθετος με τις επιθέσεις και τις εύκολες κρίσεις απέναντι σε μέλη και νομίζω πως και ο @Mac βγήκε φάουλ.
Ένα συγγνώμη από μέρους σου @Μara προς την εσωτερική θα ήταν θετικό.
Φιλικά πάντα.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
21-08-2016, 11:19 #57
απλως εδεσε κομπο οτι δε σου στειλε πμ γι αυτο σου τη λεει.
δηλαδη προσπαθεις να βρεις καπια λογικη εξηγιση για τη σχιζοφρενεια εγω πιστευω οτι μονο μεσω ενστικτου μπορει να γινει αυτο και μονο αν σου μιαζει αρκετα.
δηλ μπορεις να βρεις λογικη εξηγιση για κατι ακατανοητο μονο αν μπορεις να γινεις και συ εξισου ακατανοητος..
21-08-2016, 11:20 #58
Σειριε επειδη το εχω ζησει το σκηνικο, θεωρω οτι ο καλυτερος τροπος να αντιμετωπισεις ενα παρανοικο σεναριο ειναι η αυστηρη αρνηση.
Αν κανεις το χατηρι στην ψυχωση να πας με τα νερα της, σε εχει διαλυσει.
Προφανως επηρεαζομαι απο τα βιωματα μου και μιλαω αναλογα...
Οκ η εσωτερικη παιρνει φαρμακευτικη αγωγη, εχει την οικογενεια της αλλα να ξερεις οτι τα χαδια στα αυτια, το να ακουσει αυτα που θελει η ψυχωση, δεν της κανουν καλο.
Η μανα μου ελεγε οτι καποιοι γειτονες μας κανουν νοηματα με το φως το βραδυ με κλειστα παραθυρα. Και μου εβγαζε το λαδι να καταλαβει, και φυσικα δεν καταλαβαινε ποτε. Και οι αλλοι ξερεις τι εκαναν? απλα γελουσαν, δεν μπηκε ποτε κανεις στον κοπο να της πει οτι αυτα που λεει ειναι λαθος ουτε να την προβληματισουν.
Εγω αυτο που προσπαθησα να κανω στην εσωτερικη ειναι να προβληματιστει για τη σκεψη της με βαση τη γενικα αποδεκτη λογικη.
21-08-2016, 11:24 #59
Μα κανεις δεν μου στελνει προσωπικα μηνυματα. Δεν σας ξερω, δεν με ξερετε. Δεν ειναι φβ εδω, ειναι φορουμ.
Τι κακο αυτο με τα προσωπικα μηνυματα? να μιλησουμε καποιο διαστημα, να γνωριστουμε και αν εχουμε κοινες εμπειριες, κοινα βιωματα και θελουμε να τα πουμε κατ'ιδιαν να τα πουμε.
Τί κολλημα ειναι αυτο με τα προσωπικα μηνυματα?? μεταξυ αγνωστων?
Το μελος που υπονοεις Αλεξανδρε αν ηθελε να μου θεσει καποιο ζητημα, μπορουσε να το πει σε δικο του ποστ, οχι να σπερνει σχολια υποτιμητικα για μενα και την παρουσια μου στο φορουμ οπου σταθει κι οπου βρεθει...
21-08-2016, 11:26 #60
Οι ιδέες μας πολλές φορές φαίνονται ανόητες και χαζές.Αναρωτιέται κάποιος πως μπορεί να τα σκεφτεί κάποιος αλλά δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να κοροϊδεύει