απομυθοποιηση της φωνής - Page 9
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 9 of 11 FirstFirst ... 7891011 LastLast
Results 121 to 135 of 152
    Senior Member
    Μα δεν είναι του μυαλού μου ακούγονται έχουν ήχο και είναι πολύ επικριτικες και επιθετικες.. Η μόνη θετική ήταν της θείας μου αλλά πάει και αυτή

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mara.Z View Post
    Σειριε επειδη το εχω ζησει το σκηνικο, θεωρω οτι ο καλυτερος τροπος να αντιμετωπισεις ενα παρανοικο σεναριο ειναι η αυστηρη αρνηση.
    Αν κανεις το χατηρι στην ψυχωση να πας με τα νερα της, σε εχει διαλυσει.
    Προφανως επηρεαζομαι απο τα βιωματα μου και μιλαω αναλογα...

Οκ η εσωτερικη παιρνει φαρμακευτικη αγωγη, εχει την οικογενεια της αλλα να ξερεις οτι τα χαδια στα αυτια, το να ακουσει αυτα που θελει η ψυχωση, δεν της κανουν καλο.
    Η μανα μου ελεγε οτι καποιοι γειτονες μας κανουν νοηματα με το φως το βραδυ με κλειστα παραθυρα. Και μου εβγαζε το λαδι να καταλαβει, και φυσικα δεν καταλαβαινε ποτε. Και οι αλλοι ξερεις τι εκαναν? απλα γελουσαν, δεν μπηκε ποτε κανεις στον κοπο να της πει οτι αυτα που λεει ειναι λαθος ουτε να την προβληματισουν.
    Εγω αυτο που προσπαθησα να κανω στην εσωτερικη ειναι να προβληματιστει για τη σκεψη της με βαση τη γενικα αποδεκτη λογικη.
    ποσο σε καταλαβαινω εχω κι εγω τη μητερα μου με ψυχωση, μερικοι πασχοντες δεν θελουν να καταλαβουν να αποδεχτουν την ασθενεια τους οσο και με οποιο τροπο να προσπαθεις, πρεπει να χεις γαιδουρινη υπομονη και γερα νευρα.
    Στου κουφου την πορτα, παρ' την πορτα και φυγε!

Senior Member
    Προσωπικά δεν μπορούσε να με καθησυχάσει τίποτα πάνω στο επεισόδιο.Δεν πίστευα κανέναν.Και το πιο λογικό επιχείρημα δεν έφερνε αποτέλεσμα.Αν το μυαλό σου είναι σαν κασέτα με παράλογες πεποιθήσεις και συμπτώματα που δείχνουν αληθινά τότε δύσκολα τα πράγματα.
    Δεν πιστεύω πως η άρνηση μπορεί να έχει αποτέλεσμα.Τις περισσότερες φορές φέρνει θυμό και εκνευρισμό στον πάσχοντα γιατί νιώθει να μη τον καταλαβαίνει κανείς.
    Έτσι νιώθει και η @εσωτερική πιστεύω.Σίγουρα νιώθει μόνη και ότι βάλλεται από παντού και ότι όλοι είναι εναντίον της.

Εσωτερική εύχομαι καλό κουράγιο και πίστεψε με καταλαβαίνω την επιμονή σου στις σκέψεις και πεποιθήσεις που έχεις.Πραγματικά φαίνονται πολύ αληθινά όλα αυτά.Πως να αντικρούσεις κάτι που μοιάζει τόσο αληθινό;;

Η ψύχωση είναι σαν να ζεις μέσα σε έναν εφιάλτη μόνο που είσαι ξύπνιος.Άραγε πόσες φορές καταλάβαμε ότι ο εφιάλτης ήταν απλά ένα όνειρο;;Έτσι και στην ψύχωση μπορείς να καταλάβεις ότι όλα ήταν μια παραποίηση της πραγματικότητας μόνο όταν φύγουν τα συμπτώματα.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    να πω εγω για τη μητερα μου οτι ποτε δεν το αποδεχτηκε ειτε ηταν σε επεισοδιο ειτε δεν ηταν για αυτο και σταματουσε τα χαπια, πιστευω ειναι και θεμα χαρακτηρα περα απο την ασθενεια. εχω γνωρισει ανθρωπους που το αναγνωριζουν οτι εχουν ψυχωση η μητερα μου ακομα δεν το δεχεται κι εχουν περασει 30 χρονια σχεδον.

Senior Member
    Bασικά δεν ξέρω αν ευθύνεται ο ασθενής 100% για την μη αποδοχή του προβλήματος. Στη σχιζοφρένεια υπάρχει η έλλειψη εναισθησίας δηλαδή δεν καταλαβαίνει ο ασθενής ότι έχει πρόβλημα. Επηρεάζεται μέρος του εγκεφάλου και πολλοί δεν αποδέχονται το πρόβλημα ακόμα και μετά από χρόνια.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Εγω πάντως πιστεύω ότι είναι και θέμα χαρακτηρα. Αν ο ασθενής ειναι ξεροκέφαλος δεν υπάρχει περίπτωση να πειστει ότι έχει πρόβλημα, εκεί ή έλλειψη εναισθησίας βασιλεύει. Ενώ αν ο ασθενής είναι ανοιχτομυαλος θα το δεχτεί πιο εύκολα.

Senior Member
    Eίναι πιο περίπλοκο το ζήτημα. Είναι αποτέλεσμα της πάθησης περισσότερο. Δεν έχει να κάνει με ξεροκεφαλιά.
    Όπως και η έλλειψη κινήτρου δεν είναι τεμπελιά. Πολλές φορές κρίνουμε τον πάσχοντα χωρίς να γνωρίζουμε τα αποτελέσματα της πάθησης. Υπάρχει άγνοια. Παράδειγμα πολλοί αναρωτιούνται γιατί παρατάνε οι ασθενείς τα φάρμακα. Μια από τις αιτίες είναι ότι δεν καταλαβαίνουν πως έχουν πρόβλημα και δεν είναι δικό τους φταίξιμο. Μια άλλη αιτία είναι οι ανυπόφορες παρενέργειες των φαρμάκων.

Senior Member
    Όχι δεν είμαι σε επεισόδιο

Senior Member
    Quote Originally Posted by serios View Post
    Eίναι πιο περίπλοκο το ζήτημα. Είναι αποτέλεσμα της πάθησης περισσότερο. Δεν έχει να κάνει με ξεροκεφαλιά.
    Όπως και η έλλειψη κινήτρου δεν είναι τεμπελιά. Πολλές φορές κρίνουμε τον πάσχοντα χωρίς να γνωρίζουμε τα αποτελέσματα της πάθησης. Υπάρχει άγνοια. Παράδειγμα πολλοί αναρωτιούνται γιατί παρατάνε οι ασθενείς τα φάρμακα. Μια από τις αιτίες είναι ότι δεν καταλαβαίνουν πως έχουν πρόβλημα και δεν είναι δικό τους φταίξιμο. Μια άλλη αιτία είναι οι ανυπόφορες παρενέργειες των φαρμάκων.
    οσο αφορα τις παρενεγειες των φαρμακων συμφωνω. και οι ασθενεις που δεχονται την κατασταση τι τους κανει και τη δεχονται? ας παρουμε εσενα για παραδειγμα τι σε εκανε να συνειδητοποιησεις την κατασταση? θεωρεις οτι ο χαρακτηρας σου δεν επαιξε ρολο?

Senior Member
    Δεν ξέρω αν είναι θέμα χαρακτήρα ή απλά μια βλάβη που προκλήθηκε στον εγκέφαλο και ανάλογα με αυτό αντιδρά ο πάσχον.
    Εγώ από ένα σημείο και μετά όταν επανήλθα στην πραγματικότητα άρχισα να ενημερώνομαι για το πρόβλημα μου.Κατάλαβα ότι τα φάρμακα είναι ένας τρόπος να μη έχω υποτροπές.Έμαθα πως αν τα κόψεις απότομα έχεις χειρότερα αποτελέσματα από πριν.
    Σίγουρα υπάρχουν και γκρίζα σημεία για την λήψη τους. Παράδειγμα δεν γνωρίζουν τις μακροχρόνιες επιπτώσεις και επίσης δεν προφυλάσουν 100% από υποτροπή.

Senior Member
    Για να καταλάβεις όμως πόσο μεγάλη πρόκληση είναι αυτή η πάθηση, ένα στοιχείο που την καθιστά δύσκολη είναι ότι ο ασθενής δεν μαθαίνει από τα προηγούμενα επεισόδια. Δηλαδή αν υποτροπιάσει δεν θα του περάσει από το μυαλό ότι το έχει ξαναπάθει. Θα πιστεύει και πάλι στους παραλογισμούς του και ότι δεν είναι άρρωστος γιατί πολύ απλά δεν έχει την αντίληψη και όλες οι αισθήσεις του είναι παραμορφωμένες.

Ίσως γι'αυτό και η @εσωτερική ενώ παλιότερα έχει μιλήσει για θετικά συμπτώματα και αρνητικά, δηλαδή είχε μια επίγνωση ότι πάσχει από αυτή την πάθηση τώρα να λέει πως δεν είναι άρρωστη.

Senior Member
    εχω κι εγω φωνες.2.μια αντρικη και μια γυναικεια.τωρα απο τον Ιουλιο και μετα ομως η γυναικεια εχει εξαφανιστει.και το κακο ειναι οτι ηταν καλη ενω η αντρικη παντα με εκμηδενιζει.δε ξερω γιατι χαθηκε.δεν ειναι γνωστες φωνες ομως δηλαδη απο καποιον που να ξερω
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    να ρωτησω και κατι αλλο πριν διαγνωστειτε με ψυχωση περασατε καταθλιψη?

Senior Member
    Εγώ είχα ξεκινήσει με αντικαταθλιπτικά.Μετά υποτροπίασα και είχα κάποια ψυχωσικά στοιχεία.Μετα από 4 χρόνια υποτροπίασα πάλι και ήρθε η διάγνωση της αποδιοργανωμένης σχιζοφρένειας με όλα τα συμπτώματα σχεδόν.

Senior Member
    Quote Originally Posted by serios View Post
    Εγώ είχα ξεκινήσει με αντικαταθλιπτικά.Μετά υποτροπίασα και είχα κάποια ψυχωσικά στοιχεία.Μετα από 4 χρόνια υποτροπίασα πάλι και ήρθε η διάγνωση της αποδιοργανωμένης σχιζοφρένειας με όλα τα συμπτώματα σχεδόν.
    αρα ειχες καταθλιψη πριν διεγνωστεις με σχιζοφρενεια. ποσο καιρο ειχες καταθλιψη?

Page 9 of 11 FirstFirst ... 7891011 LastLast