νόμοι .........
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 47
    Senior Member

νόμοι .........

Γενικα δεν συμφωνω με πολλους νόμους , και αν μπορω , τους παραβιαζω .......ενα παραδειγμα ειναι οτι στην Ελβετια , αν σε πιασουν να κινεισαι με το διπλασιο της ταχυτητας του Εθνικου δικτυου , δλδ με 240+ , σε φυλακιζουν για 3 μηνες , συν οτι περνας psychiatric evaluation για να ξαναπαρεις το διπλωμα σου .......δλδ σε θεωρουν ψυχοπαθη .........εχω ενα bmw , ειδικο , που πιανει 300-310 χλμ /ωρα , αρα κινειται ανετα με 250 ( ποτε με συνεπιβατη , δεν μου φταιει σε τιποτα ο αλλος ) σε εθνικο δικτυο , ειναι σταθερο , ακαμπτο , εχει τα αναλογα φρενα ,................ σε τρεις λωριδες κυκλοφοριας , αλλο το δικο μου , και αλλο ενα πχ, hyindai , με τελικη 190 , που χορευει στα 170 χλμ . /ωρα ...........................ποιος ειναι ο ψυχοπαθης , οι Ελβετοι που εφαρμοζουν τετοιους νομους , η εγω ? οπως και με την μηχανη μου , το ιδιο ισχυει , πιανει τα 0-310 σε 30 sec . , δεν μπορεις να πηγαινεις με 200 , και στο κατω κατω , με την μηχανη , αντε να τσακιστεις εσυ , δεν παιρνεις αλλους στο λαιμο σου ........

Εδω τιθεται το θεμα του κατα ποσο αυτα τα οχηματα που περιγραφεις ειναι επιτρεπτο να κυκλοφορουν ως οχηματα που απευθυνονται στο ευρυ κοινο και οχι σε αγωνες.

Μπορει να ειναι ετσι οπως τα λες,αλλα γιατι να το ρισκαρουμε?Ειναι πιο σημαντικη η ασφαλεια των πολιτων,απο το να νιωθουν την αισθηση της ταχυτητας καποιοι οδηγοι.

Καλα εκαναν οι νομοθετες και εβγαλαν αυτους τους τους νομους.

Senior Member
    Τοτε ποιος ολογος να πωλουνται φερραρι στην Ελβετια ? η γενικως γρηγορα αυτοκινητα ? ειναι παραλογο , ειναι σαν να σου δινουν ενα οπλο , αλλα να σου απαγορευουν να πυροβολησεις .............................ναι , το αυτοκινητο μου , απευθυνεται σε ευρυ κοινο , και τωρα με την κριση , το αγοραζεις με κανα 30αρι χιλιαδες ................δεν εχω F1 ......

Banned
    Απαντώ μόνο και μόνο προκειμένου να γίνει διάκριση μεταξύ εννοιών ασφάλειας, δικαιώματος, δυνατότητας κλπ.

Όταν mcgyver πέσουν πάνω σου με 250 χ.α.ω. τα 1500 κιλά αμάξωμα της μπέμπας θα καταλάβεις το "γιατί" σε ότι αφορά τον περιορισμό της ταχύτητας στο οδικό δίκτυο... εκτός και αν μου αποδείξεις ότι στην περίπτωση ατυχήματος δεν θα πέσεις πάνω σε κανέναν και δεν θα προκαλέσεις αιφνίδιους ελιγμούς αποφυγής σε άλλους χρήστες του δρόμου.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα 200~300 κιλά της μοτοσυκλέτας σου.

Είναι - το λιγότερο - εγωκεντρικό να πιστεύεις ότι οι δρόμοι φτιαχτηκαν μόνο για όσους έχουν την οικονομική ευχέρεια να αγοράσουν sport αυτοκίνητο / μηχανή. Μπορεί να μην αποκλείεις την χρήση του δρόμου για τους ηλικιωμένους γονείς σου οι οποίοι πάνε στη λαική με μέγιστη ταχύτητα τα 50 χ.α.ω γιατί τόσο τους επιτρέπουν τα αντανακλαστικά τους, την αποκλείεις όμως για όλους τους υπόλοιπους σε ανάλογη κατάσταση.

Δεν γεννηθήκαμε όλοι με τα αντανακλάστικά οδηγού αγώνων και φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να οδηγούμε επειδή υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι παραβιάζουν το μέγιστο όριο ταχύτητας.

Να δούμε και τον αντίποδα όμως.

Στην Ελλάδα της μάσας και ρεμούλας πολλοί δρόμοι έχουν ελλατωμένο όριο ταχύτητας επειδή - συνήθως - κάποιος εργολάβος "έφαγε" το διάγραμμα επικλίσεων στις στροφές με αποτέλεσμα ο δρόμος "να σε πετάει" έξω από τη στροφή με το μη-ελλατωμένο όριο ταχύτητας. Οι δρόμοι αυτοί παραλήφθησαν από το ελληνικό δημόσιο και δόθηκαν στην κυκλοφορία (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος του κόλπου του Μαλιακού). Εξαναγκάζεται μετά το υπουργείο - προκειμένου να καταστήσει τη χρήση του δρόμου ασφαλή - να μειώσει το όριο ταχύτητας για το οποίο σχεδιάστηκε ο δρόμος (π.χ.) 120 χ.α.ω. σε (επίσης π.χ.) 80 χ.α.ω. Αυτό είναι απαράδεκτο από την οπτική γωνία ότι ΟΛΟΙ ΜΑΣ πληρώσαμε για να γίνει δρόμος 120 χ.α.ω και τελικώς πήραμε δρόμο 80 χ.α.ω. για να κάνει μάσα ο εργολάβος.

Τα παράπονα σας βεβαίως - καθότι έρχονται σε αντίθεση με συμφέροντα μεγαλοεργολάβων - θα οδηγηθούν στο χρονοντούλαπο κάποιου συρταριού.

Έτσι, ο mcgyver που έχει τη δυνατότητα να πηγαίνει με 310 χ.α.ω - ας νοικιάσει πίστα (track day) και ας πάει και με 400 χ.α.ω. - είναι μια διαφορετική κατάσταση από την εδεχόμενη δυνατότητα του οδικού δικτύου (βλέπε περιορισμός ταχύτητας). Και τελικώς, το σύνολο των κατοίκων μιας χώρας έχουν δικαίωμα να πηγαίνουν με ασφάλεια από το Α στο Β. Το αποτέλεσμα αυτού είναι ο McGyver - παρότι έχει τη δυνατότητα - να χάνει το δικαίωμα στην μετακίνηση με άνω του ορίου ταχύτητα έναντι του δικαιώματος όλων των υπολοίπων.

Τελικώς αυτό το οποίο αδυνατούν να καταλάβουν πολλοί άνθρωποι είναι ότι το εκάστοτε οδικό δίκτυο μιας χώρας σχεδιάζεται για ένα αυτοκίνητο "μέσου όρου" και όχι για κάποιο υπεραυτοκίνητο ειδικών προδιαγραφών.

Ακόμα και αν κάνουν κόμμα όσοι έχουν ανάλογα sport αυτοκίνητα, θα παραμένει ένα μικρο (niche market) μερίδιο της αγοράς της αυτοκίνησης και το πολύ-πολύ να καταφέρουν να επισπεύσουν την κατασκευή της πίστας αγώνων στα Μέγαρα (ελπίζω όχι από τους μεγαλοεργολάβους που έχω υπόψιν μου).

Και επειδή μίλησες για τον παραλογισμό της διάθεσης και μη-χρήσης ακριβών sport αυτοκινήτων με υπερεπιδόσεις, θα πρέπει να αναλογιστείς τον δικό σου παραλογισμό να αγοράσεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο γνωρίζοντας τα όρια ταχύτητας στη χώρα σου. Μη μου πεις ότι δεν ήξερες για τα όρια ταχύτητας...; Υπάρχουν όμως πίστες στο εξωτερικό όπου πληρώνεις για μια μέρα χρήσης και εν συνεχεία, τρέχεις σχεδόν ανεξέλεγκτα (και εκεί ισχύουν κανόνες γιατί υπάρχουν και άλλοι χρήστες υπεραυτοκινήτων και δεν κλείνει η πίστα για έναν πελάτη ανά ημέρα). Συνεπώς, για τους ανθρώπους με τσέπη αρκετά βαθιά, ώστε να μπορούν να αγοράσουν και να συντηρήσουν ένα υπεραυτοκίνητο, η ενοικίαση χρόνου σε πίστα τους επιτρέπει να χαρούν τις αγωνιστικές επιδόσεις για τις οποίες πλήρωσαν. Για τη χρήση όμως σε εθνικό οδικό δίκτυο, οι κανόνες ασφαλείας που έχουν τεθεί για να προφυλάξουν όχι μόνο την τετραμελή οικογένεια η οποία πηγαίνει για διακοπές, αλλά και τον ίδιο τον "αγωνιστικού πνεύματος" χρήστη, πρέπει να γίνονται σεβαστοί, είτε αυτό γίνεται αντιληπτό ως "για την ζωή των άλλων" είτε ως "για τη δική μου ζωή".
    Last edited by M87; 17-08-2016 at 14:22.

Banned
    εγω τους μονο νομους που καταπατω είναι οι φορολογικοι... χεχε

ε μακ αληθευει ότι οσοι παιρνουν μεγαλου κυβισμου αμαξια είναι για να αντισταθμισουν το μέγεθος τους πεους τους? ή είναι μυθος?

Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Τοτε ποιος ολογος να πωλουνται φερραρι στην Ελβετια ? η γενικως γρηγορα αυτοκινητα ? ειναι παραλογο , ειναι σαν να σου δινουν ενα οπλο , αλλα να σου απαγορευουν να πυροβολησεις .............................ναι , το αυτοκινητο μου , απευθυνεται σε ευρυ κοινο , και τωρα με την κριση , το αγοραζεις με κανα 30αρι χιλιαδες ................δεν εχω F1 ......
    Για να κερδιζουν οι εταιρειες και επειδη εχουν ζητηση σαν συμβολα κυρους.Οι περισσοτεροι που εχουν τετοια αυτοκινητα δεν τα τρεχουν πιο πολυ για μουρη ειναι.Δεν λεω οτι ανηκεις σε αυτη την κατηγορια προσωπικα.
    Οσοι εχουν καβλα με την ταχυτητα συνηθως οδηγουν μηχανες ή παιρνουν φτηνα ιαπωνικα και τα ''φτιαχνουν''.

Οπως και να χει,σκεψου οτι αν πηγαινεις με 250,θες 25 x 25=625 μετρα για να σταματησεις τελειως με την προυποθεση οτι εχεις αριστα αντανακλαστικα.Πανω απο μισο χιλιομετρο δηλαδη!
    Με 120 η αποσταση αυτη περιοριζεται στα 144 μετρα δηλαδη στο 1/4 και μισο χιλιομετρο λιγοτερο.
    Οι πιθανοτητες ατυχηματος μειωνονται κατα πολυ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Αλαφροίσκιωτος View Post
    Για να κερδιζουν οι εταιρειες και επειδη εχουν ζητηση σαν συμβολα κυρους.Οι περισσοτεροι που εχουν τετοια αυτοκινητα δεν τα τρεχουν πιο πολυ για μουρη ειναι.Δεν λεω οτι ανηκεις σε αυτη την κατηγορια προσωπικα.
    Οσοι εχουν καβλα με την ταχυτητα συνηθως οδηγουν μηχανες ή παιρνουν φτηνα ιαπωνικα και τα ''φτιαχνουν''.

Οπως και να χει,σκεψου οτι αν πηγαινεις με 250,θες 25 x 25=625 μετρα για να σταματησεις τελειως με την προυποθεση οτι εχεις αριστα αντανακλαστικα.Πανω απο μισο χιλιομετρο δηλαδη!
    Με 120 η αποσταση αυτη περιοριζεται στα 144 μετρα δηλαδη στο 1/4 και μισο χιλιομετρο λιγοτερο.
    Οι πιθανοτητες ατυχηματος μειωνονται κατα πολυ.
    Αυτό είναι ο χρόνος ακινητοποίησης , αν κάτσει κάποιος να υπολογίσει την Ενέργεια κρούσης και την ταχύτητα πρόσκρουσης, υπολογίζοντας ότι το ΒMW είναι κάποιας σειράς Μ περίπου με 1600kg μου λείπουν ορισμένα στοιχεία ειδάλλως θα τον έκανα εγώ.

Βέβαια να συμπληρώσω ότι με την ίδια λογική οδηγούν και οι περισσότεροι οδηγοί στην Ελλάδα παραβιάζοντας συνεχώς τον Κ.Ο.Κ και την νομοθεσία, γιαυτό τον λόγο όταν θέλεις να αγοράσεις αυτοκίνητο προτιμάς να αγοράσεις ένα Μ113 για να νιώθεις σίγουρος με τους τόσους μαλάκες που κυκλοφορούν εκεί έξω...
    Countless as the sands of the sea are human passions

Banned
    χωρις να θελω να κατακρινω κανεναν Μακ, τα ορια ταχυτητας απλα υπαρχουν για να συμμορφωνονται οι πολιτες... Σαφως και υπαρχουν οχηματα τα οποια υπερβαινουν κατα παρα πολυ την τελικη των 130, αλλα καποια απο αυτα σχεδιαστηκαν ωστε η χρηση τους να ειναι μεσα σε πιστες μονο...το κακο που πρεπει να διαμαρτηρυθουμε ολοι ειναι οτι δεν υπαρχουν παντου πιστες...μια στα Μεγαρα, μια στις Σερρες και μια στο Αιγινιο που δεν λειτουργησε ποτε...Σωστε την πιστα του Αιγινιου!!! Πολυς κοσμος εκραξε τοτε που τσαμπα χτιστηκε μια πιστα στο Αιγινιο και τελικα δεν επιτραπηκε απο το κρατος να λειτουργησει....

Senior Member
    Quote Originally Posted by noumac View Post
    εγω τους μονο νομους που καταπατω είναι οι φορολογικοι... χεχε

ε μακ αληθευει ότι οσοι παιρνουν μεγαλου κυβισμου αμαξια είναι για να αντισταθμισουν το μέγεθος τους πεους τους? ή είναι μυθος?
    Δεν ειναι μυθος , αλλα ισχυει γι αυτους που παιρνουν αμαξια που βγαζουν ματι , πχ. πορσε και ανω , εγω εχω ενα bmw , και παθος με την ταχυτητα , οχι με την φιγουρα , αλλιως δεν θαπαιρνα κατι διακριτικο , και θα πηγαινα σαν κοτα στο δρομο , γι αυτους πιθανον και να ισχυει .......

Senior Member
    Οκ , καταλαβα οτι ολοι ειστε νομοταγεις , μερικοι για λογους ασφαλειας , αλλοι για λογους συμμορφωσης , φυσικα στα 250 χλμ , μενα αυτοκινητο , δεν προλαβαινεις ναντιδρασεις , γι αυτο τονισα τις τρες λωριδες κυκλοφοριας .............σε αυτην την περιπτωση , οι Γερμανοι , που δεν εχουν την ποιοτητα οδοστρωματος και δρομων που εχουμε κατασκευασει , εχω παει , ειναι φθαρμενοι πλεον οι δρομοι , πρεπει ναναι τελειως μ@λακες , που στην αριστερη λωριδα δεν εχουν οριο ταχυτητας ...............η Αττικη οδος , ειναι ο 3ος ασφαλεστερος δρομος στην Ευρωπη , και τωρα πλεον η Εθνικη , προς Βορεια παντα , εχει πολυ καλο οδοστρωμα ...............................αυτο που δεν μπορω φυσικα να καταλαβω , και διακρινω εμπαθεια , ειναι γιατι καταδικαζετε την μηχανη που παει με 250+ , που στην χειροτερη , να την πληρωσει ο αναβατης ..............αρα οι τυπικοι Γερμανοι , ειναι εντελως ασχετοι απ ταχυτητες , ενω εμεις ειμεθα οι ειδημονες .............η ταχυτητα σας πειραξε , η οτι το 30% των ατυχηματων οφειλεται στην χρηση αλκοολ , και αλλο ενα παρομοιο ποσοστο , στην χρηση κινητου κατα την οδηγηση , η οι ασχετοι , που κανουν προσπερασμα με το 1200αρι , με ολη την οικογενεια μεσα , και βρισκονται κανα λεπτο στην αντιθετη λωριδα ? η ισχυς ειναι ασφαλεια , αν ξερεις να οδηγεις βεβαια , και επαναλμβανω οτι ενα Μ3 σαν το αμαξι μου , μενα 20αρι , αντε 40αρι max , τοχεις αγορασει μεταχειρισμενο , ας εισαι ενας ασχετος πιτσιρικας , που εγω δεν ειμαι .......ουτε τονα , ουτε ταλλο ......λογω εμπειριας , αντιμετωπιζω τον προπορευομενο , σαν υποψηφιο δολοφονο μου , αυτο διδασκει η πειρα .........

Senior Member
    Quote Originally Posted by Αλαφροίσκιωτος View Post
    .
    Εχω ζησει στην Ελβετια για πολλα χρονια , και η λεξη , η η εννοια ' φιγουρα ' ειναι εντελως αγνωστες , οποιος παιρνει ενα σουπερκαρ , το παιρνει επειδη ειναι λατρης της ταχυτητος , μην συγκρινομεθα με τους Ελβετους , που μολις πιασουμε κανα φραγκο , το πρωτο που θα κανουμε , ειναι να επιδειχθουμε ..................αλλη νοοτροπια εκει ......αλλη εδω , που ο καθε τραγουδιστακος , μολις πιασει τα πρωτα φραγκα , θαγορασει πορσε η φερραρι , αντε και mercedes , σαν τον εγλκηματια τον Παντελιδη ( δεν μενδιαφερει αν ειναι νεκρος ) , που τον εχουν ηρωποιησει , ενω στην ουσια ενας εγκληματιας ηταν , που πηγε ναοδηγησει με 2.70 αλκοολ στο αιμα του , νουμερο που ουτε καν προβλεπει ο νομος , διοτι υποτιθεται οτι με 2.70 εισαι ειτε σε κωμα, ειτε νεκρος , και πηρε και στο λαιμο του και αθωα ατομα .............................

Banned
    Άλλο ταχύτητα άλλο υπερβολική ταχύτητα..ο νόμος σου λέει πήγαινε αργά...αν πηγαίνεις μέτρια πάλι ασφαλής είσαι και εσύ και οι γύρω σου...αν τρέχεις υπερβολικά όχι, όσο καλός και να σαι δεν ξέρεις τι είναι ο πίσω σου, απέναντι κλπ

Banned
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Εχω ζησει στην Ελβετια για πολλα χρονια , και η λεξη , η η εννοια ' φιγουρα ' ειναι εντελως αγνωστες , οποιος παιρνει ενα σουπερκαρ , το παιρνει επειδη ειναι λατρης της ταχυτητος , μην συγκρινομεθα με τους Ελβετους , που μολις πιασουμε κανα φραγκο , το πρωτο που θα κανουμε , ειναι να επιδειχθουμε ..................αλλη νοοτροπια εκει ......αλλη εδω , που ο καθε τραγουδιστακος , μολις πιασει τα πρωτα φραγκα , θαγορασει πορσε η φερραρι , αντε και mercedes , σαν τον εγλκηματια τον Παντελιδη ( δεν μενδιαφερει αν ειναι νεκρος ) , που τον εχουν ηρωποιησει , ενω στην ουσια ενας εγκληματιας ηταν , που πηγε ναοδηγησει με 2.70 αλκοολ στο αιμα του , νουμερο που ουτε καν προβλεπει ο νομος , διοτι υποτιθεται οτι με 2.70 εισαι ειτε σε κωμα, ειτε νεκρος , και πηρε και στο λαιμο του και αθωα ατομα .............................

Συμφωνώ απολύτως και άπειρα respect!!! Τα έχω πει και εγώ σε άλλο φόρουμ!!!
    Έλεος πιά με τον νεόπλουτο βλάκα τραγουδιστή που τον τίμησαν λες και ήταν κανάς ήρωας πολέμου την ώρα μάλιστα που τόσα αθώα άτομα σκοτώνονται απο αναίσθητους οδηγούς!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Άλλο ταχύτητα άλλο υπερβολική ταχύτητα..ο νόμος σου λέει πήγαινε αργά...αν πηγαίνεις μέτρια πάλι ασφαλής είσαι και εσύ και οι γύρω σου...αν τρέχεις υπερβολικά όχι, όσο καλός και να σαι δεν ξέρεις τι είναι ο πίσω σου, απέναντι κλπ
    Πισω μου , φυσικα , δεν υπαρχει τιποτα !! ο απεναντι , δεν σενδιαφερει τι ειναι , διοτι πλεον υπαρχει τσιμεντενιο στηθαιο, και αν δεν υπαρχει , κοβεις ταχυτητα , σε πιο λογικα πλαισια , αλλα αντιμετωπιζω ολους τους οδηγους ως υποψηφιους δολοφονους μου , δλδ περιμενω να κανουν την χειροτερη μ@λακια , γι αυτο και ποτε δεν εκνευριζομαι , οπότε οδηγω αμυντικα .........

Senior Member
    Quote Originally Posted by περαστικός View Post
    Συμφωνώ απολύτως και άπειρα respect!!! Τα έχω πει και εγώ σε άλλο φόρουμ!!!
    Έλεος πιά με τον νεόπλουτο βλάκα τραγουδιστή που τον τίμησαν λες και ήταν κανάς ήρωας πολέμου την ώρα μάλιστα που τόσα αθώα άτομα σκοτώνονται απο αναίσθητους οδηγούς!!!
    Δεν φταιει αυτος , για την μετεπειτα εξελιξη , τα κωλοκαναλα φταινε , που ακομα το συζητανε ........

Page 1 of 4 123 ... LastLast