Βοηθεια/εισαγγελικη εντολη
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7
    Member

Βοηθεια/εισαγγελικη εντολη

Παιδια καλησπερα!εχω ιδψ διαταραχη ,περνω τα φαρμακα μου και το φθινοπωρο θα αρχισω ψυχοθεραπεια με τον ψυχιατρο μου.μενω με την μανα μου ειναι μεγαλη σε ηλικια , εχει ψυχολογικα προβληματα και δεν καταλαβαινει την ιδιαιτεροτητα της παθησης αυτης.επαναληψεις,ψυχαναγκ ασμοι.....απειλει οτι θα κανει εισαγγελικη εντολη για να με κλεισει μεσα.λεει οτι δεν περνω τα φαρμακα και οτι δεν τρωω.πραγμα που δεν ισχυει....φοβαμαι παιδια...μπορει να το κανει?πως μπορω να προστατευτω ......μπορει παιδια να το κανει?

Senior Member
    Δεν νομίζω ότι μπορεί να το κάνει στα καλα καθουμενα, τρελός είναι ο εισαγγελέας να υπογράψει κάτι τέτοιο χωρις λόγο; Ότι ποια θα είναι η αφορμή ξέρω γω; Είσαι κίνδυνος για τον εαυτό σου ή τους άλλους; Όχι...
    Από όσο ξέρω δηλαδή...αλλιώς τι, θα κλείνει οποίος γουσταρει όποιον γουσταρει σε κλινική; Καταλαβαινεις γιατί δε γίνεται...
    Από όσο έχω δει εγώ στη πράξη με κοντινό προσωπο ειχε προηγηθεί επικίνδυνη κατάσταση για την ασφάλεια και αρτιμελεια των γύρω του και είχε προσαχθει στο τμήμα πρώτα μετά από μεγάλο σαματα...
    Οπότε δεν παίρνω κι όρκο αλλά νομίζω δεν είναι λογικό, δεν μπορεί.
    Εκείνη που λες ότι έχει ψυχολογικά, είναι διεγνωσμενη; Μήπως να της έβγαζες εσύ εισαγγελική? :P
    Με συγχωρείς που αστειευομαι με αυτό αλλά προφανώς και αυτή η στάση είναι επικίνδυνη για εσένα ετσι...παίρνεις δηλαδή τα φάρμακα σου, φροντίζεις τον εαυτό σου και εκεινη φρικαρει έτσι, στα καλα καθουμενα και σε κατηγορεί;

Member
    Ειναι πολυ αυταρχικη...θελει να εχει τον ελεγχο για τα παντα.Φωναζει συνεχεια με πανικοβαλλει,δεν μπορει να μιλησει ηρεμα.Θελει να ειμαι εξαρτημενος απο αυτην....μου λεει να τρωω απο τα δικα της φαγητα κλπ.Το οτι εχω αυτο που εχω δεν το επελεξα,ειμαι αξιοπρεπης και θελω να στηριζομαι στα δικα μου ποδια...αν και καποιες στιγμες ειναι δυσκολο...πρεπει να αναλαβω εγω την ευθυνη του εαυτου μου....οχι δεν εχει διαγνωστει με κατι αλλα ολοι το λενε οτι εχει προβλημα.....

Banned
    μην ανησυχεις μπορει αυτα ολα να ειναι απειλες για να κανεις αυτο που θελει!! μην φοβασαι και να γινει εισαγγελικη αν αποδειξεις οτι δεν εισαι ατομο που χρηζει ψυχιατρικης αναρρωσης στην ψυχιατρικη κλινικη, με συγκαταθεση απο τον γιατρο σου οτι πασχεις ολο και ολο απο ιδεοψυχαγκασμους...δεν εχεις να φοβασαι κατι!!

Καλημέρα REDC! Όταν λες οτι θέλει να τρως από τα δικά της φαγητά εννοείς από αυτά που μαγειρεύει ή από το δικό της πιάτο; Γιατί όλες οι μανάδες θέλουν τα παιδά τους να τρώνε το φαγητό που μαγειρεύουν και όχι απ έξω. Για λόγους υγείας και οικονομίας.

Δεν μπαινεις ψυχιατρειο μονο για ιδεοψυχαναγκαστικη εκτος αν συνοδευεται με βαρια καταθλιψη ή ψυχωση, απο μονη της δεν μπαινεις.Στην κλινικη μπαινεις αν εχεις αυτοκτονικο ιδεασμο,βαρυ μετατραυματικο στρες,βαρια καταθλιψη,διαταραχη απο χρηση ουσιων,σχιζοφρενεια,διπολι κη διαταραχη και νοσηλευουν καποιους κακως βεβαια αν εχουν αυτισμο,νοητικη καθυστερηση και ανοικους σε φαση διεγερσης.Για τους τελευταιους που νοσηλευονται συμβαινει στην Ελλαδα και σε μερικες χωρες ακομη,απλα επειδη δεν υπαρχουν υποδομες νοσηλευονται και αυτοι στα ψυχιατρεια.

Senior Member
    Quote Originally Posted by REDC View Post
    Ειναι πολυ αυταρχικη...θελει να εχει τον ελεγχο για τα παντα.Φωναζει συνεχεια με πανικοβαλλει,δεν μπορει να μιλησει ηρεμα.Θελει να ειμαι εξαρτημενος απο αυτην....μου λεει να τρωω απο τα δικα της φαγητα κλπ.Το οτι εχω αυτο που εχω δεν το επελεξα,ειμαι αξιοπρεπης και θελω να στηριζομαι στα δικα μου ποδια...αν και καποιες στιγμες ειναι δυσκολο...πρεπει να αναλαβω εγω την ευθυνη του εαυτου μου....οχι δεν εχει διαγνωστει με κατι αλλα ολοι το λενε οτι εχει προβλημα.....
    δεν είσαι ο μοναδικός με τέτοιο θέμα με τους γονείς του :) , για ocd πάντως μην ανησυχείς για εγκλεισμό εδώ πραγματικά σοβαρες καταστάσεις τις διώχνουν ακόμα και με εισαγγελική εντολή για να μειώσουν τα λειτουργικά έξοδα των νοσοκομείων.