Results 1 to 15 of 16
Thread: Νοημα-Σκοπός-Οραμα
-
21-08-2016, 10:08 #1
Νοημα-Σκοπός-Οραμα
Έχετε όραμα για το πως θέλετε να είναι η ζωή σας;;
Έχετε βρει τον σκοπό στη ζωή σας και το νόημα αυτής;;
Νομίζω είναι κύρια ζητήματα σε κάθε φιλοσοφία αλλά και ανάγκη κάθε ανθρώπου να βρει ένα νόημα και έναν σκοπό σε μια ζωή που μοιάζει μπερδεμένη και γεμάτη συγκρούσεις.
Μικρές ερωτήσεις που μας κάνουν να αισθανόμαστε λες και πρέπει να λύσουμε το πιο δύσκολο πρόβλημα.
Για να ξεκινήσω με μένα απλά να πω ότι είμαι σε μεγαλύτερη σύγχυση από ότι κάποιος μετά από έναν γύρο στην μπαλαρίνα του λούνα παρκ. :P Aκόμα παλεύω να χτίσω μια υπόσταση και έναν εαυτό οπότε νομίζω είμαι σε νηπιακό στάδιο.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
- 21-08-2016, 10:43 #2
Καλημέρα... Προσωπικα προσπαθώ να μην σκέφτομαι τι μελλει γενεσθαι.. Ζω για τη μέρα που θα γίνει ένα κλικ μέσα μου και ως εκ θαύματος θα αλλάξουν κάποια πράγματα στη ζωη μου... Δύσκολο μεν, αλλά όχι απίθανο.. Καλή συνέχεια στην εξέλιξή σου.
21-08-2016, 11:17 #3
παλια εκανα σχεδια, εβαζα στοχους χαμενος μεσα σε έναν υλικο κοσμο κυνηγώντας αυτά που κυνηγαει ο κάθε συνηθισμένος αθρωπος...
τωρα μετα την περιπετεια μου ζω την κάθε μερα ξεχωριστα... την βγαζω όπως μπορω χωρις να περιμενω τιποτα αλλα και χωρις να φοβάμαι τιποτα...
https://www.youtube.com/watch?v=pA0VkEHCVC8
21-08-2016, 11:19 #4
Γεια σου σειριε , θαυμαζω τον αγωνα που κανεις !! δεν ψαχνω νοημα στην ζωη , ειναι αυτη που ειναι , ενα συναρπαστικο ταξιδι , με τα καλα και τα κακα του , κι ειμαι ευχαριστημενος ........εκανα δουλειες , ανελαβα μεγαλες ευθυνες , διασκεδασα , πετυχα επαγγελματικους στοχους , απετυχα σε αλλους , παρεες , κοπελες , χομπυ πολλα , με ανεκοψε η κτθλψη , δεν πειραζει ομως , ολα ειναι μες την ζωη ...........ανακαλυψα οτι το χρημα ειναι ενα υπερτιμημενο αγαθο , δεν χρειαζονται πολλα υλικα αγαθα για νασαι ευτυχης ...............δεν αισθανομαι μπερδεμενος , εχω καταληξει σε ωρισμενα συμπερασματα , οπως οι φιλοι ειναι σημαντικοι, οι ανθρωποι ειναι καλοι , αν εχεις ορθοκρισια , το οποιο ειναι χαρισμα , οτι ο πιο σημαντικος ανθρωπος στην ζωη μου ειμαι εγω , χωρις να υπονοω εγωισμο , οτι ξερω πολυ λιγοτερα πραματα απ οσα νομιζα οτι ηξερα ............................,.ταχω καλα με τον εαυτο μου , βρισκω ενδιαφερον σε αυτον , αυτο το θεωρω σημαντικοτατο ...............η ευτυχια δεν εξαρταται απο εξωγενεις παραγοντες , ειναι κατι που πηγαζει απο μεσα σου , ............................ειμαι πολυ λιγο καχυποπτος , εμαθα να δινω , παρα να παιρνω ...................η ζωη ειναι μια σειρα απο μαχες , τιποτα δενχαριζεται , τιποτα δεν δινεται δωρεαν , οι αποτυχιες δεν πρεπει να σε πτοουν , ανθρωπος χωρις αποτυχιες , δεν νοοειται ......................... , επαψα να ριχνω ευθυνες στους γονεις μου , ολοι μαθητευομενοι ειμεθα , εμαθα να δεχομαι κριτικη , οταν προερχεται απ καλοπροαιρετα ατομα , συνεχιζω να μαθαινω , και δεν θα σταματησω ............αν εχω σκοπο ? να συνελθω εντελως απ την κτθλψη , που με ταλαιπωρει 10 και πλεον χρονια , κοντευω ............... να βρω μια συντροφο , δεν εχω διαθεση για αλλες περιπετειες , αισθανομαι χορτατος και ευλογημενος , μια συντροφο που δεν θα εξαρταται απο μενα , αυτονομη , ουτε εγω απο αυτην , να την νοιαζομαι και να με νοιαζεται , χωρις να περιοριζει ο ενας τον αλλον , να αφοσιωθω σε αυτην και να διατηρησω οσο μπορω την ανεξαρτησια μου , να ζησω το υπολοιπο της ζωης μου , μακρυα απο την φασαρια της πολης , ισως σενα νησι , δεν εχω αποφασισει ακομη , να παω σε μερη που μου προκαλουν ενδιαφερον , να συνεχισω τα πολλα χομπυ μου , που ανεβληθησαν λογω κτθλψης , να συνεχισω οσο με κρατανε τα ποδια μου την γυμναστικη μου , τον ερωτα της ζωης μου .....................να δινω αγαπη και χαρα στους συνανθρωπους μου , και εχω παντα κατα νου , οτι στην ζωη , δεν μετραει ο προορισμος , αλλα το ταξιδι ........
22-08-2016, 00:06 #5
Να έχεις ένα πλοίο, να είσαι σχετικά καλά για να μπορέσεις να το κουμαντάρεις, να πλεύσεις για όπου θες εσύ ανεπηρέαστος από την γνώμη των άλλων, να έχεις συνεπιβάτες με τον ίδιο ή διαφορετικό προορισμό και να μπορείς να βλέπεις που και που την ομορφιά της θάλασσας κι ας μην φαίνεται ξηρά στον ορίζοντα......
22-08-2016, 05:13 #6
Πλοιο θες , Κιουμπ , ε ? βαλαμε πλωρη για εφοπλιστη να υποθεσω ? ξερω , ξερω , θα μου πεις ...σκασε συ ......
22-08-2016, 11:14 #7
- στον κοσμο της βοηθειας προς τους αλλους
Ας μην ξεχναμε ομως οτι μολις καταφερουμε ενα στοχο μας ειμαστε σαν να εχουμε γυρισει απο ενα μεγαλο ταξιδι που περασαμε υπεροχα το νοσταλγουμε μεχρι να βρουμε τον επομενο στοχο μας και να αρχισει ενα νεο ταξιδι ;)
Εαν κοιταξεις την αβυσσο για πολυ ωρα στο τελος η αβυσσος θα κοιταξει εσενα
22-08-2016, 15:52 #8
23-08-2016, 19:46 #9
Θεωρώ ότι ο σκοπός της ζωής είναι η αγάπη, να την ζεις έτσι δηλαδή μαζί μ' αυτούς που αγαπάς...οικογένεια, φίλους...αλλά και με κάποιον σύντροφο μετά απ' αυτούς...η αγάπη είναι και το νόημα της κατά τη γνώμη μου...
Το όραμα μου είναι να καταφέρω να γίνω καλά πια και μετά να ερωτευτώ και να δημιουργήσω οικογένεια...τίποτα πρωτότυπο...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
23-08-2016, 20:51 #10
Θα ήθελα να ήμουνα ευτυχισμένη!!!Ίσως να κάνω και οικογένεια!!!! Αλλά μάλλον πέρασε η ηλικία μου !!!
24-08-2016, 06:17 #11
24-08-2016, 06:19 #12
25-08-2016, 00:00 #13
25-08-2016, 07:09 #14
Cube like! :)
Πετυχημένο χιούμορ το τραγούδι... :) Εκτός του ότι μ' αρέσει...
Ορίστε ένα κι από μένα:
https://www.youtube.com/watch?v=eknMiFfBHAwΣτέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
25-08-2016, 17:00 #15
Το δικό σου μ΄αρέσει καλύτερα!