Results 76 to 90 of 108
Thread: ζήλεια και αντιμετώπιση...
-
20-02-2008, 18:37 #76
Originally posted by kill_bill
Πιστεύω οτι είναι ακριβώς αυτό που λές. Δεν θέλω να την αφήσω γιατί έχει άλλα στοιχεία πάνω της που εκτιμώ και μου αρέσουν πολύ.
Απο εκεί και πέρα νομίζω οτι απλά πρέπει να αλλάξω στάση έστω και δοκιμαστικά. Θα χαλαρώσω κι εγώ για να δω πόσο ανησυχεί και πόσο θα κολλήσει μαζί μου.
Αν αποτυχω απέτυχα... ετσι είναι η ζωή. Μικρός είμαι ακόμα (νομίζω) :P
Είναι 2 διαφορετικά πράγματα, με διαφορετικές αντιδράσεις και με διαφορετικές συνέπειες για την ψυχολογία σου.
Σε ρωτάω γιατί έχω ακολουθήσει και τις δύο τακτικές, την μία συνειδητά, την άλλη ασυνείδητα........
- 20-02-2008, 18:41 #77
Aστοχο να χαλαρώσεις για να δεις αν θα σε κυνηγήσει. Ακόμα κι αν εισπράξεις αυτή την ικανοποίηση θάναι για λίγο, πολύ απλά, γιατί θα σου ξαναβγεί ο εαυτός σου και θα βρίσκεστε σ ένα αέναο κρυφτό. Αν νομίζεις οτι το νάσαι συνεχώς στην τσίτα το μπορείς, οκ κάντο.
21-02-2008, 10:10 #78
ΠΡΟΣ Krino :
Krino, γειά σου για ακόμα μια φορά! Τελικά αυτό το forum το κάναμε προσωπική μας διαμάχη! :)
Ωραίος ο Καζαντζάκης αλλά πρέπει να καταλάβεις τι εννοούσε με αυτό που είπε... Κοίτα, ωραίο το κείμενακι αυτό να το έχεις ως σημείο αναφοράς αλλα μέχρι κάποια (μικρή) ηλικία... και συμβουλή σε κάποιον που περνάει \"εύκολα\" προβλήματα όπως το οτι δεν μπήκε στη σχολή που θέλει, τον παράτησε η γκόμενα του κ.τ.λ... σκέψου όμως να το διαβάσει κάποιος με πένθος για μια απώλεια στη ζωή του... πόσο ανόητο και αφελές θα του φανεί τότε? Δεν θα έχει δίκιο να εκνευριστεί με τέτοιου είδους χαζοχαρούμενες συμβουλές?
21-02-2008, 10:30 #79
Originally posted by Φοίβη
Εμένα πάλι, ειδικά όταν είναι πολύ νωρίς και νιώθω πολύ ερωτευμένη, με πιάνουν οι ανασφάλειές μου και κρατάω απόσταση. Απο φόβο μην επενδύσω πολλά και πληγωθώ.
περιμένεις απο τον άλλο να συμπεριφερθεί όπως ΕΣΥ περιμένεις να συμπεριφερθεί..είναι λάθος!..ένα λάθος που έκανα και εγώ και ευτυχώς το κατάλαβα πριν τελειώσει η σχέση μας και άλλαξα (σχεδόν) εντελώς... άσε τον άλλο να εκφραστεί έτσι όπως νιώθει αυτός.. το αν ΕΣΕΝΑ σε πειράζει αυτό τότε πρέπει να μάθεις να το αποσιωπείς μέσα σου όταν τα \"φίδια\" της ανασφάλειας σε τρώνε! Τι πάει να πει αυτό που είχες πεί μσε προηγούμενο μήνυμά σου οτι θέλεις να περάσετε όλες τις διακοπές του καλοκαιριού μαζί? ΟΠΑ ΡΕ ΣΥ! Κούλαρε λίγο... τι είσαι? Η ζωή της όλη? Δεν είχε ζωή πριν σε γνωρίσει? Δεν είχε φίλες? Τι έγινε, ξαφνικά σε γνώρισε και θα είστε κολλητοί 24 ώρες το 24ωρο? Κι αν θα θέλει να πάει σινεμά με τις φιλές τις? Κι αν θα θέλει να πάει 3ημερο με τις φίλες στην Πάτρα τ΄ωρα που έρχετε το καρναβάλι? Κι αν θα θέλει να πάει 5 μέρες Ιταλία ? Τι ????? Τι τότε????? Απο τη στιγμή που περνάτε καλά μαζί και σου λέει οτι σε αγαπάει πρέπει να της δείξεις τυφλή εμπιστοσύνη! Ακριβώς! ΤΥΦΛΗ ΕΜΙΣΤΟΣΥΝΗ! Γιατί δεν φταίει αυτή που τις νιώθεις, φταίς εσύ οπότε... απο τη στιγμή που νιώθεις τις χωρίς λόγο ανασφάλειες να ξυπνάνε μέσα σου ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΑ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΟΛΑ! ΑΠΛΑ ΜΗΝ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΝΙΞΕ ΤΙΣ! Θα δεις οτι σε λίγο καιρό θα έχει μάθει ο εαυτός σου να είναι πιο ήρεμος σε κρίσεις ανασφάλειας..
\"Everything is alright, all we need is some direction\"
21-02-2008, 10:49 #80
όλοι μας έχουμε πάνω - κάτω δίκιο... Αποφάσισα να χαλαρώσω επειδή πρέπει να το κάνω για να νοιώσω καλύτερα... αν αυτό την κάνει να με κυνηγήσει κιόλας θα το δεχτώ σαν bonus.
Το αφήνω να δω πως θα πάει... αν πάει καλά τότε οκ αν όχι πάλι οκ.
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας. Νοιώθω πολύ καλύτερα απο χθές.
21-02-2008, 10:54 #81
Αποφάσισα να χαλαρώσω επειδή πρέπει να το κάνω για να νοιώσω καλύτερα... αν αυτό την κάνει να με κυνηγήσει κιόλας θα το δεχτώ σαν bonus.Μάκια...
21-02-2008, 11:05 #82
Originally posted by Φοίβη
Αποφάσισα να χαλαρώσω επειδή πρέπει να το κάνω για να νοιώσω καλύτερα... αν αυτό την κάνει να με κυνηγήσει κιόλας θα το δεχτώ σαν bonus.
21-02-2008, 11:26 #83
kill Bill μια χαρα θα πανε ολα. Aπλα προσεχε μην δωσεις την εντυπωση του \"επιτιδευμενου σε φτυνω\" απλα οτι καταλαβες (οπως και εκεινη απο καιρο) οτι υπαρχουν και αλλα πραγματα, φιλοι χομπυ κλπ.
Eπισης θα ειναι πολυ καλο οποτε εισαστε μαζι να εισαι παρολα αυτα πολυ εκδηλωτικος και τρυφερος... μην μεταλαχτεις ξαφνικα θα εχεις τα αντιθετα αποτελεσματα. Aπλα cool... Eμενα ολο αυτο παντα μου εβγαινε αυθορμητα οταν ο αλλος ηταν χαλαρος μαλλον απο αντιδραση και παντα λειτουργουσε μαγικα!!! ξαφνικα ο αλλος κολαγε χειροτερα απο εμενα!! Mαλλον ειμαι τυχερη σε αυτο το θεμα... :)))))))))))
21-02-2008, 11:29 #84
και να ήθελα δεν θα μπορούσα να μην είμαι γλυκός μαζί της. Απλά θα είμαι cool... όπως ακριβώς το λές
21-02-2008, 14:16 #85
Originally posted by ShowMeHowToLive
Kill Bill,
περιμένεις απο τον άλλο να συμπεριφερθεί όπως ΕΣΥ περιμένεις να συμπεριφερθεί..είναι λάθος!..ένα λάθος που έκανα και εγώ και ευτυχώς το κατάλαβα πριν τελειώσει η σχέση μας και άλλαξα (σχεδόν) εντελώς... άσε τον άλλο να εκφραστεί έτσι όπως νιώθει αυτός.. το αν ΕΣΕΝΑ σε πειράζει αυτό τότε πρέπει να μάθεις να το αποσιωπείς μέσα σου όταν τα \"φίδια\" της ανασφάλειας σε τρώνε! Τι πάει να πει αυτό που είχες πεί μσε προηγούμενο μήνυμά σου οτι θέλεις να περάσετε όλες τις διακοπές του καλοκαιριού μαζί? ΟΠΑ ΡΕ ΣΥ! Κούλαρε λίγο... τι είσαι? Η ζωή της όλη? Δεν είχε ζωή πριν σε γνωρίσει? Δεν είχε φίλες? Τι έγινε, ξαφνικά σε γνώρισε και θα είστε κολλητοί 24 ώρες το 24ωρο? Κι αν θα θέλει να πάει σινεμά με τις φιλές τις? Κι αν θα θέλει να πάει 3ημερο με τις φίλες στην Πάτρα τ΄ωρα που έρχετε το καρναβάλι? Κι αν θα θέλει να πάει 5 μέρες Ιταλία ? Τι ????? Τι τότε????? Απο τη στιγμή που περνάτε καλά μαζί και σου λέει οτι σε αγαπάει πρέπει να της δείξεις τυφλή εμπιστοσύνη! Ακριβώς! ΤΥΦΛΗ ΕΜΙΣΤΟΣΥΝΗ! Γιατί δεν φταίει αυτή που τις νιώθεις, φταίς εσύ οπότε... απο τη στιγμή που νιώθεις τις χωρίς λόγο ανασφάλειες να ξυπνάνε μέσα σου ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΑ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΟΛΑ! ΑΠΛΑ ΜΗΝ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΝΙΞΕ ΤΙΣ! Θα δεις οτι σε λίγο καιρό θα έχει μάθει ο εαυτός σου να είναι πιο ήρεμος σε κρίσεις ανασφάλειας..
\"Everything is alright, all we need is some direction\"
Για σκέψου τι όμορφα που θα νιώσεις όταν θα έχει επιστρέψει από το ταξίδι της ΣΕ ΕΣΕΝΑ?
Το ωραία που θα είναι να την δείς να επιστρέφει έχοντας περάσει καλά, έχοντας διασκεδάσει, έχοντας δεχθεί και το φλερτάρισμα κάποιων ξένων αλλά στην τελική έχοντας διαπιστώσει ότι ΜΑΖΙ ΣΟΥ θέλει να είναι?
Για σκέψου, μία γυναίκα ευτυχισμένη δε μπορεί να σε κάνει δυό φορές πιο ευτυχισμένο ΕΣΕΝΑ που σε διάλεξε για άνθρωπό της?
ΜΕ τα παραπάνω θέλω να πώ το εξής: ΑΝ (βασικό αυτό το ΑΝ) δεχθείς ότι η γυναίκα αυτή θέλει να είναι μαζί σου τότε μπορείς να χαλαρώσεις όπως λες και να αποδεχθείς (όχι να καταπιείς) πως ότι την κάνει ευτυχισμένη είναι καλό για ΣΕΝΑ.
Σε αυτό το ΟΤΙ την κάνει ευτυχισμένη υπάρχουν κάποια όρια σίγουρα, αλλά το νόημα είναι αυτά τα όρια να τα βάζουμε ψηλά ώστε να μην περιορίζουμε τα ενδιαφέροντα του συντρόφου μας και άρα τις \"πηγές ευτυχίας\" της.been good, been bad. WILL GO ON
21-02-2008, 14:34 #86
Originally posted by justme
Σε αυτό το ΟΤΙ την κάνει ευτυχισμένη υπάρχουν κάποια όρια σίγουρα
τι ορια υπαρχουν?
21-02-2008, 14:46 #87
Αν θεωρείς ότι δεν πρέπει να υπάρχουν καθόλου όρια μπορείς να το αιτιολογήσεις? Στον πραγματικό κόσμο που ζούμε και όχι σε έναν ιδεατό....
(πρέπει να ξέρεις ότι το καθόλου όπως και το άπειρο είναι και τα δύο μόνο έννοιες που τείνουν σε ένα όριο.)been good, been bad. WILL GO ON
21-02-2008, 15:05 #88
Originally posted by justme
Αν θεωρείς ότι δεν πρέπει να υπάρχουν καθόλου όρια μπορείς να το αιτιολογήσεις? Στον πραγματικό κόσμο που ζούμε και όχι σε έναν ιδεατό....
(πρέπει να ξέρεις ότι το καθόλου όπως και το άπειρο είναι και τα δύο μόνο έννοιες που τείνουν σε ένα όριο.)
απλα ρωτησα ποια ειναι,
ακομα δεν μου απαντησες.
Η ερωτηση ειναι προσωπικη και σαν τετοια καλεισαι να απαντησες.
Εν ολιγεις οταν μιλας για ορια, ποια νομιζεις οτι ειναι.
21-02-2008, 15:08 #89
Πιστεύω ότι αυτό που μας κάνει ευτυχισμένους πρέπει να το ακολουθούμε όποιο κι αν είναι αυτό. Παράλληλα όμως, πρέπει να έχουμε την ικανότητα - σε περίπτωση σχέσης -, να δίνουμε στον άλλο να καταλάβει τη σημαντικότητα κάποιου πράγματος στη ζωή μας. Ο άλλος δεν είναι μάντης ούτε οφείλει α πριόρι να δέχεται κάτι ως δεδομένο γιατί έτσι μας κάνει κέφι.
Με απλά ελληνικά, χρειάζεται νάμαστε πρώτα ειλικρινείς με τον εαυτό μας, και αντί να οπισθοχωρούμε στις αντιδράσεις , να προσπαθούμε με τη συζήτηση να \" επιβάλλουμε \" τα θέλω μας ως απόλυτα θεμιτά. Η ειλικρίνεια πάντα εκτιμάται και όποιος θέλει μπορεί να δεχτεί τα πάντα αρκεί να τα καταλαβαίνει ως απαράιτητα για τον άνθρωπό του.
Η φράση σ αγαπώ = με δέχεσαι όπως είμαι, δεν παίζει σε καμμιά περίπτωση και είναι και εγωιστική. Η σχέση δεν είναι σωστό να πιέζει κανένα μέλος, όπως και άνθρωποι που βαριούνται να εξηγούν είναι και αυτοί που συνήθως αποτυγχάνουν.
Ορια τι θα πεί ακριβώς δεν έχω καταλάβει. Ποτέ δεν τα ακολούθησα και δεν με ενδιέφεραν. Η ζωή μέσα σε όρια δεν μου κάνει. Είναι ζωή μέσα σε φυλακή. Δεν μπορώ να οριοθετηθώ ούτε στα καλά ούτε στα άσχημα, κάτι που πολλές φορές ενοχλεί και πληγώνει.
Ευτυχώς που μ αγαπούν όπως είμαι .....
21-02-2008, 15:19 #90
[quote]Originally posted by justme
Originally posted by ShowMeHowToLive
Kill Bill,
ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΑ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΟΛΑ! ΑΠΛΑ ΜΗΝ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΝΙΞΕ ΤΙΣ!
Τι ηττοπάθεια είναι αυτή ? Να το βουλώσει για να κερδίσει τι ? αυτά που θέλει?
Οχι φίλε μου δεν παίζει έτσι μια σχέση. Τα βάζουμε κάτω με ανοιχτά χαρτιά, και βλέπουμε πως θα μπορέσουμε και οι δυό να συννενοηθούμε χωρίς πιέσεις, τρίπλες, κόντρες και καταπίεση.
Νομίζω και δεν κάνω λάθος.
Πώς να είμαι ικανοποιημένη με την έλλειψη ζωής;
04-08-2025, 16:10 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία