Ας ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22
    Senior Member

Ας ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα

Καλημέρα σε όλους σας,
    Εδώ και πολύ καιρό έχω κάποιες απορίες αλλά με αφορμή ένα άλλο θέμα μου δημιουργήθηκε η ανάγκη να τις εκφράσω και είπα να μάθω την γνώμη όσων από εσάς ενδιαφέρεστε να απαντήσετε.
    Τα ερωτήματά μου έχουν ώς εξής:

α) Υπάρχουν ψυχολόγοι, ψυχίατροι, ψυχοθεραπευτές που κάνουν κακό ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ από άλλες ειδικότητες (πχ παθολόγους) και που οφείλεται αυτό?

β) Γενικώς η ψυχολογία και η ψυχιατρική σαν επιστήμες μπορούν να μας βλάψουν αν ακολουθήσουμε τα όσα μαθαίνουμε για αυτές από μόνοι μας ή/και αν ακολουθήσουμε τα όσα μας λένε αυτοί που τις σπούδασαν (τους οποίους άμεσα ή έμεσα τους πληρώνουμε)?

γ) Η ψυχολογία (όχι η ψυχιατρική) σαν επιστήμη μπορεί να βλάψει έναν υγιή άνθρωπο?

δ) Υπάρχουν μέλη του φόρουμ αυτού που "είναι βαλτοί"? Δηλαδή για δικούς τους λόγους θέλουν να μας πείσουν για κάποια θέματα και δεν είναι εδώ για να λένε απλώς την γνώμη τους και να υποστηρίζουν τα λοιπά μέλη?
    been good, been bad. WILL GO ON

Member
    Εχεις συγκεκριμενες λόγους και υποψίες ή είναι ερώτηση έτσι για να γίνεται κουβέντα?

Κάτι αρχίζει να μην μου αρέσει... Σαν να μην μας φτάνουν τα προβλήματά μας, γεννάμε κι άλλα έτσι για νά \'χουμε.

Ή μήπως είμαι \'γω που φρικάρω?

Senior Member
    Διαβάζω πολλά θέματα που τείνουν να καταλήγουν σε αυτά τα ερωτήματα ανεξαρτήτως πως ξεκινάνε.
    Και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής ήταν σε ένα θέμα που διάβασα ότι σε κάποιο μέλος \"φάνηκε πολύ περίεργο\" το ότι κάποια άλλα μέλη δώσαν την γνώμη τους-συμβουλή τους ότι η επίσκεψη σε κάποιον ψυχολόγο θα έκανε καλό.

Ειλικρινά δεν θέλω να σε φρικάρω , δεν θέλω να δημιουργήσω προβλήματα, δε φαντάστηκα καν ότι μπορεί να κάνω κάτι τέτοιο, δεν ήταν εν τέλει κάποιος τέτοιος ο σκοπός μου αλλά εμένα τουλάχιστον με προβληματίζουν πολύ τα 3 πρώτα ερωτήματα.

Αν το θές ναι έτσι για να γίνει κουβέντα και να καταλήξω εγώ (γιατί το χρειάζομαι) και ίσως και όποιος άλλος.

Member
    Όσον αφορά τα 3 πρώτα θέματα, γενικά πιστεύω πως όχι: Ο πιο κακός εχθρός μου είναι σίγουρα ο ...εαυτός μου. Δεν φαντάζομαι τον ψυχολόγο σαν τον κακό ...υπνωτιστή που θα με καταστρέψει. Για μένα, αν για κάτι ευθύνονται σίγουρα είναι η ευκολία με την οποία συνταγογραφούν (όσοι δικαιούνται) τα εκάστοτε φάρμακα της μόδας. Αντε να τους κατηγορήσεις και για περιστασιακή βαρεμάρα, ανικανότητα, αμέλεια... Ανθρωποι είναι. Επαγγελματίες είναι. Όλες οι γεύσεις θα υπάρχουν. Καλή ώρα όπως και με τους ασθενείς. Νυστέρι μέσα σου δεν πρόκειται να ξεχάσουν. Ο υδραυλικός μου πάντως μου κόστισε ακριβότερα και μούκανε μεγαλύτερες ζημιές.

Όσον αφορά το 4ο θέμα, μου φαίνεται υπερβολικό. \"Βαλτοί\"? Από ποιόν? Πιο εύκολα θα φανταζόμουν \"ταλαίπωρους\" που βαριούνται και παίζουν με τον ευατό τους, τη μιζέρια τους και τους άλλους. Και δίνουν αστόχαστες απαντήσεις μέσα από την ανωνυμία...

Είναι δίκοπο μαχαίρι... Η ελευθερία σ\'ένα forum σε πάει όπου το πάνε τα μέλη του και η εκάστοτε διάθεσή τους. Το θέμα είναι να μην επηρεάζουν εύκολα οι φωνακλάδες ή οι αργόσχολοι το γενικό κλίμα.

Member
    Originally posted by justme
    Και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής ήταν σε ένα θέμα που διάβασα ότι σε κάποιο μέλος \"φάνηκε πολύ περίεργο\" το ότι κάποια άλλα μέλη δώσαν την γνώμη τους-συμβουλή τους ότι η επίσκεψη σε κάποιον ψυχολόγο θα έκανε καλό.
    Ας υποθέσουμ ότι αυτό ήταν ένα forum αφιερωμένο στον ...πονόκοιλο. Θα σου φαινόταν περίεργο αν κάποιοι, πρότειναν να δεις κι ένα γιατρό?

Η αλήθεια είναι ότι είμαι φρέσκος στο forum. Μέχρι στιγμής κανείς δεν προσπάθησε να με ψαρέψει, ή να με βάλει να \"ψαρεύω\" άλλους. Να σου πω την αλήθεια αν δίνουν καλα ποσοστά το συζητάω...

Δεν θέλω να ειρωνευτώ. Να χαμογελάσω προσπαθώ μέσα στα ζόρια μου :-) :-) :-) :-)

Senior Member
    Α. Δεν ξέρω αν μπορει να γινει σύγκριση. Καποιες φορές ενας αλλος γιατρος π.χ. χειρουργός μπορει να ειναι επικινδυνος,αφου μπορει να κρινεται απο τα χερια του η ζωή ενος ανθρωπου. Ομως κ η ψυχικη υγεια ενος ανθρωπου σε καποια φάση της ζωής του μπορει να ναι εξαιρετικα εύθραυστη κ η απουσια στήριξης απο εναν γιατρο ή ψυχοθεραπευτη στον οποιο εχει καταφύγει να ειναι εχει άσχημη εκβαση. Ποια κ ποση εξαρταται απο τον καθε ανθρωπο...

Θα συμφωνήσω με τον/την Insento, πώς με ενοχλουν οσοι συνταγογραφουν αδιακρίτως.

Β.Γ. Επικίνδυνα? Η γνώση γίνεται επικίνδυνη για τον καθένα αν ο ιδιος το επιτρέψει.

Δ. Οσο για το \"βαλτοι\" δεν μου πέρασε ποτέ απο το μυαλο! Μήπως ειναι πολυ καχύποπτη η σκέψη αυτη? απο ποιον κ γιατι βαλτοι?

Senior Member
    Επειδή το δ) όντως είναι πολύ \"άστοχο\" ας μη δοθεί έκταση . Ίσως η διατύπωση του insento
    \"Πιο εύκολα θα φανταζόμουν \"ταλαίπωρους\" που βαριούνται και παίζουν με τον ευατό τους, τη μιζέρια τους και τους άλλους. Και δίνουν αστόχαστες απαντήσεις μέσα από την ανωνυμία...\"
    είναι καλίτερη
    Ίσως και να είναι εντελώς άστοχη (ακόμα και προσβλητική) ερώτηση

Senior Member
    γνωμη μου ειναι οτι ολα ειναι πιθανα. Εφοσον το φορουμ \'\'φιλοξενει\'\' οποιο ατομο θελει, γινεται αυτοματα μια μικρογραφια της κοινωνιας, οπου μεσα σ αυτο θα βρεις ανθρωπους ολων των διαθεσεων και σκοπων, απο πολυ καλο μεχρι πολυ κακο, αν και η πιθανοτητα το να υπαρχουν ανθρωποι με κακο σκοπο (ή αλλιως βαλτοι) μου φαινεται μικρη μιας και σ αυτο το φορουμ τα περισσοτερα ατομα μπαινουν με σκοπο την αλληλοβοηθεια, απλα ως μικρογραφια της κοινωνιας δε μπορεις να αποκλεισεις την πιθανοτητα να υπαρχουν ατομα με επιτηδευμενους σκοπους.

Το οτι προσπαθουσαν να πεισουν το ατομο που λες να παει στον ψυχολογο πιστευω οτι το εκαναν γιατι ετσι θα συμβουλευαν και τον οποιοδηποτε με βαση την εμπειρια τους και με βαση το τι τους βοηθησε σε ατομικο επιπεδο στη ζωη τους μεχρι τωρα, το οποιο απ οτι φαινεται ειναι κυριως ο ψυχολογος.

Senior Member
    Δε διαφωνώ susperia ,
    και γιαυτό για μένα τα βασικά ερωτήματα είναι τα πρώτα τρία.
    Εξηγούμαι λοιπόν (και σορρυ που δεν το έκανα από το πρώτο μύνημα αυτού του θέματος) και λέω όσον αφορά τα 3 πρώτα ερωτήματα
    α) Αν για οποιοδήποτε θέμα πάω σε ένα γιατρό και 9 στις 10 φορές μου δώσει την κατάλληλη αγωγή ή θεραπεία ισχύει αυτό το 9 στις 10 όταν το θέμα μου είναι όχι οργανικό αλλά ψυχολογικό? Και με δεδομένο ότι αν μου φάει 3 χρονάκια με λάθος αντιμετώπιση τότε κακό μου έκανε γιατί και επιδινώθηκε στο μεταξύ η κατάστασή μου και 3 χρόνια με ταλαιπώρησε άδικα.

β) Μπορώ από μόνος μου χωρίς την βοήθια κάποιου ειδικου (που άμεσα ή έμεσα θα τον πληρώσω) να ξεπεράσω - αντιμετωπίσω επιτιχώς το όποιο ψυχολογικό πρόβλημα έχω ή αυτό που θα κάνω είναι να επιτυχω απλώς την δεδομένη χρονική στιγμή ίσως να το ξεπεράσω?

γ) Τέλος και εξίσου βασικό αν χωρίς να έχω αντικειμενικά ψυχολογικό πρόβλημα (αλλά επειδή δεν είμαι και σίγουρος) απευθυνθώ σε έναν ψυχολόγο τότε 9 στις 10 φορές θα ξεκαθαρισθεί αυτό άμεσα ή θα πάρει πάλι δύο τρία χρονάκια (και το χάσιμο χρόνο είπα πως είναι κάτι κακό)??

Για όλα τα παραπάνω είναι δεδομένο πως κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και για αυτό μιλάω για ποσοστό.

Senior Member
    θεωρώ πώς ανεξάρτητα απο το ποσοστο αυτων που κανουν καλα τη δουλεια τους, οι απαντήσεις δεν μπορουν να ναι ιδιες για τον καθενα.

για το β ερωτημα που θέτεις εξαρταται το προβλημα κ τη στιγμη.

για το γ ειμαι πιο καθετη, ισως επειδη νιωθω να κολλαει σε μενα σαν θέμα περισσοτερο: δεν πιστεύω πως κανει κακο να αναμοχλεύεις τα μεσα σου κ σε καμια περιπτωση δεν αποτελει για μενα χάσιμο χρονου. Μαλλον ακριβώς το αντιθετο. Οσο για το αμεσο ξεκαθάρισμα, δεν ειναι πως κανεις μια ακτινογραφια κ βλέπεις αμεσα πως πας κ τί θα κανεις. Θελει ενα χρονικο διάστημα...

Senior Member
    να πω την αληθεια, οπως το σκεφτομαι ο ψυχολογος δε μπορει να κανει τοση ζημια, γιατι δεν συνταγογραφει φαρμακα. το πολυ πολυ να διαπιστωσεις οτι δε σε βοηθαει και να μην ξαναπας σε τετοιον. Οι πιο επικυνδινοι ειναι οι ψυχιατροι, που με το παραμικρο προβλημα ειναι ετοιμοι να σου γραψουν φαρμακα λες και ειναι καραμελες! Κι ακομα πιο επικυνδινο να ειναι και ψυχιατρος και ψυχοθεραπευτης ταυτοχρονα, οποτε μπορει και να σε τρελανει και απ τα φαρμακα και απ τις συνεδριες. Η γνωμη μου ειναι οτι αμα το προβλημα που αντιμετωπιζει καποιος ειναι κοινο προβλημα, τοτε να το παλεψει μονος του, κι αν ειναι αναγκη ας παει σε ψυχολογο κι οχι σε ψυχιατρο. Η τελευταια λυση που πρεπει να δοκιμαζει καποιος ειναι τα φαρμακα. Αυτα ειναι που μπορει να σε καταστρεψουν. Για μενα φυσικα και ειναι καλο να διαβαζεις ψυχολογια για να βοηθησεις τον εαυτο σου. Οι επιστημες δε φτιαχτηκαν για συγκεκριμενους ανθρωπους, αλλα για ολη την ανθρωποτητα, παρ ολο που η σημερινη εποχη ειναι η εποχη της ημιμαθειας και της εξειδικευσης.

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    θεωρώ πώς ανεξάρτητα απο το ποσοστο αυτων που κανουν καλα τη δουλεια τους, οι απαντήσεις δεν μπορουν να ναι ιδιες για τον καθενα.

για το β ερωτημα που θέτεις εξαρταται το προβλημα κ τη στιγμη.
    Δηλαδή με δεδεομένο ότι έχω πρόβλημα (είμαι δυσλειτουργικός δηλαδή και μάλιστα επί μακρόν όχι μία δύο βδομάδες) και έχω απευθυνθεί στον ειδικό η θεραπεία μου εξαρτάται από ΕΜΕΝΑ, από το ΠΡΟΒΛΗΜΑ το ίδιο και από τις λοιπές ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ?
    Ο ειδικός τι κάνει δηλαδή????????????Με βοηθάει????????Αυτό είναι όλο?????? Μετά η θεά τύχη??????
    Ε να βρεί καλίτερο τρόπο να με βοηθήσει.
    Η έστω να βάλει μία ταμπελάρα πάνω από το γραφείο του που να λέει \"5 στους 10 ασθενείς που θα επισκεφτούν αυτό το ιατρείο δεν θα έχουν βρούν την γιατρειά τους κατόπιν 150 συνεχόμενων επισκέψεων\"

Senior Member
    [/quote]
    Η έστω να βάλει μία ταμπελάρα πάνω από το γραφείο του που να λέει \"5 στους 10 ασθενείς που θα επισκεφτούν αυτό το ιατρείο δεν θα έχουν βρούν την γιατρειά τους κατόπιν 150 συνεχόμενων επισκέψεων\" [/quote]

υποθέτω πως προτιμας να γράφει επιτυχια 100% σε μία επίσκεψη? ή έστω κι αν γραφοταν αυτο σε μια ταμπελα πώς θα σε βοηθουσε? θα θεωρουσες πως ξέρεις που πάς? κ πώς θα ήξερες αν εισαι μεσα στους 5?

νομίζω ολοι θα το θελαν.αλλα ποσο αληθινο θα ταν? μαλλον υποτιμητικο..ή οχι?

Οσο για το για το ερώτημα αν σε βοηθαει καποιος ή ο ειδικος και ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ....ειναι μικρο πράγμα η βοήθεια? τί θες να κανει δλδ?? να σου λυσει τα προβλήματα ή τις δυσλειτουργιες μια κ εξω? εσύ τί κανεις? δεν σκεφτεσαι? δεν αισθάνεσαι ? δεν νιωθεις? ή μενεις αμέτοχος στη θεραπεια?

Σε οτι αφορα το ιδιο το προβλημα, θεωρεις οτι ειναι ασχετο της θεραπειας? Δεν εχει να πει κατι ως προβλημα για σενα?

Senior Member
    δεν ξερω που το παει ακριβως και νομιζω οτι καταλαβα τι θελει να πει
    ολος ο κοσμος σημερα εχει μια ηλιθια αποψη.αν ζαλιστει η αν εχει μια ταχυπαλμια η κατι αμεσως πεταει ενα απλο εχω ψυχολογικα προβληματα
    εγω προσωπικα ξερω πολλους γιατρους μαιμουδες.σας πληροφορω δε οτι ενα προβλημα που συγκεκριμενος παθολογος μου το εβγαζε αλλα νταλλον (υγειας)ο ψυχιατρος μου το βρηκε χωρις ουτε μια εξεταση και χωρις να δωσω τα μαλλια της κεφαλης μου μιας και ηταν δωρεαν
    ποτε δεν θα γυρισει να σου πει φιλε μου καποιος αν ηταν επιτυχης η οχι η συνεδρια και αν ειναι σοβαρος γιατρος καλα θα κανει να μην στο πει ποτε
    αυτο θα το ανακαλυψεις μονος
    μην το βλεπεις σαν καμια μεγαλη βοηθεια ο γιατρος θα πρεπει να σε καθοδηγει ετσι ωστε εσυυ να εισαι αυτος που θα βοηθησεις και θα οδηγησεις τον εαυτο σου να βγει απο τα προβληματα
    και οτι αποριες εχεις να ρωτας τον γιατρο σου

Banned

ψυχολογοι και ψυχιατροι

Διαβαζα σ ενα σιτε ψυχολογικο πως το 50% των ψυχολογων μπορουν να σου κανουν ζημια το 25% να κανουν μετρια δουλεια και το αλλο 25% να σε βοηθησουν πραγματικα.
    Οσο για τους ψυχιατρους αμα μπορεις να τους αποφυγεις ειναι καλα αλλα πολλες φορες χωρις φαρμακα δεν γινεται τπτ δυστηχως.Εμενα προωπικα πιστευω οτι μπορει να σε βοηθησει ακομα και μια σωστη ψυχιατρικη κλινικη.Υπαρχουν μερικες που ειναι σαν ξενοδοχεια και μεσα σε λιγο χρονικο διαστημα να κανουν να ζεις μια ζωη χωρις κανενα προβλημα και να πονας καθολου.Εγω μετανιωσα που δεν πηγα πιο νωρις σε ψυχιατρικη κλινικη που πηγα μεσα απο μια ασχιμη φαση που περασα.Εφυγαν ολα τα προβληματα που ειχα και τσαμπα τυρρανιομουν τοσο καιρο με την κολοψυχωση,Νιωθω να κανω μια αλη8ινη ζωη σαν τους <<φυσιολογικους>> ανθρωπους.

Page 1 of 2 12 LastLast