Results 16 to 25 of 25
Thread: Σκατόψυχος
-
27-08-2016, 20:21 #16
Ανταγωνιστικη υπηρξα κυριως με τον ιδιο μου τον εαυτο, ειχα βεβαια και ναρκισιστικα προτυπα που με ωθουσαν στο οτι οντας ετσι θα λαβω και αισθηματα. Καπως ετσι παρα μα παρα πολλοι ανθρωποι Καρολε υποφερουν.
Το ανικανοποιητο απο την αλλη καποιοι δεν το εχουν σε μεγιστο βαθμο αλλα μετριο και δεν εχουν ψυχιατρο ψυχολογο φαρμακα ψυχοθεραπευτη και δεν ξερω εγω τι αλλο πια.
Εαν νιωθεις πικρα επειδη αγωνιστηκες για κατι, δεν αναγνωριστηκες και τωρα νιωθεις κουρελι εμενα μου φαινεται σχετικα φυσιολογικο.
Εαν απο 10 ατομα το 1 μονο το εθεταν σε σκληρους αγωνες επιβιωσης και οι υπολοιποι 9 ηταν chill out babe, πως θα ενιωθε οταν γυρνουσε ; Ξενος, διαφορετικος, ανυπαρκτος, μη συνεννοησιμος.
Σε πολλες φασεις της ζωης γινεται αυτο το τριπακι. Αν ομως το νιωθεις πιο βαθια απο τον διπλανο τοτε ναι, ειναι ενα χαστουκι. Στο επομενο βημα, τα γιατι και τα επειδη απλα αναλωνουν χρονο. Στο μεθεπομενο καταλαβαινεις οτι απλα την πατησες και πρεπει να βρεις τροπους εστω και εναν για να ξανα σταθεις.
Εγω τουλαχιστον αυτο διανυω.
Αυτο βεβαια που μου κανει φοβερη εντυπωση ειναι το ποσο θιγονται καποιοι ανθρωποι οταν τους φερεσαι οπως σου φερθηκαν... εκει μπορεις να δεις την τραγικη ειρωνια της ανθρωπινης φυσης.
Υπομονη ... θα την βρουμε την ακρη."Make sure your worst enemy isn't you"
- 27-08-2016, 20:40 #17
Υπάρχει περίπτωση Carole αυτά τα πρότυπα να σου τα έχουν περάσει οι γονείς σου και να σου έχουν εντυπωθεί ασυνείδητα και συνειδητά στο μυαλό σου;
Για ποιό λόγο έπαθες διπολική διαταραχή και σε ποιά φάση της ζωής σου,σου εμφανίστηκε;
Απάντησε σε αυτές τις ερωτήσεις και ίσως κάπου να βοηθησουν.
27-08-2016, 20:41 #18
Επίσης είμαι σίγουρη,ότι στην εκκλησία δεν πατάς ποτέ το ποδί σου.Σωστά;
28-08-2016, 16:38 #19
Εννοείς την γνωστή εταιρεία ΑΕ που εκμεταλλεύεται τον αφελή κόσμο και δεν φορολογείται προκειμένου να μην χάσει την περιουσία που είναι τρεις φορές το ελληνικό χρέος ;;;
Μπαα ο τύπος μιλάει για καπιταλισμό και μισει τον ανταγωνισμό αρα μάλλον είναι κομμουνιστοσυμμοριτης...
29-08-2016, 00:14 #20
29-08-2016, 13:42 #21
29-08-2016, 15:01 #22
Το θέμα είναι οτι πρέπει να προσπαθήσουμε να δούμε τί κάνει εμάς ευτυχισμένους αντί να κυνηγάμε στόχους που ταιριάζουν και κάνουν ευτυχισμένους άλλους ανθρώπους και όχι εμάς.
Να ανακαλύπτουμε τους δικούς μας "τόπους" ευτυχίας αντί να κατασκευάζουμε ψευδείς εαυτούς που οι άλλοι θεωρούν επιτυχημένους.
Σκατόψυχοι είμαστε οι περισσότεροι λίγο πολύ, επειδή δεν έχουμε την εξυπνάδα να καταλάβουμε οτι κάθε άνθρωπος είναι μιά εντελώς διαφορετική ιστορία, οτι πολλούς που τους ζηλεύουμε δεν ξέρουμε τί έχουν στην πραγματικότητα περάσει, ή πώς αισθάνονται, ούτε ξέρουμε τί τους περιμένει.
Σπαταλάμε άδικα ενέργεια και γεμίζουμε άσχημα συναισθήματα και αντί να ζούμε την δική μας ζωή προσπαθούμε να ζήσουμε τις ζωές άλλων. Δυστυχώς!
06-09-2016, 12:57 #23
Πολύ σωστά αυτά που γράφεις, αλλά τελικά τι ισχύει στον κόσμο?
Χιλιάδες οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, θέλουν όλοι αυτοί πραγματικά να σπουδάσουν?
Χιλιάδες οι υποψήφιοι για Ιατρική, Νομική, Πολυτεχνείο, θέλουν όλοι αυτοί πραγματικά το αντικείμενο που επιλέγουν?
Δεν ζούμε σε γυάλα, η "ελεύθερη" βούληση μας, δεν είναι και τόσο ελεύθερη. Ζούμε μέσα σε μια κοινωνία και επηρρεαζόμαστε ΚΑΙ απο τις επιλογές των άλλων. Τι είναι κοινωνικά αποδεκτό και τι εμφανίζεται ως "επιτυχημένο" μοντέλο? Όλα αυτά παίζουν μεγάλο ρόλο, και υπάρχουν επίτηδες για να μας επηρρεάζουν ωστε να είμαστε καλοί καταναλωτές και ταυτόχρονα γρανάζια στον ίδιο το μηχανισμό.
Ευαίσθητοι άνθρωποι σαν και μένα, χωρίς οικογενειακή καθοδήγηση και υγειή πρότυπα, έχουμε πέσει στην παγίδα της κατανάλωσης ως μόνο μέσο ευτυχίας. Με αποτέλεσμα να είμαστε σε ένα φαυλο κύκλο, να κάνουμε δουλειές που τις μισούμε μόνο και μόνο για να έχουμε χρήματα να καταναλώσουμε άχρηστα σκουπίδια και να αισθανούμε καλά. Είμαστε καταναλωτές και όχι άνθρωποι. Γρανάζια της μηχανής. Φοβόμαστε να κάνουμε αυτό που πραγματικά μας αρέσει γιατί η κοινωνία δεν πληρώνει γιαυτό και έτσι δεν θα έχουμε να καταναλώσουμε, άσε που θα μας αποκαλέσουν τεμπέληδες και από πάνω.
Έχουμε φτάσει και στο σημείο που η τεκνοποίηση να θεωρείτε ως κοινωνική επιτυχία. Να δείτε πως καμαρώνουν οι μάνες όταν πηγαίνουν τα παιδάκια τους βόλτα! Μια απόλυτα φυσική λειτουργία να θεωρείται "επιτυχία". Δηλαδή αν κάποιος δεν ακολουθεί το μοντέλο οικογένεια-παιδιά-δουλειά-αυτοκινητο-σπίτι να θεωρείται ότι είναι αποτυχημένος και να μπαίνει στο περιθώριο.
Άντε μετά να μιλήσεις στο καπιταλιστικό γρανάζι για την επικούρεια φιλοσοφία. Γίνεσαι σκατόψυχος θες δεν θες.
06-09-2016, 13:17 #24
Δεν εχεις αδικο αλλά δεν νομιζω να βρεις και την Δικαιοσυνη.
Γνωσιακα ολα αυτα ναι ισχυουν και ναι ειναι λογοι για να λαλησουμε. Αυτος ειναι πολεμος. Ανα αιωνα παλι επαναλαμβανονταν τα στεροτυπα η ενσωματωση και εκεινοι που διεφεραν και ενιωθαν και βιωναν περιθωριο.
Τουλαχιστον σε αυτο το φορουμ μπορει καποιος να νιωσει λιγοτερο περιθωριοποιημενος - μπορει να δεχθει και αυστηρη κριτικη.
Ετσι ειναι η ζωη Καρολε, αν οχι η ζωη πες το κοινωνια, αν οχι κοινωνια πες το παρακμη.
Θεωρω οτι ζουμε στα χρονια της παρακμης ιστορικα. Εκπτωση και διαστροφη σε μεγαλο βαθμο."Make sure your worst enemy isn't you"
06-09-2016, 14:52 #25
Θέλω να σου πω ότι νομίζω
τα κλουβιά πως δεν τα φτιάχνουν για πουλιά
τα `χουνε γι’ αυτούς που συνηθίζουν
να κρατάνε τη ζωή μες στα κελιά.
Πού με πάνε, θα `θελα να ξέρω,
τι έχω κάνει, και ποιον έχω για κριτή
κι όμως, κρίνω, κρίνομαι, υποφέρω
τι έχω κάνει, και με πέταξαν στη γη;
Μωρά στη φωτιά......
Ποντικάκια
25-07-2025, 11:40 in Με καφέ και συμπάθεια....