Ψυχικά χάλια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 57
    Junior Member

Unhappy Ψυχικά χάλια

Καλημέρα! Πριν 2 χρόνια, έληξε η πρώτη μου σχέση, η οποία κράτησε 5 χρόνια και με ταλαιπώρησε πολύ. Όντας ο πρώτος μου, είχα φάει τρελό κόλλημα, είχα εμμονή παρότι μου φερόταν πολύ άσχημα, είχαμε συνεχώς χωρισμούς και επανασυνδέσεις, με έβριζε, δεν με σεβόταν, με είχε χτυπήσει, αλλά εγώ εκεί, όσο με έφτυνε τόσο πιο πολύ κολλούσα, μέχρι που τελικά με χώρισε και βρήκε άλλη. Εκεί ήταν που διαλύθυκα εντελώς, αλλά συνήλθα σχετικά γρήγορα. Γνώρισα σε 3 μήνες ένα παιδί που μου άρεσε και αποφασίσαμε να είμαστε μαζί. Η σχέση μας κράτησε ένα χρόνο, ήμασταν κ σε απόσταση, τον αγάπησα πολύ, ήταν το άλλο άκρο απ' τον πρώην μου, ήρεμος, τρυφερός, αγαπούλης, αλλά ερωτικά σαν άντρα δε μπόρεσα να τον δω, ξενέρωνα άπειρα κ τον σύγκρινα με τον πρώην συνέχεια. Τον χώρισα γιατί ένιωθα ότι μου τελείωσε, σκεφτόμουν πως θα ήταν να κάνω σεξ με άλλους και για να μην φτάσω σε σημείο να τον απατήσω, το τελείωσα αν κ τον λυπήθηκα η αλήθεια είναι. Στο θέμα μου τώρα. Μετά απο 4 μήνες άρχισα να μιλαω στο facebook με έναν παλιό μου συμμαθητη εντελώς φιλικά στην αρχή, αλλά στην πορεία φάνηκε ότι υπήρχε δέσιμο, κόντρα και μου άρεσε πάρα πολύ ο τύπος, τέτοιο στυλ άντρα ήθελα πάντα δίπλα μου, δυναμικό, ερωτικό, παθιασμένο. Αποφασίζουμε να είμαστε μαζί, απ' την αρχή με ξενέρωναν κάποια πράγματα, του στυλ μου έλεγε ότι είχε πολλές στο παρελθόν, ότι του την πέφτουν, δε μπορούσα να τα χωνέψω. Ερωτικά ταιριάζουμε στο έπακρο- ο καλύτερος μου ως τώρα- συναισθηματικά όμως για κάποιο λόγο δε μπορώ να νιώσω ασφάλεια, έχω έναν συνεχή φόβο, ένα πνίξιμο..Δε ξέρω τι φταίει πάλι. Απ' τη μια νιώθω ότι πάλι θέλω να μείνω μόνη, απ' την άλλη ταιριάζω με αυτόν αλλά δε νιώθω πολύ ενθουσιασμό, γιατί δεν ταιριάζουμε σε όλα, πχ ρομαντικός δεν ειναι όπως θα θελα ειναι πολυ κυνικός κ ορθολογιστής. Δε φοβάμαι να μείνω μόνη, απλά προσπαθώ να αντιληφθώ τι μου συμβαίνει και ενώ όταν είμαι μόνη θέλω σχέση και όταν έχω, θέλω να μείνω μόνη. Όταν με φτύνει αυτός, τότε κολλάω παραπάνω, ενώ όταν μου φέρεται καλά όχι. Είναι άρρωστο αυτό το ξέρω, αλλά πως να το διαχειριστώ...Είμαι τύπος κοπέλας που πάντα σχέσεις ήθελα, δε μου αρέσουν τα περιστασιακά κ τώρα στα 25 μου αρχίζω κ σκέφτομαι πως θα ήθελα πολύ να φτιάξω μια υγιή οικογένεια, αλλά δε βλέπω να γίνεται σύντομα. Να σημειώσω επιπλέον ότι με το παιδί είμαστε σχεδόν 4 μήνες μαζί κ δεν είναι κ πολύ φυσιολογικό να νιώθω πνίξιμο τόσο γρήγορα. Ίσως φταίει ότι δεν έχουμε προσωπικό χρόνο καθόλου, είμαστε κάθε μέρα μαζί και βγαίνουμε μόνο μαζί. Φοβάμαι ορισμένες φορές να βγω έξω μόνη , γιατί σκέφτομαι μήπως με ενθουσιάσει κάποιος άλλος κ νιώθω τρελές τύψεις. Αυτά

Συγγνώμη για το μακρόσυρτο μήνυμα

Junior Member
    Μην πιστέψεις ότι φταίς εσύ που μετά την πρώτη σου σταθερή σχέση δεν είχες κάτι τόσο μακροχρόνιο μερικές φορές ανακαλύπτεις τον ευατό σου από πολλούς ανθρώπους,ενδεχομένως έχεις αποκομίσει πολύτιμες εμπειρίες από τις σχέσεις σου,μόνο και μόνο που είσαι 25 και σκέφτεσαι να κάνεις μια σωστή οικογένεια είναι πολύ καλό,φαντάσου ότι υπάρχουν άτομα που είναι έτη φωτός πίσω από εσένα,το ότι είχες δύσκολα παιδικά χρόνια ίσως να σε κάνει καλή μητέρα,εύχομαι να μάθεις από τα λάθη του πατέρα σου.

Senior Member
    διακρινω μια δυσκολια στο να νιωσεις ασφαλης σε μια σχεση..οπως κ αλλη μια..το να εισαι σταθερη..
    εννοω οτι δεν υγιες να καθεσαι σπιτι γιατι φοβασαι μην απιστησεις..
    αυτο σημαινει οτι ο ανθρωπος με τον οποιο εισαι τωρα καπου δεν σε καλυπτει πληρως..οχι οτι υπαρχει το ιδανικο..
    αλλα οπως κ να χει..ειδικα στην αρχη που υπαρχει κ ο ερωτας, ειναι δυσκολο να ξενοκοιταει καποιος.
    πιθανον απλα τα πατε πολυ καλα στο κρεβατι..ομως σε πνευματικο επιπεδο δεν σου ειναι αρκετος.
    νιωθω επισης οτι εισαι αρκετα μπερδεμενη..
    σαν να σε εχιε πιασει μια βιασυνη να γνωρισεις καποιον να κανεις οικογενεια..κ καπως σαν να νιωθεις οτι φοβασαι να μεινεις μονη.
    για μενα θα ηταν προτιμοτερο οταν ενας ανρθωπος βγαινει απο μια τοσο μακροχρονια σχεση οπως 5 χρονων, κ ειδικα μια κουραστικη κ οχι τοσο υγιη σχεση..να μεινει μονος του να συντονιστει, να προβληματιστει για την επιλογη που ειχε κανει, να ισορροπησει κ μετα να βγει στην "αγορα" ξανα για νεο συντροφο..
    εισαι μολις 25 ετων κ κανεις τη μια σχεση μετα την αλλη.
    αυτο το εχεις καταλαβει?
    μηπως θα ηταν καλυτερα να μεινεις για λιγο καιρο με τον εαυτο σου να δεις τι πραγματικα ειναι αυτο που θελεις?γιατι αν συνεχισεις ετσι πιστευω οτι ολο ακυρα θα βρισκεις κ θα τρως λιγο τα μουτρα σου..
    σαν να βιαζεσαι καπως...ισως να μη το νιωθεις αλλα να το δειχνουν οι επιλογες σου αυτο.

Senior Member
    Κι εγω , και με την Ζιζελ το μοντελο ναμουν καθε μερα μαζι , θα την βαριομουν , .................θελω τον χωρο μου , και ειναι φυσιολογικο .....μην πιεζεις τον εαυτο σου , μικρη εισαι , εγω ειμαι 54+ , και ειμαι χαλαρος , οτι παει κιοτι ερθει .....

Νεο μελος χαιρετε, εχεις και ωραιο ψευδωνυμο.

Εκθετεις μεν τα δεδομενα με ειλικρινια αλλά το μονο που εχω να σου πω ειναι οτι δεν θα βγαλεις ακρη ως προς το τι σου συμβαινει απο εδω. Αυτο θελει ειδικο να τον - την εχεις απεναντι και να μπορει πραγματι να σου θετει ερωτηματα που οι απαντησεις να σε διαφωτισουν.

Οι προσωπικες μας επιλογες στις σχεσεις καθρεφτιζουν σε αρκετο βαθμο την σχεση που εχουμε με τον ιδιο μας τον εαυτο. Εισαι προβληματισμενη και πνιγμενη απο το τι σου συμβαινει και απο που ξεκιναει...

Ολοι εμεις περαστικοι και αγνωστοι δεν εχουμε ιδεα πως βιωσες την ζωη εως τωρα. Ως γυναικα προς γυναικα δεν θα σε κρινω για το πως επετρεπες να σου φερθει ο πρωτος αλλά οσο ψαχνεις απο εναν αντρα να καλυψει δικα σου κενά θα απογοητευεσαι.

Ισως εισαι αρκετα νεαρη και τι πιο φυσιολογικο να μαθαινεις τον εαυτο και τον κοσμο μεσω των σχεσεων; Ναι...

Θελει λιγη προσοχη νομιζω γιατι σε τραυματιζεις και σε εξαντλεις, συνδυασμος που οδηγει σε μη καλο αποτελεσμα.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Junior Member
    Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Γενικά σαν άτομο είμαι ανασφαλής χωρίς αυτοπεποίθηση κ πάντα ψάχνω την επιβεβαίωση και την αποδοχή από τους άλλους. Το παιδί που είμαι τώρα μου έκανε κλικ κ αποφάσισα να είμαι μαζί του δεν βρήκα έναν τυχαίο. Απλά νιώθω ότι ψυχικά δεν βρισκόμαστε κ πάρα πολύ. Εγώ είμαι πάρα πολυ ευαίσθητη κ αυτός πιο δυναμικός. Θέλω συνέχεια ενθουσιασμό κ αναγνώριση, πράγμα που δε ξέρω κατά πόσο είναι νορμαλ. Επίσης, έχω κουραστεί και πληγωθεί τόσο πολύ απ' το παρελθόν μου που θέλω να κατασταλάξω σε έναν άνθρωπο κ να κάνουμε οικογένεια. Από την άλλη φοβάμαι αν η επιλογή μου θα είναι σωστή, γιατί κάθε μέρα ακούω για απιστίες, προβλήματα στο γάμο και δε θέλω να το βιώσω με τίποτα, είμαι πολύ αδύναμη συναισθηματικά. Ώρες ώρες νιώθω έντονα ότι θέλω να χωρίσω να μείνω μόνη, απ' την άλλη δε θέλω να τον αφήσω γιατί θα μου λείψει το ξέρω..Δε θέλω να παρατήσω και αυτή τη σχέση, επειδή δε τα εχω βρει με τον εαυτό μου...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Angel_wings View Post
    Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Γενικά σαν άτομο είμαι ανασφαλής χωρίς αυτοπεποίθηση κ πάντα ψάχνω την επιβεβαίωση και την αποδοχή από τους άλλους. Το παιδί που είμαι τώρα μου έκανε κλικ κ αποφάσισα να είμαι μαζί του δεν βρήκα έναν τυχαίο. Απλά νιώθω ότι ψυχικά δεν βρισκόμαστε κ πάρα πολύ. Εγώ είμαι πάρα πολυ ευαίσθητη κ αυτός πιο δυναμικός. Θέλω συνέχεια ενθουσιασμό κ αναγνώριση, πράγμα που δε ξέρω κατά πόσο είναι νορμαλ. Επίσης, έχω κουραστεί και πληγωθεί τόσο πολύ απ' το παρελθόν μου που θέλω να κατασταλάξω σε έναν άνθρωπο κ να κάνουμε οικογένεια. Από την άλλη φοβάμαι αν η επιλογή μου θα είναι σωστή, γιατί κάθε μέρα ακούω για απιστίες, προβλήματα στο γάμο και δε θέλω να το βιώσω με τίποτα, είμαι πολύ αδύναμη συναισθηματικά. Ώρες ώρες νιώθω έντονα ότι θέλω να χωρίσω να μείνω μόνη, απ' την άλλη δε θέλω να τον αφήσω γιατί θα μου λείψει το ξέρω..Δε θέλω να παρατήσω και αυτή τη σχέση, επειδή δε τα εχω βρει με τον εαυτό μου...
    σε βρισκω πολυ μπερδεμενη...
    ξεκαθαρισε μεσα σου τι θες...γτ απο αυτα π λες δεν πιστευω οτι αγαπας αυτον τον ανθρωπο π εισαι μαζι....
    επιπλεον φροντισε να εχεις προσωπικο χωρο και για σενα...αλλιως θα βαρεθεις..
    φιλες εχεις?

Senior Member
    για μενα το ιδανικοτερο ειναι να κανεις ψυχοθεραπεια να τονωσεις τον εαυτο σου..(μα τι γραφικη εχω γινει...σε ολους μια ζωη συνιστω ψυχοθεραπεια..) ε μα τι να κανω ρε παιδια!! αφου βοηθαει η ρημαδα!
    τεσπα..
    επιπλεον πιστευω προσωπικα οτι δεν μπορουμε σε εναν ανθρωπο να τα βρουμε ολα για ολα..
    αν περνας καλα..κ ο ανθρωπος εχει κατανοηση..σου φερεται ομορφα κ απλα ειναι κυνικος κ ορθολογιστης εχεις σκεφτει οτι πολυ απλα σε συμπληρωνει εσενα που δεν εισαι κυνικη κ ορθολογιστρια?
    ειναι πολυ καλο να μην βρισκουμε εναν ομοιο μας επειδη πολυ απλα αν πχ εισαι τρομερα συναισθηματικη κ ευσαιασθητη..αν εβρισκες εναν ανθρωπο το ιδιο ακριβως με εσενα το πιο πιθανο ειναι να ειστεκ οι δυο μεσα στην ανασφαλεια..
    εγω πχ με τον συντροφο μου...οντως ειμαι πολυ πιο ευαισθητη κ πιο ρομαντικη και και..
    αυτος ειναι πιο δυναμικος, γρηγορος, ορθολογιστης κλπ..κ ολιγον βαρυ πεπονι..
    αυτο εμενα με βοηθαει ομως γιατι οταν εγω πνιγομαι σε μια κουταλια νερο κ τα βλεπω ολα απο την ρομαντικη τους πλευρα, αυτος μου δινει αμεσες λυσεις κ με κανει να σκεφτομαι λιγο πιο ωμα..
    εμενα αυτο με συμπληρωνει..
    επιπλεον να τονισω οτι εισαι αρκετα μικρη σε ηλικια κ εχεις να δεις ακομα πολλα..
    οικογενεια μπορεις να κανεις κ πολυ αργοτερα...γιατι βιαζεσαι τοσο πολυ?
    αλλο ενα κ τελειωνω...εχιες παει ποτε διακοπες με φιλες σου?
    εχεις διασκεδασει σαν νεα κοπελα?εχεις τσιλιπουρδισει που λενε?
    γιατι παντα πρεπει να εισαι σε μια σχεση να εισαι καλα?
    μπορεις να κανεις τοσα απειρα πραματα κ μονη σου...μπορεις να χαρεις τα νιατα σου που λενε ρε παιδι μου?
    γιατι θελεις απο τοσο νωρις να μπεις σε τετοια βασανα?οικογενειες παιδια κλπ..?

Senior Member
    anxious εχεις εμμονη με την ψυχοθεραπεια μ φενεται χαχαχα....σε καθε ποστ την αναφερεις και προτρεπεις τα μελη

Senior Member
    Ελα ντε! στο τελος θα μου πουν οτι παιρνω μιζες...
    κατηντησα γραφικη..........κ προβλεψιμη..πφφφφ
    ας κανουμε μια ψυχοθεραπεια...χααχαχαχ!

Senior Member
    Quote Originally Posted by anxious4ever View Post
    Ελα ντε! στο τελος θα μου πουν οτι παιρνω μιζες...
    κατηντησα γραφικη..........κ προβλεψιμη..πφφφφ
    ας κανουμε μια ψυχοθεραπεια...χααχαχαχ!
    στο τελος θα φτασεις σε σημειο να μιλας με κανα γνωστο σ και θα του λες..ξερεις τι το καλυτερο ειναι να πας για ψυχοθεραπεια χααχχα

Senior Member
    ασε ρε σου λεω χαλι η καταασταση...δεν το ξαναλεω..τελος!!
    ειναι ευνοητο!!!

Senior Member
    στο τελος θα γραφω σε ολα τα θεματα "κανε ψυχοθεραπεια" κ τελος..τιποτ αλλο
    -κανε ψυχοθεραπεια κ χεσε μας..ο επομενοοοος!!!!)....:p

Senior Member
    Quote Originally Posted by anxious4ever View Post
    ασε ρε σου λεω χαλι η καταασταση...δεν το ξαναλεω..τελος!!
    ειναι ευνοητο!!!
    θα σ μαλωσω αμα το ξαναδω να το γραφεις ομως χαχααχ

Senior Member
    ναι ρε νικ...φοβηθηκα τωρα!! θα σου ριξω ποινηηηηη!!!! :p
    οπως παντα πηδαμε το θεμα καποιου αλλου...τελος...θα φαω κ γω ποινη.
    σοοορρυυυυ

Page 1 of 4 123 ... LastLast