Results 76 to 88 of 88
Thread: Τι συμβαινει με τη μητερα μου ?
-
30-08-2016, 13:45 #76
Η αυπνια μπορει να δημιουργησει ασχημες παραισθησεις. Εφοσον επαιρνε αγχολυτικα ειναι ενας ανθρωπος αγχωδης, σωστα ; ολα σχεδον τα σκευασματα αυτου του τυπου κανουν μια κορυφωση στις 25-28 μερες εφοσον ομως εισαι και συνεπης και δεν κανεις ταυτοχρονη ληψη πχ αλκοολ που εξουδετερωνει ή μειωνει την φαρμακευτικη επιδραση.
"Make sure your worst enemy isn't you"
- 30-08-2016, 13:48 #77
με τα χαπια φευγουν μονο τα συμπτώματα δεν φευγει η ψυχωση είναι παντα εκει και καραδοκεί... προς το παρον το εκμεταλευομαι για να παιρνω και την συνταξη...
στο νοσοκομειο μου τραβηξαν για 2 μερες ενεσιμο abilify οι φωνες φυγαν στις 2 μερες... οι ιδεες όμως υπαρχουν ακομα!
αν πιστεψει ότι καποιος την παρακολουθεί... θα το σκεφτετε για πολύ καιρο
εγω πχ... όλα αυτά που ακουσα τα πιστευω πλεον χωρις να είμαι σε επεισοδιο... και δεν προκειτε να αλλαξω γνωμη οσα χαπια και να παρω...
30-08-2016, 13:53 #78
Ηταν ναι αγχωδης ...ειχε να ζησει και 3 παιδια ολα περναγαν απο τα χερια της !!!ηταν για μας ολους ο ανθρωπος που ακουμπουσαμε και στηριζομασταν ολοι ...και αυτο την αγχωνε ολο κ πιο πολυ ! Το γεγονος πως χηρεψε στα 40 καο δεν βρηκε ποτε συντροφο επαιξε και αυτο ρολο στο γενικοτερο αγχος και νευρα που ειχε κατα καιρους ...γιαυτο μετα της εγραφε ο παθολογος ζαναξ γτ η εργασια της ειναι βαρια και επρεπε να κοιμαται καλα γτ ξυπναει πολυ νωρις
30-08-2016, 13:58 #79
Δηλαδη θα πιστευει για τα αεροπλανα καο τα λειζερ? Δεν θα σταματησουν αυτα...παντως τρωει σχετικα καλα σταματησε να πιστευει πως ρην δηλητηριαζουμε...απλα εχει φαει σκαλωμα με τον αντρα της αδερφης μου και την κοπελα μου πως αυτοι εχουν ερθει με καποιο σκοπο στις ζωες μας και αλλα κουλά...χωρις να ισχυει ομως τπτ απο ολα αυτα ...
30-08-2016, 14:02 #80
το πιο πιθανο να της φυγουν... αν καταλαβει ότι δεν υπαρχουν αεροπλάνα με λειζερ αυτό αποδεικνυετε... εκει που θα σκαλωσει αν σκαλωσει είναι πραγματα που δεν μπορει να αποδειξει κανεις... όπως αυτό που ανεφερες για τον γαμπρο σου και την κοπελα σου!
καλο είναι που σας εχει κοντα... και δεν πιστευει πλεον ότι θελετε να της κανετε κακο
30-08-2016, 15:49 #81
Καλησπέρα. Η συγχωρεμένη η γιαγιά μου είχε εμφανίσει ψυχωτικά επεισόδια στα 75 της χρόνια, χωρίς άννοια, χωρίς πάθηση του θυροειδή, χωρίς εγκεφαλικά. Έγινε καλά μετά από ψυχιατρική αγωγή ενάμισι έτους.
30-08-2016, 16:10 #82
Περαστικά στη μαμά σου Πάνο! Να πάνε όλα καλά. Θωρώ ότι είναι περαστικό διότι μια ψύχωση σε μεγάλη ηλικία είναι πιο εύκολα αντιμετωπίσιμη. Συμφωνώ πιο πολύ με anxious. Επίσης τα μικρά εγκεφαλικά διαδραμάτισαν το ρόλο τους. Σε συνδυασμό με άγχος, αυπνίες! Όλα να πάνε καλά!!
30-08-2016, 16:24 #83
Μια αξιολογη μαχητρια λοιπον η μαμα. Ακομα και οι πιο δυνατοι φαινομενικα ανθρωποι, υπευθυνοι, ορθολογιστες, δεν εχει σημασια ισως περασουν καποια στιγμη εναν ισχυρο ψυχικο κλονισμο ( δικη μου μεταφραση - οχι ταμπελοποιηση).
Πριν παρα πολλους μηνες ειχε μπει ενας κυριος οπου η γυναικα του εμφανισε ψυχωτικο επεισοδιο επειτα απο εγκυμοσυνη ( ορμονες πιεση ) και πηγαν ολα καλα.
Ειναι σαν να ζηταει το ασυνειδητο βοηθεια για ενα διαστημα και λιγοτερες ευθυνες, πιστευω οτι με την αγωγη θα μειωνονται τα συμπτωματα και εφοσον ειστε ουσιαστικη οικογενεια, ενδιαφερεστε θα το ξεπερασει.
Ειναι ο ιδιος ανθρωπος με πριν απλα ζει με εντονο φοβο αν μπορω να το μεταφρασω ανθρωπινα, ξεχειλισε το ποτηρι απο αντοχες και σε συνδυασμο με καποια αιτια οπου δεν ειμαι ιατρος για να δωσω γνωματευση φυσικα , αντεδρασε ετσι.
Φανταζομαι ηδη σας ειπε ο γιατρος οσο το δυνατον ηρεμο περιβαλλον, οχι στρες, οχι καυγαδες κτλ.
Θα γινει καλα η μητερα σου, ετσι πιστευω, περναει ενα διαστημα οπου η ψυχη της θελει ηρεμια γιατι ισως δεν εκτονωνε τα αρνητικα που βιωνε. Δε μπορει καποιος να το προβλεψει αυτο για ενα οικειο του προσωπο. Εμενα παρουσιασε επεισοδιο κοντινο δεχθηκε μεγαλη στηριξη μεχρι στιγμης εχει μια λειτουργικη καθημερινοτητα."Make sure your worst enemy isn't you"
30-08-2016, 16:38 #84
Καλησπερα Κασσανδρα !! Ειλικρινα σας ευχαριστω παρα πολυ παιδια!!! η βοηθεια που παιρνω απο σας ειναι πολυτιμη και μου κανει καλο ! Δεν εχω λογια ........Δεν το περιμενα πως υπαρχει forum για τετοια θεματα και να μιλας με ατομα που εχουν βιωσει ψυχωση...ή ατομα που γνωριζουν απο τετοιες καταστασεις ...το google με σωσε :p !
30-08-2016, 16:41 #85
ο ψυχολογος μου παντα μου ελεγε οτι η ψυχωση ειναι κ αυτη μια αμυνα στην σκληρη καθημερινοτητα..
η μαμα σου θελει ξεκουραση..καλα τα λεει κοσνταντλυ..
εγω εχω μαθει πολλα για την ψυχωση επειδη την φοβομουν..παντα την φοβομουν.
ενω ποτε δεν μου ειχε τυχει..ειχα κατα καποιον τροπο φοβια με αυτη την κατασταση...τελικα εμαθα να μην την φοβαμαι κ τοσο.
30-08-2016, 16:54 #86
anxious εχω παρατηρησει οτι η ψυχωση δεν κανει τοσο μοναχικους τους ανθρωπους με αγωγη. Το εντονο πιστευω τους ως προς το οτιδηποτε τους βρισκει μεσα στη ζωη σε αντιθεση πχ με μειζον καταθλιψη που εγω ημουν αποκομμενη για ενα διαστημα απο τη ζωη. Δεν συγκρινω, δεν υπαρχει μετρημα στον πονο, δεν ξερω πια...
Χειροτερος φοβος μου ειναι τα επεισοδια μειζον καταθλιψης και η επιθετικοτητα στον εαυτο μου νομιζω.
Πανο ναι ευτυχως υπαρχει αυτο το φορουμ και η γνωση διαδιδεται σχετικα "δωρεαν" αλλά νομιζω πιο σημαντικο ειναι οτι μπορεις να μοιραστεις αυτο που σε θλιβει, βασανιζει, σοκαρει με ανθρωπους που ναι τελικα εχουν βιωσει και εκεινοι κατι αναλογο, ισως.
Λιγοτερη μοναξια, λιγοτερη ανασφαλεια, λιγοτερος φοβος τουλαχιστον για καποια λεπτα εστω."Make sure your worst enemy isn't you"
30-08-2016, 16:56 #87
συμφωνω..κ μενα ο μεγαλυτερος μου φοβος ειναι η αρρωστια μου πλεον..τα μειζωνα καταθλιπτικα μου επεισοδια...............
31-08-2016, 02:39 #88
Τώρα θυμήθηκα οτι και η γιαγιά μου πριν εμφανίσει ψύχωση υπέφερε από διαρκείς αυπνίες.
Πάντως κι εγώ νομίζω οτι είναι συμπτωματα ψύχωσης και όχι αυτούσια ψύχωση. Ίσως να πιέστηκε πολύ ψυχολογικά, αγχονόταν συνέχεια και ένιωθε οτι όλα πρέπει να περάσουν από τα χέρια της.
Μόλις περάσει η μπόρα συγκεντρωθείτε να δείτε πώς θα μπορεσετε να ελαφρύνετε τα βάρη της για να μην αγχώνεται υπερβολικά. Γιατί το άγχος μάλλον δημιούργησε και το ισχαιμικό.