Results 61 to 75 of 88
Thread: Τι συμβαινει με τη μητερα μου ?
-
30-08-2016, 10:35 #61
- 30-08-2016, 11:13 #62
εχεις μαθει αν υπηρχε ιστορικο ψυχωσης παλαιοτερα απο την οικογενεια της?
απο την αλλη μου φαινεται εντελως απιθανο καποιος να κανει ψυχωση στα 53 του!!!!
εντελως ομως!! ειναι υπερβολικα σπανιο...οποτε η ερμη απο τα εγκεφαλικα το επαθε..
30-08-2016, 11:54 #63
Οχι κανενας δεν υπαρχει...ουτε ψυχωσης καταθλιψης,ανοιας, ολοι δοξα το θεο ηταν καλα στην υγεια τους...Ηταν πολυ μικρα ισχαιμικα και αυτα κατεμε καναν τη ζημια δεν τα επερνε χαμπαρι.Ο γιατρος δεν το αποκλυει αλλα δν ειναι και 100 % σιγουρο.Ξεχασα να πω πως της βρηκαν και μια λευκοεγκεφαλοπαθεια και αυτη ισχαιμικου τυπου
30-08-2016, 12:03 #64
Περαστικά ή να το θεσω αλλιως...
Καλη δυναμη με τα νεα δεδομενα. Η ψυχωση δεν εχει ηλικια οπως και καποιες αλλες παθησεις που μπορουν να συμβουν σε μικρες ηλικιες, ανοια απο τα τα 45 ναι το εχω ζησει σε γνωστο ανθρωπο και ηταν ειναι κριμα.
Υπαρχει καποιος ανθρωπος που μπορει να ειναι κοντα της απο τωρα και στο εξης ; καταρχας οσα παραλογα και αν ακουγονται αυτα που λεει ενας ανθρωπος εκεινη τη στιγμη το πιο σημαντικο ειναι οτι τα πιστευει και ειναι η πραγματικοτητα του αρα μονο βοηθεια, κατανοηση σωστους γιατρους και στηριξη χρειαζεται.
Ευχομαι να μην προερχεται απο κατι πολυ σοβαρο παθολογικα και με μια αγωγη απλα να μενει σε επιπεδα που να νιωθει μη φοβο εκεινη και φυσικα και οι υπολοιποι να μην ζειτε καταστασεις τραυματικες."Make sure your worst enemy isn't you"
30-08-2016, 12:17 #65
Σε ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες σου...Να σου πω πως η μητερα μου ειναι χηρα απο 40 χρονων ...και δεν ξαναεφτιαξε ποτε τη ζωη της ουτε θελησε ...εχει εμενα που ειμαι 22 χρονων και τις 2 αδερφες μου η μια 32 και η αλλη 28 .επισης εχει 2 εγγονακια απο τη μεγαλη που τα λατρευει...ακομη εχει τα αδερφια της που ειναι ολα πιο μικρα απο αυτην και την λατρευουν οποτε δεν ειμαστε ποτε μονοι μας ή μονη της ...ειμαστε ολοι μια γροθια ενωμενη γιαυτην .
30-08-2016, 12:37 #66
επειδη το εχω ψαξει απειρα..κ επειδη διαβαζω ψυχιατρικη..κ επειδη εχω μεχρι κ σε σεμιναρια παει κ επειδη παντα ειχα παρεες ψυχιατρους δυστυχως( παθαινω καταθλιψη)...ειναι εξαιρετικα σπανιο ενας ανθρωπος να κανει ψυχωση κ να παραμεινει σε ψυχωση σαν ασθενεια απο την ωρα που την παθει..
δλδ..κανεις ανθρωπος δεν εχει παθει ψυχωση σαν ασθενεια μετα τα 35 αντε 40...
ολοι οι ανθρωποι μπορουν να παθουνε ενα ψυχωτικο επεισοδιο σε ολη τους τη ζωη..ομως...υπαρχει ενα ομως...
μετα οφειλεται σε αυτοανοσο νοσημα, σε νοσημα του θυρεοειδους,νοσο addison κ αλλες μηχανικες καταστασεις οπως χτυπημα στο κεφαλι, τροχαιο κ σε αγχωδεις καταστασεις οπως μετατραυματικο στρες κ αγχος..
σαν ασθενεια η ψυχωση εμφανιζεται κατα τα παιδικα χρονια κ συνηθως στην ηλικια μετα την εφηβεια...μεχρι τα 35 ..
αν συμβει αργοτερα υπαρχει λογος οπως πχ εγκεφαλικα επεισοδια κ ολα τα παραπανω που εγραψα.
το οτι η γυναικα εκανε ψυχωση αυτες τις μερες το πιο πιθανο ειναι να ηταν κ το μοναδικο της επεισοδιο. ενα κ μοναδικο..
σε καμια περιπτωση σαν ασθενεια (οπου εκδηλωνονται συστηματικες ψυχωσεις ) δεν εμφανιζεται πανω απο τα 35 αντε με το ζορι 40..
μην ακους κανεναν...να μιλας με τους γιατρους.
η γυναικα επαθε ενα σωρο πραματα στον εγκεφαλο κ ειναι πολυ πιθανο να επαθε αυτο το επεισοδιο..
δεν σημαινει οτι νοσει απο ψυχωση..
κ ο υπερθυρεοειδισμος αν ξερυθμιστει πολυ μπορει να κανει ψυχωση γτ δεν εμπλουτιζεται ο εγκεφαλος με τις σωστες ορμονες...αν ρυθμιστει ο θυρεπειδης δεν ξανακανει ο ασθενης ψυχωση ποτε ..κ ουτε επειδη εκανε μια ψυχωση σημαινει οτι ειναι ψυχωτικος.
φιλη μου με νοσο addison ξερυθμιστηκε κ εκανε ενα ψυχωτικο επεισοδιο..μολις ρυθμιστηκε η κοπελα δεν ξαναπαρουσιασε κατι κ εχουν περασει 20 χρονια απο τοτε.
εκανε παιδακια..εχει μια φυσιολογικοτατη ζωη..μονο τοτε πηρε αντιψυχωτικο..για κανα 2μηνο κ τελος..δεν χρειαστηκε ποτε να ξαναπαρει..
μη λετε στο παιδι οτι η μανα του μπορει να εχει ασθενεια ως ψυχωση..στα 53 της η γυναικα!! ελεος!! το πιο πιθανο ειναι να μην ξανασυμβει ποτε.
30-08-2016, 12:40 #67
κ δεν συμφωνω οτι η ψυχωση σαν ασθενεια απο μονη της δεν εχει ηλικια..ναι εχει ηλικια...
αλλο η ασθενεια κ αλλο η ψυχωση σαν συμπτωμα....δεν ξερω αν γινομαι κατανοητη.
30-08-2016, 13:02 #68
anxious4ever δεν το γνώριζα αυτό!! φιλικό πρόσωπο έπαθε ψυχωτικό επεισόδιο στα πενήντα του, από τότε παίρνει φάρμακα, δεν είχε νοσήσει ποτέ άλλοτε, αλλά δεν του ζητήθηκε ποτέ να κάνει εξέταση θυρεοειδούς! 'Η και οποιαδήποτε άλλη εξέταση εκτός από τις συνηθισμένες.
Στο τακτικό τσεκ απ που έκανε, δεν ήταν μέσα οι εξετάσεις για τον θυρεοειδή, όλα τα άλλα ήταν κανονικά..Bobby Fischer
1. ε4 γ5
30-08-2016, 13:13 #69
δυστυχως πολλες ασθενειες οταν ξευθμιστουν μπορουν να φερουν τον ανθρωπο σε τετοια κατασταση κ ειδικα ο θυρεοειδης οπου ειναι ο θυμικος αδενας..παρεχει ορμονες που φροντιζουν για το συναισθημα κ την συμπεριφορα...που σημαινει οτι ρυθνιζει τον εγκεφαλο μας.πασχω απο νοσο graves κ μου εχουν μιλησει για ολα τα συμπτωματα..
οταν ξερυθμιζομαι κανω αγχος κ καταθλιψη τρομερη..αν το αφησω μπορει να κανω κ αλλα..δεν εχει τυχει γιατι αμεσως τρεχω κ αλλαζω δοσολογιες στα φαρμακα μου κ ρυθμιζομαι κ μετα δεν κινδυνευω.
30-08-2016, 13:16 #70
Και ο ψυχιατρος ετσι μας ειπε πως θελει να πιστευει πως ειναι κατι παροδικο ....και θα υποχωρησεις συντοντα με την αγωγη! Παντως τωρα ξαναπεσε για υπνο και μας ειπε να μην την ξυπνησουμε καθολου γιατι νυσταζει οσο ποτε !Μακαρι παιδια να μεινει ετσι να ξεκουραζεται και να κοιμαται γτ το χε πολυ αναγκη η καημενουλα μου
30-08-2016, 13:22 #71
η γλυκουλα μωρε! ο θεος θα την εχει καλα θα δεις.
το φαρμακακι την εχει ηρεμησει κ θελει να κοιμαται..φερνει λιγη υπνηλια λογικα..αν κ δεν ξερω απο αυτα τα φαρμακα.
επισης ξερω ατομο που απο αυπνια ημερων ο καιμενος εκανε ενα ψυχωτικο κ τελος..δεν το ξαναπαθε.
30-08-2016, 13:29 #72
30-08-2016, 13:34 #73
30-08-2016, 13:41 #74
Τωρα ομως εισαι μια χαρα !ετσι δεν ειναι? Και να μην ειναι κατι παροδικο αντιμετωπιζεται φαρμακευτικα δεν θα μεινει ετσι για παντα ...Να σου πω την αληθεια χρειαζεται υπνο ειχε να κοιμηθει μερες αν ομως συνεχιστει μερες θα τον παρουμε να τα αλλαξει...να σερωτησω κατι ? Αυτα τα χαπια τα αντιψυχωσικα με το που τα παιρνεις εξαφανιζοντε οι φωνες ή θελει καιρο ??
30-08-2016, 13:42 #75
πως γινεται να εχει ηλικια οταν μπορει να προκληθει απο τραυματισμο, απο ουσιες ή σε συνδυασμο με προδιαθεση που δεν ξερεις ποτέ ποιο θα ειναι το ερεθισμα που θα την πυροδοτησει ;; Εδω Ψυχιατροι στο εξωτερικο και δημοσιευουν μελετες και μελετες για το ποσα ακομη δεν εχουν ανακαλυψει για τον ανθρωπινο εγκεφαλο, την σχεση με την νευρο - βιολογια και τον εκφυλισμο. Απο οσα εχω διαβασει και βιωσει - δει δεν υπαρχει στις ψυχικες νοσους το στανταρακι που λεμε. Μπορει να μην εχεις προδιαθεση και να προκληθει απο τραυμα, μπορει να εχεις και να μην την εκδηλωσεις.
"Make sure your worst enemy isn't you"