νεα διαγνωση-διπολικη διαταραχη - Page 10
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 10 of 10 FirstFirst ... 8910
Results 136 to 150 of 150
    Member
    Ένας σημαντικός λόγος αποτυχίας της πραγματικής ζωής απο την ζωή εδώ στο διαδίκτυο νομίζω πως είναι οτι δεν βγάζουμε τόσο εύκολα τον αληθινό μας ευατό έξω οσο εδώ μέσα. Είτε είμαστε εγωιστές είτε είναι οι άλλοι εγωιστες...δεν έχει τόση σημασία. Εκει έρχεται και βοηθάει το διαδίκτυο ώστε να εκφραστούμε πιο ελεύθερα και να δοκιμάζουμε τον εαυτό μας χωρίς σημαντικές συνέπειες/επιπτώσεις στην \'πραγματική\' ζωη.

Senior Member
    ledzep, η αποτυχία εκλαμβάνεται από τον καθένα μας διαφορετικά... αποτυχία στην πραγματική ζωή; δηλαδή; εγώ π.χ. δεν θεωρώ ότι θα είμαι αποτυχημένος αν στα 40 μου δεν έχω κάνει ακόμη οικογένεια ή αν δεν έχω βγάλει λεφτά. Αυτά τα δύο μου είναι αδιάφορα όμως σε μια τεράστια μερίδα ατόμων, αυτά τα δύο αποτελούν λόγους ύπαρξης...

Άρα με το \"αποτυχία στην πραγματική ζωή\" τι εννοείς; ΚΑΠΟΥ θα αποτύχεις και ένας υπολογιστής δεν νομίζω να είναι η αιτία.

Senior Member
    Όμως παιδιά ισχύει και το ανάποδο...γνωρίζω ανθρώπους που πλασάρονται στο διαδίκτυο όπως θα θελαν να είναι και όχι όπως πραγματικά είναι, προς ικανοποίηση εγωισμού και προσωπικών απωθημένων.. πχ είμαι χοντρή και κακάσχημη και πλασάρομαι ως θεογκομενάρα απολαμβάνοντας το θαυμασμό που μου έλειψε στην πραγματική ζωή. Ή είμαι καταπιεσμένος παντρεμένος που η γυναίκα μου μου χει βάλει τα 2 πόδια σ ένα παπούτσι και δεν τη χωρίζω γιατί είμαι φτωχός, εκείνη έχει τα λεφτά και βαριέμαι να ζοριστώ, και στο νετ το παίζω ο άντρας ο πολλά βαρύς ... χιλιάδες τέτοιοι στο νετ

Senior Member
    To internet σε κάποιον που έχει τάση προς τον εθίσμο μπορεί να γίνει εθιστικό, σε κάποιον που έχει τη τάση να φοράει προσωπείο θα γίνει ένα έυκολο μέσο για αυτό το σκοπό, σε κάποιον που ψάχνει σεξουαλικές εμπειρίες θα το χρησιμοποιήσει για ψωνιστήρι, σε κάποιον που χρειάζεται συμπαράσταση θα το χρησιμοποιήσει προς αυτή τη κατεύθυνση, σε κάποιον που αναζητά γνώση θα το χρησιμοποιήσει για έρευνα, σε κάποιον που το βλεπει σα μέσο διασκέδασης θα το χρησιμοποιήσει για να βρει μουσικη ή videos και ουτω κάθ\'εξης. Όσοι διαφορετικοί άνθρωποι υπάρχουν και έξω τόσοι διαφορετικοί ανθρωποι υπάρχουν και στο internet και τρόποι/λόγοι χρήσεις του.

Senior Member
    εννοείται ρε συ imagine εμείς όμως μιλάμε για άτομα που μπαίνουν για παρηγοριά όπως αυτοί με κατάθλιψη και με διπολική διαταραχή που είναι και το βασικό στοιχείο του θέματος. Μιλάμε για άτομα που ΘΕΛΟΥΝ να πουν το πρόβλημά τους... άτομα που δείχνουν ποιοι είναι... αυτό που λες εσύ είναι τελείως άλλη περίπτωση.

+1000 Kater1na.

Senior Member
    Βγήκα λιγάκι εκτός θέματος, δεκτόν, λάθος μου.
    Το ανέφερα απλώς επειδή είναι η συνήθης πρακτική των χρηστών που συνομιλούν. Επίσης δεν λέω ότι γίνεται πάντα συνειδητά. Δλδ, κάποιος έχει ανάγκη την αναγνώριση που δεν του παρέχεται στην πραγματική ζωή και τη λαμβάνει μέσω νετ. Δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημά του αλλά προσποιείται πως είναι κάποιος άλλος χωρίς αυτό το πρόβλημα.

Σε άτομα που ψάχνουν στήριγμα και βοήθεια, τις περισσότερες φορές το νετ λειτουργεί θετικά

Senior Member
    imagine, ακόμα και αυτός δεν θα κοροϊδεύει τον εαυτό του για πάντα. θα πάρει δυνάμεις από το ίντερνετ και μετά θα ξαναγυρίσει πίσω στην ζωή του για να μπορέσει να την φτιάξει... πολλά άτομα θα έκαναν κακό είτε στον εαυτό τους είτε σε άλλους εάν δεν υπήρχε το ίντερνετ να μπουν ώστε είτε να προσποιηθούν όπως λες και συ κάποιον άλλον είτε να βρουν παρηγοριά...

Senior Member
    Εδώ είναι το θέμα που ήθελα να θίξω. Αυτός που προσποιείται, παίρνει δυνάμεις για ν αντιμετωπίσει την πραγματική ζωή ή βολεύεται με την διαδικτυακή και δεν προσπαθεί??? Δεν ξέρω.

Senior Member
    Όμως το θέμα είναι η διπολική διαταραχή και δεν θέλω να συνεχίσω να εκθέτω άσχετες σκέψεις εδώ πέρα.

Να πω και ένα τελευταίο άσχετο? (σόρι).

Όποιος λέει ψέμματα, όχι μόνο στο νετ, αλλά γενικότερα για τον εαυτότου, το μόνο που καταφέρνει είναι να μισεί ακόμη περισσότερο την πραγματικότητα του, ακριβώς γιατί δεν την αποδέχεται.
    Οπότε μιλάμε για την απόλυτη δυστυχία.
    Όσο για την επιτυχία, Μάνο88, έχεις δίκιο. Επιτυχία δεν είναι αυτά που σου σερβίρει η κοινωνία προκειμένου να μπεις στον όχλο, αλλά το να ζεις έτσι όπως σε κάνει ευτυχισμένο.....

Senior Member
    Θεοφανία, δεν πιστεύω να υπάρχουν πολλά άτομα που στην πραγματική τους ζωή να είναι απόλυτα ειλικρινής και στο νετ να είναι υποκριτές. Τουλάχιστον από την δική μου εμπειρία, δεν ξέρω κανέναν. Ασυνείδητα καθένας μας είναι εδώ μέσα ότι είναι και απέξω... νομίζω...

imagine, το thread είναι για την διπολική διαταραχή όμως το εξιδανικεύσαμε σε αυτήν την περιθωριοποίηση που πολλά άτομα με διπολική διαταραχή βιώνουν με αποτέλεσμα να μην έχουν επαφή με τον έξω κόσμο και να χρησιμοποιούν το ίντερνετ ως υποκατάστατο αυτού. Άρα νομίζω μπορείς να εκθέσεις σκέψεις σου σχετικά με το θέμα...

Αυτός που προσποιείται νομίζω αργά ή γρήγορα θα το καταλάβει και θα αλλάξει τακτική. Αν όχι έχει χάσει το παιχνίδι. ΝΟΜΙΖΩ.

Member
    Άς μην δαιμονοποιούμε το ίντερνετ.....Θα συμφωνήσω και με τον Μάνο και την Κατερίνα....Η αλήθεια είναι ότι είναι μια εναλλακτική προσέγγιση ενός μέρους της πραγματικότητας και άρα μια επιλεκτική προσέγγιση ( φιλτραρισμένη απ τους φραγμούς που επιβάλλει το ίδιο το νέτ) αυτής.Στην χειρότερη περίπτωση αυτό που μπορεί να κάνει είναι να μας έχει σε μια στασιμότητα (αποφεύγω την εξωτερική πραγματικότητα και επιλέγω μόνο την φιλτραρισμένη πραγματικότητα του νέτ) αλλά μπροστά στο πλεονέκτημα της όποιας επικοινωνίας μας χαρίζει ή πληροφόρησης....νομίζω ότι όλα τα υπόλοιπα είναι μικρότερης σημασίας.

Βεβαίως μέσα στο νέτ θα μπούνε διάφορες προσωπικότητες και κάθε μια απο αυτές θα εκφράσει την ιδιαιτερότητα της.Ωστόσο ακόμα και αν δεν υπήρχε το νετ η ιδιατερότητα αυτή πάλι θα έβρισκε τρόπο να εκφραστεί και ούτως ή άλλως εκφράζεται και στην εξωτερική πραγματικότητα.Ά ςτο δούμε λοιπόν σαν ένα μέσο έκφρασης και μόνο και τίποτα παραπάνω.....Ο λόγος που εκφραζόμαστε έτσι όπως εκφραζόμαστε είναι πολύ βαθύτερα και μακρύτερα απ το ίντερνετ.Άν κάποιος λχ βρίζει συνέχεια όταν μιλάει (ανεξήγητα χωρίς προφανή λόγο) δεν θα λέγαμε ποτέ ότι φταίει η γλώσσα του ή το στόμα του γι αυτό.Σίγουρα θα κάναμε κάποιους συλλογισμούς σχετικούς με το περιβάλλον(εμπειρίες) που μεγάλωσε,τις ιδιατερότητες του ψυχισμού του και πως αυτά αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.Άν του κόβαμε τη γλώσσα....την επιθετικότητα αυτή μπορεί να την εξέφραζε με άλλους τρόπους πχ με άφωνες κραυγές ή με επιθετικές κινήσεις.Την επιθετικότητα αυτή την γεννάει το \"μέσα του\" και αυτή εκδηλώνεται με όποιο μέσο της είναι πρόσφορο.

Senior Member
    Ωραίο θέμα πιάσατε . Αλλα δεν μπορεις να το συμπεράνεις απο τον τίτλο .
    Υπάρχουν άτομα , που νιώθουν μεγαλύτερο θάρρος να εκφραστούν στο νετ απο οτι στην πραγματική ζωή .
    Ισως να μην είσαι και έτοιμος για το μεγάλο βήμα της πραγματικής ζωής και να είναι ενα στάδιο προσωμοίωσης της πραγματικότητας και πειραματισμού .
    Ισως ειδικά σε αυτό το χώρο , ξέροντας οτι μπορείς να περιμένεις κατανόηση , να είναι πιο εύκολο να ανοιχτείς .
    Στο κάτω - κατω αν κατι παει στραβά , απλά εξαφανίζεσαι και δεν χρειάζεται να βιώνεις τις συναισθηματικές συνέπειες καθημερινά .

Λίγες σκέψεις ..........

Βέβαια συμφωνώ και με την Κατερινα ...... η ποικιλία υπάρχει ........

Member
    Σωστά Κλειώ.....και αυτό που αναφέρεις έχει μια θετική απόχρωση....

Senior Member
    Originally posted by ferro
    ο γιατρος μου μου ειπε οτι οσο περνω το αντιψυχωτικο μου(ζυπρεξα) δεν εχω φοβο να παω στο αλλο ακρο.

τι ενοεις στο αλλο ακρο?

Page 10 of 10 FirstFirst ... 8910