Κυνικότητα.........
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 64
    Banned

Κυνικότητα.........

Για το λέω αυτό που σκέφτομαι/ είμαι απόλυτα ειλικρινής τι γνώμη έχετε?
    Σε ένα thread με την μνημόνιο , μου είχε πει την λέξη ''καφριλίκι''.......Συμφωνείτε , είναι καφριλίκι? Είναι αγένεια? Πληγώνεις τους άλλους?
    Υπάρχει τρόπος χειρισμού της αλήθειας ? Η αυτό είναι διπλωματία ? Αν είσαι διπλωμάτης είσαι ειλικρινής ?
    Είναι ο κυνισμός ο πιο δυσάρεστος τρόπος να λες την αλήθεια ? Με διπλωματία την λες την αλήθεια ή χαϊδεύεις αυτιά για να αρέσεις?
    Εγώ νομίζω ότι αν ήμουν κυνική εδώ στο φόρουμ, το πολύ πολύ να κέρδιζα τις κατάρες των υπολοίπων.....
    Ετσι και αλλιώς είμαστε ατσίδες στο να χτίζουμε άμυνες και να μην βλέπουμε τους εαυτούς μας..
    Το σωστό τελικά τι είναι όμως? Ή είναι αναλόγως την περίπτωση?

Senior Member
    H απολυτη ειλικρινεια βλαπτει .........μπορεις να ελλιχθεις διπλωματικα , καινα ωαιοπιοιησεις την αληθεια .......................οχι στα 'μαυρα ' ψεμματα , στα λευκα ναι , δλδ αποκτυπτω την αληθεια , γιατι και να τνπω ,δεν θ βγει τιποτα καλο .......................οποιος λεει ακριβως αυτο που σκεφτεται , ειμναι η καλυτερη συνταγη για να γινεις αντιπαθης , ενω με την διπλωματοα , παντα εισαι κερδισμενος , ιδιως αν αφορα καποιο θεμα , τοοποιο δεν ειναι κατι σχετικο αλλα απολυτο , αν πχ , η ταδε ειναι χοντρη , φυσικα και το βλεπεις , αλλα ποιος ο λογοςνα τοπεις ? για να διορθωσεις τον αλλον ,δεν υπαρχει περιπτωση , εκει δεν μιλας , και ολα καλα ..................αν ομως βλεπες οτι ο αλλος παει να κανει μια καταφανη πατατα , εκει αφηνεις τις διπλωματια σου , και λες την αληθεια , αν εισαι σιγουρος πολυ οτι ο αλλος παει για νακανει το λαθος που πιθανον να του καταστρεψει την ζωη , και τον γνωριζεις τοσο καλα , τοσο ωστε ναχεις το θαρρος να πεις κατι , χωρις να γινεις αδιακριτος .................τωρα εκφρασεις τυπου ΄καφριλικι ' , χρησιμοποιουνται απο ανθρωπους χαμηλου επιπεδου , που δεν θα πρεπει να δινεις σημασια /....................................σε ολες τις αλλες περιπτωσεις , μια γνωμη πρεπει να δινεται μονο οταν ζητειται ..........αλλιως ειναι παραβιαση της ελευθερης βουλησης ..............

Ωραιο θεμα , Κιουμπ , μπραβο σου , ειναι επιπεδου ......

Banned
    Όποιος λέει ''καφριλίκι'' έχει χαμηλό επίπεδο? Ε δεν είναι όλοι φιλόλογοι...( αυτό ήταν σχόλιο επιπέδου χαχα)

Senior Member
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Για το λέω αυτό που σκέφτομαι/ είμαι απόλυτα ειλικρινής τι γνώμη έχετε?
    Σε ένα thread με την μνημόνιο , μου είχε πει την λέξη ''καφριλίκι''.......Συμφωνείτε , είναι καφριλίκι? Είναι αγένεια? Πληγώνεις τους άλλους?
    Υπάρχει τρόπος χειρισμού της αλήθειας ? Η αυτό είναι διπλωματία ? Αν είσαι διπλωμάτης είσαι ειλικρινής ?
    Είναι ο κυνισμός ο πιο δυσάρεστος τρόπος να λες την αλήθεια ? Με διπλωματία την λες την αλήθεια ή χαϊδεύεις αυτιά για να αρέσεις?
    Εγώ νομίζω ότι αν ήμουν κυνική εδώ στο φόρουμ, το πολύ πολύ να κέρδιζα τις κατάρες των υπολοίπων.....
    Ετσι και αλλιώς είμαστε ατσίδες στο να χτίζουμε άμυνες και να μην βλέπουμε τους εαυτούς μας..
    Το σωστό τελικά τι είναι όμως? Ή είναι αναλόγως την περίπτωση?
    Κοίτα, μπορείς κάλλιστα να πεις τι σκέφτεσαι αλλά να το πεις με τρόπο...αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είσαι ειλικρινής...και πιστεύω ότι μπορείς να είσαι και διπλωμάτης και ειλικρινής...η αλήθεια δεν είναι ανάγκη να πληγώνει πάντα εκτός κι αν μιλάμε για ακραίες καταστάσεις...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Banned
    1) πρωτα λες την αληθεια
    και αν αυτο δεν αρεσει το ριχνεις στο δουλεμα μεχρι να αποφασισουν οτι προτημουν την αληθεια

Banned
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    1) πρωτα λες την αληθεια
    και αν αυτο δεν αρεσει το ριχνεις στο δουλεμα μεχρι να αποφασισουν οτι προτημουν την αληθεια
    Ναι και τελικά την προτιμούν την αλήθεια ? Την δέχονται ?

Banned
    ετσι ειναι οταν εισαι σωστος ενοχλουνται ενω οταν πουλας τρελα και αρχιζεις τις μλκ κανουν πισω...

Senior Member
    είναι καφριλίκι? Είναι αγένεια? Πληγώνεις τους άλλους?
    Το ευαγγελικο ρητο λεει γνωσεσθε την αληθειαν και η αληθεια ελευθερωσει υμας. Οποτε η αληθεια αυτη καθαυτη δεν ειναι καφριλικι. Στον τροπο κρινονται ολα νομιζω...
    Καφριλικι ειναι η χοντραδα, να το πεις ακομψα, χυδαια, πεζοδρομιακα.
    Ο κυνισμος εχει να κανει με υφος, οχι τοσο με αυτα που λες κυριολεκτικα, εχει μια υποτιμητικη ειρωνικη αξιολογηση..
    Η διπλωματια παλι ειναι ευελιξια. Και αφηνεις στο σκοταδι οσα δεν βολευουν.
    Ο πιο δυσαρεστος τροπος να πεις αληθειες ειναι το μπινελικι, το καφριλικι. Και ο σικ φυσικα η διπλωματια. Μπορεις παλι να αποφυγεις να παρεις θεση με το να πουλας τρελα...
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Banned
    Δεν αναφέρομαι σε μπινελίκι και χυδαιότητα!
    Λέω να λες την αλήθεια χωρίς να ωραιοποιείς....
    Υποτιμάς τον άλλο άμα του λες την αλήθεια που πιστεύεις ?
    Δεν νομίζω να τον υποτιμάς απαραίτητα.......
    Ότι τον πληγώνεις είναι άλλο............

Και το μπινελίκι είναι εύκολο γενικά, δεν λες καμιά αλήθεια , απλά έχεις νεύρα και βρίζεις, χωρίς να λες τίποτα.....σιγά το δυσάρεστο, απλά αγνοείς αυτόν που βρίζει.........

Banned
    και οταν οι αλλοι τσατιζονται επειδη τους ειπες οτι πιστευες τι θα κανεις θα σ αφησουν ολοι στεγνο και θα γινεις ιερομοναχος στο αγιο ορος?

μαλον ενοει να ξερεις την αληθεια για τον εαυτο σου...οχι για να τη λες παντου...

Banned
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    και οταν οι αλλοι τσατιζονται επειδη τους ειπες οτι πιστευες τι θα κανεις θα σ αφησουν ολοι στεγνο και θα γινεις ιερομοναχος στο αγιο ορος?

μαλον ενοει να ξερεις την αληθεια για τον εαυτο σου...οχι για να τη λες παντου...
    Δεν κατάλαβα, εσύ λες να βλέπεις μια χ αλήθεια αλλά να το βουλώνεις για να μην πας στο άγιο όρος?

Senior Member
    Δεν αναφέρομαι σε μπινελίκι και χυδαιότητα!
    Λέω να λες την αλήθεια χωρίς να ωραιοποιείς....
    Υποτιμάς τον άλλο άμα του λες την αλήθεια που πιστεύεις ?
    Δεν νομίζω να τον υποτιμάς απαραίτητα.......
    Ότι τον πληγώνεις είναι άλλο............

Και το μπινελίκι είναι εύκολο γενικά, δεν λες καμιά αλήθεια , απλά έχεις νεύρα και βρίζεις, χωρίς να λες τίποτα.....σιγά το δυσάρεστο, απλά αγνοείς αυτόν που βρίζει.........
    Η αληθεια ειναι μια. Το τι πιστευω εγω ειναι γνωμη. Αλλο η αληθεια πχ αν εκλεψε καποιος, ή σκοτωσε, ή πλακωσε στο ξυλο και αλλο να πω τεμπελη πχ καποιον. Μπορει εγω να τον θεωρω τεμπελη για τα δικα μου δεδομενα αλλα για αλλους να ειναι εργατικος...
    Νομιζω κατι θελεις να πεις για τις αξιολογικες κρισεις και το πως τις εκφραζουμε ε?
    αν ναι, υποτιθεται κοσμια, γιατι αλλιως θα μας παρουν με τις ντοματες.
    τωρα αν εχεις θαρρος με τον αλλο, εεεεε θα πεις και μια κουβεντα παραπανω.
    αν δεν υπαρχει περιθωριο διαλογου, πιστευω και εγω οτι πουλας τρελα.
    Γενικα θελει προσαρμοστικοτητα, ευελιξια και χιουμορ η ολη φαση. Δεν τα εχω, τα παλευω.. χαχα
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Πιστεύω ότι λίγο πολύ,όλοι μας θα φερθούμε κάποια στιγμή κυνικά.
    Ανάλογα την περίσταση βέβαια.
    Υ.Γ.:Μάρα είδες το πμ μου χθες?

Banned
    την αληθεια μπορει να τη ξερεις αλλα οι αλλοι δε τη συμπαθουν

Banned
    Quote Originally Posted by Mara.Z View Post
    Η αληθεια ειναι μια. Το τι πιστευω εγω ειναι γνωμη. Αλλο η αληθεια πχ αν εκλεψε καποιος, ή σκοτωσε, ή πλακωσε στο ξυλο και αλλο να πω τεμπελη πχ καποιον. Μπορει εγω να τον θεωρω τεμπελη για τα δικα μου δεδομενα αλλα για αλλους να ειναι εργατικος...
    Νομιζω κατι θελεις να πεις για τις αξιολογικες κρισεις και το πως τις εκφραζουμε ε?
    αν ναι, υποτιθεται κοσμια, γιατι αλλιως θα μας παρουν με τις ντοματες.
    τωρα αν εχεις θαρρος με τον αλλο, εεεεε θα πεις και μια κουβεντα παραπανω.
    αν δεν υπαρχει περιθωριο διαλογου, πιστευω και εγω οτι πουλας τρελα.
    Γενικα θελει προσαρμοστικοτητα, ευελιξια και χιουμορ η ολη φαση. Δεν τα εχω, τα παλευω.. χαχα
    Εντάξει δεν ξέρω να σου πω, μπορεί να βλέπω ότι είσαι χοντρή πχ....άποψη είναι και αυτό γιατί όλα είναι σχετικά και συγκρίσιμα............ε τώρα για γεγονότα που βγάζουν μάτι, στάνταρ και δεν υπάρχει τίποτα υποκειμενικό την αλήθεια θα πεις θες δεν θες , δεν μπορείς να την ωραιοποιήσεις........άμα σκοτώσει σκότωσε ! ή τραυμάτισε θανάσιμα, δεν σκότωσε ........

Page 1 of 5 123 ... LastLast