αυπνίες
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17

Thread: αυπνίες

Junior Member

αυπνίες

edo kai 8 mines peripou exo arketa diataragmeno ipno kai to teleftaio 4mino koimamai elaxista. den xero ti na kano pia. kano psychotherapeia xronia. piga kai se psyxiatro mou proteine seroxat alla den thelo na paro farmaka giati fobamai para poly. i diagnosi itan genikevmeni agxodis diataraxi. yparxei kapoios na mou proteinei i kapoion psychiatro na paro mia defteri gnomi i otidipote allo giati exo arxisei kai apelpizomai pragmatika...

Senior Member
    βαλεριανα κοπελια
    αμα δεν θες φαρμακα βαλεριανα
    ροφημα οχι απο φαρμακειο
    και αν δεν ηρεμεις και αδειαζεις απο οτι ιδεα εχεις
    την ωρα που ξαπλωνεις οτι και να σου δωσει ο γιατρος οτι και να σου κανει η δραση του δεν θα διαρκεσει πολυ
    και προσπαθεισε να κρατησεις αυτη την αποψη σου για τα φαρμακα

Junior Member
    s efxaristo gia tin apantisi sou alla pistepse me exo parei tosi baleriana oso kanenas allos kai se rofima kai se bamma kai se omoiopathitika xapia. exo kanei belonismous ta exo kanei ola... den koimamai pia me tipota. exo na koimitho 3 meres. alla farmaka den tha paro. tha to nikiso pou tha mou paei...

Senior Member
    Μην απελπίζεσαι.Τα έχω περάσει αυτά με τον ύπνο και ακόμα τα περνάω κάποια διαστήματα.Είναι πολύ δύσκολο.Αλλά κάποια στιγμή θα φτιάξει.Οσο πιο πολύ αγχώνεσαι τόσο πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα.

Senior Member
    quiet life..kati xapakia 100% fytika me baleriana klp... poli kala filenada..
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Member
    Μια φίλη μου που έχει αυπνία και αυτή πήγε σε μια πολύ καλή παθολόγο που της είπε για να μη της δώσει υπνωτικά να δοκιμάσει να πηγαίνει για 10 μέρες κάθε μέρα για τρέξιμο. Να τρέχει μέχρι να ιδρώσει γιατί λέει οτι εκκρίνονται κάτι ορμόνες. Δεν έχει αρχίσει ακόμα γιατί μόλις προχτές πήγε και δεν ξέρω τα αποτελέσμα. Δοκίμασε και το χαμομίλι. Εμενα με πιάνει περισσότερο από τη βαλεριάνα ή τα quit life.

Administrator
    Originally posted by mariakiou
    Μια φίλη μου που έχει αυπνία και αυτή πήγε σε μια πολύ καλή παθολόγο που της είπε για να μη της δώσει υπνωτικά να δοκιμάσει να πηγαίνει για 10 μέρες κάθε μέρα για τρέξιμο. Να τρέχει μέχρι να ιδρώσει γιατί λέει οτι εκκρίνονται κάτι ορμόνες. Δεν έχει αρχίσει ακόμα γιατί μόλις προχτές πήγε και δεν ξέρω τα αποτελέσμα. Δοκίμασε και το χαμομίλι. Εμενα με πιάνει περισσότερο από τη βαλεριάνα ή τα quit life.

Ειδικά σε θέματα μελαγχολίας/κατάθλιψης, η ενεργητική γυμναστική (για έναν ΜΗ επαγγελματία αθλητή) ανεβάζει τα επίπεδα σεροτονίνης στον οργανισμό τόσο καλά, όσο και ένα... λαντόζ.
    Αν το σκεφτείτε, πρόκειται για καταπληκτικό εύρημα. Ένας φυσικός τρόπος επιδρά στη χημεία του οργανισμού εξίσου καλά με τα φάρμακα!!!

ΥΓ. Ranaki,
    θερμή παράκληση,
    όχι greeklish σε αυτό το φόρουμ. Καθιστούν δύσκολο το διάβασμα και άχρηστη την επιλογη΄αναζήτησης θεμάτων από άλλους επισκέπτες/μέλη.
    Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.

Junior Member
    δοκίμασα και τρέξιμο αλλά μετά πόναγε η μέση μου και το άφησα...
    πήγα χθες σε μια πολύ καλη ομοιοπαθητικό και είπαμε ότι θα το παλέψω άλλον ένα μήνα χωρίς φάρμακα και με ισχυρή ομοιοπαθιτική θεραπεία... αν δεν γίνει τίποτα όμως θα αναγκαστώ να πάρω αντικαταθλιπτικά γιατί η κατάσταση έχει αρχίσει και με διαλύει εντελώς...
    πρώτη φορά φοβάμαι τόσο πολύ στη ζωή μου. φοβάμαι ότι θα τρελλαθώ. δεν μπορώ να μείνω άλλο άυπνη. έχω σαλτάρει. περνάνε συνήθως 3 μέρες που δεν κοιμάμαι και μετά κοιμάμαι 4-5 ώρες και μετά πάλι τα ίδια. δεν αντέχω άλλο. μέσα στη μέρα είμαι οκ. αλλά μόλις πέφτω στο κρεββάτι με πιάνουν ταχυπαλμίες και τρελλαίνομαι.
    όλα αυτά αρχισαν λόγω μιας πολύ κακής σχέσης που έιχα με πολύ ψυχολογική αλλά και σωματική βία κάποιες φορές. κράτησε βέβαια λίγο γύρω στους 4 μήνες αλλά βγήκα από αυτήν πραγματικά διαλυμένη. αυτός μου φόρτωνε τα πάντα, εγώ έφταιγα που μ έβριζε, εγώ έφταιγα που με χτύπησε, δεν είμαι φυσιολογικό άτομο και κανείς δεν θα μ αγαπήσει κλπ κλπ. και ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που ερωτεύτηκα και άφησα τον εαυτό μου ελεύθερο και μου βγήκε έτσι. οπότε από αρχές δεκεμβρίου που τελείωσαν όλα... εγώ είμαι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. έχω χάσει τελείως τον εαυτό μου. απολύθηκα και από τη δουλειά μου γιατί από τις αυπνίες δέν πήγαινα ιδιαίτερα.
    τώρα έχω βρει μια δουλειά που όμως θα πρέπει να φύγω από το σπίτι μου για 6 μήνες και δεν ξέρω αν έχω την δύναμη να το κάνω αυτό στη φάση που είμαι. ειδικά άμα θα αρχίσω φάρμακα θα είναι πολύ φρίκη να είμαι μακριά από ψυχοθεραπεύτρια και φίλους κλπ.
    φοβάμαι πάρα πολύ... πάρα πάρα πολύ... είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που νιώθω ότι έχω χάσει τον έλεγχο του μυαλού μου και αυτό με τρομάζει απίστευτα.
    μήπως να αφήσω την ομοιοπαθητική και να πάρω φάρμακα το συντομότερο γιατί δεν αντέχω άλλο να μην κοιμάμαι...δεν έχω πια δύναμη να κουνηθώ...
    είμαι απελπισμένη....

συγνώμη, αλλά τα λες όλα τόσο γρήγορα λες και κάποιος σε κυνηγάει. Χαλάρωσε και πες τι σου συμβαίνει.
    Πως ξεκίνησε η σχέση, τι άλλαξε, τι χάλασε, γιατί κατέληξες εκεί και τέλος πάντων ότι νομίζεις ότι ΄θέλεις να βγει από μέσα σου για να νιώσεις καλύτερα

Senior Member
    Επίσης (χωρις πλακα) αν υπάρχει δυνατότητα, το σεξ ευνοεί τον καλό ύπνο.
    Το δε έντονο σεξ τον εξασφαλίζει.

Senior Member
    ranaki σε καταλαβαινω ΑΠΟΛΥΤΑ γιατι το θεμα με τον υπνο με απασχολησε πριν 15 μερες που δεν μπορουσα να κοιμηθω με τιποτα.ημουν ξυπνια χωρις να εχω κοιμηθει λεπτο 10 μερες.τα νευρα μου ειχαν σπασει.ημουν ενα κουρελι.εκλαιγα,φωναζα,δεν αντεχα αλλο.κι αυτο γιατι ειχα αρχισει μολις μια καινουρια φαρμακευτικη αγωγη και μεχρι να αρχισει να παιρνει μπρος ο οργανισμος μου ειχα υπερβολικα εντονο αγχος και τα παιδια εδω με βοηθησαν πολυ.εγω υποφερω απο κρισεις πανικου και αγοραφοβια...δεν ειναι κατι τρομερο,το εχουν πολλοι ανθρωποι.οταν πριν 4 χρονια μου ειπαν να παω σε ψυχιατρο ημουν εντελως αρνητικη δεν ηθελα και φυσικα δεν ηθελα να παρω χαπια.αλλα μετα οταν πηγα καταλαβα οτι δεν ειναι τοσο φοβερα τα πραγματα.και φυσικα απο το να υποφερω καθε μερα και να μην μπορω να ζησω οπως οι αλλοι αποφασισα να παρω καποια χαπια μαζι με ψυχοθεραπεια.και δεν το εχω μετανιωσει καθολου.τωρα μαλιστα νιωθω οτι εχω βρει επιτελους τον ψυχιατρο που μου ταιριαζει(γιατι ειναι δυσκολο βρεις αυτον που θα σου κανει το κλικ).και γυρναω πισω στο θεμα μας αν δεν εχεις αποτελεσμα με την ψυχοθεραπεια,σκεψου για τα χαπια.δεν ειναι κατι τρομερο.απο το να υποφερεις δεν εχει νοημα.εχω παρει στο παρελθον seroxat και ειχα γινει καλα.οσον αφορα τον υπνο μην σε φοβιζει καθολου.κι εγω τωρα δεν κοιμαμαι πολυ,μη σου πω και καθολου και αυριο δουλευω.οταν εξαντληθεις εντελως θα κοιμηθεις.καταλαβαινω πως νιωθεις.και προσπαθησε να καουραζεσαι.κανε δουλειες,βγες εξω,τρεξε,γυρνα ολη την αθηνα με τα λεωφορεια και προσπαθησε(ξερω ειναι πολυ δυσκολο)να μην σκεφτεσαι τον υπνο!σκεψου και κανε αλλα πραγματα.εγω παντως τελικα μετα απο 10 μερες αυπνιας τιποτα δεν επαθα.μονο τα νευρα μου σπασανε και ενιωθα οτι θα πεσω κατω.τελικα με την αυξηση ενος αγχολυτικου με πηρε ο υπνος.μπορει το βραδυ να ειμαι μεσα,παλι δεν θα μπορω να κοιμηθω αλλα πιστευω πως ολα θα πανε καλα!και για σενα θα πανε ολα καλα!σκεψου , παρε καποιες αποφασεις και ΚΙΝΙΤΟΠΟΙΗΣΟΥ!!καλο θα σου κανει.κακο παντως οχι.φιλακια πολλα.:P

Senior Member
    Originally posted by NikosD.
    Originally posted by mariakiou

Ειδικά σε θέματα μελαγχολίας/κατάθλιψης, η ενεργητική γυμναστική (για έναν ΜΗ επαγγελματία αθλητή) ανεβάζει τα επίπεδα σεροτονίνης στον οργανισμό τόσο καλά, όσο και ένα... λαντόζ.
    Αν το σκεφτείτε, πρόκειται για καταπληκτικό εύρημα. Ένας φυσικός τρόπος επιδρά στη χημεία του οργανισμού εξίσου

Suuuuuuuuuuuuuper!!!
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Senior Member
    Originally posted by NikosD.

Αν το σκεφτείτε, πρόκειται για καταπληκτικό εύρημα. Ένας φυσικός τρόπος επιδρά στη χημεία του οργανισμού εξίσου καλά με τα φάρμακα!!!

.........
    Αντε να βρείς γιατρό να σου \"συνταγογραφήσει\" καθημερινή γυμναστική 8 με 9 το πρωί πριν το πρωινό και 8 με 9 το βράδυ πριν το βραδυνό..........
    (Και άντε και τον βρήκες..... άντε να εμπιστευτείς ότι αυτό είναι θεραπευτικό και να το κάνεις.......)
    been good, been bad. WILL GO ON

Junior Member
    δοκιμασα και γυμναστικη τιποτα. και τα πραγματα χειροτερευουν. ταχυπαλμία ασταμάτητη όλη μέρα και ειδικά με το που ξαπλώνω και ένα βάρος στο στήθος συνέχεις και δυσπνοια. οκ το ξέρω έχω άγχος... τώρα ξεκίνησα γιόγκα να δω μήπως αυτό βοηθήσει...
    δεν ξέρω πια τι άλλο να κάνω... έχω τσαντιστεί πάρα πολύ γιατί δεν έχω πια τον έλεγχο της κατάστασης. νιώθω ότι κάθε μέρα τα πράγματα χειροτερεύουν. χθες πάλι δεν κοιμήθηκα ούτε δευτερόλεπτο και τα βλέπω τα πράγματα δύσκολα και σήμερα. τι να κάνω... μάλλον θα το ρίξω τελικά στα φάρμακα. δεν θα το γλιτώσω. αν δεν κάνουν τίποτα τα ομοιοπαθητικά μέσα στις επόμενες 15 μέρες...

Senior Member
    ranaki μου μην απελπιζεσαι,τα συμπτωματα αυτα που λες τα ειχα κι εγω χτες το βραδυ!!!!!!και ουτε εγω κοιμηθηκα...κανα 2 ωρες με πηρε ο υπνος!!!και δουλευω σε λιγο και τσακωθηκα και με το αγορι μου και ειμαι χαλια ακομα πιο πολυ!!συνεχισε αυτο που κανεις και να δεις οτι θα εχει αποτελεσμα...και αν δεν εχει δεν χαθηκε κι ο κοσμος!υπαρχουν κι αλλες λυσεις!συνεχισε και κινητοποιησου,θα στο λεω συνεχεια αυτο!!!!!!φιλακια πολλα!!!!!!!

Page 1 of 2 12 LastLast