Results 1 to 15 of 18
-
01-09-2016, 21:18 #1
το μυαλό μου γυρίζει συνεχώς γύρω από τον ιό του AIDS
Καλησπέρα παιδιά! Με λένε Μαρία και είμαι 18 χρονών...Φέτος έδωσα και πανελλαδικές..Η ιστορία μου λοιπόν έχει ως εξής: Από μικρό παιδί φοβομουν παντα τις αρρωστιες, μαλιστα οταν ακουγα οτι καποιος πεθανε με επιανε τρομος..Περυσι ειχα συναψει σχεση με εναν 26χρονο , ο οποιος στην πορεια αποδειχτηκε πολυ σκαρτος ( με κερατωνε)..Τον Ιουνιο του 2015 ειχαμε δυο , τρεις επαφες χωρις προφυλαξη! Δύο εβδομαδες μετα την τελευταια επαφη <<πεταξα>> στα ποδια μου και στα χερια μου πομφους (εξανθηματα) , τα οποια μου εφεραν και μεγαλη φαγουρα. Κατευθυνθηκα αμεσως σε γιατρο , ο οποιος μου ειπε οτι ειναι απο αλλεργια , αλλα συγκεριμενα δεν γνωριζει απο τι προκληθηκε ! μου εκανε κι ενεση κορτιζονης επειδη το χερι μου ειχε πρηστει λιγο..Μια φιλη της μανας μου η οποια ειναι φαρμακοποιος μου ειπε οτι αυτα τα εξανθηματα ειναι αλλεργικα και αυτο που ειχα λεγεται οξεια κνιδωση και οτι μαλλον εφαγα κατι και με πειραξε! Λοιπον ολο αυτον τον εναν χρονο που μεσολαβησε μαζι με το αγχος των πανελληνιων δεν μπορουσα να ηρεμησω με τιποτα .. Εξι μηνες μετα την υποπτη επαφη εκανα γενικη εξεταση αιματος για να τσεκαρω τα λεμφοκυτταρα μου (καθως τα λεμφοκυτταρα οπως ειναι γνωστο μειωνονται σε περιπτωση εμφανισης του HIV/AIDS) ..ΟΛΑ λοιπον βγηκαν φυσιολογικα ! προσπαθησα να βρω ηρεμια ομως αυτη κρατησε για λιγο καιρο..Πριν μια εβδομαδα τηλεφωνησα στο ΚΕΛΠΝΟ και τους ρωτησα αν η οξεια κνιδωση ειναι συμπτωμα του HIV και μου απαντησε ενας κυριος με αυστηρο τον τονο της φωνης του οτι ΔΕΝ αποτελει συμπτωμα .. εντωμεταξυ τον πρηγουμενο μηνα εμφανισα και αμυγδαλιτιδα και το ανεφερα κι αυτο και μου απαντησε ο ιδιος κυριος του ΚΕΛΠΝΟ οτι η αμυγδαλιτιδα αν δεν κανει πυρετο πανω απο 39 δεν αποτελει σημαδι του HIV κι οτι μαλλον ειναι κρυωμα και οτι προκαλειται απο ενα σωρο αλλες αιτιες (εγω ειχα πυρετο μεχρι 38,2)...Δεν ξερω τι μου συμβαινει ειλικρινα ! απο την μια λεω στον εαυτο μου να ηρεμησει αφου οι γιατροι και ο κυριος του κελπνο με διαβεβαιωσαν οτι δεν τρεχει κατι , αλλα το μυαλο μου κολλαει , κολλαει εκει!απο την αλλη δεν μπορω να φανταστω οτι ειμαι υποχονδρια στην ηλικια των 18 κι οτι αντι να ειμαι ανεμελη σκεφτομαι ενα καρο αρρωστιες.. Καθε γνωμη δεκτη. σας ευχαριστω πολυ
- 01-09-2016, 22:06 #2
Είναι πολύ εύκολο και απλό να βρεις μια οριστικη απάντηση στην αγωνία σου... κάνεις την ειδικη εξεταση αιματος που υπάρχει για το AIDS σε ένα ιδιωτικο μικροβιολογικο εργαστηριο ή σε δημοσιο νοσοκομειο και μέσα σε 1-3 ημέρες θα έχεις μια οριστικη επίσημη απάντηση σε αυτο που σε αγχωνει...απορω τι περιμενεις ένα χρονο και δεν την κάνεις και ταλαιπωρησε άδικα. Εύχομαι να πέρασες σε σχολή της επιλογης σου και να έχεις μια όμορφη φοιτητικη ζωη !!
01-09-2016, 22:08 #3
ΑΝ ΝΑ , φοβαμαι αληθεια , αν βγει θετικο θα πεσω σε οποιο αμαξι βρεθει μπροστα μου , ειλικρινα..σε οσους το εχω πει με εχουν κοροιδεψει και ολοι μου λενε οτι δεν εχω τιποτα αλλά η ιδεα δεν μου βγαινει απο το μυαλο..ακομα και γιατρος να μου το πει δεν θα το πιστεψω..ετσι και πριν απο λιγους μηνες φοβηθηκα για καρκινο στις ωοθηκες επειδη ο προηγουμενος γυναικολογος μου εγραψε μια εξεταση για καρκινικους δεικτες προληπτικα..αλλαξα γιατρο και με διαβεβαιωσε οτι δεν εχω κατι υποπτο...
01-09-2016, 22:26 #4
Καταρχήν οι πιθανοτητες να έχεις κολλήσει είναι ελαχιστες ως μηδαμινες όπως σου είπαν και οι γιατροι του ΚΕΛΠΝΟ και προκειμενου να περασεις τα επομενα χρόνια σου σκεφτομενη αυτη την πιθανοτητα και να χαραμιζεις όλη σου τη ζωη είναι κρίμα και νομιζω πως πρεπει να βρεις τη δυναμη να δωσεις ένα τέλος σε αυτη την αγωνια πέρνοντας μια οριστικη απαντηση με την εξεταση. Ακόμα και στην περίπτωση 1/1.000.000.000.000.000 που κόλλησες όσο νωριτερα το μάθεις και ξεκινησεις φαρμακευτικη αγωγη τοσο καλύτερη υγεια και ζωη θα έχεις.
Σε προσωπικο επίπεδο τωρα θα σου πω ότι εχω μια κορη στην ηλικια σου περιπου που απο μικρη ειχε Ιδεοψυχαναστικη διαταραχη,δηλαδη της κολλουσαν κατα διαστηματα διαφορες εμμονες ιδεες και καποις απ΄αυτες ήταν για διαφορες αρρωστειες. Ακομα συνεχιζει καποιες φορες να της συμβαινει και αρχες καλοκαιριου ειχε ακριβως το ιδιο θεμα μ εσενα. Την πιεσα να κανει την εξεταση η οποια φυσικα βγηκε αρνητικη. Αυτο το ξεπερασαμε αλλα τωρα έχει άλλο θέμα... είναι ένας συνεχομενος αγωνας...γι αυτο σε παρακαλω μην αφησεις τον εαυτο σου να φτασει σε αυτο το σημειο...πάλεψε το τωρα που μπρεις ακομα να έχεις τον έλεγχο της ζωης σου. Θα διαβαζω το θεμα σου για να δω ότι εκανες την εξεταση και ηταν αρνητικη !!!
01-09-2016, 22:32 #5
ΑΝ ΝΑ, σκεφτομαι πρωτα να παω να κανω μια γενικη αιματος σε πρωτο σταδιο για να δω σε τι επιπεδα ειναι τα λεμφοκυτταρα μου(καθως ο ιος του aids τα καταστρεφει μειωνοντας ετσι τον αριθμο τους) και μετα να παω να κανω το τεστ , για να προετοιμαστω βεβαια και ψυχολογικα ..εχω και σχεση εδω και εναν χρονο και φοβαμαι οτι αν του το πω θα με βγαλει τρελη ή θα με χωρισει..εξεταση για τα υπολοιπα ΣΜΝ εχω κανει κι ειχαν βγει ολα αρνητικα..ισως ολα αυτα να απορρεουν απο το αγχος που εχω απο μικρη , φετος επαθα περιπου 7 κρισεις πανικου ..δεν ξερω, αληθεια :(
02-09-2016, 02:57 #6
Αφου σε βασανιζει τοσο, να πας να κανεις την αιματολογικη εξεταση για AIDS, οπως σου ειπε και η ΑΝ ΝΑ μαζι με εναν δικο σου ανθρωπο. Αστα λεμφοκυτταρα και οτι αλλο και πηγαινε το ταχυτερο για να σου φυγει αυτο το βαρος. Οσο για το αγορι σου, εαν του το πεις και δυσανασχετισει, στειλτον. Επισης, εχεις σκεφτει να απευθυνθεις σε καποιον ψυχολογο/ψυχιατρο για αυτο το θεμα; Πιστευω θα σου εκανε καλο γιατι τα λεγομενα σου βγαζουν ανασφαλεια και φοβιες.
Α, και ποτε σεξ χωρις προφυλαξη.
02-09-2016, 10:58 #7
Anna kr, η αληθεια ειναι οτι δεν εχω σκεφτεί ποτέ να παω σε καποιον ψυχολόγο , αν και νομιζω οτι θα μου χρειαστεί.. απο μικρη φοβόμουν μην κολλήσω τιποτα ή μην πεθάνω αργότερα...πριν κανενα τριμηνο ανοιξα με μια φιλη μου κουβέντα για τα χλαμυδια. Ε και μου μπηκε η ιδεα οτι ισως εχω κι εγω..πηγα κι εκανα την εξεταση μετα απο ενα μηνα που βασανιζομουν συναισθηματικά και βγηκε αρνητικη... μετα μου.κολλησε οτι ισως εχω ηπατίτιδα και μετα απο πολυ καιρο μου.κολλησε οτι ισως εχω καρκινο στις ωοθήκες κι ο γυναικολόγος με.διαβεβαίωσε οτι δεν εχω κατι τετοιο....δεν ξερω κοριτσια Αλήθεια...θυμάμαι τον εαυτο μου στη Τρίτη γυμνασίου που τα είχα με ενα παιδι (δεν ειχαμε κανει τιποτα , δεν ειχαμε φιληθει.καν) κι εγω αναζητουσα στο Google συμπτώματα του Hiv
02-09-2016, 11:10 #8
Αφου λες οτι χρονια σε διακατεχει το αισθημα της νοσοφοβιας, τοτε πρεπει να κανεις το βημα και να πας για ψυχαναληση. Μην κολλοσεις. Βρες καποιον ειδικο που θα δεις οτι μπορεις να ανοιχτεις και ξεκινα. Θα δεις οτι η ζωη σου θα βελτιωθει παρα πολυ και σιγα σιγα θα παψεις να σκεφτεσαι αρρωστιες.
02-09-2016, 11:21 #9
Αρα πιστεύεις οτι ολο αυτο ειναι καθαρά θεμα αρρωστοφοβιας;
02-09-2016, 23:42 #10
Maria πιστευω ότι από μονη σου εχεις βρει τη απάντηση στο προβλημα σου...δεν έχεις κάποια σωματική αρρώστεια και όσες εξετασεις και να κάνεις (που θα βγαινουν αρνητικες) όλο και κάποιος καινουργιος φοβος θα σε ταλαιπωρει. Γι αυτο καλυτερα να ζητησεις τη βοηθεια απο κάποιο ψυχολογο που θα σε βοηθησει να το λυσεις οριστικα και να χαρεις όλη την υπολοιπη ζωη σου απελευθερωμενη απο φοβιες.
03-09-2016, 12:11 #11
Ξερετε καποιον φορεα που να παρεχει δωρεαν ψυχολογικη υποστηριξη στην αθηνα;
03-09-2016, 12:17 #12
0ταν λες οτι ακουγες τι ακουγες δηλ?
03-09-2016, 15:17 #13
Κοπελιά και εσύ μην ανοίγεις τα μπούτια σου σε όποιον τυχόντα σου κουνήσει ουρά... Θα μπορούσες να είχες μείνει και έγκυος, έλεος να πούμε...
Ούτε 3 ευρώ δεν κοστίζει το ******** το προφυλακτικό
03-09-2016, 15:42 #14
http://mycheckpoint.gr/ για ψαξου εκει μπορεις να κανεις και τεστ
Στου κουφου την πορτα, παρ' την πορτα και φυγε!
03-09-2016, 23:24 #15
περαστικος ωραια απαντηση , εγω με εκεινον ειχα σχεση κανονικη και τον εμπιστευτηκα , κι εγκυος δεν μενεις και τοσο ευκολα αν ο αλλος δεν τελειωσει μεσα σου ή αν δεν εχει προσπερματικα υγρα .. πες μου εσυ (δεν μιλαω για εμας τους πιτσιρικαδες) αν γνωριζεις κανεναν που να ειναι 30+ να φοραει προφυλακτικο (δεν θα βρεις και πολλους) ..στο μεταξυ μου ειχε εξηγησει οτι εγω ειμαι μικρη και δεν το χρησιμοποιει γιατι ηταν ο πρωτος μου κι οποτε δεν γινεται να εχω καποιο σμν ( με αυτο που ειπε μου απεκλεισε το ενδεχομενο να εχει ο ιδιος κατι) ...και τον εχω ρωτησει 2-3 φορες αν εχει κολλησει ποτέ του κατι και μου ειπε οχι , και με οποια πηγαινε για μια βραδια φορουσε προφυλακτικο...εφοσον στο κελπνο μου ειπαν οι γιατροι οτι τα σπυρακια που ειχα πεταξει δεν αποτελουν συμπτωμα του ιου εχω αρχισει να πιστευω οτι εχω καθαρα θεμα αρρωστοφοβιας