Σκατόψυχος
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25
    Junior Member

Σκατόψυχος

Με βασανίζει ένα πράγμα στην προσωπικότητά μου. Πρέπει να είμαι σκατόψυχος, χωρίς βέβαια να γνωρίζω επαρκώς την σημασία του όρου. Συγκεκριμένα μου αρέσει οι άλλοι να υποφέρουν, να έχουν αποτυχίες, να είναι κατώτεροι μου, να μην μπορούν να κάνουν αυτά που μπορώ εγώ, να έχουν λιγότερα λεφτά από μένα κλπ. Ταυτόχρονα αυτοί που με υπερτερούν θέλω να πάθουν κακό, να χάσουν, να πονέσουν, να κλάψουν.

Δεν είναι απλά θέμα ζήλειας. Ούτε αυτοεκτίμησης. Μου αρέσουν αυτά που έχω κάνει και αυτά που έχω, αλλά έχω βαρεθεί να κάνω σύγκριση, έχω βαρεθεί ο κάθε μαλάκας να μου κάνει επίδηξη αυτά που εκείνος έχει πετύχει. Βαρέθηκα να πρέπει να κάνω ακόμα περισσότερα για να ξεπεράσω ή να φτάσω τους άλλους. Πάντα υπάρχουν άλλοι με περισσότερα, με καλύτερα με με με.

Βαρέθηκα να ζω σε αυτό τον ανταγωνισμό και δεν ξέρω τι έχω. Παλαιότερα είχα διαγνωσθεί με διπολική διαταραχή και ήμουν σε φάση μανίας για πολλά χρόνια. Πόσο μου λείπει εκείνη η εποχή! Είχα πολύ λιγότερα αλλά ένοιωθα βασιλιάς, αυτοκράτορας, Θεός! Δεν επέτρεπα σε κανέναν να με κρίνει ακόμα και έμεσα. Όσοι τολμούσαν να με αμφισβητήσουν delete.

Τώρα παίρνω φάρμακα αντιψυχωσικά και αντικαταθληπτικά αλλά είμαι χάλια. Τι έχω? Μήπως ξέρει κανείς?

Banned
    Δεν έχω άποψη για το θέμα, αλλά αυτό που λες για το ότι θα έρθει ο άλλος να κάνει επίδειξη είναι ''έγκλημα''...να σου πει δηλαδή είμαι αυτό έχω αυτό είμαι καλύτερος κλπ.........ίσως όλοι το κάνουμε δηλαδή λίγο πολύ κάποιες φορές για αυτό η κοινωνία είναι έτσι..........

Senior Member
    Μάλλον είναι λόγο της ασθένειάς σου όλα αυτά που αισθάνεσαι για τους άλλους.

Senior Member
    Quote Originally Posted by karolos View Post
    Με βασανίζει ένα πράγμα στην προσωπικότητά μου. Πρέπει να είμαι σκατόψυχος, χωρίς βέβαια να γνωρίζω επαρκώς την σημασία του όρου. Συγκεκριμένα μου αρέσει οι άλλοι να υποφέρουν, να έχουν αποτυχίες, να είναι κατώτεροι μου, να μην μπορούν να κάνουν αυτά που μπορώ εγώ, να έχουν λιγότερα λεφτά από μένα κλπ. Ταυτόχρονα αυτοί που με υπερτερούν θέλω να πάθουν κακό, να χάσουν, να πονέσουν, να κλάψουν.
    . Τι έχω? Μήπως ξέρει κανείς?
    Σκατοψυχια , καλα το διεγνωσες ...........................

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Σκατοψυχια , καλα το διεγνωσες ...........................
    ΧΧΑ καλο...ναι οντως ειναι σκατοψυχια...κ νομιζω οτι ολοι εχουμε καποιες φορες ανταγωνιστικο κομματι το οποιο βγαινει ορισμενες φορες στν επιφανεια...
    εμενα δεν μου αρεσει η επιδειξη κ τους σιχαινομαι τους επιδηξιες..ειναι απλα για φαπες.
    εγω πχ νευριαζω με αυτους που δεν κοπιαζουν με τιποτα..κ τελικως αυτοι τα εχουν κ ολα..εκει παντως νευριαζω κ μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι..γιατι εγω για να κερδισω 20 ευρω πρεπει να κωλοχτυπηθω στη δουλεια..
    αυτους τους τυπους που δεν εχουν δουλεψει για να κερδισουν κατι..δεν θελω παρεα να τους κανω ουτε κ τους εκτιμω ιδιαιτερα..
    δεν ξερω γτ..πιθανον γιατι εχω πονεσει πολυ κ απο πολυ μικρη ηλικια για να κερδισω οσα εχω..
    καθε τι που πετυχα στη ζωη μου εφτυσα αιμα κανονικο..
    κ οταν βλεπω γκομενες που τα εχουν ολα κ παλι εχουν το ανικανοποιητο μου ρχεται να τις πνιξω!
    πιθανον ειμαι κ γω λιγο σκατοψυχη....

Senior Member
    σκατοψυχος εισαι ..μαλλον θες καποια βοηθεια απο ειδικο ...αν βεβαια σε ενδιαφερει να το λυσεις

Junior Member
    Κανονικά όλοι αυτοί που μας κάνουν επίδηξη με τα λεφτά τους, το σώμα τους, κλπ δηλαδή τι θέλουν να μας πουν? Ότι είναι και καλά επιτυχημένοι αυτοί και εμείς οι αποτυχημένοι? Δεν ξέρουν ότι η αλαζονεία είναι ένα απο τα 7 θανάσιμα αρματήματα ή θέλουν εμείς να τους το υπενθυμίσουμε? Την επόμενη φορά που κάποιος μου κουνηθεί έχει να φάει το ξύλο της αρκούδας. Τέλος.

Junior Member
    Ένας Pablo Escobar χρειάζεται να δουν κάποιοι τα ραδίκια ανάποδα μου φαίνετε

Banned
    Δεν ξέρουν ότι η αλαζονεία είναι ένα απο τα 7 θανάσιμα αρματήματα ή θέλουν εμείς να τους το υπενθυμίσουμε? .

Τι γίνεται εδώ μέσα ρε παιδιά, σε φόρουμ ψυχολογίας μπήκα ή σε κανά θρησκοταλιμπανίστικο φόρουμ?? Ένας μας προτρέπει αντί σε ψυχολόγους να πηγαίνουμε σε εξορκιστές, άλλος λέει ανώμαλους όσους συμπαθούν αγοράκια, τούτος εδώ λέει για 7 θανασιμα αμαρτηματα....Πόσες ελένες λουκά υπάρχουν εδώ μέσα (ή μήπως είναι η μία και γνωστή ελενη λουκα με διαφορετικα προφιλ)????http://smileys.smilchat.net/smiley/s...al/eveque3.gif
    http://www.eastcoastrollingthunder.c...ons/idiot2.gif

Senior Member
    Κανονικά όλοι αυτοί που μας κάνουν επίδηξη με τα λεφτά τους, το σώμα τους, κλπ δηλαδή τι θέλουν να μας πουν? Ότι είναι και καλά επιτυχημένοι αυτοί και εμείς οι αποτυχημένοι? Δεν ξέρουν ότι η αλαζονεία είναι ένα απο τα 7 θανάσιμα αρματήματα ή θέλουν εμείς να τους το υπενθυμίσουμε? Την επόμενη φορά που κάποιος μου κουνηθεί έχει να φάει το ξύλο της αρκούδας. Τέλος.
    Επιδειξιες υπαρχουν πολλων ειδων , εσυ γιατι να κανεις συγκριση με τον εαυτο σου ? γιατι κολλας στην επιδειξη , και οχι σε καποιο αλλο παθος ? γιατι να μενοχλει καποιος που επιδυκνυεται , αυτο δειχνει αισθηση κατωτεροτητας , και δεν μουρχεται να τον κακοποιησω ......

Με βασανίζει ένα πράγμα στην προσωπικότητά μου.

Δεν είναι απλά θέμα ζήλειας. Ούτε αυτοεκτίμησης. Μου αρέσουν αυτά που έχω κάνει και αυτά που έχω, αλλά έχω βαρεθεί να κάνω σύγκριση, έ Βαρέθηκα να πρέπει να κάνω ακόμα περισσότερα για να ξεπεράσω ή να φτάσω τους άλλους. Πάντα υπάρχουν άλλοι με περισσότερα, με καλύτερα με με με.

Βαρέθηκα να ζω σε αυτό τον ανταγωνισμό και δεν ξέρω τι έχω.
    Μεσα στο ιδιο σου το κειμενο ειναι μαλλον οι απαντησεις σου, στο τι εχεις και νιωθεις χαλια. Δεν νιωθεις ικανοποιημενος με εσενα, καθε ημερα ειναι προκληση να πετυχεις, αν δεν το κανεις νιωθεις ασχημα οποτε λες - γιατι να περνανε οι αλλοι καλα ;;;;

Μεγαλο ποσοστο των ανθρωπων ειναι ετσι, απλα συνηθως δεν το παραδεχονται. Εφοσον εχεις καποια γνωματευση ισως να μπορουσες να δουλεψεις πανω σε αυτην με ψυχοθεραπεια, πως να μειωσεις τον ανταγωνισμο σου ή τις σκεψεις συγκρισεις ή την αισθηση κατωτεροτητας.

Δυστυχως και αυτο θελει δουλεια για να πορευτεις οσο το δυνατον πιο υποφερτα.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Junior Member
    Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    Μεσα στο ιδιο σου το κειμενο ειναι μαλλον οι απαντησεις σου, στο τι εχεις και νιωθεις χαλια. Δεν νιωθεις ικανοποιημενος με εσενα, καθε ημερα ειναι προκληση να πετυχεις, αν δεν το κανεις νιωθεις ασχημα οποτε λες - γιατι να περνανε οι αλλοι καλα ;;;;

Μεγαλο ποσοστο των ανθρωπων ειναι ετσι, απλα συνηθως δεν το παραδεχονται. Εφοσον εχεις καποια γνωματευση ισως να μπορουσες να δουλεψεις πανω σε αυτην με ψυχοθεραπεια, πως να μειωσεις τον ανταγωνισμο σου ή τις σκεψεις συγκρισεις ή την αισθηση κατωτεροτητας.

Δυστυχως και αυτο θελει δουλεια για να πορευτεις οσο το δυνατον πιο υποφερτα.

Ρε φίλε, ότι και να κάνω δεν αισθάνομαι καλά. Όταν ήμουν νέος εμπλέξα με διάφορα πράγματα θετικά, τα έκανα, είχα τις επιτυχίες μου αλλά ποτέ δεν αισθάνθηκα καλά, ποτέ δεν ευχαριστήθηκα τίποτα. Και αυτό που σας λέω γίνεται αυτόματα. Δεν είμαι ευχαριστημένος με τίποτα. Και είμαι ακόμα πιο δυστηχισμένος διότι αναγκάστηκα να κάνω πράγματα (πτυχία) που δεν ήθελα, μόνο και μόνο για να είμαι ανταγωνηστικός και για να ξεπεράσω τους άλλους. Κάτι που όλοι προσπαθούν να κάνουν. Όλοι προσπαθούν να περάσουν τους άλλους να γίνουν πιο ανταγωνιστιηκοί και να έχουν καλύτερη θέση και πιο πολλά λεφτά. Το πρόβλημα είναι ότι εγώ από παιδί δεν ήθελα να εμπλακώ σε όλες αυτές τις διαδικάσίες και τον ανταγωνισμό. Προτιμούσα να είμαι μόνος μου. Και προτιμώ να είμαι μόνος μου. Δεν θέλω να ανταγωνστώ κανένα, αλλά αν με βάλετε υποχρεωτικά να ανταγωνιστώ τους άλλους θα μισήσω τους πάντες. Δεν ήθελα να σπουδάσω και αναγκάστηκα να γίνω αριστούχος για να ξεπεράσω τους άλλους, γιατί οι άλλοι με κορόιδευαν ότι ήμουν κατωτερός τους.

μα δεν το βλέπετε? όλοι γύρω μας προωθούν πρότυπα (αφύσικα πολλές φορές) για να μας κάνουν να αισθανθούμε άσχημα και να αγοράσουμε τα προιόντα τους (μέσα σε αυτά είναι και τα πτυχία), ο ********ς ο καπιταλισμός είναι που μας θέλει να δουλεύουμε από το πρωι μεχρι το βράδυ και να ξοδεύουμε τα λεφτά μας. Γιαυτό τον λόγο υπάρχουν οι φιγουρταζήδες και τα facebook.

Εσείς όλοι δηλαδή είσαι ανεπηρρέαστοι από όλο αυτό το συφερτό και ότι κάνατε το κάνατε επειδή θέλατε ή επειδή σας ανάγκασαν να το θέλετε?

Senior Member
    μα δεν το βλέπετε? όλοι γύρω μας προωθούν πρότυπα (αφύσικα πολλές φορές) για να μας κάνουν να αισθανθούμε άσχημα και να αγοράσουμε τα προιόντα τους (μέσα σε αυτά είναι και τα πτυχία), ο ********ς ο καπιταλισμός είναι που μας θέλει να δουλεύουμε από το πρωι μεχρι το βράδυ και να ξοδεύουμε τα λεφτά μας. Γιαυτό τον λόγο υπάρχουν οι φιγουρταζήδες και τα facebook.

Εσείς όλοι δηλαδή είσαι ανεπηρρέαστοι από όλο αυτό το συφερτό και ότι κάνατε το κάνατε επειδή θέλατε ή επειδή σας ανάγκασαν να το θέλετε?
    Η constantly ειναι γυναικα .............δεν σε υποχρεωνει κανεις να αγελοποιηθεις , εσυ μονος σου παρασυρθηκες , με το ρευμα , οπως ολοι, .........εγω , ως μεγαλυτερος , δεν ανταγωνιζομαι κανεναν , δεν δουλευω , παρα μονον για την πλακα μου , δεν ειμαι τοσο φιλοδοξος ...................εχω ενα απλο πτυχιο , δεν εχω φεις , δεν ειμαι φιγουρατζης , δεν μενδιαφερει να ειμαι .................οτι εκανα , τοκανα απο μερακι , αλλα ανηκω στην παλαια γενια , 54 χρ. , τωρα , στην νεα γενια , υπαρχει πολυς ανταγωνσμος , και εισαι αναγκασμενος να απκτησεις πτυχια , αλλα υλικα αγαθα , οχι , επειδη ολοι εχουν i-phone θα παρεις κι εσυ ? εγω εχω ενα των 35 ευρω , και δεν ασχολουμαι με το τι κανουν οι αλλοι , αλλα, επαναλαμβανω οτι ανηκω σε αλλη γενεα , πιο υγιη ...........και πρεπει να ορισουμε τι σημαινει ' επιτυχια ' .........για μενα σημαινεινα ταχεις καλαμε τον εαυτο σου , να τον θεωρεις σημαντικο .......και ενδιαφεροντα.....

Senior Member
    γουσταρω τον ανατγωνισμο...μου αρεσει εμενα...παντα ηθελα να ειμαι καλυτερος απο τους αλλους σ ολα τα επιπεδα...να ανεβω σκαλοπατι στην δουλεια...να βγαζω καλυτερα λεφτα ,να βγαινω μ ωραιοτερες κοπελες..και αλλα....το κακο δεν το βλεπω...πλεον η κοινωνια μας εχει γινει κοινωνια αναταγωνισμου οποιος δεν ανεβει σε αυτο το τρενακι χανει.....

αλλα αυτο γτ ειναι απαραιτητα κακο δεν καταλαβαινω?

Banned
    Ρε φίλε, ότι και να κάνω δεν αισθάνομαι καλά. Όταν ήμουν νέος εμπλέξα με διάφορα πράγματα θετικά, τα έκανα, είχα τις επιτυχίες μου αλλά ποτέ δεν αισθάνθηκα καλά, ποτέ δεν ευχαριστήθηκα τίποτα. Και αυτό που σας λέω γίνεται αυτόματα. Δεν είμαι ευχαριστημένος με τίποτα. Και είμαι ακόμα πιο δυστηχισμένος διότι αναγκάστηκα να κάνω πράγματα (πτυχία) που δεν ήθελα, μόνο και μόνο για να είμαι ανταγωνηστικός και για να ξεπεράσω τους άλλους. Κάτι που όλοι προσπαθούν να κάνουν. Όλοι προσπαθούν να περάσουν τους άλλους να γίνουν πιο ανταγωνιστιηκοί και να έχουν καλύτερη θέση και πιο πολλά λεφτά. Το πρόβλημα είναι ότι εγώ από παιδί δεν ήθελα να εμπλακώ σε όλες αυτές τις διαδικάσίες και τον ανταγωνισμό. Προτιμούσα να είμαι μόνος μου. Και προτιμώ να είμαι μόνος μου. Δεν θέλω να ανταγωνστώ κανένα, αλλά αν με βάλετε υποχρεωτικά να ανταγωνιστώ τους άλλους θα μισήσω τους πάντες. Δεν ήθελα να σπουδάσω και αναγκάστηκα να γίνω αριστούχος για να ξεπεράσω τους άλλους, γιατί οι άλλοι με κορόιδευαν ότι ήμουν κατωτερός τους.

Δεν νομίζω ότι μας αναγκάζουν οι άλλοι, οι άλλοι όντως δείχνονται, αλλά άμα γίνουμε και εμείς έτσι είναι δικιά μας ευθύνη...
    Και το πιο απλό παράδειγμα , είναι η μούρη που πουλάνε στο fb, αν δεις ότι πουλάνε μούρη και το καταδικάζεις γιατί να πρέπει να πουλήσεις και εσύ? Δεν θα πουλήσεις, απλώς δεν το βλέπεις καμιά φορά.........

Page 1 of 2 12 LastLast