εγω ειμαι γω ....
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 26
    Senior Member

εγω ειμαι γω ....

Περι συμβουλων ο λογος ........πως θα δωσουμε συμβουλη σε καποιον που ζηταει , ποτε σε καποιον που δεν ζηταει , αφου δεντον ξερουμε , δεν εχουμε ταβιωματα του , μεγαλωσε με διαφορετικο τροπο, εχει αλλη οπτικη γωνια των πραματων , αλλη ηλικια , ολα αλλα ....................βαζουμε το προθεμα μπροστα , ετσι για δικαιολογια , 'εγω στην θεση σου θακανα αυτο ' αν ειμαστε ευγενεις , με κατανοηση , και οχι φασιστες/καταπιεστες , αλλα και παλι , ο αποψεις απηχουν την προσωπικη μας ιδισυγκρασια , χαρακτηρα , τροπο ζωης , η διαχειρησης καταστασεων ..................γι αυτο τον λογο , αν κ εχω ανοιξει παμπολα θρεντς , κανενα δεν αφορα τοπροβλημα μου , αλλα ειναι του στυλ , ελατε να κουβεντιασουμε για δαυτο το ασχετο , , τι γνωμη εχετε .......................ως εκει και μη παρεκει , ακομη καιτα θρεντς που ανοιγονται με προθεση να ειπωθει στον νηματοθετη τι πορεια να ακολουθησει στο ταδε προβλημα , που μπορει να μην ειναι προβλημα, αλα μια προφενεστατη κατασταση , ακομα και για τον οιονδηποτε , εχει ηδη προαποφασισει ο νηματοθετης την πορεια που θκολουθησει , απλα ξεχωριζει τα ποστ, που συμφωνουν με την δικη του αποψη , αμα σου πει , λες αυτο να ειναι μαυρο ? αν του πεις , οχι ασπρο ειναι , θα δυσαρεστηθει , και θα ξαναρωτησει μεχρι να παρει την απαντηση , ' τωρα που το βλεπω , ειναι σκουρο γκρι ...........το ασπρο απορριπτεται , ασχετως αν απηχει την αληθεια , κατα την πλειοψηφια παντα , οποτε εχει νοημα να λεμε , οχι δεν ειναι μαυρο , ειναι ασπρο ? εγω λεω οχι , τσαμπα λογια ........

Senior Member
    Πολυ ωραιο ποστ!!!
    Και αξιολογη η αποψη σου Macgyver, ειναι η αποψη των ψυχοθεραπευτων!!

Ξερεις τι ομως? πολλες φορες πχ εγω στο παρελθον πηρα μια αποφαση μονη μου και μετα ειδα οτι ΑΝ ειχα ρωτησει μια 2η, 3η γνωμη, ΜΠΟΡΕΙ να ειχα ενεργησει διαφορετικα ή να μην το ειχα παρει τοσο πολυ σοβαρα και υπερβολικα. Ακομη και του κεφαλιου σου να κανεις, το οτι καποιος τριτος, ανεξαρτητος και αποστασιοποιημενος, σου ειπε μια γνωμη ή προσεξε αυτο ή εχε υποψη σου εκεινο, ειναι παρα πολυ σημαντικο, πιστευω, γιατι μετα και τα μουτρα σου να σπασεις ξερεις οτι το επελεξες γιατι ετσι γουσταρες, συνειδητα, οχι απο αγνοια.
    Δηλαδη δεν εχει σημασια ο αλλος ντε και καλα να κανει ό,τι του πεις, γνωμη δινει, οχι διαταγη. Σημασια ομως εχει να ακουσεις μια αλλη οπτικη, να δεις οτι δεν ειναι μονοδρομος οσα νομιζεις οτι ειναι σωστα, υπαρχουν και αλλες εναλλακτικες ή ερμηνειες. Ακουγοντας αλλες γνωμες για τα θεματα σου, εμπλουτιζεσαι, ανοιγει το μυαλο σου, δεν βουλιαζεις στη μονοκρατορια του ΕΓΩ σου, το πιστευω αυτο. Οποια αποφαση και να παρεις, ό,τι και να κανεις τελικα, το οτι βγαινεις απο το εγω σου να συναντησεις αλλες νοοτροπιες, τροπους σκεψης/δρασης δινει μια εμπνευση...σε προσγειωνει.
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mara.Z View Post
    Πολυ ωραιο ποστ!!!
    Και αξιολογη η αποψη σου Macgyver, ειναι η αποψη των ψυχοθεραπευτων!!
    ι.
    Αυτη ειναι η αποψη των ψυχοθεραπευτων ? και την κατεβασα στην κεφαλα μου 04.00 πμ ? καλα που δεν κανω ψυχοθεραπεια τοτε ............................

Banned
    Οι συμβουλές δίνονται για το λόγο ότι είμαστε διαφορετικοί, άλλα βιώματα κλπ....για αυτό ακριβώς δίνονται οι ''συμβουλές '' , επειδή έχουμε άλλη οπτική.....
    Εγώ πιστεύω στην διακριτικότητα , αν σου πει ο άλλος έχει πονοκέφαλο, να μην τον κυνηγάς με ασπιρίνη γιατί τον πνίγεις....
    Και να μην τον υποτιμάς, αυτό που είχες πει με τον σωτήρα, ότι ήρθα ως θεότητα να σου φέρω την ασπιρίνη επειδή είσαι ένας βλάκας και μισός..........
    Και να μην είσαι και κουραστικός να κάνεις κήρυγμα, λέγοντας τα αυτονόητα, πολύ συνηθισμένο φαινόμενο..........
    Και γενικά οι άνθρωποι συνήθως έχουν μια γνώμη, πχ να χωρίσουν ή όχι........υποστηρικτές ψάχνουν γιατί ίσως ξέροντας ότι κάνουν πατάτες, θέλουν μετά να υπάρχει κάποιος να τους παρηγορεί............

Και για το φόρουμ, οι θεματοθέτες να το κουβεντιάσουν θέλουν συνήθως, εγώ δεν δίνω ποτέ συμβουλές τύπου ''΄χωρισε'' δηλαδή εμένα περίμενε να του ποστάρω να χωρίσει? να το συζητήσει θέλει ο άλλος.....

Senior Member
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Και για το φόρουμ, οι θεματοθέτες να το κουβεντιάσουν θέλουν συνήθως, εγώ δεν δίνω ποτέ συμβουλές τύπου ''΄χωρισε'' δηλαδή εμένα περίμενε να του ποστάρω να χωρίσει? να το συζητήσει θέλει ο άλλος.....
    Ki εγω το ιδιο λεω , οτι ο θεματοθετης εχει ηδη προαποφασισει τι θακανει , αλλα κουβεντα να γινεται .........

Senior Member
    νταξει μη δινεις συμβουλες και τελειωσε το θεμα, αμα πιστευεις οτι ο αλλος εχει προαποφασισει το τι θα κανει και για σενα πιστευεις οτι η γνωμη σου δεν θα παιξει τον οποιοδηποτε ρολο, δεν χρειαζεται να ασχολεισαι μαζι του.
    βασικα μονο αυτος που αντιμετωπιζει μια κατασταση μπορει να γνωριζει τι ειναι καλυτερο για τον εαυτο του αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν μπορει να αναζητησει αλλες γνωμες και να προβληματιστει κι ας καταληξει μετα στην πρωτη του αποφαση, σκεψη/λυση.
    κι αν του δωσεις εσυ η οποιοσδηποτε μια συμβουλη δεν σημαινει οτι αυτη θα ειναι η καλυτερη και οτι θα του ταιριαζει.

'εγω στην θεση σου θακανα αυτο '
    και αυτο ειναι μεγαλο ψεμα σε πολλες περιπτωσεις, δεν μπορεις να ξερεις τι θα εκανες εσυ στη θεση του αλλου.
    Στου κουφου την πορτα, παρ' την πορτα και φυγε!

Banned
    H αλήθεια είναι ότι άμα πάει ο άλλος να πνιγεί , τι θα του πεις ''άντε καλό πνίξιμο'' μην τυχόν και παρεξηγηθεί? ε ίσως εκεί επεμβαίνεις.....

Banned
    Έχει δίκιο ο μακ, άμα κάποιος έχει κολλήσει κάπου μετά όσο και να επιμένεις να τον συμβουλεύεις εκείνος δεν ξεκολλάει...
    Άμα πχ κάποιος μείνει κολλημένος ότι κάτι που έκανε πριν απο ν χρόνια του κατέστρεψε την ζωή τότε πεισμώνει όταν του λες το ανάποδο... Άμα είναι απελπισμένος να κάνει σχέση τότε εκεί είναι που δεν έχει νόημα η απάντηση...
    Κουβέντα να γίνεται, άμα τα κρατάς μέσα σου τρελαίνεσαι

Senior Member
    Ωραία άποψη Άγγελε!! Εγώ νομίζω όμως ότι όσο μεγαλώνουμε και ωριμάζουμε μπορούμε να καταλάβουμε μια ορθή συμβουλή. Βέβαια θα την ακολουθήσουμε αν και εφόσον είμαστε έτοιμοι!!!!!

Senior Member
    Mην το λες Δημτρα , εχω τον παιδιοθεν κολλητο μου , 59 τωρα , μια ζωη επιπολαιος , δεν εχει διορθωθει στοο ελαχιστο , οι ανθρωποι δεν αλλαζουν , παντα τον ρωταω την γνωμη του για κατι , εστω ασημαντο , αυτος δεν μεχει ρωτησει ποτε , και εχει καταστρεψει την ζωη του , και οικονομικα απο επιπολαοιοτητες , και προσωπικα , αφου πηγςε στην Ουκρανια, γνωρισε μια γυναικα , και σε 7 μερες την παντρευτηκε !!!!! τωρα αντιμετωπιζει τις συνεπειες , 20 χρονια μικροτερη του , ουτε εχει τα χρηματα για να τη κρατησει , και ειναι και θεοτρελλη , αποπειρες αυτοκτονιας στα 14 , χαπακωνεται αντιψυχωτικα , και δεν συμμαζευεται ....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Mην το λες Δημτρα , εχω τον παιδιοθεν κολλητο μου , 59 τωρα , μια ζωη επιπολαιος , δεν εχει διορθωθει στοο ελαχιστο , οι ανθρωποι δεν αλλαζουν , παντα τον ρωταω την γνωμη του για κατι , εστω ασημαντο , αυτος δεν μεχει ρωτησει ποτε , και εχει καταστρεψει την ζωη του , και οικονομικα απο επιπολαοιοτητες , και προσωπικα , αφου πηγςε στην Ουκρανια, γνωρισε μια γυναικα , και σε 7 μερες την παντρευτηκε !!!!! τωρα αντιμετωπιζει τις συνεπειες , 20 χρονια μικροτερη του , ουτε εχει τα χρηματα για να τη κρατησει , και ειναι και θεοτρελλη , αποπειρες αυτοκτονιας στα 14 , χαπακωνεται αντιψυχωτικα , και δεν συμμαζευεται ....
    Όντως δύσκολη περίπτωση. Απλά θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις!

Senior Member
    H αλήθεια είναι ότι άμα πάει ο άλλος να πνιγεί , τι θα του πεις ''άντε καλό πνίξιμο'' μην τυχόν και παρεξηγηθεί? ε ίσως εκεί επεμβαίνεις.....
    Μπα , εγω δεν παρεμβαινω , ακομη και σε θρεντς που απειλουν ναυτοκτονησουν , η λενε οτι σκεφτοντουσανν αυτοκτονησουν , κι εγω τοχω σκεφτει , ολοι οι καταθλιπτικοι τοχουν σκεφτει , ειναι συμπτωμα , ΔΕΝ τους πιστευω που να χτυποιυνται , αν το κανουν , θα πω ,' χμμμμ , εκανα λαθος , θαχω τον νου μου την αλλη φορα ' ................... , θελουν να τραβηξουν την προσοχη .............................μην ξαναγραφω για πολλοστη φορα τον κολλητο μου προ 30 ετων , που πηδηξε απ την ταρατσα , χωρις να εχει πει το παραμικρο .........

Banned
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Μπα , εγω δεν παρεμβαινω , ακομη και σε θρεντς που απειλουν ναυτοκτονησουν , η λενε οτι σκεφτοντουσανν αυτοκτονησουν , κι εγω τοχω σκεφτει , ολοι οι καταθλιπτικοι τοχουν σκεφτει , ειναι συμπτωμα , ΔΕΝ τους πιστευω που να χτυποιυνται , αν το κανουν , θα πω ,' χμμμμ , εκανα λαθος , θαχω τον νου μου την αλλη φορα ' ................... , θελουν να τραβηξουν την προσοχη .............................μην ξαναγραφω για πολλοστη φορα τον κολλητο μου προ 30 ετων , που πηδηξε απ την ταρατσα , χωρις να εχει πει το παραμικρο .........
    Εσύ το είχες πει ποτέ πουθενά ? Αυτός που το λέει έχει καμία διαφορά με αυτόν που δεν το λέει? Εγώ λέω ότι είναι πιο επικίνδυνο να μην το πεις, αλλά δεν σχετίζεται με το πόσο εσωστρεφής είναι κάποιος? Ενας εσωστρεφής δεν θα το πει .......ή θα το πει λες εσύ αν θέλει προσοχή?

Nα ρωτήσω και κάτι άσχετο...είναι πάντα σύμπτωμα κατάθλιψης? δεν γίνεται να το χεις επιλέξει συνειδητά ως λύση στα προβλήματά σου ας πούμε ?
    Last edited by cdeleted29517; 04-09-2016 at 00:52.

Banned
    Ο καλύτερος τρόπος να δίνεις συμβουλή είναι να κάνεις αυτόν που τη δέχεται να πιστέψει ότι τη σκέφθηκε μόνος του.
    Frank Tyger

Οπότε μακ θες δεν θες συμβουλές, μπορεί και να τις έχεις πάρει και να μην το κατάλαβες :p

Senior Member
    Ο καλύτερος τρόπος να δίνεις συμβουλή είναι να κάνεις αυτόν που τη δέχεται να πιστέψει ότι τη σκέφθηκε μόνος του.
    Frank Tyger

Οπότε μακ θες δεν θες συμβουλές, μπορεί και να τις έχεις πάρει και να μην το κατάλαβες :p
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Last edited by Macgyver; 05-09-2016 at 02:01.

Page 1 of 2 12 LastLast