συγκρούσεις με γονείς για τη σχέση μου - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 74
    Senior Member
    Quote Originally Posted by PositiveWave View Post
    Στην τελική η κοπέλα, μια λύση θέλει για να φέρει σε μια ισορροπία τις σχέσεις που έχει τόσο με την οικογένειά της, όσο και με το αγόρι της. Και γενικά μια ισορροπία μέσα της. Είναι γυναίκα και είναι ενήλικη. Δεκτό. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε πράξη της πρέπει να έχει το άλλοθι της ενήλικης. Με αμοιβαίες υποχωρήσεις, επέρχεται η ισορροπία.
    Αρκεί να θέλουν όλες οι μεριές. Τώρα κατά πόσο γίνεται να πείσεις ισχυρογνώμονες γονείς, μακάρι να το ήξερα και εγώ!
    δεν νομιζω οτι υπαρχει τροπος να πεισεις ισχυρογνωμονες γονεις...κανενας τροπος ομως!
    πιστευω απλα οτι οταν θελεις κατι το κανεις..κ αφηνεις πισω σου συντριμια..
    οκ
    εγω ημουν παντα πιο αντιδρστικη..δεν πα να λεγανε..εκανα αυτο που εγω ηθελα..εφοσον ειχα φραγκα κ παταγα στα δικα μου ποδια..εκει δεν ανεχομουνα κουβεντα!

Quote Originally Posted by mary_mar View Post
    Υπαρχει ομως και κατι ακομη...για το νεαρο της ηλικιας που λετε..η μητέρα στα 17 της γνωρισε τον πατέρα μου, στα 18 της άφησε τις σπουδες της, στα 19 παντρεύτηκε..και οποτε της αναφςρω κατι για την αντιδραση των δικων της γονιων μου λεει :"καλα συγκρινεις τον πατέρα σου με τον φιλο σου?" Συνεχς προσπςθουν να σποφευγουν να συζητήσουν με σικαιολογιες τέτοιου τυπου..και εγω που τους λεω τις σκεψεις μου και το τι σκεφτομαι πως θελω να κανω, παλι φωνάζουν και με λενε ανωριμη και ξεμυαλισμενη.. αα ακομη μου ειπαν να παω στην πολη που σπουδαζει τωρα ο αδερφος μου να μεινω εκει..εκει δεν τους ενοχλει..μα εγω θελω να καταλαβουν πως θελω να ανοιξω τα δικα μου φτερα, να δω νεα πραγματα, νεους ανθρωπους, να αρπαξω ευκαιριες ΜΟΝΗ ΜΟΥ.
    Οικονομικη διαφορα αναμεσα στην δικη του οικογενεια και τη δικη σου υπαρχει?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Αλαφροίσκιωτος View Post
    23 δεν εισαι μικρος,οι περισσοτεροι αρχιζουν την ερωτικη ζωη απο 15-16 (εστω και χωρις ολοκληρωμενες σχεσεις), στα 23 εχεις 6-7 χρονια εμπειριας,δεν εισαι στα χρονια του πρωτου ερωτα.
    κι εκτος αυτου, αν μιλαμε για πραγματικη εμπειρια και ωριμοτητα, πρεπει να περασεις τα 35!! τι της λεμε δηλαδη? να κανει σοβαρη σχεση οταν παρει συνταξη?

Senior Member
    Υπαρχει ομως και κατι ακομη...για το νεαρο της ηλικιας που λετε..η μητέρα στα 17 της γνωρισε τον πατέρα μου, στα 18 της άφησε τις σπουδες της, στα 19 παντρεύτηκε..και οποτε της αναφςρω κατι για την αντιδραση των δικων της γονιων μου λεει :"καλα συγκρινεις τον πατέρα σου με τον φιλο σου?" Συνεχς προσπςθουν να σποφευγουν να συζητήσουν με σικαιολογιες τέτοιου τυπου..και εγω που τους λεω τις σκεψεις μου και το τι σκεφτομαι πως θελω να κανω, παλι φωνάζουν και με λενε ανωριμη και ξεμυαλισμενη.. αα ακομη μου ειπαν να παω στην πολη που σπουδαζει τωρα ο αδερφος μου να μεινω εκει..εκει δεν τους ενοχλει..μα εγω θελω να καταλαβουν πως θελω να ανοιξω τα δικα μου φτερα, να δω νεα πραγματα, νεους ανθρωπους, να αρπαξω ευκαιριες ΜΟΝΗ ΜΟΥ.
    τοτε ρε κοπελα μου γιατι το συζητας??τι σε ενδιαφερει τοσο η δικη τους συγκαταθεση?
    αφου εισαι ενηλικη, με λεφτα κ θεληση τι διαπραγματευεσαι ακριβως?

Senior Member
    ναι.. ξερεις κατι? καντο κι ας μην το καταλαβαινουν. θα το καταλαβουν μετα.

και αν θες να συγκριθεις με την μανα σου, πες τους οτι εσυ δεν παρατησες τις σπουδες σου για να παντρευτεις, ισα ισα που θελεις να τις ολοκληρωσεις. οποτε ποιο ειναι το τοσο μεγαλο κολλημα?

Junior Member
    aaaaaaaaaaaaaa
    Last edited by mary_mar; 08-09-2016 at 14:57.

Senior Member
    Quote Originally Posted by anxious4ever View Post
    δεν νομιζω οτι υπαρχει τροπος να πεισεις ισχυρογνωμονες γονεις...κανενας τροπος ομως!
    πιστευω απλα οτι οταν θελεις κατι το κανεις..κ αφηνεις πισω σου συντριμια..
    οκ
    εγω ημουν παντα πιο αντιδρστικη..δεν πα να λεγανε..εκανα αυτο που εγω ηθελα..εφοσον ειχα φραγκα κ παταγα στα δικα μου ποδια..εκει δεν ανεχομουνα κουβεντα!
    Κοίτα, πάντα θυσιάζεις πράγματα για να πετύχεις αυτό που θέλεις.
    Είναι στην διακριτική ευχέρεια του καθενός να διαλέξει, αν θα πρέπει να θυσιάσει τα αγαπημένα του πρόσωπα ή τα όνειρά του.
    Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ πως έχεις θέληση!

Senior Member
    Χρηματα εχω για αυτο το διάστημα και μου φτανουν..βρισκοντας και μια δουλειά σ/κ περναω πολυ χρονο..αυτο που τους ενοχλει λενε ειναι ότι βαζω το αγορι μου πανω απο ολα..και πως αυτος ειναι ο λογος που θέλω να φύγω και οχι η πρακτικη..μα εγω τα θελω και τα 2 και αφου μπορω να τα κανω θα τα κανω..νιωθω πως δεν κοιτάνε την ευτυχια μου, παρα μονο την συντηρητική τους αποψη..ο πατέρας μου επιμενει πως αυτο που θελει απο εμενα ειναι να δει το χαρτί του πτυχίο(κλασσικη σταση ελληνα γονιου).. αν παρεις το χαρτι στα χερια σου σωθηκες...το θεμα τπυς εξηγώ είναι οι ευκαιριες..αν μεινω στο χωριο δεν παει να εχω και δεκα πτυχια..στον τοίχο κορνιζα θα τα εχω!
    δεν καταλαβα. δενε χεις πτυχιο?
    η δεν σκοπευεις να το παρεις? τους αρνηθηκες οτι θα παρεις το πτυχιο σου?

Senior Member
    Quote Originally Posted by PositiveWave View Post
    Κοίτα, πάντα θυσιάζεις πράγματα για να πετύχεις αυτό που θέλεις.
    Είναι στην διακριτική ευχέρεια του καθενός να διαλέξει, αν θα πρέπει να θυσιάσει τα αγαπημένα του πρόσωπα ή τα όνειρά του.
    Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ πως έχεις θέληση!
    ποιος θυσιαζει ποιον βρε παιδια? θα σκοτωσει κανεναν?
    αν εγω ειμαι εκβιαστης και βαλω το πλαστο διλλημα " η εμενα η τον φιλο σου" σημαινει οτι με σκοτωνεις/θυσιαζεις, η οτι εχω δικαιωμα να εκβιαζω???
    και λιγη απλη λογικη, καποια στιγμη...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    ποιος θυσιαζει ποιον βρε παιδια? θα σκοτωσει κανεναν?
    αν εγω ειμαι εκβιαστης και βαλω το πλαστο διλλημα " η εμενα η τον φιλο σου" σημαινει οτι με σκοτωνεις/θυσιαζεις, η οτι εχω δικαιωμα να εκβιαζω???
    και λιγη απλη λογικη, καποια στιγμη...
    Χαχαχα....!
    Δεν εννοώ αυτό!
    Εννοώ ότι ή θα πρέπει να υπάρξει μια "ρήξη" στις σχέσεις της με τους γονείς της ή ότι θα υπάρξει "ρήξη" με το αγόρι της.
    Με αυτούς τους γονείς και με αυτό το πείσμα που έχει η κοπέλα, αν υπάρξει σολομώντεια λύση, θα είναι κάτι πολύ ενθαρρυντικό!

Senior Member
    ναι φυσικα, αν δεν βρεθει η περιβοητη συμβιβαστικη λυση θα πρεπει να επιλεξει αν θα υποχωρησει η θα υπαρξει ρηξη.

μπορεις να μας πεις τελικα τι ακριβως ακουσαν οι γονεις για το παιδι αυτο?ειναι κατι ντροπιαστικο?

Senior Member
    οταν συζηταγα κατι με τον ψυχολογο μου κ του ελεγα οτι προσπαθω να πεισω καποιους για το αντιθερο..μου ελεγε παντα "μηπως προσπαθεις να πεισεις τον εαυτο σου?"
    αλλα εκει παμε πολυ βαθια..κ αυτο ειναι δουλεια ειδικου..
    θελω να πω οτι εφοσον μπορεις να το κανεις μονη σου κ να συνδυασεις κ αγορι κ πρακτικη κ πτυχια τελος παντων με το αζημιωτο, γιατι δεν προχωρας σε αυτην την επιλογη παρα καθεσαι κ σκεφτεσαι τι λενε οι γονεις??
    δεν μου απαντας κιολας κ δεν μπορω να σε καταλαβω..

Junior Member
    mmmmmmmmmmmm
    Last edited by mary_mar; 08-09-2016 at 14:58.

Senior Member
    αρα λοιπον εχεις να κανεις με εκβιαστικους κ χειριστικους γονιους..που το μονο που ξερουν να κανουν ειναι να σου δημιουργουν ψυχολογικα προβληματα..πιθανον να ζηλευουν τον μελλοντα γαμπρο που θα τους παρει την κορουλα τους..κλπ κλπ..
    εσυ ομως δεν πρεπει να μασησεις..
    να κανεις οσα δικαιουσαι..κ οσα επιλεγεις.
    μην το επιτρεπεις αυτο στον εαυτο σου..το οτι σε παρακολουθουν στο fb ειναι κατι το οποιο ειναι επιεικως απαραδεκτο κ κακοποιητικο!!!
    εκει εγω θα εκανα μεχρι κ μηνυση ...ελεος κανουν παιδια κ τα θελουν μετα να τα χειριζονται ετσι!!
    πφφ!
    κλασσικη περιπτωση εγωιστων, κακοτροπων,χειριστικων κ στενομυαλων γονεων.
    μη μασας!! κανε αυτο που θελεις κ ας νιωθεις τυψεις.
    φυγε μετα θα συνηθισεις κ δεν θα νιωθεις τυψεις.
    εχουν βρει το κουμπι συο κ σε εχουν στο χερι.
    λυπαμαι που μιλαω ετσι για τους γονεις σου..αλλα ειναι ανθωποι κ βλεπω οτι κανουν πολλα λαθη.
    αυτοι οσο βλεπουν οτι εχεις τυψεις κ φιλοτιμο ..τοσο θα επιμενουν..γιατι ξερουν οτι μπορουν να σε χτυπησουν στυο φιλοτιμο.
    εσυ παντως μη μασας κ παλι! θα στενοχωρεθεις λιγο στην αρχη..αλλα θα το ξεπερασεις.

Banned
    μα γι αυτο ακριβως τα τραβας ολα επειδη τα σκεφτεσαι σοβαρα οταν τα παιρνεις ολα στη πλακα και δεν αναγνωριζεις τιποτα ο αλλος σκεφτεται ετσι και αλλιως αυτος εδω οτι και να του πω στο ντουκου θα παει

ενω οταν τα παιρνεις στα σοβαρα σκεφτεται εδω θα εχω αξιωσεις ενα σορο και οσο θα τις κανει τοσο περισσοτερα θα ζητω.

οι αξιωσεις ειναι μονο γι αυτους που τις κανουν σε οσους δε κανουν τιποτα δεν εχουν καμια αξιωση

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast