Results 1 to 11 of 11
Thread: ΝΟΣΟΦΟΒΙΑ
-
08-09-2016, 21:37 #1
ΝΟΣΟΦΟΒΙΑ
Καλησπερα παιδια !
ανοιξα αυτο το thread για να σας εξομολογηθω κατι που με βασανιζει εδω και καιρο.. Θυμαμαι παντα τον εαυτο μου οταν ακουει για αρρωστιες να τον λουζει κρυος ιδρωτας..μαλιστα , μια φορα χρειαστηκε η μανα μου να μπει σε ενα νοσοκομειο για μια επεμβαση ρουτινας και με ειχε παρει μαζι της κι εγω εκανα εμετο επειδη δεν αντεχα τα νοσοκομεια .. Απο περυσι , δεν νιωθω καλα με τον εαυτο μου ..ψαχνομαι συνεχως για τα παντα , κανω συνεχως αρνητικες σκεψεις και παραλληλα υποτιμαω τον εαυτο μου για τα παντα .. απο γονεις μεχρι καθηγητες μου λενε να μην ειμαι τοσο απαισιοδοξη .. γκουγκλαρω συμπτωματα απο εδω κι απο εκει , απο τον HIV μεχρι το στιγμα της μεσογειακης αναιμιας , αναλυω και κοιταζω καθημερινα τις γενικες αιματος που ειχα κανει τον περασμενο δεκεμβριο ..εχω μαθει απεξω ολα τις ασθενειες χωρις να ειμαι ειδικος , περυσι μου ειχαν κολλησει στο μυαλο τα χλαμυδια , πηγα κι εκανα εξετασεις και βγηκαν αρνητικα , ειχα παθει αλλεργια και το μυαλο πηγε στον HIV .. αποδεχομαι το προβλημα μου , το ξεπερναω για λιγο διαστημα και μετα ξανα τα ιδια .. να σημειωθει οτι φετος εχω παθει κι αρκετες κρισεις πανικου , ενιωθα μουδιασματα στα ακρα μου..οταν ολα μου πανε καλα ανησυχω , πιστευω πολυ στις δυναμεις των αλλων και ποτέ στον εαυτο μου.. κοιταω συμβουλες ψυχολογων στο ιντερνετ , αισθανομαι καλα για μια ωρα και μετα απο λιγο αρχιζω παλι να γκουγκλαρω .. η μανα μου μου λεει να ξεκολλησω αφου οι γενικες αιματος ειχαν βγει ολες καλες και οι γιατροι ειπαν οτι δεν εχω τιποτα , αλλα εγω εκει κολλαω .. η αδερφη μου μου λεει οτι ειμαι 18 χρονων και να συνελθω και να μην ψαχνομαι τοσο γτ στο τελος θα παθω τιποτα απο το αγχος μου... ειχα παει διακοπες 4 μερες σε ενα νησακι κι εκει δεν μου περασε τιποτα απο ολα αυτα στο μυαλο μου , εκει ηρεμησα πραγματικα ..οταν επεστρεψα ομως το δραμα συνεχιστηκε .. ολοι με κοροιδευουν . ειμαι 18 χρονων και δεν μπορω να χαρω την ζωη μου πια :(
Υ.Γ στις κρισεις πανικου η αρτηριακη μου πιεση αγγιζει σχεδον το 18
- 08-09-2016, 23:00 #2
αφου εχεις αποδεχτει οτι εχεις νοσοφοβια τοε ξερεις οτι μπορεις να τη θεραπευσεις μονο με καποιο ψυχολογο ετσι δεν ειναι ;;;; η λογικη οτι οι εξετασεις σου ειναι καλες δεν αρκει. η μαμα σου και οι αδερφη σου δεν μπορουνε να σε βοηθησουν ι αν μπορουσαν θα σε ειχαν παει σε καποιο ειδικο.
εισαι αρκετα μεγαλη για να πας μονη σου.
γιατι οχι λοιπον;;;;
08-09-2016, 23:33 #3
Νικο το προβλημα μου είναι μονο οταν κλεινομαι στο σπιτι και δεν βγαινω εξω ή δεν μιλάω με κανεναν..Τότε αρχιζουν οι σκεψεις ,μετά ο ελεγχος των αιματολογικων και μετα τα γκουγκλαρισματα....οι φυσιολογικές τιμες των λεμφοκύτταρων ηταν 20 -40% κι εγω ειχα 25% κι ημουν σίγουρη οτι κατι εχω ή ότι θα αρχισει να πέφτει ο αριθμος τους
10-09-2016, 00:02 #4
Έχει πολύς κόσμος ενα είδος νοσοφοβιας...που δεν εκδηλώνεται σε όλους έτσι βέβαια.μεχρι πέρυσι δεν είχες εμφανίσει τιποτα παρόμοιο δηλαδή .?ολα γίνανε φέτος?
10-09-2016, 16:48 #5
Δεν ξέρω αν είναι κάτι παρόμοιο με τη νοσοφοβία, αλλά έχω τη μανιά να πλένω συνεχώς τα χέρια μου για να μην κολλήσω κανένα μικρόβιο. Ειδικά όταν πάω στο μετρό, προσέχω τι ακουμπάω και πάντα καθαρίζω τα χέρια μου με μαντηλάκι όταν βγαίνω από ένα συρμό του μετρό. Ειναι πρόληψη, είναι μανία, δεν ξέρω, το έχω συνηθίσει πλέον και δεν με πειράζει.
11-09-2016, 02:10 #6
11-09-2016, 02:40 #7
Είσαι στη φάση που λες όταν ακούς ότι κάποιος έπαθε πχ καρδιά,ωχ θα πάθω κι εγώ ;;μεγαλο θεμα να μπορεις να κοντρολαρεις τον εαυτο σου να μξν σε πιασει πανικος...καπως έτσι Μ είχε πιάσει πριν Χρόνια όταν έπαθα την πρώτη μου κρίση πανικού αφότου είχα πάθει αλλεργικό σοκ από φράουλες.Μετά είχα διαρκώς την αίσθηση ότι θα πεθάνω και ότι άκουγα για τους γύρω μου είχα την αίσθηση ότι θα τα παθω κι εγώ..ηρέμησα με ζαναξ για δύο μήνες,πήρα σκύλο,έκανα placebo στον εαυτό μου αλλά δεν μου εγγυήθηκε κανείς ότι δεν θα με ξαναπιανε όπως κι έγινε το τελευταίο διάστημα...Έχω φτάσει στο σημείο να τρώω αλεσμενα φαγητά γι Ν μην πνιγώ λόγω του ότι κάποτε μου στάθηκε ψωμί και κοντεψα να μεινω στον τόπο.Αυτό το χαντακωσα απευθείας στο μυαλό μου αλλά το υποσυνείδητο μου το ξεθαψε μετά από χρονια για Ν με ταλαιπωρεί...Ότι θαβουμε και δεν ερχόμαστε αντιμέτωποι την στιγμη που πρέπει τελικά μας τρώει χειρότερα μετά.
11-09-2016, 20:25 #8
Katerina82 , εγω προσωπικα αγχώνομαι να μην αρρωστησω , να μην κρυωσω κτλ..Επίσης το βραδυ κλεινω ματι μετα τις 4με 5 το πρωι...δεν ξερω τι με εχει πιασει ειλικρινά... :(
11-09-2016, 20:27 #9
Και ναι ειμαι στη φαση που οταν ακουω οτι καποιος π.χ επαθε καρδια πιστευω οτι κι εγω θα παθω κατι... ολοι με κοροιδευουν..η μανα μου μου λεει να σταματησω να την πριζω πια κι.οτι δεν εχω τιποτα και η αδερφη μου λεει οτι καταντησα νοσοφοβικια απο τα 18 μου..πφφ
16-09-2016, 18:57 #10
16-09-2016, 19:01 #11