Είναι διαταραχή ή απλώς είμαι στριμένη;;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 52
    Senior Member

Δεν ξέρω αν είναι το σωστο σημείο να αναρτησω το θέμα μου. Αν θεωρησουν οι διαχειριστές πως πρέπει να μετακινηθεί, ας γίνει.

Λοιπόν, έχω παρατηρήσει για εμένα, πως δεν είμαι απλώς μοναχικό άτομο. Όταν΄κάποιος θεωρήσω πως μου φερεται στοργικά ας πούμε, ή με δέχεται και θέλει να με βοηθήσει στο οτιδήποτε, πάντα τον κάνω πέρα. Και όταν λέω τον κάνω πέρα, δεν εννοώ απλώς ότι ξεκόβω. Μπορεί να κάνω διάφορα κουλά, όπως να τον φλομώνω στο ψέμα για να μην εχω επαφή, τύπου κάνω αυτό κ δεν μπορώ να βρεθούμε να σου μιλήσω κτλ μέχρι να βαρεθεί να με ψάχνει ή ακόμα χειρότερα, να πληγώνω τον άλλο εν γνώση μου για να απομακρυνθεί. Καταλήγω αρχικά με πολλές ενοχές και σε δεύτερη φάση να προσπαθώ να πιαστώ από λεπτομέρειες στη συμπεριφορά του άλλου, θα τις γιγαντώσω στο μυαλό μου σαν τεράστια ελαττώματα και θα δικαιολογήσω τον εαυτό μου για την κάφρικη αυτή συμπεριφορά.
    Σε όλα μου τα χρόνια αυτός που έμεινε δίπλα μου παρά τα όσα του έκανα είναι ο άντρας μου. Τελευταία έχω αρχίσει να σκέφτομαι πως χαραμίζει την ζωή του δίπλα μου και πρέπει κι αυτός να απομακρυνθεί. Όταν ξεκινούν αυτές οι σκέψεις, δε με ελέγχω. Δρω σαν μηχανή ας πούμε. Δε θέλω να τον πληγώσω άλλο. Φοβάμαι όμως πως θα αρχίσω τις χαζομάρες δίχως να το καταλάβω. Προσπάθησα να του πω τι σκέφτομαι αλλά δεν είναι και πολύ δεκτικός στο να ακούσει και έχει δίκιο γιατί του χω κανει τη ζωή πατίνι τον τελευταίο καιρό κι ας μην μου το λέει ή ας το αρνηται.
    Δεν ξέρω πως να το χειριστώ, κάθε άποψη θα ήταν χρήσιμη. Ευχαρίστώ

Senior Member
    Προς κοινωνική φοβία να κοιτάξεις κάτι τέτοιο είναι άγχος
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Θα το πω στο γιατρο μου. Ευχαριστώ Ελις

Το μήνυμα τροποποιήθηκε από την Διαχείριση για παραβίαση των Όρων Χρήσης του Forum
    Last edited by vasia05; 03-10-2016 at 14:12.

Senior Member
    Αλαφροίσκιωτε μπήκες για ψάρεμα ή είναι η ιδέα μου;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Αλαφροίσκιωτος View Post
    Το μήνυμα τροποποιήθηκε από την Διαχείριση για παραβίαση των Όρων Χρήσης του Forum
    μαζέψου! τι είναι αυτά τα πράματα;
    Last edited by vasia05; 03-10-2016 at 14:13.

Senior Member
    πιστεύω ότι δεν είναι σωστό να θέτεις τέτοια ζητήματα με αυτομομφή ούτε αν έχεις κάποια μορφής διαταραχή. Έχεις σκεφτεί την περιπτωση να επισκεφθεις ή να επισκεφθείτε κάποιο οικογενειακό σύμβουλο; Νομίζω οτι αφού μπήκες στη διαδικασία της αυτοπαρατήρησης είναι ένα πρώτο βήμα, που από μόνο του δεν αρκεί για να καλυτερέψει η σχέση σου με τον άντρα σου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by black_adder View Post
    πιστεύω ότι δεν είναι σωστό να θέτεις τέτοια ζητήματα με αυτομομφή ούτε αν έχεις κάποια μορφής διαταραχή. Έχεις σκεφτεί την περιπτωση να επισκεφθεις ή να επισκεφθείτε κάποιο οικογενειακό σύμβουλο; Νομίζω οτι αφού μπήκες στη διαδικασία της αυτοπαρατήρησης είναι ένα πρώτο βήμα, που από μόνο του δεν αρκεί...
    black_adder ευχαριστώ για την απάντηση. Είναι αρκετά χρόνια που επισκέπτομαι ψυχίατρο. Εχω κακοποιηθεί στην παιδική μου ηλικία, είχα αντικοινωνικές συμπεριφορές, έχω στην πλάτη μου 2 καταθλιπτικά επεισόδια μεγάλα, φοβίες διάφορες, αυτοκαταστροφικήυπήρξα, αλλά έχω κάνει για τα δικά μου δεδομένα μεγάλα βήματα. Δηλαδή έχω δουλειά, δυο μωράκια 3ων μηνών και όλα αυτά όχι γιατί έτυχε, αλλά γιατί και καλό γιατρό είχα και την στήριξη του άντρα μου και προσπάθησα πολύ.
    Απλώς θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχουν ανθρωποι με παρόμμοιο πρόβλημα και αν ναι πως το αντιμετωπίζουν. Δεν ζητώ διάγνωση ούτε και με αφορά καμμία ταμπέλα, να φέρομαι δλδ σαν κάφρος κ να απαιτώ συγχωρεση επειδή υπάρχει η ταμπέλα της ασθένιας.
    Νομίζω πρέπει να τα πω στο γιατρό μου, έχεις δίκιο

Senior Member
    Ρε συ κοπελιά εγώ έχω ένα παρόμοιο με το δικό σου μιλάω στον εαυτό μου με σκέψεις δηλαδή μπορώ να κάνω και ψυχοθεραπεία μόνος μου μάλλον άγχος είναι αυτό δηλαδή το δικό μου

Senior Member
    Δεν ξέρω έλις τι είναι και από που έρχεται, αλλά δεν το θέλω να συμβαίνει. Κι εγώ σκέφτομαι ΄πράγματα μόνη μου, αλλά αν δε τα πω στο γιατρό μου, με τρώνε οι σκέψεις. Δηλαδη δε μπορώ μονη μου να τα βάλω σε μια σειρά και να πω τι θα κάνω μετά, μένω στο να σκέφτομαι μόνο ε και αυτό δεν το θέλω. Εάν είναι αγχος, γιατί δεν προσπαθείς να το διαχειριστείς; είχα διαβάσει παλιότερα ένα βιβλίο για διαχείριση άγχους ΄πολύ καλό μα ούτε ξέρω που βρίσκεται

Senior Member
    Το διαχειρίζομαι λύνω τα προβλήματα μου μόνος μου και πάω στο γιατρό για συμπλήρωμα

Senior Member
    Εγώ δεν μπορώ να λύσω μόνη μου τα προβλήματά μου, πάντα χειρότερα τα κάνω.

Quote Originally Posted by kutchunie View Post
    Αλαφροίσκιωτε μπήκες για ψάρεμα ή είναι η ιδέα μου;
    Οχι,σου απανταω με ειλικρινεια.Δεν φταινε για ολα οι ψυχικες διαταραχες.

Καποιοι,οπως εσυ πχ με βαση αυτα που περιγραφεις,ειναι παλιοχαρακτηρες απλως.

Καλο κουραγιο στον ατυχο που σε εκανε μανα των παιδιων του.

Senior Member
    Μάλιστα. Ισως και να έχεις δίκιο. ευχαριστώ για τον χρόνο σου

Senior Member
    Quote Originally Posted by Αλαφροίσκιωτος View Post
    το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρησης..
    Αυτό σκέφτομαι για εμένα πάντως. Ότι είμαι σκατοχαρακτήρας, ότι δεν μου αξίζει τίποτα καλό και ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανθρωπος διπλα μου. Ότι πρέπει για τη δικαιοσύνη των πραγμάτων να μείνω μόνη και όταν δε μπορώ να διώξω τους άλλους από δίπλα μου με το καλό κανω πολύ άσχημα πράγματα. Όχι αυτους που με βλάπτουν, αλλα αυτούς που είναι καλοί μαζί μου. Έχεις δίκιο αλαφροισκιωτε, είμαι απαισια
    Last edited by Aeon; 03-10-2016 at 18:37.

Page 1 of 4 123 ... LastLast