Results 1 to 6 of 6
Thread: Φόβος να καταπιώ φαγητό!
-
11-09-2016, 00:16 #1
Φόβος να καταπιώ φαγητό!
Καλησπέρα κι από μένα!Έχω εδώ και τρεις μέρες που ένιωθα κάτι σαν τσιμπιες στην δεξιά πλευρά στην αμυγδαλη .Πήγα σε γιατρό μου λέει αφθα είναι,Κάνε πλύσεις με ένα διάλυμα και σε δύο μέρες έλα να μου πεις πως εισαι. Μετά από δύο μέρες το πρωί ενώ μόλις είχα ξυπνήσει ,νιώθω στο στόμα μου κάτι να πέφτει και το φτύνω.Ήταν ένα κομμάτι το οποίο δεν είδα πότε κάτι παρόμοιο.Πάω στο γιατρό μου λέει είναι τροφές μαζεμένες στην αμυγδαλη και για αυτό βγήκε Επειδή προφανώς μεγάλωσε σε μέγεθος.Ήταν και αυτο το οποίο μου προκαλούσε δυσοσμία στο στόμα.Τώρα έχω την ίδια ακριβώς αίσθηση πίσω από την σταφυλη ότι κάτι υπάρχει εκεί και μυρίζει το ίδιο απαίσια όπως ο αμυγδαλολιθος που έβγαλα το πρωί και φοβάμαι να κοιμηθώ μην τυχόν πέσει όσο κοιμάμαι και πάθω ασφυξία.φοβάμαι να φάω κάτι στέρεο Γιατί πάει και κολλάει ουρανίσκο αμυγδΑλές κλπ με αποτέλεσμα να υποσιτιζομαι...σας έχει συμβεί εσάς αυτό ποτέ ;Να σημειώσω πως παλιότερα χρόνια πριν είχα βιώσει έντονα κρίσεις πανικού και τις ξεπέρασα. Τώρα όμως αρκετό καιρό πριν μου συμβεί το θέμα με το στόμα είχα αρρωστοφοβια. ..Δεν θέλω να μπλέξω με χάπια ξανά. ...Ευχαριστώ για τον χρόνο σας..
- 11-09-2016, 00:27 #2
Ανεφερε ενδεχομενο ο γιατρος να προκαλεσει ασφυξια ; εαν η τροφη σου ειναι σε μορφη σουπας τοτε ισως να υποχωρησει παροδικα η ανησυχια σου. Με μια καλυτερη κουβεντα και εναν ελεγχο στον λαρρυγα μαλλον θα εχεις περισσοτερες απαντησεις.
"Make sure your worst enemy isn't you"
11-09-2016, 00:29 #3
Καλησπέρα,εδώ μπλεκεις πολλά πράγματα...να καταλάβω -τι διαγνωση έχεις?αμυγδαλολιθος οταν λες οτι έβγαλες??άρρωστοφοβια έχεις σε κάθε τι η οταν συμβαίνει κάτι?
11-09-2016, 02:24 #4
Ο γιατρός δεν ανέφερε απολύτως τίποτα....σκέψου Μ πήρε ο ύπνος και ξύπνησα με την αίσθηση ότι αυτό που έχω κάπου ψηλά άρχισε να κατεβαίνει και ένιωθα να πνίγομαι...Τώρα αν είναι κάπου σε σημείο που δεν πρέπει θα το κοιτάξω αύριο στα επείγοντα που θα έχουν ωρυλα!
11-09-2016, 02:32 #5
Πχ ο ωρυλα μου είπε ότι είχα μια αφθα στην αμυγδαλη.Σήμερα το πρωί με το που ξύπνησα ένιωσα να πέφτει κάτι στο στόμα μου πως λεμε υπόλειμμα τροφής που είχε κολλήσει κάπου προφανως;Και το εφτυσα και ήταν ένα στέρεο λευκό πράγμα μεγαλύτερο από κόκκο ρυζιού το οποίο μύριζε απαίσια.Αυτό λέγεται αμυγδαλολιθος ,ο οποίος σχηματίζεται στις τρύπες που έχουν οι αμυγδαλές από υπολείμματα τροφών και φωλιάζουν εκεί μέσα βακτήρια κι έτσι κι αυτή η δυσοσμία.αν μείνουν φωλιασμενα αυτά με τον καιρό γίνονται σαν πέτρα.Εγώ όμως κατά περίεργο τρόπο το εφτυσα δίχως Ν ξέρω τι είναι και το έμαθα κατόπιν εορτής .Ενώ με πήρε ο ύπνος βλέποντας τιβί για Ν μην το σκέφτομαι,ξύπνησα με μια αίσθηση ότι κατεβαίνει κάτι στο λαιμο μου και με πνίγει όπως όταν είμαστε κρυωμενοι και κατεβαίνει η βλεννα ένα πράγμα και συνέχεια βηχουμε για να το βγάλουμε.Τώρα θα μείνω αυπνη μέχρι τις 9 το πρωι για Ν πάω στα επείγοντα να με δει ωρυλα.αρρωστοφοβια δεν έχω συνέχεια παρά μόνο όταν συμβεί κάτι και μετά λέω αυτό ήταν τώρα θα το πάθω κι εγώ.Δεν έχω περάσει και λίγα γενικά με ασθένειες και ενώ δεν ήμουν ποτέ φιλασθενη ξαφνικά τα έπαθα όλα μαζεμένα.Πάω και σε ψυχολόγο μια φορά τη βδομάδα για να μπορέσω να οριοθετησω τον εαυτό μου πάνω από όλα και μετά τους άλλους.Αλλά το χειρότερο είναι να προσπαθήσω να πείσω τον εαυτό μου πως πρέπει να παραμένει ψύχραιμος όταν οι άλλοι αδυνατούν Ν το κάνουν για μένα...Αυτό κι αν είναι δύσκολο πολύ !!!
11-09-2016, 09:52 #6
"Αλλά το χειρότερο είναι να προσπαθήσω να πείσω τον εαυτό μου πως πρέπει να παραμένει ψύχραιμος όταν οι άλλοι αδυνατούν Ν το κάνουν για μένα...Αυτό κι αν είναι δύσκολο πολύ !!! "
αγχωτικο περιβαλλον που μεγενθυνει ακομα περισσοτερο το δικο σου στρες. Πρωτα μαλλον θα δουλεψεις αυτο με την ειδικο, πως να μην σε καταβαλλουν ...
Ευχομαι καλα αποτελεσματα εαν χρειαστει επιπλεον εξεταση με γιατρο αλλά μαλλον θα δουλεψεις πιο εντατικα και τις συνεδριες σου.
Προσπαθησε να μην αφηνεσαι στην παγιδα αναζητησης νοσων μεσω διαδικτυου - οσο και εαν το επιθυμεις.
Δοκιμασε γευματα σε μορφη σουπας, μην χασεις βιταμινες και ιχνοστοιχεια μεχρι να βρεις καποια απαντηση.
Καλη δυναμη σε αυτη την φορτισμενη περιοδο της ζωης σου, καποια στιγμη θα ειναι παρελθον, εως τοτε θελει δουλεια και παλι δουλεια απο μερους σου να πολεμας ορισμενες σκεψεις σαν και αυτην, ναι ειναι εξαντλητικο αλλά για αυτο εχεις και ψυχολογο. Καποια στιγμη δεν θα ειναι τοσο αφορητο οσο τωρα"Make sure your worst enemy isn't you"