Results 1 to 15 of 16
Thread: Αγχος???
-
16-09-2016, 10:43 #1
Αγχος???
Γεια σας...την τελευταια εβδομαδα 2 φορες το βραδυ οταν πεφτω για υπνο στην αρχη μεχρι να κοιμηθω ειχα ενα περιεργο αισθημα, οτι χανω το σφυγμο της καρδιας, οτι η καρδια παει να σταματησει δεν μπορω να το εξηγησω, η διαρκεια του 2-3 δευτερολεπτα και να επαναληφτηκε 4-5 φορες μεχρι που αποκοιμηθηκα και τιποτα. ΜΟΝΟ στον υπνο το εχω παρατηρησει, την υπολοιπη μερα σε αλλες δραστηριοτητες απολυτως τπτ. Ειμαι φοιτητης, 23 χρονων..Εχω κοιταξει παλαιτερα ποστ που σχετιζονται με αρρυθμις και εκτακτες συστολες και καπως καθησυχαζομαι αλλα δε ξερω...Να σημειωθει οτι τον τελευταιο 1,5 χρονο ακομη και τωρα περναω μια πολυ αγχωδης περιοδο με stress κτλ ειτε λογω σχολης, ειτε με διαλυση καποιων φιλιων κτλ κτλ..Απλως εχω φοβηθει γιατι το σκεφτομαι και δεν συγκεντρωνομαι στο διαβασμα μου καποιες φορες...Ευχαριστω εκ των προτερων!!! Τελος ν αναφερω οτι καρδιολογικο τσεκ απ κανω καθε χρονο τον Οκτωβρη και δεν μ εχει παρουσιαστει ποτε καποιο θεμα!!!
- 16-09-2016, 12:27 #2
μπραβο που τα καταφερες να ανοιξεις νεο θεμα!
16-09-2016, 12:45 #3
Μπροστα στα ματια μου ηταν η επιλογη...στραβομαρα τελειως!!! Απαντησεις και γνωμες δεν βλεπω :P
16-09-2016, 12:47 #4
ελα θα σου απαντησω..απλα ειχα λιγη δουλεια.
που λες..απο το αγχος ειναι ολο αυτο..δεν ειναι τιποτα..κ οσο το σκεφτεσαι τοσο θα γινεται μεγαλυτερο στο κεφαλι σου.
προσπαθησε να κανεις αποσπαση προσοχης απο αυτη τη σκεψη εντικαθιστωντας με καποια αλλη ..
δλδ μολις πας να σκεφτεις για σφυγμους προσπαθησε με το ζορι να παρει το κεφαλι σου απο κει..
κατι σε πιεζει στανταρακι τωρα τελευταια κ βγαινει εκει.
+ κανεις εξεταση θυρεοειδη οπωσδηποτε.
16-09-2016, 12:49 #5
αα ξεχασα! εχω εκτακτες συστολες σχεδον καθε μερα..εκανα τριπλεξ καρδιας κλπ..μου παν οτι μαλλον ειναι απο τον θυρεπειδη μου που εχω θεμα..κ εκτοτε δεν ξανασχοληθηκα..
την ακουω την καρδια μου καθε μερα να χοροπηδαει κ να κανει διαφορα...
παιρνω χαπια για τον θυρεοεδη μου κ τον εχω ρυθμισμενο..
οποτε δεν ξανασχοληθηκα.
16-09-2016, 12:54 #6
Αυτο το ειχε γραψεις καποιος παλια στο φορουμ και το εκανα copy paste για να καταλαβετε αυτο που ενιωσα ( "σημερα επεσα για υπνο 1 το βραδυ και καταφερα να κοιμηθω 6:30 το πρωι απο αυτο το πραγμα..ενιωθα να σταματαει η καρδια μ για κανα δευτερολεπτο, δυο και ενιωθα οτι επρεπε να σηκωθω απο το κρεβατι, "να πεταχτω" π λενε για να ερθω λιγο στα κανονικα μ..σε 5 ωρες ενιωσα αυτο το πραγμα 15 φορες.." )...ναι πολυ αγχος γενικα, δυσαρεστες σκεψεις και λογω διαβασματος περιορισμενος χρονος για να ξεφευγεις!!! Απλως με παραξενευει που με πιανει μονο στον υπνο, αυτο παραλληλα με καθησυχαζει και λιγο οτι δεν ειναι κατι :P
16-09-2016, 13:02 #7
Αθωες αρρυθμιες ειναι απο το αγχος σου..αφου καθε χρονο κανεις καρδιολογικο ελεγχο μην φοβασαι...Ειναι σιγουρα κατι που σε φοβιζει και δικαιως αλλα ειναι αθωο, ανευ σημασιας τις περισσοτερες φορες. Ξεχνα το!
Σε πιανει μονο στον υπνο γιατι τοτε χαλαρωνεις και σου βγαινει ολη η συσσωρευμενη ενταση ολης της ημερας... Τα ιδια εχω και εγω κατα καιρους χρονια τωρα, και ο καρδιολογος μου καθε φορα που πηγαινω με διωχνει... :)
Να υποθεσω πως εχεις τσεκαρει τον θυρεοειδη σου....
16-09-2016, 13:18 #8
Δεν θυμαμαι αν στις τελευταιες αιματολογικες ειχα τσεκαρει για θυρωειδη :/
16-09-2016, 13:22 #9
Ε, οκ, δες το αυτο, ειναι βασικο για τις αρρυθμιες, αν και εγω που τον εχω χρονια ρυθμισμενο, εχω κατα καιρους ολα οσα περιγραφεις. Το αγχος φταει, ηρεμησε , ξεχνα το θεμα και θα σου περασουν αυτα, πιστεψε με...:)
16-09-2016, 14:07 #10
ναι ο θυρεοειδης κ που τον ρυθμιζουμε δνε παυει να ειναι ενας δυσλειτουργικος κ προβληματικος αδενας..κ δημιουργει αρρυθμιες..εγω εχω απειρες καθε μερα..
μαλιστα μερικες φορες μου κοβεται κ η ανασα πανω σε αρρυθμια κ ζαλη εχω νιωσει ..κ εχω επανελθει σε δευτερολεπτα.
μετα την αρρυθμια που εκανα με ζαλη μαζι..χαθηκε ο κοσμος, πηγα κ εκανα τριπλεξ.μου ειπαν οτι δεν εδωσε αιμα η καρδια στον εγκεφαλο εκεινη την στιγμη αλλα ευτυχως συνηλθα αμεσα..αλλιως θα επεφτα σε κωμα..
μου εβαλαν χολτερ 3 μερες αντι για 1 που βαζουν κανονικα ..λογβ της ζαλης που ενιωσα γιατι θεωρηθηκε τρομερα σοβαρο.
παραυτα..δεν βρηκαν τιποτα...κ πλεον το παρατησα.
οταν εχω αρρυθμιες κκανω βηχα μονη μου για να σταματησει.
αυτο μου ειπε ο γιατρος ..να προκαλεσω βηχα για να κανει συσπαση η καρδια..
τι ειμαστε???ενα τιποτα ειμαστε...εκει που αναπνεεις...ξαφνικα σταματανε ολα...
αλλα εγω γενικα δεν φοβαμαι σχετικα με το σωμα μου κ τον θανατο κλπ..
μου εχει τυχει κ ενα αλλο...εχω παρει χαπι ειδικο για ημικρανια..μετα απο καμια ωρα ενιωσα πονο αφορητο στο στηθος κ σαν να εχω καταπιει ενα αγγουρι στο στερνο ...μετραω σφυγμους κ ειχα 45! καταλαβαινω οτι παω για εμφραγμα..πηρα μια ασπιρινη μονη μου κ μετραγα σφυγμους..καταλαβα σταδιακα οτι ανεβαιναν..μετα απο κανα 2ωρο ειχαν ανεβει στους 70 κ σταματησε ο πονος.
ειχα κανει δλδ μια σοβαρη βραδυκαρδια..
δεν εκανα τιποτα..απλα πηρα την ασπιρινη κ περιμενα..
γενικα ειμαι πολυ σκληρη με τα θεματα αυτα ..δεν ξερω γτ..αλλα γενικως δεν τρεχω ευκολα στους γιατρους..
πρωτα πεθαινω κ μετα παω στον γιατρο.
16-09-2016, 14:37 #11
16-09-2016, 16:21 #12
Ομολογω οτι με ανησυχησς; λιγο ειδικα εκει που ειπες οτι δεν εδωσε αιμα στον εγκεφαλο και μ ελουσε ενας κρυος ιδρωτας αλλα ενταξει :P Η αρρυθμια παντα σαν εννοια δεν μπορω να εξηγησω τι ειναι!!! Εγω ευτυχως οταν ειχα αυτα που περιεγραψα δεν ειχα ουτε ζαλαδα, ουτε δυσπνοια ουτε καποιο πονο!!! Απλως το σκεφτομαι καθε φορα που παω να ξαπλωσω μη τυχον και ξαναγιινει..
16-09-2016, 22:05 #13
17-09-2016, 13:22 #14
Κοιτα σε καθημερινη βαση σχεδον πηγαινω για 5+ χιλιομετρα τρεξιματακι η γρηγορο περπατημα...τωρα το 2ο δε ξερω κατα ποσο ειναι σοβαρη ασκηση :P εκει δεν παρατηρω καμια ενοχληση οποτε ξεχνιεμαι καπως...το μονο που σκεφτομαι ειναι μηπως εχω τπτ καρδιολογικο και με βρει τπτ οταν αθλουμαι :P αλλα οπως ειπα κανω καθε Οκτωβρη καρδιολογικο ελεγχο..τωρα να εχει παρουσιαστει κατι μεχρι τον φετινο Οκτωβρη που θα κανω δεν ξερω :P..ισως αυτες οι σκεψεις να φταινε
17-09-2016, 14:49 #15
Εξαιρετικο το βρισκω αυτο που κανεις! Μπραβο! Να το συνεχισεις γιατι ειναι και πολυ καλο για το σωμα σου αλλα και πολυ καλο αγχολυτικό. Δεν εχεις τιποτε, πιστεψε με, και ο Οκτωβριος εφτασε σχεδον ,θα δεις, θα δικαιωθω... Και η χαλαρωτικη μουσικη βοηθαει το βραδυ, πριν κοιμηθεις, αλλα το ξαναλεω: το βραδυ που χαλαρωνεις βγαίνει ολο τι συσσωρευμενο αγχος της ημερας και για αυτο εχεις και τις αρρυθμιες. Επομενως προσπαθησε οσο το δυνατον γινεται κατα την διαρκεια της ημερας να μην αγχωνεσαι η να διοχετευεις το αγχος σου σε διαφορες δραστηριοτητες οπως πολυ καλα κανεις. Μια φαση ειναι που θα περασει... :)