Σημαντικη ερωτιση για τα αντιψυχωσικα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9
    Junior Member

Exclamation Σημαντικη ερωτιση για τα αντιψυχωσικα

Αρχικα δεν ειχα ψυχωση αλλα υπερβολικο αγχος χωρις ιδιαιτερο λογο και ετσι ξεκινησα μια φαρμακευτικη αγωγη με seroquel οπου μου το εδωσε ο γιατρος για το αγχος. Η δοση του αυξανοταν συνεχεια διοτι δεν με επιανε και μετα απο μισο με ενα μηνα αρχισαν να με ταλαιπορουν κατι παραξενες και αφυσικες σκεψεις. Ειναι δυνατον λοιπον καποιος που δεν εχει ψυχωση , παιρνοντας αντιψυχωσικα να του προκληθει ψυχωση;;;; Απαντηστε πλζ

Senior Member
    ρωτησες τον γιατρο μετα απο αυτο που σου συνεβει?? τι ειπε?

Senior Member
    Mπορείς να μας πεις λίγα λόγια για τα συμπτώματα που είχες;;
    Μπορεί το άγχος σου να το προκαλούσαν παράλογες ιδέες που δεν είχες εντοπίσει αλλά να τις εντόπισε ο γιατρός σου.
    Προσωπικά πρώτη φορά που είχα πάει μόνος μου στον ψυχίατρο έλεγα ότι είχα κατάθλιψη και έντονο άγχος. Παρατηρήσαμε όμως ότι είχα και κάποιες ιδέες που θεωρούνταν κάπως παράλογες. Όχι να ξεφεύγουν πολύ από την πραγματικότητα όπως έγινε στο τελευταίο μου επεισόδιο αλλά ο τρόπος που εκλογίκευα κάποια πράγματα ήταν λανθασμένος.

Τώρα ποια συμπτώματα έχεις και έβαλες την ταμπέλα πως πάσχεις από ψύχωση;; Σου είπε ο γιατρός σου την διάγνωση;;
    Υπάρχει και η πρόδρομη φάση ψύχωσικού επεισοδίου που συνοδεύεται από έντονο άγχος.
    Νομίζω όμως ότι αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα και πάρεις αντιψυχωσικά απλά θα έχεις τις έντονες παρενέργειες των φαρμάκων.Aπό ότι έχω διαβάσει υπάρχει μια μικρή πιθανότητα αν δεν έχει κάποιος ένα πρόβλημα που χρήζει χρήση αντιψυχωσικών να του προκαλέσουν ψύχωση.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Junior Member
    Quote Originally Posted by serios View Post
    Mπορείς να μας πεις λίγα λόγια για τα συμπτώματα που είχες;;
    Μπορεί το άγχος σου να το προκαλούσαν παράλογες ιδέες που δεν είχες εντοπίσει αλλά να τις εντόπισε ο γιατρός σου.
    Προσωπικά πρώτη φορά που είχα πάει μόνος μου στον ψυχίατρο έλεγα ότι είχα κατάθλιψη και έντονο άγχος. Παρατηρήσαμε όμως ότι είχα και κάποιες ιδέες που θεωρούνταν κάπως παράλογες. Όχι να ξεφεύγουν πολύ από την πραγματικότητα όπως έγινε στο τελευταίο μου επεισόδιο αλλά ο τρόπος που εκλογίκευα κάποια πράγματα ήταν λανθασμένος.

Τώρα ποια συμπτώματα έχεις και έβαλες την ταμπέλα πως πάσχεις από ψύχωση;; Σου είπε ο γιατρός σου την διάγνωση;;
    Υπάρχει και η πρόδρομη φάση ψύχωσικού επεισοδίου που συνοδεύεται από έντονο άγχος.
    Νομίζω όμως ότι αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα και πάρεις αντιψυχωσικά απλά θα έχεις τις έντονες παρενέργειες των φαρμάκων.Aπό ότι έχω διαβάσει υπάρχει μια μικρή πιθανότητα αν δεν έχει κάποιος ένα πρόβλημα που χρήζει χρήση αντιψυχωσικών να του προκαλέσουν ψύχωση.
    εβαλα τν ταμπελα οτι εχω ψυχωση διοτι μετα απο ενα μηνα ειχε μπει στην σκεψη μου οτι με ενοχλουσαν διαφορα πραγματα που δεν ενοχλουν τους φυσιολογικους ανθρωπους οπως π.χ. η υπαρξη πολλων αντικειμενων και εχω κατι παραξενες και αφυσικες σκεψεις και αποριες οπως π.χ. γιατι ο ουρανος να ειναι μπλε και οχι κοκκινος; Παλια δεν τα ειχα ολα αυτα και απλα ειχα μονο αγχος χωρις λογο ή για φυσιολογικους λογους. Λες να ευθυνεται το αντιψυχωσικο για ολο αυτα που επακολουθησαν;

Senior Member
    Δεν μου φαίνεται για ψύχωση από αυτά που λες. Εκτός και αν ονομάζεις ψύχωση την έμμονη ιδέα. Η ψύχωση είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Είναι περισσότερο φυγή από την πραγματικότητα.
    Περισσότερο για ψυχαναγκασμούς μοιάζει που μπορεί να προκαλείται από το άγχος.
    Δεν μπορώ να ξέρω αν προκλήθηκαν από τα φάρμακα. Μόνο ένας ειδικός θα μπορούσε να δώσει απάντηση.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Δεν είσαι ψυχωτικός , ιδεοψυχαναγκαστικός ίσως , γιατί αυτά που λές αφορούν υπαρξιακά ζητήματα! Οι ιδεοψυχαναγκαστικοί έχουν συνήθως υπαρξιακά ζητήματα! Αμπελοφιλοσοφουν εν ολιγοις :p

Quote Originally Posted by mardom8 View Post
    εβαλα τν ταμπελα οτι εχω ψυχωση διοτι μετα απο ενα μηνα ειχε μπει στην σκεψη μου οτι με ενοχλουσαν διαφορα πραγματα που δεν ενοχλουν τους φυσιολογικους ανθρωπους οπως π.χ. η υπαρξη πολλων αντικειμενων και εχω κατι παραξενες και αφυσικες σκεψεις και αποριες οπως π.χ. γιατι ο ουρανος να ειναι μπλε και οχι κοκκινος; Παλια δεν τα ειχα ολα αυτα και απλα ειχα μονο αγχος χωρις λογο ή για φυσιολογικους λογους. Λες να ευθυνεται το αντιψυχωσικο για ολο αυτα που επακολουθησαν;
    Aγαπητε εισαι ιδια περιπτωση με εμενα.Ακριβως ενα χρονο πριν παθω ψυχωτικο επεισοδιο και μπει η διαγνωση ειχα και γω παραλογες φοβιες και με ενοχλουσαν καποια πραγματα οπως οταν μεσα στο λεωφορειο που πηγαινα ο διπλανος μου κουνιοταν πολυ και αλλα πολλα.απο παραλογες φοβιες ειχα παρομοιες με εσενα οπως γιατι η γη στεκεται στον αερα και δεν πεφτει στον πατο του συμπαντος,πως καταφερνουν να κουνιουνται τα αυτοκινητα εφοσον δεν τα σπρωχνει κανενας ,πως οταν στηριζεσαι σε ενα σιδερο δεν πεφτει κατω.κατι τετοια χαζα με προβληματιζαν και απο iq μια χαρα ειμαι.με πηγε η μητερα μου σε ψυχιατρο μια απο τις πολλες φορες που με πηγε και εγω του τα ελεγα οτι ολα ειναι μια χαρα και δεν εχω τιποτα οποτε δεν μου δωσε φαρμακα αντιψωχτικα και το επομενο χρονο επαθα κριση.Ειχα και γω ανεξηγητο αγχος χωρις λογο μιας και ειχα περασει σε μια πολυ καλη σχολη ζωντας μακρια απο τους γονεις μ και απολαμβανοντας τη φοιτητικη ζωη και δεν ειχα κανενα προβλημα με κανεναν συμφοιτητη μ οχι οπως στο σχολειο που ημουν θυμα βιας.συνολο 2,5 χρονια εντονο στρες χωρις λογο εκ των οποιων το τελευταιο ενα χρονο με βασανιζαν αυτες οι σκεψεις.Με λιγα λογια αυτο δειχνει προδιαθεση για ψυχωση και προδρομη ψυχωση.Η ψυχιατρος που με παρακολουθει τωρα μου λεει οτι ειναι αδυνατον να την απεφευγα θα την παθαινα ουτως η αλλως καποια στιγμη.

Δεν ευθυνεται το αντιψυχωτικο γι αυτες τι σκεψεις ισα-ισα βοηθαει να φυγουν και να μην παθεις επεισοδιο.και γω που δεν επαιρνα αντιψυχωτικα και ειχα ανεξηγητο αγχος παρομοιες σκεψεις με σενα εκανα και την ψυχωση δεν τη γλιτωσα ηταν γραφτο στο να την παθω.ισως εφταιγε που τα κραταγα ολα μεσα μου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by mardom8 View Post
    Αρχικα δεν ειχα ψυχωση αλλα υπερβολικο αγχος χωρις ιδιαιτερο λογο και ετσι ξεκινησα μια φαρμακευτικη αγωγη με seroquel οπου μου το εδωσε ο γιατρος για το αγχος. Η δοση του αυξανοταν συνεχεια διοτι δεν με επιανε και μετα απο μισο με ενα μηνα αρχισαν να με ταλαιπορουν κατι παραξενες και αφυσικες σκεψεις. Ειναι δυνατον λοιπον καποιος που δεν εχει ψυχωση , παιρνοντας αντιψυχωσικα να του προκληθει ψυχωση;;;; Απαντηστε πλζ

Αν εμένα κάποιος μου χορηγήσει αντιβίωση γιατί νομίζει ότι έχω πνευμονία-ενώ δεν έχω....εγώ μετά από ένα μήνα θα πάθω πνευμονία;
    Σκέψου τα λίγο λογικά τα πράγματα!