σχιζοφρενεια - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 97
    Senior Member
    Quote Originally Posted by serios View Post
    Αλήθεια μια ερώτηση:
    Αν δεν έχεις ασφάλεια ποιοι τρόποι υπάρχουν για να προμηθεύεσαι φάρμακα με κάποιο μικρό κόστος ίσως. Παίρνω invega που είναι πολύ ακριβό. Δεν έχω ασφάλεια και τα γράφω στου πατέρα μου αλλά θα λήξει σε λίγους μήνες.
    serios πως κατέληξες στο invega? Τι παρενέργειες έχει? Ο δικός μου ήταν αρνητικός για κάποιον λόγο.. βέβαια και το Abilify εγώ το επέβαλα γιατί δεν την πάλευα άλλο με το Zyprexa..

PS. Πως στέλνω προσωπικό μήνυμα?

Senior Member
    Πρέπει να συμπληρώσεις 50 μην νομίζω για προσωπικό μην. Κάνε κάποια θέματα αν θες για να συμμετέχεις.
    Κ γω με zyprexa ήμουν για λίγους μήνες στα 20 mg. O γιατρός έκρινε πως έπρεπε να αλλάξω. Δεν γνωρίζω τι παρατήρησε. Είχα βάλει κιλά πάντως τότε.
    Είμαι με invega 6 mg που είναι η εξέλιξη του Risperdal και θεωρείται αυτή η δόση 3mg σε Risperdal αν έχεις πάρει ποτέ. Είναι η συνιστώμενη. Ξεκίνησα με την μέγιστη των 12 mg.
    Από παρενέργειες σ'αυτό το διάστημα και αυτή την δόση ίσως κάποια εξωπυραμιδικά συμπτώματα που δεν είμαι σίγουρος αν είναι σ'αυτη την κατηγορία. Βασικά έχω ένα κουσούρι. Όταν είμαι όρθιος κάνω κάτι κινήσεις στα γόνατα σαν κάθισματάκια,τα λυγάω. Μη φανταστείς συνέχεια αλλά μου έρχεται αυτή η αίσθηση σαν να μουδιάζουν και ίσως είναι σ'αυτή την κατηγορία των εξωπυραμιδικών. Έχω μικρή ακαθισία που πλέον δεν είναι έντονη. Αρχικά ήταν πολύ έντονη και πολύ ενοχλητική ως βάναυση.
    Από κιλά είμαι κανονικά. Ίσως έχω συγκεντρωμένο περιφερειακό λίπος.
    Η κούραση που αισθάνομαι και η έλλειψη ενέργειας δεν ξέρω αν είναι μόνο από τα φάρμακα. Και η πάθηση έχει μερίδιο ευθύνης νομίζω.

Προχωράω αρκετά αργά. Δεν νομίζω να οφείλεται σε έλλειψη προσπάθειας αλλά είναι αργή η διαδικασία. Ήταν άβυσσος αυτό που έζησα. Υπάρχει ένα χρονικό όριο 5ετίας που βλέπεις την εξέλιξη της ανάρρωσης αν είναι θετική.Αν δεν κάνεις υποτροπή μέσα σ'αυτά τα χρόνια είναι θετικό. Αν είναι ήπια η ψύχωση και το πρώτο επεισόδιο μέσα σε 2 χρόνια είσαι σε ικανοποιητικό επίπεδο. Αφού μπορείς κ δουλεύεις ίσως ήταν ήπια και επανήλθες πιο γρήγορα.

Τώρα για διάφορους λόγους αισθάνομαι ανεπαρκής για δουλειά παρόλο που κλείνω 4 χρόνια τον Νοέμβριο.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Σειριε θα σου δώσω μία συμβουλή ξέρεις ότι μυαλό και σώμα συνδέονται αυτό που δεν ξέρεις είναι όταν βελτιώνεται το σώμα ακονιζεται το μυαλό αν με ακούσει και κανείς ένα δίωρο γυμναστική βάρη εγώ λέω αλλά κάνε ότι θες σε μία πενταετία θα περάσει ακου με κ δε θα χάσεις μαζί με διατροφή
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Ευχαριστώ elis για την συμβουλή. Έχω αφήσει τον τελευταίο μήνα την γυμναστική. Είχα έλλειψη κινήτρου,κάποια αρνητικά συμπτώματα. Δεν είμαι ακόμα σταθερός από διάθεση κ κίνητρο κ διακόπτω εύκολα κάποια πράγματα.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Καλά εγώ στο είπα μην πεις μετά ότι δεν το ηξερες ������
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    πηγα και σε αλλον γιατρο να παρω κι αλλη γνωμη και μου ειπε οτι μπορει να μην εχω καθαρη ψυχωση αλλα σχιζοσυναισθηματικη.
    και μου προτεινε αν ξανακανω επεισοδιο να παρω λιθιο αν εχω καταθλιψη και leponex για το οποιο θα χρειαστει εισαγωγη σε νοσοκομειο για κανα μηνα.
    τι ξερετε για αυτα τα 2 φαρμακα και ειδικα για το leponex?
    εχω δοκιμασει zyprexa, seroquel, aloperidin, solian, dipiperon.το πιο αποτελεσματικο ηταν το aloperidin αλλα ειχα πολλες παρενεργειες
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Παιδια να σας ρωτησω
    Το zyprexa χορηγειται παντα σε ατομα με ψυχωση?
    γιατι εμαθα οτι μια συναδελφος μου παιρνει zyprexa, νεα κοπελα, και επαθα πλακα...
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    @Boo ίσως σου είπε για Leponex που είναι η κλοζαπίνη και από τα άτομα εδώ μέσα το παίρνει η εσωτερική σήψη,γιατί έκανες πολλές αλλάγές φαρμάκων και αν κάνεις υποτροπή δεν θα σε πιάνουν πιθανόν. Δεν ξέρω τι έκρινε και σου είπε για αυτό το ενδεχόμενο. Θεωρείται κάτι σαν τελευταίο χαρτί σε ανθεκτικές ψυχώσεις που δεν αντιμετωπίζονται με άλλα φάρμακα. Έχει τα θετικά του ότι αντιμετωπίζει πολύ καλά τα θετικά αλλά έχει κάποιες δυσάρεστες ως επικίνδυνες παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν κ τον θάνατο. Γι'αυτό πρέπει να παρακολουθήσαι συχνά με αιματολογικές εξετάσεις γιατί κατεβάζει τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων αν είσαι άτυχη.
    Ίσως σου προκάλεσα έντονη ανησυχία με όλα αυτά. Ακούγεται αρνητική έκβαση. Πολλά πετυχημένα άτομα πάντως χρησιμοποιούν κλοζαπίνη όπως η Elyn Saks και κάποια άλλα που δεν θυμάμαι.

@Μάρα το ζυπρέξα είναι κυρίως για ψυχώσεις αλλά σε μικρές δόσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα κ για παθήσεις στο φάσμα του άγχους.

Senior Member
    @μπου γεια και απο μενα
    ναι εγω παιρνω κλοζαπινη( λεπονεξ) οπως και συ εχω παρει τα περισσοτερα φαρμακα που υπαρχουν( ρισπερνταλ, σεροκουελ, αλοπεριντιν, ινβεγκα, νοζιναν, αμπιλιφαι) ο γιατρος μου μου ειπε αυτο που ειπε και ο @σειριος ότι ειναι το τελευταιο χαρτι..
    ναι θελει μεγαλη νοσηλεια εμενα για να με προσαρμοουν σε αυτο με καναν 4 νοσηλειες και μεγαλες...
    δε θελω να σε απογοητευσω ειναι βαρυ φαρμακο και εχει πολλες παρνεργειες..
    συνεχεια εξετασεις πιεσεις καδιογραφηματα και συν συμπληρωματικα για τις παρενεργειες..
    ελπιζω να εισαι σιγουρη πριν αποφασισεις να το κανεις
    φιλικα
    εσωτερικη

Senior Member
    το zyprexa στα 5mg το δινουν για το αγχος

ρισπερνταλ, νοζιναν, ινβεγκα και αμπιλιφαι δεν εχω δοκιαμσει εσωτερηκη μου.ειναι της προκοπης αυτα?

φοβαμαι να ξεκινησω το λεπονεξ ειναι πολυ επικινδυνο μου λενε καποιοι.τι παρενεργειες εχει?μου ειπαν οτι ειναι επικινδυνα για τα λευκα στο αιμα και για την καρδια..
    μπορει να προκαλεσει και θανατο????????γιατι?πως?

ποσο καιρο πρεπει να μπει καποιος στο νοσοκομειο για να το ξεκινησει?
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Εγω εχω ψυχωση και περνω ρισπερνταλ με χει βοηθησει πολυ το χω συνηθισει αλλα τις τελευταιες μερες εχω παλι παρανοιες εξαιτιας χρησης κοκαινης αλλα θα φυγουν και αυτα

Senior Member
    @μπου το ινβεγκα και το αμπιλιφαι το επαιρνα μαζι με αλοπεριντιν οποτε δεν ξερω πως δρουν μονα τους..
    το ρισπερνταλ μεγαλο κεφαλαιο.. και ενεσεις και χαπια.. πολυ μεγαλη δοση πολλα κιλα και τελειως αντικουκου
    επισης επαιρνα και σταθεροποιητες και ειχε ξεφυγει η κατασταση.. τωρα απο σαθεροποιητη παιρνω λαμικταλ.. το λιθιο πολυ βαρυ ομως γιατι δε δοκιμαζεις καποιο αλλο?
    απο παρενεργειες το λεπονεξ μου εχει κανει προβλημα στην καρδια και παιρνω και λοπρεσορ, σιελορροια και παιρνω ακινετον προβλημα στο στομαχι (τρελο προβλημα με εμετους συνεχως) μπορει να προκαλεσει μειωση των λευκων αιμοσφαιριων( αν σου τυχει μαλλον πρεπει να το κοψεις) εγω παραλιγο ημουν συνεχεια με ορους.. επισης βαζει κιλα λενε εγω δεν εβαλα
    αν θες μπορουμε να μιλαμε και εκτος φορουμ (εννοειται αν θες)
    σορυ αν σε πηρα απο τα μουτρα :(

Senior Member
    δε θα παρω ουτε το λιθιο ουτε το λεπονεξ φοβαμαι.
    παιρνω 1000mg solian, 120mg dipiperon, 200mg lamictal, 0.5mg xanax, 6mg akineton.σε τυχον υποτροπη θα δοκιμασω να αυξησω το dipiperon και ισως να γυρισω στο aloperidin παρολες τις παρενεργειες που εχει σε εμενα.αλλα ειναι αποτελεσματικο.επαιρνα ισορροπιστη 1200mg tegretol αλλα μου πειραξε το συκωτι και το σταματησα.τωρα για ισορροπιστη εχω το lamictal αν και δε μου κανει και πολυ δουλεια νομιζω.
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    παντως boo κι εγω πολυ συχνα σκεφτομαι πως αν δεν ειχαν συμβει καποια σκηνικα και δε τυχαιναν ετσι οι συγκυριες ισως να μη παθαινα τιποτα αλλα αυτες οι σκεψεις δε με πολυβοηθανε γιατι καταληγω να τους μισω ολους και να πεφτω ψυχολογικα

Senior Member
    @loca δεν ξερω αν φταιξανε τα γεγονοτα και οι εξωτερικοι παραγοντες που ανεπτυξα ψυχικα προβληματα.θα ρωτησω τη γιατρο μου οταν τη ξαναδω να μου φυγει η απορια και μπας και παψω να κατηγορω τον εαυτο μου που δεν αντεδρασα αλλιως..

μιλησα σημερα στο τηλ με τη γιατρο και της ειπα οτι την τελευταια εβδομαδα εχω φωνες, παρακολουθηση, υπαρξιακα, αλλα εχω ορεξη για εξω κλπ..και μου ειπε να αυξησω το solian στα 1200mg. 1200 δεν ειναι η μεγιστη δοση?αγχωνομαι απο την αποψη μηπως δε με πιασει και χρειαστει να αλλαξω χαπι.η επομενη επιλογη μας ειναι αν δεν πιασει αυτο να ξαναγυρισω στο aloperidin το οποιο μου εκανε πολλα εξωπυραμιδικα ή να μπω σε αλλο φαρμακο.μακαρι να πανε ολα καλα.εχω αρχισει να αγχωνομαι και να φοβαμαι παλι με την κατασταση..
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast