παλιοτερα και νεα φαρμακα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Senior Member

παλιοτερα και νεα φαρμακα

ειχα μια συζητηση χτες για τα φαρμακα με μια κοπελα.τα ψυχοφαρμακα.τα παλιοτερα και τα πιο καινουρια.

εσεις ποια εμπιστευεστε περισσοτερο?
    τα παλια που μπορει να ειναι δοκιμασμενα αλλα να εχουν περισσοτερες παρενεργειες ή τα καινουρια που δεν ειναι δοκιμασμενα για την αποτελεσματικοτητα τους αλλα εχουν λιγοτερες παρενεργειες?
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Στην κατηγορία των αντιψυχωσικών οι διαφορές μπορεί να είναι μεγάλες.
    Το κριτήριο για ποιο θα χρησιμοποιήσει ο γιατρός νομίζω είναι πρώτα η αποτελεσματικότητα του. Ένα παλαιότερης γενιάς ορισμένες φορές πιάνει εκεί που δεν το κάνει ένα νεότερης σε ορισμένους ασθενείς.

Οι παρενέργειες είναι ένα άλλο κριτήριο και ένας γιατρός με ευσυνειδησία θα τις λάβει σοβαρά υπόψη του. Τα ατυπικά αντιψυχωσικά έχουν λιγότερες παρενέργειες χωρίς αυτό να σημαίνει πως σε μεγάλες δόσεις δεν υπάρχουν.

Οποιο φάρμακο βγαίνει στην αγορά δοκιμάζεται για την αποτελεσματικότητα του. Αυτό που δεν είναι γνωστό πολλές φορές είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στον οργανισμό του πάσχοντα.

Νομίζω αν ήταν να διαλέξω παλιό ή καινούριο απλά θα διάλεγα αυτό που θα εξάλειφε τα συμπτώματα μου και θα είχε τις λιγότερες παρενέργειες. Αν μπορούσα να το πετύχω με ένα παλιότερης γενιάς αυτό γιατί όχι.

Τώρα είμαι σε 2 νεότερης γενιάς. Paliperidone(invega) και amisulpride(solian). Είχαν και αυτά άσχημες παρενέργειες σε μεγάλες δόσεις όπως υπνηλία,ακαθισία,οψιμη δυσκινισία. Αυτή τη στιγμή και σε δόσεις 50% μειωμένες οι παρενέργειες είναι ελάχιστες.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Εγω δεν εμπιστευομαι κανενα φαρμακο , ιδιως τα καινουρια , που τωρα το χρημα ωθει τις φαρμακοβιομηχανιες , να αποκρυπτουν παρενεργειες ............αναφερομαι σε αντικαταθλιπτικα /ηρεμιστικα , δεν ξερω αλλη κατηγορα , αλλα εχω διαβασειτοσα πολλα για τις μακροπροθεσμες παρενεργειες , που ταχει φοβηθει το ματι μου ..........απο την αλλη ,τα τρικυκλικα ,του 60 , που ηταν πιο αγνα τα πραματα , οσον αφορα την κυριαρχια του χρηματος , εχουν πολλες παρενεργεις , βραχυπροθεσμες , που τις βλεπεις αμεσως , και τα κοβεις ..............τα νεα , ειναι ακρως υπουλα , προσπαθω ναποκοπω εντελως , πριν εχουμε τιποτα σοβαρα πατρατραγουδα , αλλωστε ειναι μονο για βαριες περιπτωσεις, οχι επειδη ειμαι λιγο κακοδιαθετος , παιρνω αντι/κο , αλλα οι γιατροι , για ιδιον συμφερον , η και ανευθυνοτητα , συνταγογραφουν αβερτα ........οποτε buyers beware , στην Ελλαδα γινεται μονο αυτο το κακο ........ακομη και το ντεπον που θα παρετε , βλαπτει σοβαρα το σηκωτι ( παρακεταμολη ) , στην Γερμανια ,τα δινουν με συνταγη ..........

Senior Member
    Εμενα τα παλαιοτερα μου ριχνουν πολυ την πιεση
    Με τα καινοργια τα παω μια χαρα , αν και τωρα και 1 χρονο τα εχω κοψει..
    [I]Love...[/I]

Senior Member
    εγω παιρνω και καινουρια και παλια ανακατεμενα. δε ξερω ποιο μου φερνει κουραση, υπνηλια και εξαντληση.επισης δε ξερω αν φταινε τα χαπια που δε μπορω να συγκεντρωθω ή η παθηση.

παντως ισως γερνω λιγο πιο πολυ προς τα παλια που εχουν καπως πιο σιγουρα αποτελεσματα..δε ξερω..
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Banned
    εγω επαιρνα ρισπεριδονη σχετικα παλιο φαρμακο.. μου ειχε ταραξει το νευρικο συστημα... το αλλαξα πανω στους 3 μηνες με το αριπριπαζολη (abilify) το οποιο θεωρείτε από τα πιο καινουρια και όλα καλα...

τωρα για τις παρενέργειες στο μελλον.... θα δειξει

Senior Member
    Το abilify ειναι καλο φαρμακο , αν υπαρχει τετοιο , φιλιο μελος με ΓΑΔ , εχει δει αποτελεσματα ..........

Senior Member
    μπορειτε να μου γραψετε καποια φαρμακα παλια ή νεα που σας εχουν βοηθησει?ολων των κατηγοριων ψυχοφαρμακων αλλα κυριως αντιψυχωτικα αλλα και αλλα
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος