Results 121 to 135 of 153
Thread: Υπάρχει Θεός;
-
05-10-2016, 23:19 #121
A , οχι , δεν εννοω κανεναν , αστειευομαι ως συνηθως .......με την μερια σας ειμαι , ετσι οπως καταντησε το θρεντ .......
Ναταλια , ε , Ναταλια , πολυ συμφωνω με την τελευταια παραγραφο , ενας εξυπνος ανθρωπος , ποτε δεν ξερει πολλα , παντα μαθαινει , και θα μαθαινει , ' εν οιδα , οτι ουδεν οιδα ' ειπε ο σεμνος Σωκρατης , κατι αγνωστο σε πολλους , που τα ξερουν ολα..........και ειπε και κατι αλλο , ' η αμφισβητιση ειναι η αρχη της σοφιας ' .........
- 06-10-2016, 00:22 #122
Nα μας υποδειξεις λιγο τις γνωσεις του noumac γιατι εμεις οι τυφλοι δεν τις αντιληφθηκαμε.
Ιουδαισμος και Χριστιανισμος ουδεμια σχεση εχουν διοτι οι Εβραιοι δεν αποδεχτηκαν και δεν αποδεχονται την υπαρξη του Χριστου,οποτε οπως καταλαβαινεις δεν υπαρχει καμια κοινη γραμμη.
Δεν προσπαθω να πεισω κανεναν για τιποτα , δεν με απασχολει . Τελεια.
Κρατηστε την "γνωση" σας και την αλαζονεια σας και πορευτειτε με αυτην.Δικαιωμα σας . Ευτυχως η χωρα μας αν και με επικρατουσα θρησκεια την Ορθοδοξια σου επιτρεπει να εισαι και να δηλωνεις οτι γουσταρεις σε αντιθεση με το Ισλαμ που ειναι πολιτευμα και κρατηθειτε.. ειμαστε ιδιοι! χα χα χου!
Καληνυχτες...
06-10-2016, 08:59 #123
Ναι είναι πράγματι απογοητευτικό...
Πάντως, ανάμεσα σ' αυτούς που τσουβαλιάζοντας κι ειρωνικά τα παιδιά παραπάνω... αποκαλούν απαξιωτικά χριστιανούς,
υπάρχουν και οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ/ΑΝΘΡΩΠΟΙ που είναι θεοί! Πρόσωπα γαλήνια, διακριτικά και με ΠΑΙΔΕΙΑ
που έχουν καλωσύνη, γλυκύτητα, διάθεση προσφοράς... σε αντίθεση με την πονεμένη συμπεριφορά των άλλων...
τη γεμάτη αρνητισμό και σύγχυση, που απωθεί γιατι μεταδίδει και την απέραντη παγωνιά της μοναξιάς τους.
Και γι' αυτούς λοιπόν τους άλλους ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ... θέλω Θεός να υπάρχει...Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
06-10-2016, 09:12 #124
06-10-2016, 09:48 #125
Σίγουρα υπάρχουν κι αυτοί... Όπως υπάρχουν παντού! Βρε μην τσουβαλιάζεις. Διάβαζε πρώτα πιο καλά τι γράφεται...
Και βέβαια η ατραξιόν του παπαδαριού τους χρειάζεται... ειδικά αυτούς, που μπορεί και να τους κατευθύνει...
Όπως εννοείται ότι ανάμεσα και σε άθεους και λοιπούς πιστούς... υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ...
Και σίγουρα δεν έχω διάθεση για τσακωμούς... Δεν πέφτω στη παγίδα...Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
06-10-2016, 11:43 #126
06-10-2016, 12:41 #127
Σωστα , αγαπητη Μαρκελα , χαιρομαι να διαβαζω τετοια ποστ , που επισημαινουν την αξια της πιστης , της υγιους πιστης , που μονο να προσφερει μπορει , ειτε στον ιδιο , ειτε στους αλλους ......................
και θα συμφωνησω και στην αναγκαιοτητα υπαρξης παιδειας , που η ελλειψη της , μετατρεπει την πιστη σε δεισιδαιμονια / θρηκοληψια .............
06-10-2016, 13:54 #128
Τον ιδιο μισανθρωπο θεο εχετε χριστιανοι,εβραιοι και μουσουλμανοι.
Ευτυχως η χωρα μας αν και με επικρατουσα θρησκεια την Ορθοδοξια σου επιτρεπει να εισαι και να δηλωνεις οτι γουσταρεις σε αντιθεση με το Ισλαμ που ειναι πολιτευμα και κρατηθειτε.. ειμαστε ιδιοι! χα χα χου!
Για αυτο ειναι οι χριστιανικες κοινωνιες πιο free,οχι επειδη η εκκλησια ειναι ανεκτικη.
06-10-2016, 15:29 #129
06-10-2016, 15:36 #130WhyAlwaysMe?Guest
06-10-2016, 15:49 #131
Λυπάμαι πολύ αν αντιληφθηκες αλαζονεία...
Νόμιζα ήταν προφανές αυτό που θέλω να πω και επιβεβαιώνεις το επιχείρημα μου...
Ειπα απλα οτι ή πηγη του χριστιανισμου είναι ο ιουδαϊσμός και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Δεν μπορουμε να λέμε για δύο πράγματα που γέννησε το ένα το άλλο ότι δεν έχουν καμία σχέση...
Τώρα το αν οι εβραίοι δέχονται ή όχι τον Χριστο εχει να κάνει με τις πολιτισμικες πολιτικές και οικονομικές διαφορες για τις οποίες πίστεψε με αν υπάρχει ο Θεός (που είναι ο ίδιος) ΔΕΝ ενδιαφέρεται...και αναφέρθηκες και η ίδια σε αυτές...το ισλάμ είναι πολίτευμα λες...γιατί δεν είχε στο παρελθόν ο χριστιανισμός πολιτικό ρόλο; Εν τούτω νίκα; Σταυροφοριες; Ισπανική ανακριση; Ιακοβιανη επανάσταση; Ο ίδιος ο διαμελισμός της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας σε ανατολική και δυτική!? Δεν είχε θρησκευτικές προφάσεις; Προφανώς και οι λόγοι ήταν πολιτικοί και οι προφάσεις θρησκευτικές και όποιος πιστεύει αλλιώς είναι αφελής...
Επίσης τι περίμενατε να γίνει όταν έφτασαν στοιχεία για τον έναν και μοναδικό Θεό στον αραβικό κόσμο; Είχαν ήδη κάποια δικά τους πολιτισμικά (εννοιοτε και απολίτιστα) στοιχεία...και σε ΑΥΤΑ προσαρμόστηκε και η θρησκεία που υιοθέτησαν ως ισλάμ. Δεν επρόκειτο να υιοθετήσουν τις κοινωνικές δομές του ιουδαισμου φυσικά, έπρεπε να φτιάξουν δική τους βερσιόν. Το ίδιο και με τον ελληνο-χριστιανισμο...υιοθετήθηκε ως αμοιγως ελληνικό στοιχείο και προσαρμόστηκε στα τοπικά δεδομένα με τα μυαλά που είχαν οι άνθρωποι ΕΔΩ, όχι εκεί που γεννήθηκε ο Χριστος...αντίστοιχα πιο δυτικά δεν θα υιοθετούσαν ιουδαικο ή ελληνικό τρόπο ζωής και γλώσσα, βουαλα, ρωμαιοκαθολικισμος και προτεσταντισμος και δε ξερω τι...τα αίτια όλων των διαχωρισμών είναι ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ και εντελώς γιηνα και ασήμαντα μπροστά στα Θεία...
Το μόνο που λέω είναι ότι τον Θεό σίγουρα δεν τον ενδιαφέρουν τα γιηνα ασπρα-πρασινα-μπλε στρατόπεδα και τα διαπολιτισμικα ξεκατινιασματα και τα χαχα και τα χουχου... Δεν νομίζω ότι λέω κάτι παράλογο...
Νομίζω πως είναι λογικά αυτά που λέω.
Και ούτε ειπα πως δεν εχει αλήθεια ή εγκυρότητα η χριστιανική θρησκεία, το σέβομαι, απλά προσπαθω να κάνω συζήτηση για το δάσος και μου κόλλας στο δέντρο. Έκανα λάθος μάλλον που νόμιζα ότι υπάρχει δυνατότητα για τέτοια συζήτηση...
Γενικά αυτός είναι ο λόγος που δεν με εκφράζει κάποιο συγκεκριμένο δόγμα ή κάποια συγκεκριμένη οργανωμένη θρησκεία...δεν είμαι αθεη. Απλά πιστεύω ότι όλες οι θρησκείες είναι ατελείς ανθρώπινες εκφάνσεις του Θείου που δύσκολα αγγίζουν την αλήθεια του.
Τελοσπαντων...εγώ δεν είχα πρόθεση να βγάλω αλαζονεία ούτε να δημιουργήσω αρνητικά συναισθήματα, εποικοδομητικο διάλογο πήγα να κάνω.
Και αν έχει καμία σημασία αυτό συμφωνω με τον Macgyver για το ότι η εκκλησία χρειάζεται οπωσδήποτε μία νέα αρχή αν ειναι να έχει καποιον ουσιαστικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων ως ψυχολογική/πνευματικη στηριξη...έχω βρει τον εαυτό μου να το αποζητά αυτό εκεί και να απογοητεύεται απιστευτα...έχω πολλές σκέψεις για το τι ακριβώς θα μπορούσε να αλλάξει αλλά δεν εχει σημασία, δεν είμαστε οικουμενική συνοδός εδώ και είναι λόγια του αέρα αυτά όπως και να έχει...
06-10-2016, 15:55 #132
06-10-2016, 16:03 #133
Το νοημα ειναι ΕΝΑ παιδια :
Oλες οι θρησκειες και οι ολοι οι Θεοι πρεσβευουν το ΚΑΛΟ...αρα ας πιστευει ο καθενας μας οπου θελει για να ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι!!!!!!!!!!!!
Ασχετα αν κατ'εμε η Οροδοξια ειναι η σωστη πιστη, το λεει και η λεξη ''Ορθη δοξα=Ορθη πιστη''
αλλα αυτο αφορα μονο εμενα και δεν εχω καμμια απαιτηση να το ακολουθησει κανενας σας..
Με αγαπη...Αλεξανδρα.[I]Love...[/I]
06-10-2016, 16:12 #134
Πολυ ευθικτη εισαι και δεν σε εθιξα κιολας σε προσωπικο επιπεδο.
Εν μερει συμφωνω με αυτα που λες σε οτι αφορα την εκκλησια και το παπαδαριο και με τα ιστορικα στοιχεια που αναφερεις ναι..ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!!Τι λαμπρη εποχη !!
Προσωπικα ασπαζομαι την Ορθοδοξια , ολα τα υπολοιπα παρακλαδια ειναι αιρεσεις. Θα επαναλαβω οτι δεν εχω την διαθεση ουτε και την προθεση να πεισω κανεναν για κατι , σαφως δεν μπορω να αποδειξω την υπαρξη του Χριστου , ειναι καθαρα θεμα πιστης και προσωπικων βιωματων . Ομως το να αποκλειεις την υπαρξη του , πραγμα που παλι δεν μπορεις να αποδειξεις ναι το θεωρω αλαζονικο.
Και τελος , εντελως αστοχο να συγκρινεται η Ορθοδοξια με τον Ιουδαισμο και το Ισλαμ . Βασικα τις εξισωσατε δεν τις συγκρινατε.
06-10-2016, 16:25 #135
"Είσαι πολύ ευθικτη" αλλά "δε σε θιγω/δε σου την λέω" :P
Μάλιστα...καταλαβα. Παντως δεν απεκλεισα την ύπαρξη του Χριστου πάλι μου αποδιδεις πράγματα που δεν είπα και πάλι μιλάς για αλαζονεία...ή μιλάς για άλλους απλά τυχαίνει να το γράφεις στο ποστ στο οποίο μου απευθύνεσαι στην αρχή; Μπορεί για αυτό να το παρεξηγησα...αλλά δεν θέλω να τσουβαλιαστω με όποιον υποστηρίζει με ζήλο την ανυπαρξία του θεού, νομίζω πρωτη μιλησα για αλαζονεία και το ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε/αποδειξουμε με σιγουριά τίποτα...
Αυτά από εμένα...με κάθε καλή διάθεση...