Υπάρχει Θεός; - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 11 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 153
    Θα πιστεψω σε θεο οταν τον δω,αμεσα ή εμμεσα.Απο την στιγμη που η ζωη γυρω μας εξηγειται με υλιστικους ορους,δε βλεπω χωρο για θεο.

Banned
    Quote Originally Posted by Antonis76 View Post
    Γιατί κάποιοι έχουν ας πούμε πλεονεκτήματα και είναι ευτυχισμένοι ενώ άλλοι υποφέρουν; Πως τα ανέχεται αυτά ο Θεός;
    ο θεος τα γνωριζει αυτα...Ξερει οτι υπαρχουν και δυστυχισμενοι και ευτυχισμενοι...Ξερει οτι αλλοι εχουν λεφτα και καποιοι δεν εχουν καθολου...Ξερει οτι καποιοι πονανε και καποιοι οχι...Ξερει πως καποιοι εχουν αρρωστιες και καποιοι εχουν υγεια...Ξερει τα παντα για μας! Ο θεος δεν μπορω να χρησιμοποιησω τον ορο ''τα ανεχεται ολα αυτα'' αλλα ο θεος τα επιτρεπει και θα τους κρινει ολους ζωντας και νεκρους στην δευτερα παρουσια...

θα σου πει εσενα μαγκα ειχες λεφτα καλοπερνουσες κατω στην γη με ευχαριστησες εμενα για ολα αυτα που ειχες? Αν η απαντηση ειναι οχι...πηγαινει στην κολαση...αν ειναι ναι, πηγαινει στον παραδεισο...

θα πιασει τον αρρωστο θα του πει, εσυ κακομοιρε ολα τα ανεχτηκες και τις δυστυχιες και τις αρρωστιες αλλα ξερω πως δεν επαψες ποτε να πιστευεις εις σε με και να με επικαλεισαι καθε λεπτο και στιγμη...Αρα εσενα τι σου αξιζει για την αιωνιοτητα?............παραδεισ� �ς

καπως ετσι θα ειναι τα πραγματα!

Banned
    Quote Originally Posted by Αλαφροίσκιωτος View Post
    Θα πιστεψω σε θεο οταν τον δω,αμεσα ή εμμεσα.Απο την στιγμη που η ζωη γυρω μας εξηγειται με υλιστικους ορους,δε βλεπω χωρο για θεο.
    το οτι ηρθε ο Χριστος πριν απο 2016 χρονια εσενα δεν σε καλυπτει? Θελεις να τον ξαναδεις για να τον πιστεψεις...και το ξερεις οτι αμα σου παρουσιαζοτανε τωρα μπροστα σου σε μορφη ανθρωπου και σε ελεγε εγω ειμαι ο Θεος, θα τον πιστευες? Κανεις δεν πιστεψε οταν ηρθε ο Χριστος στην γη και ελεγε πως εγω ειμαι ο Μεσαιας...Ολοι τον κοροιδευαν και στο τελος τον τιμωρισανε με σταυρωμα γιατι θεωρουσαν οτι ηταν αμαρτωλος επειδη ελεγε πως ηταν απεσταλμενος του Θεου και πραγματικα ομως ητανε

Banned
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    Όταν ήσουν παιδάκι και σε έβαζε η μάνα σου να πλένεις τα δόντια σου, να τα τρίβεις πάνω-κάτω, δεξιά-αριστερά και σε κύκλους με μια βούρτσα και μια πάστα σε σωληνάριο δύό φορές τη μέρα, καταλάβαινες "γιατί"; Το πιο πιθανόν είναι πως "όχι", δεν καταλάβαινες. ίσως μάλιστα χρειάστηκε να κάνεις ένα-δυό σφραγίσματα, ή μια απονεύρωση ή ακόμα και εξαγωγή για να το καταλάβεις.

Για σένα δεν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι μαθαίνουν ΜΟΝΟ με σφαλιάρες; Η παροιμία λέει:

"Ο έξυπνος μαθαίνει από τα λάθη του... Ο πολύ έξυπνος από τα λάθη των άλλων... Ο βλάκας δεν μαθαίνει ποτέ."

Πότε έβαλες μυαλό να μην ακουμπάς το χέρι στο μάτι της κουζίνας Antonis76; Όταν σου το είπε η μάνα σου να μη το βάζεις ή όταν έκαψες τα δάχτυλα σου; Γιατί υποθέτεις ότι "όλα τα δάχτυλα είναι το ίδιο" και ότι όλοι κουβαλάμε τα ίδια μυαλά με σένα;

Ας αντιστρέψουμε τους ρόλους για να δούμε τι θα καταλάβεις:

Έστω ότι σου αναθέτουν να διδάξεις μια τάξη παιδιών δημοτικού "κάτι". Εσύ ξέρεις ότι θα έχεις μια τάξη να διδάξεις και αν είσαι ρεαλιστής, θα υποθέσεις ότι κάποια από τα παιδιά είναι έξυπνα, άλλα είναι μέτρια και άλλα είναι "Παναγιά βοήθα!". Αυτό που δεν ξέρεις είναι ποιά και πόσα είναι τα έξυπνα και δεν μπορείς να διαχωρίσεις την τάξη γιατί θα καταλήξεις να κάνεις την ίδια δουλειά δύο ή τρεις φορές αναλόγως σε πόσες επιμέρους τάξεις χώριζες τα παιδιά.

Το ερώτημα είναι: Πως θα διδάξεις αυτό το "κάτι" ώστε να είσαι σίγουρος ότι το μάθημα θα το μάθουν ΟΛΑ τα παιδιά;

Όταν απαντήσεις σε αυτό το απλό παράδειγμα, βγες μια βόλτα και αναρωτήσου τα ίδια, όχι για μια τάξη 20~30 μαθητών, αλλά 7 δις ανθρώπων από διαφορετικές χώρες, που μιλάνε άλλες γλώσσες, που ΔΕΝ ζουν στον ίδιο γεωγραφικό χώρο κλπ. Με ποιόν τρόπο θα έδινες ΣΕ ΟΛΟΥΣ να καταλάβουν κάτι;

Μήπως τελικά, το μάθημα "με ασφαλιάρες" είναι επιβεβλημένο λόγω των πιο αδύναμων μελών της κοινωνίας των 7 δις την οποία έχουμε;
    Δεν μας λες και το ηθικό δίδαγμα, εγώ δεν ξέρω τι κατάλαβα......δεν το χα σκοπό να πεταχτώ αλλά ο αντώνης μας άφησε νωρίς .................

Banned
    M87 τρομερά επιστημονική η προσέγγιση σου!

Banned
    Quote Originally Posted by δελφίνι View Post
    Εγώ πιστεύω στον Θεό και στον Χριστό που κατέβηκε στην γη για να μας σώσει από τις αμαρτίες μας!!!
    Δικαίωμα σου να πιστεύεις όμως αν όντως ο Χριστός κατέβηκε στην γή γιατί υποφέρουμε ακόμα; Εγώ διατηρω τις αμφιβολίες μου!

Banned
    Quote Originally Posted by menis_64 View Post
    ο θεος τα γνωριζει αυτα...Ξερει οτι υπαρχουν και δυστυχισμενοι και ευτυχισμενοι...Ξερει οτι αλλοι εχουν λεφτα και καποιοι δεν εχουν καθολου...Ξερει οτι καποιοι πονανε και καποιοι οχι...Ξερει πως καποιοι εχουν αρρωστιες και καποιοι εχουν υγεια...Ξερει τα παντα για μας! Ο θεος δεν μπορω να χρησιμοποιησω τον ορο ''τα ανεχεται ολα αυτα'' αλλα ο θεος τα επιτρεπει και θα τους κρινει ολους ζωντας και νεκρους στην δευτερα παρουσια...

θα σου πει εσενα μαγκα ειχες λεφτα καλοπερνουσες κατω στην γη με ευχαριστησες εμενα για ολα αυτα που ειχες? Αν η απαντηση ειναι οχι...πηγαινει στην κολαση...αν ειναι ναι, πηγαινει στον παραδεισο...

θα πιασει τον αρρωστο θα του πει, εσυ κακομοιρε ολα τα ανεχτηκες και τις δυστυχιες και τις αρρωστιες αλλα ξερω πως δεν επαψες ποτε να πιστευεις εις σε με και να με επικαλεισαι καθε λεπτο και στιγμη...Αρα εσενα τι σου αξιζει για την αιωνιοτητα?............παραδεισ� �ς

καπως ετσι θα ειναι τα πραγματα!
    Ενα μέρος μου πιστεύει αυτό που λες ένα άλλο μέρος μου όμως δέχεται τις θεωρειες του Αχμέτ Μουρατζιν του Αραβα μαθηματικού που αν και ζούσε στην θεοκρατική Αραβία ήταν άθεος και έλεγε ότι η μετά θάνατον ζωή είναι η ελπίδα των ανθρώπων ότι όσοι ζήσαν άσχημα θα αποζημιωθουν

Banned
    M87 τρομερά επιστημονική η προσέγγιση σου!
    Δεν μου λες και μένα τι κατάλαβες? Όσο εσύ θα γράφεις θα πάω να τσεκάρω μια το iq μου.........

Banned

Μα έτσι όπως το γράφεις ο θεός θα ήταν ενας εγωιστής, εγώ λέω ότι αν υπάρχει θα σου πει ''μάγκα μου , εντάξει πίστευες σε μένα και με ευχαριστούσες, οκ ( η δεν πίστευες ) τίποτα άλλο έκανες για τον συνάνθρωπό σου? τι είπες όχι?? Γρήγορα στην κόλαση......'' Αυτό θα ήταν το δίκαιο γιατί αν πιστεύουμε σε ένα θεό, τον ευατό μας βοηθάμε με την πίστη μας, όχι τους άλλους....άρα γιατί να σου εξασφαλιστεί και ένας παράδεισος? επειδή βοηθάς τον εαυτό σου?

Senior Member
    Quote Originally Posted by mnimonio is back View Post
    Προσωπικα πιστευω στον Θεο ναι.
    Οι ανθρωποι υποφερουν γιατι εχουν επιλεξει οι ιδιοι να υποφερουν (αυτο βεβαια χωραει πολυ συζητηση ) . Εμεις εχουμε επιλεξει τις αρνητικες δυναμεις ή ενεργειες οπως θελεις πες το και αυτες με την σειρα τους οριζουν την ζωη μας και την ψυχη μας.
    Ολα τα ασχημα που συμβαινουν ειναι ανθρωπων εργα και οχι Θεου , Εκεινος μας εδωσε μυαλο , καρδια και κυριως ελευθερη βουληση , θελουμε εναν παρεμβατικο Θεο? Ακομα και τοτε θα τον βριζαμε . Σου δινει την ελευθερια να επιλεξεις εσυ τι θες στην ζωη σου , τι θες να εισαι. Αγαπη ή μισος? Ταπεινος ή εγωιστης ? Θρησκος ή αθρησκος ? Εχεις την απολυτη ελευθερια να επιλεξεις . Ακομα και ο Χριστος ειχε πει "Οποιος θελει με ακολουθει " δεν πηρε κανεναν απο τ'αυτακι.
    Οσο για το ερωτημα "που ειναι ο Θεος στον ανθρωπινο πονο " ? Εκει ακριβως τον βρισκεις τον Θεο στον πονο και την συντριβη , αρκει να ανοιξεις την καρδια σου . Δεν θα σου χτυπησει Εκεινος την πορτα .

diladi ena 5xrono pedaki pou pasxei apo karkino ti akrivos ekane kai ftei gia na ypoferi?

Oxi den pistevo sto theo....

Banned
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Δεν μου λες και μένα τι κατάλαβες? Όσο εσύ θα γράφεις θα πάω να τσεκάρω μια το iq μου.........
    Το ig μου είναι σίγουρα πιο υψηλό από το δικό σου χριστιανοταλιμπαν Αρμενιε!

Banned
    Quote Originally Posted by koritsi83 View Post
    diladi ena 5xrono pedaki pou pasxei apo karkino ti akrivos ekane kai ftei gia na ypoferi?

Oxi den pistevo sto theo....
    Εγώ πάλι ούτε πιστεύω ούτε δε πιστεύω! Υπάρχουν πολλα αντιφατικά μυνήματα!

Banned
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Μα έτσι όπως το γράφεις ο θεός θα ήταν ενας εγωιστής, εγώ λέω ότι αν υπάρχει θα σου πει ''μάγκα μου , εντάξει πίστευες σε μένα και με ευχαριστούσες, οκ ( η δεν πίστευες ) τίποτα άλλο έκανες για τον συνάνθρωπό σου? τι είπες όχι?? Γρήγορα στην κόλαση......'' Αυτό θα ήταν το δίκαιο γιατί αν πιστεύουμε σε ένα θεό, τον ευατό μας βοηθάμε με την πίστη μας, όχι τους άλλους....άρα γιατί να σου εξασφαλιστεί και ένας παράδεισος? επειδή βοηθάς τον εαυτό σου?
    σιγουρα ο θεος δεν θα εξετασει μονο αν πιστευες ή δεν πιστευες, για να καθορισει αν σου αξιζει ο παραδεισος ή η τιμωρια....για την ακριβεια θα εξετασει χιλιαδες πραγματα...Ακομα και οτι σκεφτηκαμε!!! Απλα ανεφερα ενα παραδειγμα για να γινω πιο κατανοητος στον φιλο Αντωνη76 γιατι ο θεος επιτρεπει τα καλα σε καποιους και τα κακα σε καποιους αλλους....

Banned
    Το ig μου είναι σίγουρα πιο υψηλό από το δικό σου χριστιανοταλιμπαν Αρμενιε!
    Άλλο πράγμα είπα άνθρωπέ μου για το δικό μου iq το ειπα αστειευτικά, αλλά άρπαξες την ευκαρία να μου πεις ότι είσαι 'καλύτερος'........ λίγη ταπεινοφροσύνη αγαπητέ..........

Banned
    σιγουρα ο θεος δεν θα εξετασει μονο αν πιστευες ή δεν πιστευες, για να καθορισει αν σου αξιζει ο παραδεισος ή η τιμωρια....για την ακριβεια θα εξετασει χιλιαδες πραγματα...Ακομα και οτι σκεφτηκαμε!!! Απλα ανεφερα ενα παραδειγμα για να γινω πιο κατανοητος στον φιλο Αντωνη76 γιατι ο θεος επιτρεπει τα καλα σε καποιους και τα κακα σε καποιους αλλους....
    Εσένα ως άνθρωπο σε τι σε βοηθάει αυτό, το ότι ο θεός θα σε κρίνει? Δεν είναι σαν να φοβάσαι το θεό?

Page 3 of 11 FirstFirst 12345 ... LastLast