Υπάρχει Θεός; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 11 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 153
    Senior Member
    Quote Originally Posted by noumac View Post
    οσοι δηλώνετε ενθεοι παρακαλω να μας πειτε και σε ποιον θεο πιστευετε από τις μερικες χιλιαδες που υπαρχουν ετσι για να γινετε διαλογος με επιχειρηματα... απαντησεις του στυλ ο θεος είναι ενας είναι δεκτες μονο αν εχετε IQ κατω του 80

αυτο που ολοι οι αθεοι νομιζουνε πως ειναι πιο εξυπνοι απο τους πιστους με ξεπερναει ρε παιδια...

Senior Member
    Quote Originally Posted by noumac View Post
    πραγματικα πιστευες ότι θα βρισκες θεους στο βουνο ολυμπος? ωιμεεεεε... η πραγματικα πιστευεις ότι οι τοτε ελληνες πιστευαν ότι υπηρχαν θεοι σε εκεινο το βουνο? αληθεια ξερεις τι σημαινει ολυμπος?

χα χα στην κορυφη του ολυμπου υπαρχει αρχαιος βωμος

Senior Member
    Quote Originally Posted by Antonis76 View Post
    Εναλλακτικά θα μπορούσε να είναι ο τίτλος: πιστεύετε στον Θεό; Λοιπόν:Καταρχήν εγώ είμαι αγνωστικιστής! Ο λόγος:οι άνθρωποι γιατί υποφέρουν; Ο Διάβολος ευθύνεται; Και αν ναι γιατί ο Θεός επιτρέπει στον διάβολο και τους δαίμονες να κυριεύουν σώματα ανθρώπων (δαιμονισμός) ή γιατί τους επιτρέπει να ενοχλούν τους ανθρώπους με άλλες μεθόδους;Που ειναι ο Θεις στον ανθρωπινο πονο;Ειναι απων!Παλιότερα ήμουν άθεος αλλά πλέον είμαι αγνωστικιστής γιατί κατάλαβα πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και αν υπάρχει θα βρεθώ άσχημα μπλεγμένος αν ίσως δεν πιστεύω σε Αυτόν! Κοντολογοις:Ούτε πιστεύω, ούτε δεν πιστεύω στον Θεό!Θα ήθελα να ακούσω κι άλλες γνώμες!
    Προσωπικα πιστευω στον Θεο ναι.
    Οι ανθρωποι υποφερουν γιατι εχουν επιλεξει οι ιδιοι να υποφερουν (αυτο βεβαια χωραει πολυ συζητηση ) . Εμεις εχουμε επιλεξει τις αρνητικες δυναμεις ή ενεργειες οπως θελεις πες το και αυτες με την σειρα τους οριζουν την ζωη μας και την ψυχη μας.
    Ολα τα ασχημα που συμβαινουν ειναι ανθρωπων εργα και οχι Θεου , Εκεινος μας εδωσε μυαλο , καρδια και κυριως ελευθερη βουληση , θελουμε εναν παρεμβατικο Θεο? Ακομα και τοτε θα τον βριζαμε . Σου δινει την ελευθερια να επιλεξεις εσυ τι θες στην ζωη σου , τι θες να εισαι. Αγαπη ή μισος? Ταπεινος ή εγωιστης ? Θρησκος ή αθρησκος ? Εχεις την απολυτη ελευθερια να επιλεξεις . Ακομα και ο Χριστος ειχε πει "Οποιος θελει με ακολουθει " δεν πηρε κανεναν απο τ'αυτακι.
    Οσο για το ερωτημα "που ειναι ο Θεος στον ανθρωπινο πονο " ? Εκει ακριβως τον βρισκεις τον Θεο στον πονο και την συντριβη , αρκει να ανοιξεις την καρδια σου . Δεν θα σου χτυπησει Εκεινος την πορτα .

Senior Member
    για τα ζωακια αυτου του κοσμου που ειναι ο θεος τους;;;

Banned
    Quote Originally Posted by menis_64 View Post
    αν και θα ηθελα να μου εξηγησεις καλυτερα τον ορο αγνωστικιστης τι σημαινει....Για να απαντησω στην ερωτηση σου, επειδη πιστευω και φυσικα δικαιωμα μου αυτο, δεν εχω σκοπο να ΠΕΙΣΩ κανεναν να πιστεψει, που δεν πιστευει...ετσι θα ηθελα και εγω οποισδηποτε δεν πιστευει να μην επιχειρηση να με ΠΕΙΣΕΙ για το αντιθετο....!! να σου απαντησω στο ενα ερωτημα σου, κατα αρχην ο πονος δεν ειναι του διαβολου, και οσοι πονανε δεν σημαινει πως ειναι και δαιμονισμενοι.... Δευτερον, ο θεος δεν επιτρεπει σε κανεναν διαβολο να κυριευσει ανθρωπινες ψυχες, αλλα κυριως καποιοι ανθρωποι επιτρεπουν στον διαβολο να τους κυριευσει επειδη δεν πιστευουν...υπαρχουν βεβαια και καποιοι πιστοι του σατανα που πιστεουν σε αυτον και λεγονται σατανιστες (σε αλλες χωρες, στην ελλαδα δεν θα τους βρεις)...επικαλουνται τον αρχηγο των δαιμονων, των Σατανα...οποτε αυτοι τα θελουν και τα παθαινουν, τον δαιμονισμο δηλαδη...Τριτον, ο θεος δεν ειναι παντα απων στο σωματικο πονο αλλα επιτρεπει σε καποιους πολυ πιστους του να μην πονανε...Δεν τους κανει χαρη, αλλα τους δινει δυναμη γιατι ξερει πως αυτοι ειναι μαζι του...Αυτα επι του παροντος...
    Γιατί κάποιοι έχουν ας πούμε πλεονεκτήματα και είναι ευτυχισμένοι ενώ άλλοι υποφέρουν; Πως τα ανέχεται αυτά ο Θεός;

Banned
    Αγνωστικιστής σε περίπτωση που δε το ξέρετε είναι το άτομο που αμφιβάλει για την ύπαρξη Θεού αλλά δεν απορρίπτει εντελώς την πιθανότητα όντως να υπάρχει! Υπάρχουν αγνωστικιστές με κλίση προς την αθεια(richard dawkins),άλλοι προελς την θρησκεία(Hartold Saftwell) και άλλοι στο ενδιάμεσο.Στο ενδιάμεσο ανήκω εγώ!

Banned
    Παιδιά όσοι είναι Αρμένιοι ας μην απαντήσουν το εμπεδωσαμε ότι εσείς είστε θρήσκοι σαν λαός ακόμα και οι νέοι από το πρωί μου ορμάνε κάτι Αρμένιοι εντάξει παιδιά δε προσβαλω τα πιστεύω σας ηρεμία!

Banned
    Quote Originally Posted by Natalia_sups View Post
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ietsism

Αυτό το link καθώς και ο όρος agnostic theism ή theist agnosticism προσεγγίζουν αρκετα το πώς το βλέπω.
    Όποιος έχει περιέργεια ας το τσεκαρει...
    Εν ολίγοις θεωρω αλαζονικό το να υποστηριζα με σιγουριά τη μη ύπαρξη του Θείου γενικοτερα...από εκεί και πέρα είναι θέμα ορισμών και περιττό ψυρισμα...
    Αρα είσαι αγνωστικιστρια,Αθεη,ένθεν;� �ι;

Banned
    Ο φιλοσοφος Πρωταγόρας ήταν γνωστός αγνωστικιστής στην Αρχαία Αθήνα πίστευε ότι δεν μπορεί να αποδείξει ούτε την ύπαρξη ούτε την ανυπαρξία των Θεών! Ο Κριτίας ο Αθήναιος ένας εκ των τριάκοντα ήταν άθεος! Απλά επειδή οι ανθρώποι παρασυρόταν σε απρεοεις ενέργειες στα κρυφά οι άνθρωποι εφυηρηαν τους Θεούς που τα βλέπουν όλα για να μειώσουν την διαφθορά! Αυτά από Αρχαία Ελληνική ιστορία!

Banned
    Τι;Δηλαδή να δεχτώ απλά ότι με το που έχασε τον Παράδεισο ο Αδάμ και η Εύα υποφέρει ο άνθρωπος; Αν όντως υπάρχει Θεός(το οποίοι ούτε πιστεύω ούτε αποκλειω σαν αγνωστικιστής) τότε γιατί δεν δίνει ένα χερακι;
    Όταν ήσουν παιδάκι και σε έβαζε η μάνα σου να πλένεις τα δόντια σου, να τα τρίβεις πάνω-κάτω, δεξιά-αριστερά και σε κύκλους με μια βούρτσα και μια πάστα σε σωληνάριο δύό φορές τη μέρα, καταλάβαινες "γιατί"; Το πιο πιθανόν είναι πως "όχι", δεν καταλάβαινες. ίσως μάλιστα χρειάστηκε να κάνεις ένα-δυό σφραγίσματα, ή μια απονεύρωση ή ακόμα και εξαγωγή για να το καταλάβεις.

Για σένα δεν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι μαθαίνουν ΜΟΝΟ με σφαλιάρες; Η παροιμία λέει:

"Ο έξυπνος μαθαίνει από τα λάθη του... Ο πολύ έξυπνος από τα λάθη των άλλων... Ο βλάκας δεν μαθαίνει ποτέ."

Πότε έβαλες μυαλό να μην ακουμπάς το χέρι στο μάτι της κουζίνας Antonis76; Όταν σου το είπε η μάνα σου να μη το βάζεις ή όταν έκαψες τα δάχτυλα σου; Γιατί υποθέτεις ότι "όλα τα δάχτυλα είναι το ίδιο" και ότι όλοι κουβαλάμε τα ίδια μυαλά με σένα;

Ας αντιστρέψουμε τους ρόλους για να δούμε τι θα καταλάβεις:

Έστω ότι σου αναθέτουν να διδάξεις μια τάξη παιδιών δημοτικού "κάτι". Εσύ ξέρεις ότι θα έχεις μια τάξη να διδάξεις και αν είσαι ρεαλιστής, θα υποθέσεις ότι κάποια από τα παιδιά είναι έξυπνα, άλλα είναι μέτρια και άλλα είναι "Παναγιά βοήθα!". Αυτό που δεν ξέρεις είναι ποιά και πόσα είναι τα έξυπνα και δεν μπορείς να διαχωρίσεις την τάξη γιατί θα καταλήξεις να κάνεις την ίδια δουλειά δύο ή τρεις φορές αναλόγως σε πόσες επιμέρους τάξεις χώριζες τα παιδιά.

Το ερώτημα είναι: Πως θα διδάξεις αυτό το "κάτι" ώστε να είσαι σίγουρος ότι το μάθημα θα το μάθουν ΟΛΑ τα παιδιά;

Όταν απαντήσεις σε αυτό το απλό παράδειγμα, βγες μια βόλτα και αναρωτήσου τα ίδια, όχι για μια τάξη 20~30 μαθητών, αλλά 7 δις ανθρώπων από διαφορετικές χώρες, που μιλάνε άλλες γλώσσες, που ΔΕΝ ζουν στον ίδιο γεωγραφικό χώρο κλπ. Με ποιόν τρόπο θα έδινες ΣΕ ΟΛΟΥΣ να καταλάβουν κάτι;

Μήπως τελικά, το μάθημα "με ασφαλιάρες" είναι επιβεβλημένο λόγω των πιο αδύναμων μελών της κοινωνίας των 7 δις την οποία έχουμε;
    Last edited by M87; 28-09-2016 at 09:51.

Senior Member
    Εγώ πιστεύω στον Θεό και στον Χριστό που κατέβηκε στην γη για να μας σώσει από τις αμαρτίες μας!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    Όταν ήσουν παιδάκι και σε έβαζε η μάνα σου να πλένεις τα δόντια σου, να τα τρίβεις πάνω-κάτω, δεξιά-αριστερά και σε κύκλους με μια βούρτσα και μια πάστα σε σωληνάριο δύό φορές τη μέρα, καταλάβαινες "γιατί"; Το πιο πιθανόν είναι πως "όχι", δεν καταλάβαινες. ίσως μάλιστα χρειάστηκε να κάνεις ένα-δυό σφραγίσματα, ή μια απονεύρωση ή ακόμα και εξαγωγή για να το καταλάβεις.

Για σένα δεν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι μαθαίνουν ΜΟΝΟ με σφαλιάρες; Η παροιμία λέει:

"Ο έξυπνος μαθαίνει από τα λάθη του... Ο πολύ έξυπνος από τα λάθη των άλλων... Ο βλάκας δεν μαθαίνει ποτέ."

Πότε έβαλες μυαλό να μην ακουμπάς το χέρι στο μάτι της κουζίνας Antonis76; Όταν σου το είπε η μάνα σου να μη το βάζεις ή όταν έκαψες τα δάχτυλα σου; Γιατί υποθέτεις ότι "όλα τα δάχτυλα είναι το ίδιο" και ότι όλοι κουβαλάμε τα ίδια μυαλά με σένα;

Ας αντιστρέψουμε τους ρόλους για να δούμε τι θα καταλάβεις:

Έστω ότι σου αναθέτουν να διδάξεις μια τάξη παιδιών δημοτικού "κάτι". Εσύ ξέρεις ότι θα έχεις μια τάξη να διδάξεις και αν είσαι ρεαλιστής, θα υποθέσεις ότι κάποια από τα παιδιά είναι έξυπνα, άλλα είναι μέτρια και άλλα είναι "Παναγιά βοήθα!". Αυτό που δεν ξέρεις είναι ποιά και πόσα είναι τα έξυπνα και δεν μπορείς να διαχωρίσεις την τάξη γιατί θα καταλήξεις να κάνεις την ίδια δουλειά δύο ή τρεις φορές αναλόγως σε πόσες επιμέρους τάξεις χώριζες τα παιδιά.

Το ερώτημα είναι: Πως θα διδάξεις αυτό το "κάτι" ώστε να είσαι σίγουρος ότι το μάθημα θα το μάθουν ΟΛΑ τα παιδιά;

Όταν απαντήσεις σε αυτό το απλό παράδειγμα, βγες μια βόλτα και αναρωτήσου τα ίδια, όχι για μια τάξη 20~30 μαθητών, αλλά 7 δις ανθρώπων από διαφορετικές χώρες, που μιλάνε άλλες γλώσσες, που ΔΕΝ ζουν στον ίδιο γεωγραφικό χώρο κλπ. Με ποιόν τρόπο θα έδινες ΣΕ ΟΛΟΥΣ να καταλάβουν κάτι;
    Ανατριχιαστικα φοβερη η προσεγγιση σου. Δεν εχω λογια.

Senior Member
    Αρα είσαι αγνωστικιστρια,Αθεη,ένθεν;� �ι;
    Θεϊστικος αγνωστικισμός ή αγνωστικισμός με κλήση στον θεϊσμό ειναι αυτό μου με εκφράζει αν θέλεις κατά προσέγγιση ορισμό στα ελληνικά...
    Δεν έχω τρόπο να αποδείξω ούτε την υπαρξη ούτε την ανυπαρξία καποιας θείας δύναμης αλλά τεινω να πιστεύω ότι υπάρχει, χωρίς να της δίνω συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που συνάδουν με καποιο υπάρχον δόγμα.

Από εκεί και πέρα όταν ρωτάς αν υπάρχει Θεός καλό είναι να δώσεις για τον εαυτό σου εναν ορισμό του τι είναι Θεός/Θειο...επίσης το Θείο τι μορφή έχει για εσένα; Πρεπει σωνει και καλά να είναι πρόσωπο/συνειδηση; Για καποιες κουλτουρες πχ και τα φαινομενα της φυσης ήταν θειες δυνάμεις...σύμφωνα με ένα φιλοσοφικό/θρησκευτικο κίνημα του 19 αιώνα στην αμερικη επηρεασμένο από τον γερμανικό ρομαντισμό, η φυση και όλοι οι άνθρωποι διακατέχονται από το Θειο και αποτελούν αυτό που λέμε Θεό...(transcedentalism ή transcedental umitarianism ξέρω γω)...
    Μπορώ να πάρω οτιδήποτε θεωρώ οτι επιτελει καποιον ευγενή σκοπό και να το βαφτισω Θεό...μπορεί να θεωρήσω τον ηλεκτρισμό θεια δύναμη...απέδειξε μου ότι δεν είναι :P (οι κυνικοί "επιστήμονες" ας μην βιαστουν...κάθε φυσικό φαινόμενο/νομο της φυσης όσο και αν μου το αναλύσουν το βαφτιζω Θεό άμα γουσταρω...και γιατί όχι άλλωστε; Ποιος είπε ότι το Θείο είναι ενας τυπας με γενια και νοιάζεται για οτιδήποτε αμεσα/εχει συνείδηση για να το κάνει; Μπορώ να ορισω το Θεός όπως μου καπνισει...το νερο είναι Θεός γιατι είναι ζωοποιο. Ας μου αποδείξει κάποιος γιατί όχι λολ...αυτό γίνεται γιατί ή λέξη Θεός είναι τελείως αυθαίρετη και ανοιχτή σε ερμηνείες...δεν είναι κάτι το απτο όπως πχ το ατσάλι = σκληρό κρύο γυαλιστερό...ο Θεός δεν έχει αντίστοιχο ορισμό, ο ορισμός του χωραει τα πάντα)....

Τεσπα προσωπικά δε με χαλάει ούτε ο Θεός των αβραμικων θρησκειών, ουτε με νοιαζουν τα μεταξύ τους ψυρισματα και οι λεπτομερειες, ούτε με χαλάει ή ανιμιστικη προσέγγιση ούτε οι αρχές του βουδισμού ξέρω γω...δε με πειθει αλλά ούτε με χαλάει τίποτα από αυτά...
    Παντως μου φαίνεται ενδιαφέρουσα η έμφυτη τάση του ανθρώπου να ορίζει κάποια πράγματα ως "καλό" και κάποια άλλα ως "κακό" και αυτό απο μόνο του θα το έλεγα εγώ Θεό. Μια έκφανση του μέσα στον καθένα ας πούμε. Γιατί ακόμα και αυτός που δηλώνει άθεος εχει κατά πάσα πιθανότητα ένα σύστημα αξιών...εγώ αυτό το λέω θεό. Μπορούσα να το λέω και μπλιτσγκρικμπαπ :P
    Λέξεις, κλαιν...
    Last edited by Natalia_sups; 28-09-2016 at 00:22.

Senior Member
    Για μενα υπαρχει Θεος , ομως υπαρχει πληθος θεματων με τα οποια προτιμα να μην ασχοληθει ακομα ..........

Senior Member
    οπως τον παρουσιαζουν οι θρησκειες, (οσες ξερω εγω τουλαχιστον), οχι, δεν υπαρχει.
    υπαρχουν ομως συμπαντικοι νομοι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ, ΟΧΙ ΑΝΑΡΧΟΙ, που καθοριζουν απο το πως κινειται ενα αστρο, μεχρι το τι συμβαινει οταν κανεις μια πουστια. υπαρχουν φυσικοι νομοι ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
    απλα δεν τους γνωριζουμε ολους. γνωριζουμε καποιους, αλλους τους υποπτευομαστε, για αλλους δεν εχουμε ιδεα.
    ΑΥΤΟ ειναι ο θεος για μενα. ο τροπος που συμβαινουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ειτε σαρες ειτε δε σαρες...

Page 2 of 11 FirstFirst 1234 ... LastLast