Ο ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΣ Ο ΑΝΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΑΦΑΣ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 52 1231151 ... LastLast
Results 1 to 15 of 774
 1. #1
  Banned
  Join Date
  Jan 2016
  Posts
  1,646

  Ο ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΣ Ο ΑΝΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΑΦΑΣ

  Ο ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΣ Ο ΑΝΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΑΦΑΣ (Μέρος Α)

  Όπως λέμε "Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΣΧΗΜΟΣ". Ας γνωρίσουμε τα πρόσωπα τα οποία συμμετέχουν στην παραπάνω δραματική υπερπαραγωγή:

  Ο ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΣ

  Ο θεραπευόμενος, όπως έχω πει και σε άλλες αναρτήσεις μου, είναι ένας άνθρωπος σε κατάσταση ανάγκης, άλλοτε μικρής και άλλοτε τόσο μεγάλης που μπορεί να σημαίνει και τη ζωή του, ο οποίος όχι μόνο ζητάει βοήθεια αλλά και που πληρώνει για αυτή. Ο θεραπευόμενος διαθέτει όλες τις ψευδαισθήσεις τις οποίες έχω περιγράψει στο Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...F%82-%CE%91%29) και οι οποίες άλλες είναι έμφυτες (π.χ. το ότι το να ζητάς βοήθεια σημαίνει ότι θα σε βοηθήσουν κιόλας) ενώ άλλες του καλλιεργούνται συστηματικά είτε από την τηλεόραση, είτε από το θεσμικό πλαίσιο (π.χ. ότι ο τυχαίος ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής ή ψυχίατρος διαθέτει ηθικές αξίες). Ο πρωταγωνιστής μας, εμπιστεύεται με τον χειρότερο πόνο του (δηλαδή ΑΠΟΛΥΤΑ) τον ψυχολόγο, ψυχοθεραπευτή ή ψυχίατρο προκειμένου να τον βοηθήσει, εν γένει, "για να αντιμετωπίσει αυτό το οποίο δεν μπορεί να αντέξει μόνος του". Η δε διάγνωση της μεγαλύτερης μερίδας - αν όχι όλων - των θεραπευομένων περιλαμβάνει ΚΥΡΙΑ και ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ προβλήματα.

  Ένα παράδειγμα αυτού του διαχωρισμού μεταξύ ΚΥΡΙΩΝ και ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΝ προβλημάτων είναι π.χ. να μην αντέχει [για οποιονδήποτε λόγο] την απόρριψη.

  Για έναν τέτοιο υποθετικό θεραπευόμενο, γράφουμε:

  0. Αδυναμία διαχείρισης μιας πιθανής απόρριψης.

  Βέβαια, αυτό το πρόβλημα (0.) από μόνο του "γεννά" / δημιουργεί επιπλέον προβλήματα:

  1. στην επικοινωνία του με τους ανθρώπους
  2. στον τρόπο αντίληψης της πραγματικότητας
  3. τις άμυνες του προκειμένου να μην βιώσει ξανά απόρριψη
  4. την υπερβολική θωράκιση του "καλού / κακού" απέναντι σε μια ενδεχόμενη απόρριψη
  5. την αποφυγή καταστάσεων οι οποίες "του μυρίζουν απόρριψη"
  6. το θάρρος / δειλία του απέναντι σε προκλήσεις οι οποίες εμπεριέχουν απόρριψη
  7. ενοχές γύρω από δειλία την οποία επέδειξε λόγω του ότι δεν αντέχει την απόρριψη
  8. ενοχές σχετικά με επιλογές τις οποίες έκανε / δεν έκανε και που έμμεσα είχαν σχέση με την απόρριψη
  9. τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει [ή αποφεύγει] τις σχέσεις του
  ...
  1119. (οτι αφορά άμεσα ή έμμεσα την έννοια της "απόρριψης" και φυσικά δεν περιορίζεται σε εννέα μόνο δευτερεύοντα προβλήματα).


  Το άρθρο μηδέν (0.) είναι ένα ΚΥΡΙΟ πρόβλημα και του δώσαμε την αρίθμηση μηδέν - το οποίο δεν δίνουμε σε μια απαρίθμηση - για να το διακρίνουμε από όλα τα υπόλοιπα προβλήματα τα οποία ακολουθούν.

  Τα άρθρα (1. ~ 1119.) είναι ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ προβλήματα τα οποία απορρέουν από το ένα και μοναδικό ΚΥΡΙΟ πρόβλημα της αδυναμίας του θεραπευομένου να διαχειριστεί μια πιθανή απόρριψη.

  Εάν ο ψυχοθεραπευτής εστιάζει ΜΟΝΟ στα ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ προβλήματα (1. ~ 1119.), ο θεραπευόμενος δεν θα γίνει ΠΟΤΕ καλά. Πάντα θα έχει το κουσούρι και πάντα θα εκδηλώνει ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ προβλήματα. Εάν κάποια τα αντιμετωπίσει, να μην ανησυχεί. Θα ξεφυτρώσουν άλλα, καθότι τα ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ [για το συγκεκριμένο παράδειγμα η αδυναμία διαχείρισης μιας πιθανής απόρριψης] γεννάνε ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ όπως η Λερναία Υδρα γεννά κεφάλια. Κόβεις ένα, βγαίνουν δύο... Εκτός και αν επιλύσεις το ΚΥΡΙΟ πρόβλημα οπότε τα πιο πολλά ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ - αν όχι όλα - επιλύονται αυτόματα και αυτά που δεν επιλύονται αυτόματα, επιλύονται με λίγο επιπλεόν κόπο.

  Ο ΑΝΝΑΣ

  Ως ΆΝΝΑ θα αναφερθούμε στο σύνολο των κάτωθι τα οποία αποτελούν το θεσμικό πλαίσιο της ψυχοθεραπείας και στέλνουν τον θεραπευόμενο από τον ΑΝΝΑ στον ΚΑΙΑΦΑ:

  1. Κυβερνητική διαχείριση

  Δημιούργησαν και συντηρούν τις ψευδαισθήσεις στις οποίες αναφέρομαι εδώ και στο Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...F%82-%CE%91%29). Όλες οι υπηρεσίες οι οποίες υπάρχουν στα χαρτιά και σε ότι αφορά την είσπραξη μισθοδοσίας - και τις οποίες αναφέρω πιο κάτω - αλλά σε ότι αφορά είτε τον ουσιαστικό έλεγχο των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών / ψυχιάτρων, είτε στην προστασία του θεραπευομένου άμεσα ή έμμεσα, υπάρχουν μόνο και μόνο για να καλλιεργείται η εντύπωση ύπαρξης δικλείδων ασφαλείας ανάμεσα στην εκμετάλλευση του θεραπευόμενου και τον ίδιο τον θεραπευόμενο.

  2. Νομοθετική εξουσία

  α. Οι νομοθέτες (πρώην και νυν) αφήνουν στο απυρόβλητο ελέγχων αλλά και διεκδικήσεων αποζημιώσεων εκ μέρους των θεραπευομένων, τους ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές και ψυχιάτρους. Καμία κύρωση δεν προβλέπεται από τον νομοθέτη, όπως και καμία αποζημίωση δεν προβλέπεται για τον θεραπευόμενο ο οποίος θα υποστεί χειραγώγιση στα χέρια τους.

  β. Ενώ στις ΗΠΑ έχει βρεθεί τρόπος ελέγχου της συναλλαγής μεταξύ του θεραπευόμενου και του ψυχοθεραπευτή υποχρεώνοντας τον θεραπευτή στην έκδοση έγγραφων / ενυπόγραφων διαγνώσεων και πλάνων εργασίας, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στον θεραπευόμενο να καταγράφει τις συνεδρίες τους, αυτό δεν υιοθετείται στην Ελλάδα που αντιγράφει το +90% της ιατρικής πρακτικής από τις ΗΠΑ. Προφανώς η μέθοδος αυτή ελέγχου του θεραπευτή "δεν ταιριάζει" σε δημόσια συστήματα υγείας / περίθαλψης.

  3. Δικαιοσύνη


  Αυστηρά ελεγχόμενος θεσμός ο οποίος ενεργοποιείται κατ' επιλογή και μόνο αν συμφέρει την εκάστοτε κυβερνητική εξουσία και σίγουρα όχι υπέρ των υποζυγίων (πολίτες) οι οποίοι πάντα ήταν το αντικείμενο εκμετάλλευσης εγχώριων και ξένων συμφερόντων.

  4. Υπουργείο υγείας

  α. Παρότι διαθέτει ελεγκτικά όργανα (ΣΕΥΥΠ) επί της ουσίας κανένας έλεγχος δεν πραγματοποιείται επί των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών και ψυχιάτρων και η κατάργηση του συγκεκριμένου σώματος μόνο φοροελαφρύνσεις θα μπορούσε να σημαίνει για τον μέσο Έλληνα χωρίς να επηρρεαστεί στο ελάχιστο η καθημερινότητα του ως θεραπευόμενος.

  β. Επίσης, ενώ είναι αρμοδιότητα του συγκεκριμένου υπουργείου - τουλάχιστο μέχρι το 2000 όπου ιδρύθηκε η ΕΛΣΤΑΤ - η συλλογή και τήρηση στατιστικών σχετικά με την αύξηση ή μείωση του πλήθους των ψυχικά ασθενών ή της αποτελεσματικότητας [ή αναποτελεσματικότητας] των ψυχοθεραπειών ή ψυχοφαρμάκων, ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ! δεν τηρούνται ακόμα και σήμερα! Τα συμπεράσματα δικά σας σε ότι αφορά το "γιατί" δεν τηρούνται τέτοια στοιχεία.

  γ. Επιπλέον δεν υπάρχει καμία επιμόρφωση για τους θεραπευόμενους σχετικά με το τι ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να παίρνουν από τις συνεδρίες τους.

  δ. Ούτε και τηρούνται στοιχεία παραγωγικότητας για τον κάθε ψυχολόγο / ψυχοθεραπευτή / ψυχίατρο ατομικά ή συνολικά για τον κλάδο. Για κάποιον άσχετο με την δημόσια υγεία - π.χ. ο συγγραφέας της παρούσας ανάρτησης - κάτι τέτοιο μου φαίνεται "μαλλον πολύ σημαντικό" για να το παραβλέψω.

  5. Σχολές ψυχολογίας

  Πέρα από το να υιοθετούν αναπόδεικτες θέσεις [...ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ!] - π.χ. τα περί ανυπαρξίας ανθρώπινης ψυχής, Θεού, μετά θάνατο ζωής, κρίσης καθώς και την αδικαιολόγητη χρήση της λέξης "ψυχής" ως πρώτο συνθετικό της ονομασίας της επιστήμης τους ενώ δεν πιστεύουν στην ύπαρξη ανθρώπινης ψυχής - τις διδάσκουν, πάντα χωρίς τις σχετικές αποδείξεις τις οποίες αρέσκονται να επικαλούνται για οποιαδήποτε θρησκεία όταν επεξεργάζονται τα ίδια θέματα. Αυτό συμβαίνει κυρίως για τον παρακάτω λόγο:

  α. Όπως οι μωαμεθανοί ασπάζονται τα όσα τους είπε ο Μωάμεθ, έτσι και οι σχολές ψυχολογίας / ψυχιατρικής δέχονται αναπόδεικτα τα όσα εξέφρασε ο Wilhelm Wundt στα τέλη του 1800, ότι δηλαδή:

  "η ψυχή δεν δύναται να υπάρχει πλέον, στο πρόσωπο της κατανόησης της φυσιολογίας την οποία έχουμε σήμερα".
  Wilhelm Maximilian Wundt (1832-1920)


  Εάν σήμερα, εκατό και πλέον χρόνια μετά τον θάνατο του Wundt και μετά από ισάριθμα χρόνια ιατρικής έρευνας και εξέλιξης, ρωτήσετε έναν νευρολόγο τι γνωρίζουμε για τον ανθρώπινο εγκέφαλο, εκείνος θα σας πει "πολύ λίγα". Αυτό όμως δεν σταμάτησε τον προφήτη Wundt να πει έμμεσα ότι "εφόσον δεν βρίσκω εγώ την ανθρώπινη ψυχή, τότε αυτή δεν υπάρχει", ούτε και σταμάτησε τις σχολές ψυχολογίας / ψυχιατρικής από το να υιοθετούν το δόγμα του, παρότι αυτό στερείται οποιασδήποτε απόδειξης... μάλλον επειδή συμφέρουν οι απόψεις του.
  Last edited by M87; 30-09-2016 at 22:52.

 2. #2
  Banned
  Join Date
  Jan 2016
  Posts
  1,646
  Ο ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΣ Ο ΑΝΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΑΦΑΣ (Μέρος Β)

  β. Παράλληλα - και ενώ διδάσκουν ότι ΔΕΝ υπάρχει ανθρώπινη ψυχή, Θεός, μετά θάνατο ζωή, κρίση κλπ - αφήνουν ως πρώτο συνθετικό στο όνομα των ψευδοεπιστημών τους την λέξη "ψυχή". Γιατί; Αφού δεν πιστεύουν στην ύπαρξη ψυχής.

  Πως μελετάει ο ψυχολόγος κάτι το οποίο διδάσκεται ότι δεν υπάρχει;
  Πως θεραπεύει ο ψυχοθεραπευτής κάτι το οποίο διδάσκεται ότι δεν υπάρχει;
  Πως γιατρέυει ο ψυχίατρος κάτι το οποίο διδάσκεται ότι δεν υπάρχει;
  Γιατί οι παραπάνω τρεις ψευδοεπιστήμες αφήνουν ως πρώτο συνθετικό την λέξη "ψυχή" στην ονομασία τους;

  Για να νομίζουμε οι υπόλοιποι οι οποίοι πιστεύουμε στην ύπαρξη της, ότι θα μας βοηθήσουν;
  Κατά τα άλλα, θέλουν να πιστεύουμε ότι είναι επιστήμες, αλλά αποφεύγουν να προσκομίσουν οποιαδήποτε απόδειξη αφορά την ύπαρξη ή ανυπαρξία των παραπάνω εννοιών (ψυχή, Θεός, μετά-θάνατο ζωή κλπ) οι οποίες εισάγονται από τις εκάστοτε θρησκείες. Δεν αρκεί αυτό όμως. Παράλληλα, καθυβρίζουν τους ίδιους τους ανθρώπους οι οποίοι τους συντηρούν βαλλόμενοι εναντίων των θρησκευομένων αποκαλώντας τους "σχιζοφρενείς!" βασιζόμενοι σε αναπόδεικτες θέσεις ο οποίες εκφράστηκαν από τον προφήτη Wundt στα τέλη του 1800... και δεν τους αρκεί να πιστεύουν μόνο ότι οι ίδιοι είναι "επιστήμονες", παρά προσπαθούν να πείσουν και όλους τους υπόλοιπους ότι οι ίδιοι είναι επιστήμονες. Υπερβολικά "βολικές" επιστήμες οι οποίες "λες και δημιουργήθηκαν για την εξάλειψη των θρησκειών γενικώς".

  γ. Διδάσκουν, από προπτυχιακό επίπεδο, την συντεταγμένη άρνηση των αποφοίτων τους προς οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας η οποία θα τους εξέθετε σε έλεγχο από οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο, εξασφαλίζοντας ότι οι θεραπευόμενοι δεν θα έχουν εναλλακτική θεραπείας ανάμεσα τους. Συνεπώς η ψυχοθεραπεία στην Ελλάδα, χάρη στις σχολές ψυχολογίας / ψυχιατρικής, είτε γίνεται ανεξέλεγκτα είτε καθόλου, τη στιγμή που το σκόπιμα ανύπαρκτο θεσμικό πλαίσιο επιτρέπει σε πρακτικό επίπεδο κάθε ασυδωσία, χειραγώγιση ή εξαπάτηση του θεραπευομένου. Σαν και να μη μπορεί να γίνει ψυχοθεραπεία αν υπάρχει λογικός έλεγχος ο οποίος εξασφαλίζει τον θεραπευόμενο από πιθανή χειραγώγιση ή ασυδωσία.

  6. Δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα

  Είτε για δημόσια, είτε για ιδιωτικά ψυχιατρεία, ο θεραπευόμενος αποτελεί αιτιολογία - και μόνο - προκειμένου για συνταγογράφηση, εξασφαλίζοντας έσοδα για πλήθος φαρμακοβιομηχανιών κατά κύριο λόγο. Δεν νομίζω να έχει αποθεραπευθεί οποιοσδήποτε από κάποια ψυχιατρική μονάδα, ή έστω να βγήκε βελτιωμένος σε σχέση με το πώς μπήκε σε αυτή. Θα ήθελα να αναφερθώ σε στοιχεία και στατιστικές, αλλά το υπουργείο υγείας είτε δεν συλλέγει, είτε συλλέγει αλλά δεν ανακοινώνει οποιαδήποτε μεγέθη θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σαφή συμπεράσματα.

  7. Σύλλογοι ΣΕΨ / ΠΨΣ

  α. Οι σύλλογοι ΣΕΨ / ΠΨΣ οι οποίοι είναι και οι συγγραφείς του σημερινού κώδικα δεοντολογίας και τον οποίο έχω αναρτήσει στην ανάρτηση ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΕΨ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...F%82-%CE%91%29) αγνοούν τα όσα καταγγέλω στο ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...A4%CE%A9%CE%9D) εξασφαλίζοντας ότι ο δήθεν πειθαρχικός χαρακτήρας τον οποίο διατηρούν προς τα μέλη τους είναι "για τα μάτια του κόσμου" και τίποτα παραπάνω, αφού με βάση τον κώδικα δεοντολογίας τον οποίο συνέταξαν θα μπορούσαν να γ******* τον θεραπευόμενο... αρκεί αυτό να το πράξουν με σεβασμό! Αυτό μόνο και μόνο για να καλλιεργείται άλλη μια ψευδαίσθηση στο μυαλό του θεραπευόμενου ότι υπάρχει "άλλη μια δικλείδα ασφαλείας" η οποία στην πράξη αποδεικνύεται πιο τρύπια και από σουρωτήρι.

  β. Επίσης είναι άλλος ένας φορέας ο οποίος θα είχε "επιστημονικό" ενδιαφέρον να συλλέγει στατιστικά στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ψυχοθεραπείας και τα ποσοστά αποθεραπείας των θεραπευομένων, άλλα ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ [και πάλι], κανένα σχετικό στατιστικό μέγεθος δεν έχουν ανακοινώσει εκ της ίδρυσης αυτών. Αν όμως ο ουσιαστικός λόγος ύπαρξης των ΣΕΨ / ΠΨΣ δεν έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα της ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα (η ψυχοθεραπεία για την Ελλάδα είναι υπόθεση των τελ. 53 ετών) ποιός είναι ο πραγματικός τους ρόλος;

  8. Δημόσια ασφαλιστικά ταμεία

  Τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ αρνούνται την συμμετοχή τους σε ψυχοθεραπευτικές διαδικασίες αφήνοντας τον μέσο ασφαλισμένο να πληρώνει από την τσέπη του ιδιώτες ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές / ψυχιάτρους προκειμένου να ελπίζει να βγάλει άκρη μόνος του. Αυτή η κοινή πρακτική, απεμπλέκει τον ΑΝΝΑ (θεσμικό πλαίσιο ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών) από τον ΚΑΙΑΦΑ (ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές και ψυχίατροι οι οποίοι ασκούν ψυχοθεραπεία και που αποτελούν το κομμάτι της εφαρμογής ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών). Με τον τρόπο αυτό, όταν ο θεραπευόμενος αηδιάζει με την κατάσταση και έρχεται σε αντιπαράθεση με τον ψυχοθεραπευτή του, εκείνος δικαιολογείται λέγοντας "δεν φταίω εγώ... οι άλλοι συνάδελφοι μου... το θεσμικό πλαίσιο" στέλνωντας τον θεραπευόμενο από τον ΚΑΙΑΦΑ πίσω στον ΑΝΝΑ, όπου - ως γνωστον για την Ελλάδα - "με το κράτος δεν βγάζεις άκρη ΠΟΤΕ!". Αν δεν πείθεστε για αυτό, όσοι πιστεύετε ότι εξαπατηθήκατε, δοκιμάστε να καταγγείλετε τον ψυχοθεραπευτή σας. Τζάμπα είναι.

  Ο ΚΑΙΑΦΑΣ

  Ως ΚΑΙΑΦΑ, θα αναφέρουμε το σύνολο των ψυχολόγων, ψυχοθεραπευτών και ψυχιάτρων οι οποίοι ασχολούνται με την εφαρμογή της ψυχοθεραπείας στον ιδιωτικό τομέα.

  Το παραπάνω πρόσωπο συνήθως εμφανίζεται να έχει κάνει μια προσωπική επιλογή [όχι πάντα, καθότι μπορεί πολλοί από αυτούς να το επέλεξαν για να ικανοποιήσουν τους γονείς τους ή να μην πέτυχαν τα μόρια κάποιας άλλης σχολής], συμπληρώνοντας κάποιο μηχανογραφικό δελτίο ή επιλέγοντας να σπουδάσει στο εξωτερικό ακολουθώντας τα βήματα κάποιου συγγενικού προσώπου, και αποφάσισε να σπουδάσει ψυχολογία ή ψυχιατρική. Επενδύει λοιπόν 4 [ή 6 προκειμένου να γίνει γενικός παθολόγος και άλλα 5 χρόνια για ψυχιατρική ειδίκευση] χρόνια από τη ζωή του προκειμένου να τελειώσει μια σχολή (Πάντειο, Καποδιστριακό, Αριστοτέλειο, Πανεπιστήμιο Κρήτης) το οποίο του δίνει το δίπλωμα του ψυχολόγου.

  Υπήρχαν όμως φιλοδοξίες και ήθελε να ασχοληθεί με την ψυχοθεραπεία, οπότε επενδύει άλλα δύο χρόνια (ίσως και περισσότερο σε μερικές περιπτώσεις) προκειμένου να μάθει μια ψυχοθεραπευτική τεχνική προκειμένου να μπορεί να δέχεται θεραπευόμενους στο γραφείο του και να τους βοηθάει. Καινούργιος στο επάγγελμα, ως ψυχολόγος έχει ήδη καταθέσει - με δική του επιλογή! - 6 χρόνια σπουδών, συν 2 στρατιωτικής θητείας, ήτοι 8 χρόνια από τη ζωή του [6 χρόνια ιατρική συν 5 χρόνια ειδικότητα συν 2 χρόνια ψυχοθεραπευτική τεχνική συν 2 για θητεία, δηλαδή 15 χρόνια σύνολο αν μιλάμε για ψυχίατρο / ψυχοθεραπευτή], είναι 26 χρονών [33 αν μιλάμε για ψυχίατρο / ψυχοθεραπευτή] και ακόμα δεν έχει βγάλει χρήματα, όταν κάποια στιγμή μέσα στον πρώτο χρόνο εργασίας του, έρχεται αντιμέτωπος με την οικονομική πραγματικότητα. Ότι δηλαδή, υπάρχει "ελάχιστο εισόδημα" σε ότι αφορά τα χρήματα τα οποία πρέπει να βγάζει λόγω:

  1. Εφορίας.
  2. ΦΠΑ
  3. Ασφαλιστικών ταμείων.
  4. Ενοικίων.
  5. Τελών.
  6. Συνδρομών.
  7. ΔΕΚΟ (ΔΕΗ).
  8. ΔΕΚΟ (ΟΤΕ).
  9. ΔΕΚΟ (ΕΥΔΑΠ).
  10. Μετακινήσεων.


  ... Και ακόμα δεν έχει φάει, ντυθεί, θερμανθεί ή κάνει οικογένεια τα οποία συνήθως οι λογικοί άνθρωποι τα βάζουν σε 2η μοίρα σε σχέση με τα 1~10 ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΜΠΟΡΟΥΝ (δηλαδή ΠΡΙΝ κάνουν οικογένεια γιατί δεν αποφασίζεις να παντρευτείς αν ήδη βουτάς στα χρέη).

  Ο νέος ψυχοθεραπευτής μας, θα διαπιστώσει - αν δεν το γνώριζε ήδη - ότι δεν τον συμφέρει ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ να αποθεραπευθεί έστω και ένας πελάτης του γιατί αυτό θα σημάνει είτε το να μην πληρωθεί "κάτι" από τα όσα προανέφερα, ή ότι θα κλείσει το γραφείο του και θα πετάξει 6 ή 13 χρόνια σπουδών. Στο σημείο αυτό ίσως σκεφτεί ότι θα έπρεπε ως επαγγελματίας να εξαιρείται της φοροεπιδρομής και ότι δεν είναι δυνατόν να παρέχει καλές ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες εάν εξαναγκάζεται να ιεραρχήσει τις εισπράξεις πριν από τις ανάγκες των θεραπευομένων ή ότι ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ το επάγγελμα του να εντάσεται σε δημόσιες παροχές υγείας αποδεσμεύοντας τον από άμεσες συναλλαγές με τον θεραπευόμενο. Όπως και να έχει, μετά από πολύ (ή λίγο) στριφογύρισμα, αποφασίζει να κάνει ότι κάνουν οι πιο πολλοί, αν όχι όλοι, στο επάγγελμα του. Δηλαδή να κρατήσει τον θεραπευόμενο σε ισόβια συντήρηση ενασχολούμενος ΜΟΝΟ με τα δευτερεύοντα προβλήματα αυτού. Για να το κάνει αυτό θα εκτρέπει την διαδικασία από το ΚΥΡΙΟ πρόβλημα όποτε πάει ο θεραπευόμενος "να το αγγίξει" και θα εφαρμόζει "κάτι" από τα όσα αναφέρω στην ανάρτηση ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...A4%CE%A9%CE%9D).
  Last edited by M87; 30-09-2016 at 07:15.

 3. #3
  Banned
  Join Date
  Jan 2016
  Posts
  1,646
  Ο ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΣ Ο ΑΝΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΑΦΑΣ (Μέρος Γ)

  Ειδικά για τους ψυχίατρους / ψυχοθεραπευτές εκείνοι έχουν πάντα την επιπλέον δυνατότητα της υπερσυνταγογράφησης ή της συνταγογράφησης σκευασμάτων φαρμακοβιομηχανιών οι οποίες πληρώνουν καλύτερα από άλλες, εξασφαλίζοντας καλύτερα έσοδα εις βάρος των πραγματικών αναγκών του θεραπευόμενου. Στο τέλος κάθε μήνα, θα περνάει ο ιατρικός επισκέπτης, θα μετράει τα φύλλα του συνταγολογίου τα οποία έχουν σκευάσματα της εταιρείας για την οποία εργάζεται, και θα του ακουμπάει επιπλέον εισόδημα ότι έχουν συμφωνήσει. Αυτά όλα, επιπλεόν της οποιαδήποτε ψυχοθεραπευτικής τεχνικής και τα όσα - κοινά μεταξύ ψυχολόγων και ψυχιάτρων ψυχοθεραπευτών - ανέφερα στην προηγούμενη παράγραφο. Μια αναλυτικότερη παρουσίαση των ερωτημάτων τα οποία εγείρονται από τον κλάδο της ψυχιατρικής μπορεί κανείς να διαβάσει στη σελίδα 42 του νήματος ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...E%91%29/page42)

  Με την επιβεβλημένη απώλεια των ηθικών αξιών έναντι των αμοιβών, ανοίγονται διάπλατα οι οριζοντες πλουτισμού στον ψυχοθεραπευτή, με χρεώσεις οι οποίες μπορούν να ξεπερνούν και τα 100 ευρώ το 45λεπτο, την φοροδιαφυγή με την μη-έκδοση αποδείξεων και την μη-αποθεραπεία των θεραπευομένων του. Όλα αυτά ενώ καλυπτονται πλήρως από τον ΑΝΝΑ ο οποίος έχει εξασφαλίσει ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ ότι ο θεραπευόμενος α. διατηρεί την ψευδαίσθηση ύπαρξης θεσμικού πλαισίου, β. ακόμα και αν πάψει να συντηρεί την προαναφερθείσα ψευδαίσθηση δεν μπορεί να "κυνηγήσει" τον ΚΑΙΑΦΑ, και γ. ότι ο ΑΝΝΑΣ δεν πρόκειται να ελέγξει ποτέ τον ΚΑΙΑΦΑ. Γιατί; Μα προφανώς επειδή είναι πιο σημαντικό να μην υπάρξει αποθεραπευμένος από το να ελεγχθεί ο "επαγγελματίας".

  Από τις αποδράσεις από τα άγχη του ψυχικά ασθενή, ζούν πλουσιοπάροχα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ οι κάτωθι:

  Καπνοβιομηχανίες, βιομηχανίες οινοπνευματωδών, βιομηχανίες τροφίμων, βιομηχανίες ζάχαρης, νόμιμων / παράνομων ναρκωτικών, ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές / ψυχίατροι, φαρμακοβιομηχανίες, πόρνες, βιομηχανία θεάματος / βιντεοπαιχνιδιών / κινηματογράφου, νόμιμος / παράνομος τζόγος, δικηγόροι, εισπρακτικές, τοκογλύφοι, τράπεζες, το λιανεμπόριο σε μεγάλο ποσοστό, το κομμάτι των ιατρικών υπηρεσιών και σκευασμάτων που αφορούν δευτερεύουσες συνέπειες για τις προαναφερθείσες καταχρήσεις (ογκολόγοι / πνευμονολόγοι / ηπατολόγοι / ενδοκρινολόγοι / διαβητολόγοι / καρδιολόγοι / καρδιοχειρουργοί και όλα τα συναφή σκευάσματα) και στο τέλος τα κοράκια, οι μοιρολογίστρες και οι νεκροθάφτες. Τα συνολικά κέρδη του κάθε κλάδου που μόλις ανέφερα, μόνο για την Ελληνική πραγματικότητα ξεπερνούν τα πολλά εκατομμύρια ευρώ. Σε παγκόσμια κλίμακα και αθροιστικά για όλους τους προαναφερθέντες, πιστεύω ότι δεν θα ήταν λανθασμένη εκτίμηση εκ' μέρους μου εάν μιλούσαμε για ποσά μεγέθους τρισεκατομμυρίων ευρώ.

  Ο θεραπευόμενος λοιπον, έρχεται κάθε εβδομάδα με την ψευδαίσθηση της προόδου επειδή [ίσως] επιλύονται και μερικά δευτερεύοντα προβλήματα που και που, αλλά ο θεραπευτής του ξέρει ότι δεν έχει κάνει καμία πρόοδο και ότι για 100 χρόνια θα μπορούσαν να συζητάνε τα δευτερεύοντα προβλήματα του και να μην αποθεραπευθεί ποτέ. Τελικά, ο θεραπευόμενος είτε αλλάζει θεραπευτή, είτε κουρασμένος από την στασιμότητα εγκαταλείπει την ψυχοθεραπεία έχοντας χάσει την ικανότητα του να ξαναεμπιστευτεί οποιονδήποτε, επειδή μια φορά αποφάσισε να πάρει το ρίσκο και προδόθηκε.

  ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

  Για έναν πληθυσμό ο οποίος αδυνατεί να "βγάλει" ψυχικά υγιείς γονείς, δεν περιμένουμε φυσικά τα παιδιά να είναι υγιή για πολύ μετά την γέννηση τους. Αργά ή γρήγορα θα μάθουν να βλέπουν τον κόσμο μέσα από την στρεβλή οπτική γωνία των γονιών τους προσπαθώντας να χωρέσουν το ΕΙΝΑΙ τους σε κάτι μικρότερο από σπιρτόκουτο, ακροβατώντας ανάμεσα σε κοινωνικές επιταγές και τους στρεβλούς κανόνες που έθεσαν οι γονείς τους μέσα στο σπίτι στο οποίο μεγάλωσαν. Το αποτέλεσμα για τον πληθυσμό μιας χώρας μετά από 6 γενιές χειραγώγισης είναι "απο 'δώ παν' κι άλλοι" και δεν έχει μείνει ΕΝΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΗΣ ανάμεσα μας προκειμένου να γνωρίζουμε το τι είναι "σωστό" και τι "λάθος". Η δε εγκατάλειψη των ηθικών αξιών και της κοινής λογικής, δίνουν την δυνατότητα "απόκρυψης" ανθρώπων σε κοινή θέα - οι οποίοι σε άλλες εποχές θα χαρακτηρίζονταν ως φρενοβλαβείς - να κυκλοφορούν ελεύθεροι χωρίς να τους παίρνουν με τις πέτρες.

  ΛΥΣΗ

  Θα πρέπει να απαιτήσουμε την συμμετοχή των δημόσιων ταμείων και νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε ψυχοθεραπευτικά σχήματα ενώ παράλληλα εξασφαλίζουμε ότι ο θεραπευόμενος, η οικογένεια του θεραπευόμενου και οι δομές οι οποίες τόσα χρόνια ΕΠΡΕΠΕ να δουλεύουν, να ελέγχουν το έργο των ψυχοθεραπευτών του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Εννοούμε ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ του θεραπευόμενου ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ο οποίος εμπλέκεται στην ψυχοθεραπευτική διαδικασία. Έτσι ο ΑΝΝΑΣ δεν θα έχει που να κρυφτεί πλέον μιας και κρατάει ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ (συνεπώς και τις ευθύνες) τόσο αυτά που αφορούν το θεσμικό πλαίσιο, όσο και τα άλλα τα οποία αφορούν την εφαρμογή της ψυχοθεραπείας.

  Στη συναλλαγή με τον θεραπευτή (ιδιώτη ή δημοσίου), εκείνος θα υποχρεώνεται στην έκδοση έγγραφων διαγνώσεων / πλάνων εργασίας και ο θεραπευόμενος θα μπορεί να καταγράφει όλες τις συναντήσεις τους. Επίσης, οι μεταβολές στην πρόοδο του θεραπευομένου θα αποστέλλονται στα γραφεία κάποιας ελέγκτικής υπηρεσίας ανώνυμα με έμμεση ταυτοποίηση (π.χ. με την ημερομηνία/ώρα της πρώτης συνάντησης) προκειμένου να είναι ενήμερη και να μπορεί να επεμβαίνει αν διαπιστώνει αίσχη (π.χ. αλλαγή διάγνωσης ανά δύο εβδομάδες) χωρίς να αποποιείται των ευθυνών της.

  Βέβαια τα παραπάνω απαιτούν ΑΜΕΣΗ εφαρμογή επειδή υπάρχουν δύο σαφείς κίνδυνοι:

  α. Η επικείμενη ιδιωτικοποίηση των δημόσιων μονάδων υγείας. Εάν συμβεί αυτό, τότε η ψυχική υγεία θα ακολουθήσει στα βηματα τα οποία χάραξε η αμερική, όπου οι ψυχίατροι και ψυχολόγοι μαδάνε τον ασφαλιστικό φορέα ή την οικογένεια του θεραπευόμενου πουλώντας ελπίδα "ότι μπορεί να ανακάμψει" και μόλις σταματήσει ο ασφαλιστικός φορέας ή η οικογένεια να πληρώνει, οι ίδιοι "επαγγελματίες" τον χαρακτηρίζουν ως "ανίατη περίπτωση". Ακόμα και το να έχεις λεφτά για να χρηματοδοτήσεις την προσπάθεια σου, δεν σημαίνει ότι θα λάβεις υπηρεσίες οι οποίες θα είναι προς το τελικό όφελος σου σε μικρό ή μεγάλο βαθμό. Εν ολίγοις, με την ιδιωτικοποίηση των μονάδων υγείας, η ψυχοθεραπεία θα αποτελέσει σπορ των πλουσίων και μόνο, χωρίς αυτό να εγγυάται την οποιαδήποτε αποθεραπεία.

  β. Η επιβολή κάποιας τεχνολογίας σύγχρονης παρακολούθησης του συνόλου των συναλλαγών το οποίο θα επιβάλει σε όλους μας ισοσκελισμένους ισολογισμούς. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε το 99% των νοικοκυριών, απειλούμενο με την άνοδο του κόστους των καταναλωτικών αγαθών / υπηρεσιών και τις μειώσεις μισθών / συντάξεων θα αγοράζει μόνο τα απαραίτητα καθιστώντας την ψυχοθεραπεία - και πάλι - σπορ μόνο των πλουσίων. Όσοι έχουν άγχη, τις διεξόδους τους θα τις αντικαταστήσουν με φθηνότερες διεξόδους επιβαρύνοντας την υγεία τους περισσότερο από ότι παλιά, μέχρι να τους σκεπάσει το χώμα.

  Περισσότερα για αυτά μπορείτε να διαβάσετε στη σελίδα 50 των σχολίων της ανάρτησης Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...E%91%29/page50)

  Μέχρι να γίνουν όλα αυτά όμως, οι θεραπευόμενοι θα πρέπει να αναζητήσουν την ψυχική ισορροπία και ηρεμία τους ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ. Προσωπικά κρίνω ότι η επιστροφή στις απαρχές της ψυχολογίας, δηλαδή στην, πάντα δωρεάν, εξομολόγηση και πνευματική καθοδήγηση - την οποία καπηλεύτηκε μετά από ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ* η ψυχολογία! - η οποία είναι πολύ καλύτερη επιλογή από τις αμφίβολες υπηρεσίες των επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Στο κάτω, κάτω ο κληρικός ελέγχεται ΚΑΙ από την συνείδηση του ΚΑΙ από Τον Θεό στον οποίο ο ίδιος πιστεύει, εν αντιθέσει με τους ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές / ψυχιάτρους οι οποίοι έχουν διδαχθεί να μην πιστεύουν στην ύπαρξη ανθρώπινης ψυχής [ή Θεού, μετά-θάνατο ζωής, κρίσης]... αλλά υποτίθεται ότι ασχολούνται με αυτή.

  * Αφαίρεση του εξωτερικού ελέγχου του ψυχοθεραπευτή από τον Θεό [διδάσκουν την μη ύπαρξη ψυχής, Θεού, μετά-θάνατου ζωής, κρίσης]. Αφαίρεση του εσωτερικού ελέγχου του ψυχοθεραπευτή με την συνείδηση του και εξασφάλιση της εγκατάλειψης των ηθικών αξιών από την φοροεπιδρομή του επαγγελματία [ο κληρικός συντηρείται είτε αναζητήσουν τη βοήθεια του οι θεραπευόμενοι είτε όχι]. Και φυσικά την εισαγωγή αμοιβών οι οποίες ταίζουν την Αγία Τριάδα Την Εισπρακτική [ψυχολόγοι, ψυχίατροι, φαρμακοβιομήχανοι)... Βοήθεια μας].
  Last edited by M87; 30-09-2016 at 15:02.

 4. #4
  Banned
  Join Date
  Jan 2016
  Posts
  1,646
  Ο ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΣ Ο ΑΝΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΑΦΑΣ (Μέρος Δ)

  Εάν κρίνετε ότι το παρόν άρθρο είναι χρήσιμο παρακαλώ βοηθήστε στη διάδοση του με οποιοδήποτε τρόπο (e-mail, εκτύπωση, ηλεκτρονικό αρχείο). Συνιστώ την αντιγραφή της ανάρτησης στον Η/Υ σας προκειμένου να έχετε πρόσβαση στα γραφόμενα ανεξάρτητα από την διαθεσιμότητα αυτών στον συγκεκριμένο ιστότοπο. Τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές θέσεις/απόψεις/τοποθετήσεις και μόνο.

  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΟΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  1. Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...F%82-%CE%91%29)

  Στην ανάρτηση αυτή παρουσιάζεται ο τρόπος με τον οποίο οι Έλληνες θεραπευόμενοι, χωρίς να ερωτηθούν ποτέ, καταδικάζονται σε ισόβια συντήρηση από τη συντριπτική πλειοψηφία αν όχι το σύνολο των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών αποτρέποντας την ενασχόληση με τα κύρια προβλήματα αυτών και εστιάζοντας μόνο στα δευτερεύοντα. Η συζήτηση έδωσε ιδιαίτερα χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με το μέλλον της ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα στη σελίδα 50 των σχολίων (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...E%91%29/page50).

  2. ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...F%82-%CE%91%29)

  Η ανάρτηση δείχνει με ποιόν τρόπο η ψυχολογία καπηλεύεται την εξομολόγηση και πνευματική καθοδήγηση από τον Χριστιανισμό και με ποιόν τρόπο αυτή "προσαρμόστηκε" ώστε αφ' ενός να γίνει ελεγχόμενη από τον αμφιβόλου ηθικής ανθρώπινο παράγοντα ενώ παράλληλα δεσμεύει τον άνθρωπο σε ανάγκη, μέσα από το σύστημα των αμοιβών, χωρίς όμως να εγγυάται οποιοδήποτε αποτέλεσμα ως αντίκρυσμα. Η συζήτηση οδήγησε σε σημαντικά - αναπάντητα μέχρι σήμερα - ερωτήματα τα οποία μπορεί κανείς να διαβάσει στη σελίδα 23 (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...E%91%29/page23) στο σχόλιο #332 ενώ μια πλήρη εικόνα της συνολικής κατάστασης θα βρείτε στο σχόλιο #618 στη σελίδα 42 (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...E%91%29/page42).

  3. ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...A4%CE%A9%CE%9D)

  Η ανάρτηση παρουσιάζει διάφορες ανήθικες πρακτικές (11 μέχρι στιγμής) σε χρήση από τους ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές προκειμένου να κάνουν τη μια συνεδρία, δέκα, προκειμένου να καθυστερήσουν την πρόοδο του θεραπευομένου. Οι τελευταίες δύο πρακτικές (10 και 11) βρίσκονται στις σελίδες 13 (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...9%CE%9D/page13) και 14 (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...9%CE%9D/page14) αντίστοιχα.

  4. ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΕΨ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...F%82-%CE%91%29)

  Μια σύντομη ανάρτηση η οποία βασίζεται στο πλήρες κείμενο του Κώδικα Δεοντολογίας του ΣΕΨ και που καλό θα ήταν να διαβάσουν αναγνώστες οι οποίοι είτε σκοπεύουν να ξεκινήσουν, είτε κάνουν ήδη ψυχοθεραπεία.

  5. ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ FORUM (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...9F%CE%A5-FORUM)

  Η σύντομη μεν, ουσιαστική δε, ανάρτηση θέτει μια ακανθώδη ερώτηση η οποία εκθέτει την ψυχοθεραπεία και τους ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές στην Ελλάδα για αυτό το οποίο είναι.

  6. ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...A5%CE%A4%CE%97)

  Με τα τρέχοντα δεδομένα σε ότι αφορά το θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα σχετικά με την ψυχοθεραπεία και τον ανύπαρκτο έλεγχο επί των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών, η ανάρτηση παραθέτει τις ενέργειες τις οποίες θα έπρεπε να κάνει κάποιος προκειμένου να έχει μια δίκαιη μεταχείριση από τον ψυχολόγο / ψυχοθεραπευτή του.

  7. ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΑ ΜΙΣΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...99%CE%91%CE%A3)

  Μια ανάρτηση η οποία επεξηγεί το "κράτος μπ*****λο" το οποίο συναντάμε καθημερινά στις συναλλαγές μας με τους διάφορους δημόσιους φορείς και συγκεκριμένα με την δημόσια υγεία / περίθαλψη.

  8. ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ 2 (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...9%CE%9D/page14)

  Η ανάρτηση έχει αντικατασταθεί από το Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...F%82-%CE%91%29) το οποίο επεξηγεί με ποιόν τρόπο οι Έλληνες θεραπευόμενοι, χωρίς να ερωτηθούν ποτέ, καταδικάζονται σε ισόβια συντήρηση από τη συντριπτική πλειοψηφία αν όχι το σύνολο των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών, αποτρέποντας την ενασχόληση με τα κύρια προβλήματα αυτών και εστιάζοντας μόνο στα δευτερεύοντα. Η συζήτηση έδωσε ιδιαίτερα χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με το μέλλον της ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα, στη σελίδα 50 των σχολίων (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...E%91%29/page50).

  9. ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...9D%CE%A9%CE%9D)

  Η ανάρτηση έχει αντικατασταθεί από το Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...F%82-%CE%91%29) το οποίο επεξηγεί με ποιόν τρόπο οι Έλληνες θεραπευόμενοι, χωρίς να ερωτηθούν ποτέ, καταδικάζονται σε ισόβια συντήρηση από τη συντριπτική πλειοψηφία αν όχι το σύνολο των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών, αποτρέποντας την ενασχόληση με τα κύρια προβλήματα αυτών και εστιάζοντας μόνο στα δευτερεύοντα. Η συζήτηση έδωσε ιδιαίτερα χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με το μέλλον της ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα, στη σελίδα 50 των σχολίων (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...E%91%29/page50).
  Last edited by M87; 02-10-2016 at 11:05.

 5. #5
  Banned
  Join Date
  Jan 2016
  Posts
  1,646
  Υπόσχομαι στους αναγνώστες μου, να επανέλθω με στατιστικά στοιχεία σε επόμενη ανάρτηση και ότι - αν μη τι άλλο - θα έχουν και μεγάλο ενδιαφέρον.

 6. #6
  Banned
  Join Date
  Sep 2009
  Posts
  20,574
  Εντάξει ψηλέ καλύτερα δε θα μπορούσες να τα πεις αυτό είναι το ελληνικό πρόβλημα όπως το περιγράφεις ακριβώς

 7. #7
  Banned
  Join Date
  Jan 2016
  Posts
  1,646
  Όπως λέω και στην σελίδα 50 των σχολίων της ανάρτησης Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...E%91%29/page50) δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι με πρωτοβουλία είτε της κυβέρνησης είτε ακόμα των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών. Εάν μάλιστα μαζεύονταν και οι 3100 εγγεγραμμένοι ψυχολόγοι των ΣΕΨ / ΠΨΣ και ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ από την κυβέρνηση μεταβολή του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να εξασφαλιστεί ο θεραπευόμενος - μπας και τους μείνει κάνας πελάτης, όχι ότι τους έπιασε ο πόνος ξαφνικά για τους θεραπευόμενους - θα έβλεπες να άρχιζε η αφαίρεση των αδειών εξασκήσεως και να άρχιζαν οι ποινικές διώξεις.

  Με την κυκλοφορία των παραπάνω σκέψεων μπορούμε να ελπίζουμε στην στροφή του πληθυσμού ΜΑΚΡΙΑ από την πλέον χειραγωγούμενη μέθοδο μη-επίλυσης των ψυχικών νόσων των ανθρώπων. Τολμώ να πω, ότι για πρώτη φορά μπορούμε να ελπίζουμε να δούμε και αποθεραπευμένους. Δυστυχώς όμως, πιστεύω ότι σε λίγο θα μας πτωχεύσουν για να έχουμε "πιο σημαντικά πράγματα με τα οποία να ασχοληθούμε" από τα όσα θίγω σε αυτή την ανάρτηση. Όπως και να έχει, ίσως η ψυχολογία και η ψυχιατρική να μην έχει μέλλον στην Ελλάδα. Αν μη τι άλλο, ελπίζω οι θεραπευόμενοι να στραφούν προς τις οικογενειες και τους φίλους τους. "Το αίμα νερό δεν γίνεται" βλέπεις.

  Καλό - για τους θεραπευόμενους και όχι για όσους αναφέρω στην παρούσα ανάρτηση - θα ήταν η συγκεκριμένη ανάρτηση να κυκλοφορήσει σε όσα πιο πολλά άτομα και στο μικρότερο χρονικό διάστημα ειν' δυνατόν.

 8. #8
  Banned
  Join Date
  Sep 2009
  Posts
  20,574
  Όποιος δεν κατάλαβε ότι έχουμε πτώχευση ήδη πλανάται εγώ έκανα προπόνηση και για πτώχευση και για πόλεμο Θεσσαλονίκη εδώ τα ξέρουν όλοι καλή σας επιτυχία σε όσους πιστεύεται τα παραμύθια εγώ σας τα είπα πριν χρόνια

 9. #9
  Banned
  Join Date
  Jan 2016
  Posts
  1,646
  Αν ήσουν εσύ elis, ψυχολόγος ή ψυχοθεραπευτής ή ψυχίατρος και διάβαζες αυτή την ανάρτηση, τι θα σκεφτόσουν; Τι θα έκανες;

 10. #10
  Banned
  Join Date
  Feb 2013
  Location
  σε 1 λιμνουλα!
  Posts
  13,913
  μηπως προσπαθεις να σπασεις το ρεκορ πιο μακροσκελους θρεντ?

 11. #11
  Banned
  Join Date
  Jan 2016
  Posts
  1,646
  Τι;! Υπάρχει τέτοιο ρεκόρ; :) Όχι ρε αλεξανδρος_77. Απλά η απάτη είναι σχετικά πολύπλοκη και δεν υπήρχε τρόπος να το εξηγήσω σε μικρότερο κείμενο. Αν με ενδιαφέρει κάτι, αυτό είναι οι θεραπευόμενοι, όπως υπήρξα και εγώ κάποτε. Αυτή είναι η προτεραιότητα μου. Άλλα αν θες, απαντάς σε αυτό που ρώτησα τον elis. Αν ήσουν εσύ ψυχολόγος ή ψυχοθεραπευτής ή ψυχίατρος και διάβαζες την συγκεκριμένη ανάρτηση, τι θα σκεφτόσουν; Τι θα έκανες;

 12. #12
  Banned
  Join Date
  Jan 2016
  Posts
  1,646
  Είμαι περίεργος να δω αν στο άμεσο μέλλον, θα υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση ή αντίδραση από κάποιον από τους εμπλεκόμενους-διαπλεκόμενους φορείς τους οποίους αναφέρω στην ανάρτηση και τι θα λέει.

 13. #13
  Banned
  Join Date
  Jan 2016
  Posts
  1,646
  Πάντως, αν κάποιος αμφιβάλει ότι το Σώμα Ελεγκτών (ΣΕΥΥΠ) του υπουργείου είναι παντελώς αδιάφορο απέναντι σε καταγγελίες ας μεταβεί στον παρακάτω σύνδεσμο του υπουργείου (http://www.moh.gov.gr/articles/healt...raxes?fdl=7354). Τους στέλνουν καταγγελία για ιδιωτικό ψυχιατρείο και εκείνοι δεν πάνε να ελέγξουν. Πρέπει οι καταγγελοντες να παίξουν "σφαλιάρες" με το υπουργείο μέσω αλληλογραφίας και να ζητήσουν εκ νέου να δοθεί "εντολή ελέγχου"... και προφανώς πρέπει να χρονοτριβήσουν για να "μαζέψει την κατάσταση" το ιδιωτικό ψυχιατρείο προκειμένου σε έλεγχο να μην παρατηρηθούν παραβάσεις κατά των ψυχικά ασθενών.

 14. #14
  Banned
  Join Date
  Sep 2009
  Posts
  20,574
  Εγώ προσωπικά τίποτα δε θα κάνα αφού θα ήξερα ότι θα βγω λάδι γιατί να αγχώθω μόνο βλαμμένος θα άνοιγε πόλεμο ή εκτός αν έχαναν πελατεία αλλά αυτό δε θα συμβεί ποτέ αν δε το πει η τηλεόραση κατάλαβες τώρα ή να στο εξηγήσω σε δύο γραμμές πολύ απλά όπως το σκέφτομαι?

 15. #15
  Banned
  Join Date
  Jan 2016
  Posts
  1,646
  Λες δηλαδή ότι το 100% του πληθυσμού των ψυχικά ασθενών ενημερώνονται αποκλειστικά από Αλαφούζους, Κοντομηνάδες κλπ [ή ότι μόνο αυτούς πιστεύουν] και ότι χ***ηκαν για το ότι κάποιος εξέφρασε με λόγια το τι παίζεται στην πλάτη του ψυχικά ασθενή;

  Μπορεί να έχεις δίκιο. Δεν μπορώ να το αποκλείσω σαν πιθανότητα.

  Πρέπει να αναρωτηθώ όμως αν είμαι ο μόνος θεραπευόμενος ή έστω πρώην θεραπευόμενος ο οποίος μπαίνει εδώ μέσα. Οι υπόλοιποι τι είναι ρε συ; Ψυχολόγοι/ψυχοθεραπευτές/ψυχίατροι;

Page 1 of 52 1231151 ... LastLast

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •