Results 211 to 225 of 774
-
06-10-2016, 13:22 #211
- 06-10-2016, 13:28 #212
Σε διακρίνει ένα ζόρι όταν θίγω θέματα ουσίας. Το στημένο-ελεγχόμενο θεσμικό πλαίσιο αφορά [μέτρα να μη χάσουμε το λογαριασμό:]
1. την νομοθετική εξουσία
2. τους συλλόγους ΣΕΨ/ΠΨΣ
3. τις σχολές ψυχολογίας / ψυχοθεραπείας
4. τους καθηγητές και φοιτητές των σχολών αυτών
5. τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές / ψυχίατροι)
6. το υπουργείο υγείας
7. το ΣΕΥΥΠ
8. το υπουργείο δικαιoσύνης
9. τα χρυσοπληρωμένα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία
10. τα δημόσια νοσοκομεία και φυσικα
11. ΚΑΤΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ!
Η άρνηση σου στο να εκφράσεις την άποψη σου σχετικά με τα 10 παραπάνω σημεία - οπότε και να δεσμευθείς σε συγκεκριμένες θέσεις - δείχνει δύο πράγματα:
1. Ότι φοβάσαι να το κάνεις αυτό - για λόγους τους οποίους εσύ ξέρεις.
2. Ότι δεν έχεις γνώμη πάνω στο θέμα - το οποίο δεν πιστεύω ότι ισχύει γιατί κατά τους 9 μήνες που συνομιλώ μαζί σου εδώ μέσα έχεις εκφράσει πολλάκις ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ με τις δικές μου.
Στο παρελθόν δεν ζοριζόσουν να μου τη λες για οτιδήποτε, έστω και αν ήξερες ότι αυτά που έλεγες ήταν λάθος. Στο δια ταύτα όμως, εδώ και μια βδομάδα που άνοιξα το θέμα αυτό, αποφεύγεις "όπως ο διάολος το λιβάνι" να δεσμευθείς σε κάποια ΣΑΦΗ ΘΕΣΗ απέναντι στα όσα θίγω πετώντας μου κάτι αόριστους και γενικόλογους αφορισμούς.
ΔΕΣΜΕΥΕΣΑΙ REMEDY ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΔΕΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ Ή ΟΧΙ;
Περιμένω την απάντηση σου.
06-10-2016, 13:39 #213
06-10-2016, 14:10 #214
06-10-2016, 14:16 #215
Έλα να το συζητήσουμε black_adder. Πες μου εσύ ποιά είναι η θέση σου σχετικά με τα παρακάτω:
1. Το ****χαρτο που έχουν για κώδικα δεοντολογίας.
2. Τον δήθεν πειθαρχικό έλεγχο τον οποίο μπορεί να ασκήσει ο ΣΕΨ/ΠΨΣ με βάσει το παραπάνω ****χαρτο.
3. Την έλλειψη προβλεπόμενων ποινικών κυρώσεων για τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας.
4. Την έλλειψη πρόβλεψης αποζημιώσεων και διεκδικήσεων για τους θεραπευόμενους.
5. Το ΣΕΥΥΠ (σύνδεσμο που περιγράφει τα καμώματα τους θα βρεις στην πρώτη σελίδα του παρόντος) ο οποίος "κάνει το ******" όταν καταγγέλονται ψυχιατρικές μονάδες.
6. Την αναλγησία και αδράνεια του υπουργείου υγείας να διασφαλίσει τον θεραπευόμενο από εκμετάλλευση.
7. Την πλήρη απουσία των στατιστικών μεγεθών σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητα της ψυχοθεραπείας εκ μέρους υπουργείου υγείας και ΣΕΨ/ΠΨΣ.
8. Την διδασκαλία συντεταγμένης άρνησης απο προπτυχιακό επίπεδο στην συνεργασία αποφοίτων με όρους οι οποίοι τους θέτουν σε - λογικό έλεγχο από οποιονδήποτε.
9. Την "παγίδα" των αμοιβών των αποφοίτων οι οποίοι ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ να θυσιάσουν τις ηθικές αξίες τους προκειμένου να σταδιοδρομήσουν.
10. Την συντεταγμένη - και πάλι - άρνηση των δημόσιων ασφαλιστικών ταμείων να συμμετέχουν σε ψυχοθεραπευτικά σχήματα.
Ίσως στο μεταξύ η Remedy αποφασίσει να δεσμευτεί σε ΣΑΦΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ σε σχέση με αυτά ή το kutchunie αποσαφηνίσει σε τι αναφερόταν σε ότι αφορά το 1ο θέμα.
06-10-2016, 14:21 #216
η σαφης μου θεση ειναι oτι δεν συζητω με τραμπουκισμους, δλδ, επαναληψεις του ελεους με αθλια κοκκινα γραμματα που τονιζουν περισσοτερο τις μπουδρες, πανω σε αστηριχτες θεσεις, σε ψεματα (αποδεδειγμενα) και σε τσουβαλιασματα.
δεν εχω καμια προθεση να ψαχνω τα ψυγματα της λογικης κατω απο τα βουνα παραπληροφορησης που σερβιρεις.
ωστοσο θα πιουμε ενα κρασακι στην υγεια σου, μιας και ειναι ωρα για κρασακια κι οχι για σαχλες.
ciaaaaaaooooo
06-10-2016, 14:24 #217
06-10-2016, 14:48 #218
μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου έχεις Μ
όσο σχολιάζουμε τόσο περισσότερο τρέφεται... :)
06-10-2016, 14:48 #219
Καθόλου υπερβολή. Δεν θα πει "α ωραία τον αποσυντόνισα και σήμερα". Θα πει "ευτυχώς που μπόρεσα και τον κράτησα μακριά από το ΚΥΡΙΟ πρόβλημα του και έτσι θα μου έρθει και την άλλη εβδομάδα". Το σίγουρο είναι ότι δεν θα σκεφτεί "τι κρίμα που δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει το ΚΥΡΙΟ πρόβλημα του και αυτή τη φορά". ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥ.
Ότι θα υπάρχει ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ [εάν ποτέ ψάξουμε την κατάσταση ουσιαστικά-πρακτικά και όχι από μακριά και με θεωρητικές συζητήσεις] συμφωνώ. Αλλά δεν θα είναι η ασχετοσύνη το κυρίαρχο αίτιο στην όλη κατάσταση. Το κυρίαρχο αίτιο θα είναι η έλλειψη ηθικών αξιών επειδή είναι μέρος του προγράμματος σπουδών τους καθώς επίσης και καταναγκασμός στην αρχή της σταδιοδρομίας τους.
Αυτή, είτε είναι φανταστικό πρόσωπο - η kutchunie δεν μπόρεσε να απαντήσει αρκετές ερωτήσεις τις οποίες εξέφρασα στο σχόλιο #171 στη σελίδα 12 του παρόντος - είτε ο κλάδος των επαγγελματιών ψυχικής υγείας φθίνει πολύ περισσότερο από ότι καταγγέλω εγώ.
Εγώ λέω ότι ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ των φοιτητών, πράγματι, δεν κάνει για να ασκήσει το επάγγελμα. Όμως αυτό δεν αναιρεί ότι υφίσταται εσκεμμένος καταναγκασμός να αφήσουν πίσω τους τις ηθικές αξίες τους όταν ξεκινάνε την σταδιοδρομία τους, ούτε και το ότι το πρόγραμμα σπουδών τους διδάσκει α. ΤΗΝ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΑΡΝΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ, β. την μη-ύπαρξη ανθρώπινης ψυχής άνευ αποδείξεων και γ. την διατήρηση της λέξης "ψυχή" ως πρώτο συνθετικό στο όνομα τους παρότι δεν πιστεύουν στην ύπαρξη αυτής, μόνο και μόνο για να εξαπατούν εμάς τους υπόλοιπους οι οποίοι πιστέυουμε σε αυτή.
Εάν δεν "βγάλουμε από τη μέση" αυτές αλλά και άλλες αηδίες από το πρόγραμμα σπουδών τους, το θεσμικό πλαίσιο, την νομοθεσία και την καριέρα τους, δεν μπορούμε να πούμε "ποιοί κάνουν, ποιοί δεν κάνουν" για να γίνουν ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές / ψυχίατροι.
06-10-2016, 15:16 #220
Η χειραγώγιση του ασθενή ΠΡΕΠΕΙ να γίνει. Πρέπει ο θεραπευτής να χειραγωγίσει τον καταθλιπτικό στην κατεύθυνση πως ελπίδα υπάρχει και ότι αξίζει κάτι, τον ηττοπαθή πρέπει να τον χειραγωγήσει στην κατεύθυνση του να του δείξει πως δεν θα βρει ευχαριστηση μέσω του πόνου και πως πρέπει να αναλαμβανει τις ευθυνες του κοκ. Αυτό είναι κομμάτι της τέχνης της ψυχανάλυσης και επομένος καμμία σχέση δεν εχει με τη δεοντολογία. Αυτά τα μαθαίνουν στο πανεπιστήμιο υποθέτω ή σε μετεκπαιδεύσεις.
Αν όμως, είτε η διάγνωση δεν γίνει σωστα, ειτε γίνει αιτιατά για οικονομικούς λόγους, που σημαίνει πως ο γιατρός είναι κακος επαγγελματίας και πρέπει να έχει κυρώσεις και στις δυο περιπτώσεις, τότε αυτό δεν εχει και πάλι να κάνει με τον κωδικα δεοντολογίας. Το αμάρτημα τις λάθος διάγνωσης και επομένως η λάθος θεραπευτική αντιμετώπιση, εμπίπτουν σε γενικότερα κομμάτια ιατρικών λαθών. Γιατί να υάρχει ξεχωριστό κομμάτι για τους θεραπευτές; Και επιπλέον, αν υπάρχει και δόλος με οικονομικά κινητρα, τότε μιλάμε και για απάτη που και η απάτη είναι μια ενέργεια νομικά κολάσιμη. Δεν υπάρχει διαφορά στο να εξαπατήσει ενας ψυχοθεραπευτής ένας τραπεζικός ή ένας καντηλανάφτης. Στο νομο είναι όλοι ίδιοι. Επομένος είναι ακυρο να ζητάς κάτι το οποίο υπάρχει.
Πουθενα δεν μπορεί να λέει ότι απαγορεύεται η εκμετάλλευση του ψυχικά ασθενή, αλλά υπάρχουν άλλοι νομοι που αφορουν την εκμετάλλευση ή εναλλακτικά αφορούν περιπτώσης εκμετάλλευσης, πχ. Οικονομική σεξουαλικη κτλ. Καπου εμπίπτει κ η εκμεταλλευση που έχεις υποστεί. Αν αρχίσεις να ψάχνεις ρεαλιστικά, δηλαδή με τα μέσα που υπάρχουν τώρα και όχι οσα θα ήθελες να υπάρχουν, την αποδειξη πως επεσες θυμα εκμετάλλευσης είτε μόνος, είτε με τη βοηθεια καποιου νομικού, ίσως να είχες καταφέρει κάτι σε ένα πρώτο επίπεδο. Το να αποδείξεις κάτι τόσο τραγικό, πιστεύεις πως δεν θα άλλαζε καθόλου τα πράγματα; Εγώ διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς παραπλευρες συζητήσεις, αλλά και πάλι, αν ένα πρόβλημα δεν αφορά τον λογο που κανεις ψυχοθεραπεία γιατί να είναι υποχρεωμένος να σου απαντήσει και να κάνει διάλογο ο θεραπευτής; Επιπλέον, η σχέση θεραπευτή θεραπευόμενου, δεν μπορεί να είναι φιλική. Το απαγορεύουν οι κανόνες της ψυχαναλυσης.
Πάλι λάθος, δεν εμπίπτει στο πως θα σε χειριστεί θεραπευτικά ο θεραπευτής στη δεοντολογία. Πχ. Εσύ μπορεί να είσαι ναρκισιστής, (δεν είναι προσωπικό, παράδειγμα σου φέρνω για να σου δώσω να καταλάβεις) και να ζητάς την επιβεβαίωση ότι κανεις τα πάντα καλά και στην ουσία αυτό να είναι το προβλημά σου. Είναι δυνατόν να σου πει μπράβο ο θεραπευτής;; αφου με αυτό τρέφεται το πρόβλημά σου, όσο κι αν δεν το καταλαβαίνεις. Από την άλλη, ενας καταθλιπτικός, έχει αναγκη από τα μπράβο, τα πραγματικά μπράβο όσο κι αν δεν πιστεύει πως του αξίζουν. Να λέει τι δηλαδη ο κωδικας δεοντολογίας; Μοιράστε μπράβο κατά βούληση;
Δεν είναι θέμα δεοντολογίας, είναι θεμα θεραπευτικής μεθόδου. Οι σιωπές κι εμένα με νευριάζανε, έχεις δίκιο, αλλά με την πάροδο του χρόνου, κατάλαβα ότι έχουν την σημασία τους. Και δεν το λέω έτσι, το ξέρω πως η θεραπευτική διαδικασία επιβάλλει παύσεις.
Γι αυτό απάντησα. Βέβαια για όλα απάντησα σε προηγούμενα ηνυματα αλλά σου επιτρέπω για τελευταία να εκμεταλλευτείς το ότι σου απαντω. Όταν έλεγα πως η θεραπεύτρια που πηγα ρευόταν και δε μου έδινε σημασία, αυτό ακριβώς εννοουσα. Το μονο λάθος που έκανα ήταν ότι δεν κατήγγειλα την αθλια συμπεριφορά της. Επίσης ο τώρα θεραπευτής μου με αποσπούσε γιατι επαιζε με το στυλό του. Στην αρχη εκανα υπομονή. Μετά του το πα -
Βρες μου ποιό σημείο του δεοντολογικού πορνογραφήματος λέει ότι απαγορεύεται φορές και το έκοψε ζητοντας μου συγγνώμη.
Είναι κι αυτό θεμα της διαδικασίας της θεραπείας. Κι εγώ ενοιωθα σουπερ ουαου κάποιες φορές και μόλις πηγαινα να νοιωσω έτσι, μου πετουσε 2 κουβέντες για την κακοποίηση που είχα υποστεί και έκανα βουτια στα σκατα απότομα. Και καλά έκανε. Γιατί έχανα τον στοχο να ξεπεράσω το θέμα κακοποίηση και ξεχνιόμουν με ωραία πράγματα. Ο στόχος της θεραπείας δεν ήταν να πάω εκει και να λέω τι ωραία που περναω τελικά όταν βγαίνω, αλλά να ξεπεράσω την κακοποίηση που είχα δεχτει ως παιδι από τον πατέρα μου. Είναι ένα δυσκολο κομμάτι, αλλά πρέπει να γινει.
Δεν μπορώ να καταλαβω τι εννοεις εδώ πρέπει να το εξηγήσεις
Βρες μου ποιό σημείο του δεοντολογικού πορνογραφήματος λέει ότι απαγορεύεται
η έλλειψη προσοχής ή αδιαφορία προς τον ψυχικά ασθενή.
Αν είναι αδιάφορος, όπως η γκόμενα με τις κοκα κόλες φεύγεις. Αν λειτουργούσαμε όλοι οι ασθενεις ετσι, δεν θα χρειαζοταν τπτ τωρα. Αν και κάποιες φορές κι εγώ ενοιωσα αδιαφορία αλλά δεν ήταν έτσι. Από το ένα άκρο της πλήρης απόριψης του εαυτού μου, και το ότι εννοιωθα πως για όλα τα κακά του κόσμου φταίω εγώ, όπου ο θεραπευτής ήταν πλήρως υποστηρικτικός, εφτασα στο άλλο άκρο, να θεωρώ πως δε φταίω για τίποτα, να δημιουργω καταστάσεις και να ρίχνω το φταίξιμο στους αλλους. Τότε ενοιωσα κι εγω να αδιαφορει ο θεραπευτής αλλα δεν ηταν αδιαφορία, ήταν το ότι με τον τρόπο του με εβαζε να αναλογιστώ τις ευθύνες μου χωρίς πλέον να δείχνει συμπόνια κι εγώ απλώς τον θεωρούσα αδιάφορο. Δεν μπορεί ουτε αυτό να είναι θέμα δεοντολογίας. Αφορά την διαδικασία της θεραπείας.
Μα τι πληροφορίες για την πρόοδο. Ηθελες βαθμούς τριμήνου όπως στο δημοτικό; Αν πχ είχε σκέψεις αυτοκτονίας και μετα από ένα χρόνο συνεχιζες να εχεις στον ίδιο βαθμό δεν υπήρχε πρόοδος, αν δε μπορουσες να αναπτυξεις σχεσεις με αλλους ανθρωπους και ένα χρόνο μετα το μοτιβο ήταν ιδιο παλι δεν υπηρξε πρόοδος. Το θέμα είναι να μπεις στη διαδικασία να τσεκάρεις αν η ζωη σου αλλαξε λιγάκι προς το καλύτερο. Η ψυχοθεραπεία, όπως την βίωσα, δεν ήταν να με κάνει από καταθλιπτική ναρκισσο ας πουμε, ήταν να με κάνει από νεκροζώντανη, λειτουργική. Να ξυπνήσω κ να σηκωθώ από το κρεβάτι χωρις προσπάθεια, να πάω να εργαστώ γιατί δεν είχα κάποιον να με συντηρεί, και να μην γυρισω σπίτι κλαίγοντας μεχρι την επόμενη μερα που έπρεπε να παω δουλεια.
Όπως; Και πάλι η διαδικασία και ο τρόπος που χειρίζεται το θέμα ένας θεραπευτής, είναι συνάρτηση του τι έχει ο ασθενής όπως σου εξηγώ και παρα πάνω.
Είναι πολύ σημαντικό να είναι καθορισμένη η ωρα της θεραπείας και δεν αφορά τον κωδικα δεοντολογίας. Αυτό συμβαίνει για τον εξής λόγο. Συνήθως οι ασθενείς δεν νοιώθουν καμία σταθερότητα και λογω τις ασθένειας δεν έχουν ή δεν υπολογίζουν τις συνέπειες αυτών που κάνουν. Το να σου πει ο θεραπευτής πως θα έρχεσαι κάιε παρασκευη στις 5 ας πουμε είναι σημαντικό γιατί αν και είναι στην αρχή λίγο έως πολύ ζορικο να ανταποκριθείς, είναι φοβερά καλή άσκηση της συνέπειας. Πχ κοιμομαστε ότι ωρα να ναι ξυπναμε πάλι χωρις προγραμμα ή τρωμε χωρις πρόγραμμα. Το να μπεις στη διαδικασία να εχεις μια ρουτινα και να εισαι συνεπής είναι πολύ σημαντικό. Για όλους τους ασθενείς. Είναι πολύ δυσκολο, έχεις δίκιο. Αλλά και πάλι, κάποιες φορές, ειδικά όταν ήμουν εγγυος και μετα από μια πενταετία συνεργασίας με τον ψυχοθεραπευτή, αλλάζαμε τις ώρες κάποιες φορές, αλλά με μέτρο και όταν υπήρχε λόγος. Και πρακτικά όμως,
06-10-2016, 15:17 #221
Αυτό εκτός του ότι το εχεις συμφωνήσει από την αρχή, τις αμοιβές δηλαδή, εγώ το έκανα γιατί έμενα σε φοιτιτική εστία και δουλευα για να εχω θεραπευτή. Ακόμα κι ένα μπουκάλι νερο να ηθελα να πάρω έπρεπε να εργαστω για να το αγοράσω, εμπίπτει στο θέμα συνέπεια. Αν πληρώνεις την μη συνέπειά σου, θα μάθεις να είσαι συνεπής. Και φυσικά ούτε αυτό εμπίπτει στο θέμα κωδικας δεοντολογίας… είναι καθαρά θεμα θεραπείας.
Και για να μην λες ότι είμαι θεραπευτρια και όλα αυτά τα λέω επειδη βγάζω φραγκα, σου στέλνω και ένα βιβλίο που αφορά την ψυχοθεραπεία και οσα σου έγραψα υπάρχουν εκει μέσα. Κανε αναζήτηση 91756412-Ψυχαναλυτική-Διάγνωση. Είναι ακριβό βιβλίο αλλά μπορείς να το βρείς δωρεαν σε pdf στο scribd. Αν δεν το βρεις, πες μου να στο στειλω σε λινκ. Αν δε μπεις στον κοπο να του ρίξεις μια ματιά, συνεχίζεις να διαιωνίζεις το πρόβλημα αρνούμε να δω την πραγματικότητα και αντί να δεχτώ πως έχω εγώ πρόβλημα και να προσπαθήσω να εναρμονιστώ με αυτή, ζητάω να αρχίσει η γη να περιστρέφεται γυρω από εμένα. Μετρημένα κουκιά είναι M87, εμεις κρατάμε το καρπούζι εμεις και το μαχαίρι. Το τι θα επιλέξεις είναι δικαίωμα σου και ευθύνη σου.
Αν διαβάσεις το βιβλίο, μπορώ να σου στείλω κι άλλα πολλά, απλώς αυτό θεωρώ και πως είναι εύκολο και είναι δωρεάν, θα καταλάβεις ότι χάνεις το δίκιο σου εσκεμμένα και πως όσα λες για κώδικα δεοντολογίας δεν μπορούν να ισχύσουν, γιατί πολύ απλά οι παραπάνω συμπεριφορές του θεραπευτή σου, δεν ήταν αντιδεοντολογικές, όμως ίσως να ήταν απόρεια λάθος διάγνωσης και αν αυτό συνέβει πρέπει να τον κάνεις υπόλογο για την υπηρεσία που σου προσέφερε, καθώς παντου αναφέρεται πως η λάθος θεραπευτική αντιμετώπιση είναι βλαπτική για το υποκείμενο της θεραπείας, δευτερευόντως έχεις κι εσύ ευθύνη που τον/ την αφησες να σε εκμεταλλευτεί.
06-10-2016, 15:47 #222
επίσης εχω 2 μωρα 3ων μηνών τα οποία θυλάζω. Δεν είναι καθολου εύκολο ή βολικό να είμαι εδώ 24 ώρες. Από ενσυναίσθηση και μόνο σου απαντώ
06-10-2016, 18:15 #223
Να σου ζήσουν. Θέμα 1ον:
1. Το ****χαρτο που έχουν για κώδικα δεοντολογίας.
Αναφέρομαι στην εσκεμμένη χειραγώγιση για οικονομικούς - ΚΥΡΙΩΣ αλλά όχι αποκλειστικά - λόγους. Εσύ θέλεις να δικαιολογήσεις τους συλλόγους ΣΕΨ / ΠΨΣ οι οποίοι επιμένουν στον δήθεν πειθαρχικό έλεγχο των μελών τους ενώ κατ' ουσία κανένας έλεγχος δεν υφίσταται επειδή τα πάντα επιτρέπονται... Ακόμα και να σε γ******νε, αρκεί να το πράξουν αυτό με σεβασμό.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Βάσει του πορνογραφήματος με τίτλο "Κώδικα Δεοντολογίας" η χειραγώγιση του ψυχικά ασθενή με οποιοδήποτε κίνητρο επιτρέπεται και θεραπευόμενοι με παράπονα τα οποία σχετίζονται με το παραπάνω φαινόμενο μπορούν να αναζητήσουν το δίκιο τους στα κατά τόπους δικαστήρια χωρίς αποδεικτικά στοιχεία καθότι μεριμνήσαμε για την συντεταγμένη άρνηση συνεργασίας των επαγγελματιών ψυχικής υγείας, όταν οι συνεργασίες αυτές περιλαμβάνουν τον οποιοδήποτε έλεγχο τους, από οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο.
Παραπέμπεις σε νόμους και δικαστήρια και πάλι, παρακάμπτωντας το πορνογράφημα με τίτλο "Κώδικα Δεοντολογίας". Χαίρομαι.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Βάσει του πορνογραφήματος με τίτλο "Κώδικα Δεοντολογίας" η εκμετάλλευση του ψυχικά ασθενή με οποιοδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε κίνητρο επιτρέπεται και θεραπευόμενοι με παράπονα τα οποία σχετίζονται με το παραπάνω φαινόμενο μπορούν να αναζητήσουν το δίκιο τους στα κατά τόπους δικαστήρια χωρίς αποδεικτικά στοιχεία καθότι μεριμνήσαμε για την συντεταγμένη άρνηση συνεργασίας των επαγγελματιών ψυχικής υγείας, όταν οι συνεργασίες αυτές περιλαμβάνουν τον οποιοδήποτε έλεγχο τους, από οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο.
Την εισαγωγή παράπλευρων συζητήσεων ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΦΑΕΙ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ 45ΛΕΠΤΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ. Και όχι την εισαγωγή παράπλευρων συζητήσεων τις οποίες ενδεχομένως κάνει με πρωτοβουλία του ο θεραπευόμενος.
Στο δια τάυτα, σε πρακτικό επίπεδο κανείς δεν ελέγχει τον θεραπευτή σε ότι αφορά το αν εφαρμόζει ή όχι τους κανόνες της ψυχανάλυσης. Αν εγώ τον κατηγορήσω ότι ήταν "φιλικός μαζί μου" ενώ εκείνος δεν έπρεπε να είναι, ο συνομιλητής μου, είτε αυτός είναι δικαστής είτε εκπρόσωπος του ΣΕΨ ή ΠΨΣ θα μου πει "απέδειξε το".
Οι κανόνες λοιπόν, το απαγορεύουν, η εφαρμογή των κανόνων επαφίεται στην ηθική του θεραπευτή, το πορνογράφημα ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την εισαγωγή παράπλευρων συζητήσεων ή την μη-εφαρμογή των κανόνων ψυχοθεραπείας [πρακτικά όπως περιέγραψα πιο πάνω] και στα δικαστήρια ο δικαστής θα σου ζητήσει αποδείξεις.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Βάσει του πορνογραφήματος με τίτλο "Κώδικα Δεοντολογίας" η εισαγωγή παράπλευρων συζητήσεων οι οποίες οδηγούν στην οικονομική εκμετάλλευση του ψυχικά ασθενή επιτρέπεται και θεραπευόμενοι με παράπονα τα οποία σχετίζονται με το παραπάνω φαινόμενο μπορούν να αναζητήσουν το δίκιο τους στα κατά τόπους δικαστήρια επικαλούμενοι τους κανόνες της ψυχανάλυσης αν θέλουν, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία καθότι μεριμνήσαμε για την συντεταγμένη άρνηση συνεργασίας των επαγγελματιών ψυχικής υγείας, όταν οι συνεργασίες αυτές περιλαμβάνουν τον οποιοδήποτε έλεγχο τους, από οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο.
Και πάλι αναφέρομαι σε κάτι τελείως διαφορετικό: Έστω ένας θεραπευόμενος με ΚΥΡΙΑ προβληματα Α και Β. Εάν κάποια στιγμή της ψυχοθεραπείας αντιληφθεί "κάτι" το οποίο τον αποδεσμευεί από είτε το Α είτε από το Β και το αναφέρει αυτό στον θεραπευτή του, ο θεραπευτής του έχει τρεις επιλογές:
α. Να του το επιβεβαιώσει γνωρίζοντας ότι αυτός και όλοι οι άλλοι 3100 θεραπευτές του κλάδου χάνουν τον πελάτη αυτό σε ότι αφορά το συγκεκριμένο πρόβλημα.
β. Να κάνει το μα***α και να σιωπήσει.
γ. Να πει ψέματα.
Οι επιλογές β. και γ. θα διαιωνίσουν το πρόβλημα του θεραπευόμενου αφού εκείνος μπορεί μεν να έχει βρει την λύση στο πρόβλημα του, αλλά από την άλλη να συνεχίσει να αναζητάει λύση ΠΑΡΟΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΒΡΕΙ! καθότι δεν του το επιβεβαίωσε αυτό ο θεραπευτής του. Ξανασκέψου την απάντηση σου και πες μου.
ΕΚΚΡΕΜΕΙ
Εγώ δεν μιλάω όμως για την σιωπή η οποία στοχεύει στο να κάνει τον θεραπευόμενο να σκεφτεί. Εγώ μιλάω για την σιωπή η οποία έχει σχέση με φράσεις κλειδιά που θα "ξεκλειδώσουν" τον θεραπευόμενο και θα τον αποδεσμεύσουν από τα προβλήματα του. Εάν ΤΑ ΠΑΝΤΑ αφήνονται να τα ανακαλύψει μόνος του ο θεραπευόμενος επειδή αυτό συμφέρει τον θεραπευτή, τότε ο θεραπευόμενος είναι υποχρεωμένος να ξανα-ανακαλύψει τον τροχό "φτού και από την αρχή". ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι πληρώνω για στοχευμένη σκέψη. Στοχευμένες ερωτήσεις. Στοχευμένη διαδικασία. Αν ο θεραπευτής δεν μου προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ από μια συνομιλία με ένα οικείο πρόσωπο να τον χ*** αυτόν και το πτυχίο του.
Βάσει του πορνογραφήματος με τίτλο "Κώδικα Δεοντολογίας" ο θεραπευτής δεν υποχρεούται να αναφέρει οτιδήποτε το οποίο θα επιτρέψει στον θεραπευόμενο να προοδεύσει συμπεριλαμβανομένου και των απαντήσεων σε ερωτήσεις του θεραπευόμενου. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά θεωρείται αποδεκτή και ηθικά ορθή μεταξύ των μελών μας και ως απόδοση αιτιολογίας θα αποτελεί η σαφέστατα αόριστη "θεραπευτική διαδικασία".Last edited by M87; 06-10-2016 at 22:59.
06-10-2016, 18:16 #224
Εν προκειμένω δεν απάντησες. Που αναφέρει το πορνογράφημα το γνωστό, ότι αυτή η πρακτική - της απόσπασης ή διάσπασης της προσοχής / συγκέντρωσης του ψυχικά ασθενή - απαγορεύεται;
ΕΚΚΡΕΜΕΙ
Ο θεραπευτής γνωρίζει τι σε αποσυντονίζει γιατί του έχεις ήδη ανοιχτεί. Όταν χρησιμοποιεί αυτά τα οποία σε αποσυντονίζουν προκειμένου να σου αποσπάσει την προσοχή σου, ή να σε σταματήσει από το να προχωρήσεις σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση [για να βγάλει και άλλες συνεδρίες φυσικά] ή για να σε καθυστερήσει αυτό είναι ανήθικο.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Βάσει του πορνογραφήματος με τίτλο "Κώδικα Δεοντολογίας" ο σκόπιμος αποσυντονισμός του θεραπευόμενου προκειμένου να τον αποτρέψει να ασχοληθεί με τα ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ του αποτελεί μέρος της διαδικασίας εξαπάτησης και εκμετάλλευσης του και πρέπει να γίνει. Για τους λόγους αυτούς δεν αποτελεί περιεχόμενο του κώδικα δεοντολογίας και ως εκ τούτου δεν ελέγχεται.
ΕΚΚΡΕΜΕΙ
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Βάσει του πορνογραφήματος με τίτλο "Κώδικα Δεοντολογίας" η αδιαφορία και η ενασχόληση του θεραπευτή με οτιδήποτε άλλο εκτός από την ψυχοθεραπευτική διαδικασία κατά τη διάρκεια στη συνεδρίας αποτελεί ΟΡΘΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ για τον επαγγελματία ψυχικής υγείας και αφορά τη διαδικασία θεραπείας. Για τους παραπάνω λόγους δεν περιέχεται στον κώδικα δεοντολογίας και - φυσικά! - δεν ελέγχεται.
Αν ένα χρόνο μετά ΤΟ ΜΟΤΙΒΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΔΙΟ;
Αν ΔΕΝ έκανες πλέον σκέψεις αυτοκτονίας;
Αν ΑΝΕΠΤΥΣΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;
Σε όλες εκείνες τις περιπτώσεις ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ σχετικά με το που βρίσκομαι; Παίρνεις βέβαια ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΔΟΣ δεν θα υπάρξει, και γι' αυτό - και για πολλούς άλλους λόγους - διατηρώ τις επιφυλλάξεις μου σχετικά με το αν είσαι οικονομολόγος ή ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτρια.
Εσύ το λες ότι πρέπει όλοι να επικεντρωνόμαστε ΣΑΝ ΖΩΑ στο αν βελτιώθηκε η ζωή μας αντί να ασχολούμαστε με την επίλυση των ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ. Με ενδιαφέρει νομίζεις πως είναι η ψυχοθεραπεία για τον καθένα; Εμένα με ενδιαφέρει πως ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είναι η ψυχοθεραπεία και όχι τι αποτρόπαιες εμπειρίες είχε ο καθένας από ανεξέλεγκτους επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Για σένα η εμπειρία λες ότι ήταν "να γίνεις λειτουργική". Για τον Μήτσο ήταν να τον εκμεταλλευτούν, για τον Γιάννη να χάσει το χρόνο του, και για τη Μαρία να καταλήξει να την γ***** ο θεραπευτής της. Όλοι έχουμε από μια εμπειρία και αλίμονο αν θεωρήσουμε τη δική σου ως "σωστή". Από που κι ως που;
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Βάσει του πορνογραφήματος με τίτλο "Κώδικα Δεοντολογίας" καμία πληροφορία για την πρόοδο του θεραπευόμενου δεν θα δίνεται από τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας για τους εξής λόγους:
α. Δεχόμαστε αξιωματικά ότι η εμπειρία ψυχοθεραπείας της kutchunie είναι το μέτρο σύγκρισης για όλες τις άλλες εμπειρίες ψυχοθεραπείας και οτιδήποτε δεν είναι συγκρίσιμο με αυτή την εμπειρία θα απορρίπτεται στην αίτηση της.
β. Θεωρούμε δεδομένο ότι καμία πρόοδος δεν θα υπάρξει ποτέ μεταξύ των θεραπευομένων γιατί είμαστε μέρος του θεσμικού πλαισίου το οποίο αποσκοπεί στο να κρατήσει τους ανθρώπους υποτελείς των προβλημάτων τους επειδή αυτό συμφέρει τόσο τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, όσο και τους φαρμακοβιομήχανους / καπνοβιομήχανους / βιομήχανους οινοπνευματωδών / παραγωγούς και εμπόρους νόμιμων και παράνομων ναρκωτικών, υπηρεσίες υγείας κλπ. Κλέφτες θα γίνουμε;
γ. Οι θεραπευόμενοι θα πρέπει να επικεντρώνονται σαν ζώα στο "αν βλέπουν βελτίωση της ζωής τους" και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να αναρωτιούνται αν επιλύουν ή όχι τα ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. Ύποπτοι τέτοιων σκέψεων θα εκτελούνται με συνοπτικές διαδικασίες.
Εάν υπάρχουν συγκεκριμένες φράσεις οι οποίες αποδεσμεύουν τον θεραπευόμενο από τα προβλήματα του, δεν θα έπρεπε να γίνεται μια διαρκή προσπάθεια προκειμένου να τις συνειδητοποίησει αυτές; Η "διαδικασία" και ο "τρόπος" ορίζονται με σαφέστατα αόριστο τρόπο και καταλήγουμε σε ψυχοθεραπευτές οι οποίοι δεν ελέγχονται ούτε για την τήρηση μιας διαδικασίας ούτε και για την εφαρμογή ενός τρόπου εργασίας.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Βάσει του πορνογραφήματος με τίτλο "Κώδικα Δεοντολογίας" ο θεραπευτής δεν είναι υποχρεωμένος να αναφέρει καμία φράση κλειδί η οποία θα επέτρεπε στον ψυχικά ασθενή να αποδεσμευθεί από τα προβλήματα του βάσει της σαφέστατα αόριστης διαδικασίας και τρόπου χειρισμού της από τον θεραπευτή. Επειδή για όλα φταίει ο θεραπευόμενος και επειδή δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση τον έλεγχο των συναδέλφων μας, παράπονα σχετικά με το εν λόγω θέμα θα αρχειοθετούνται με επιμέλεια στα σκουπίδια.Last edited by M87; 06-10-2016 at 23:01.
06-10-2016, 18:17 #225
Και πάλι επικεντρώνεσαι στη σκοπιά της πρωτοβουλιας του ασθενή ενώ εγώ αναφέρομαι στη σκοπιά του Μ****Α θεραπευτή ο οποίος θα σου αλλάξει την ώρα της συνεδρίας 3 φορές μέσα σε 3 μήνες επειδή δεν θέλει να χάσει πελάτες. Ο θεραπευτής αυτός πατάει πάνω στην ανοχή κάποιου/ων θεραπευομένων του προκειμένου να αλλάζει το πρόγραμμα κατά βούληση. Απάντησες όμως. Είπες ότι δεν είναι θέμα κώδικα δεοντολογίας.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Βάσει του πορνογραφήματος με τίτλο "Κώδικα Δεοντολογίας" ο θεραπευτής επιτρέπεται να αλλάζει την ώρα διεξαγωγής των συνεδριών όσες φορές εκείνος επιθυμεί, σε όσους θεραπευόμενους επιθυμεί και για οποιονδήποτε λόγο. Αν από τις συχνές αλλαγές ωραρίου προκύψουν θεραπευόμενοι οι οποίοι δεν εμφανισθούν στα προγραμματισμένα ραντεβού τους, τόσο το καλύτερο για τον θεραπευτή ο οποίος τους έχει κάνει το πρόγραμμα π****να μιας και θα εισπράξει την συνεδρία κανονικά χωρίς να ιδρώσει για αυτή. Οι θεραπευόμενοι να πάνε να γ****ουν ως συνήθως.
Απαπαπαπα... Καταλαβαίνω πολύ καλά τι σημαίνει να δεσμεύω το χρόνο κάποιου, είτε εμφανιστώ, είτε όχι. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να πληρώσω μια συνεδρία που ακυρώθηκε.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Βάσει του πορνογραφήματος με τίτλο "Κώδικα Δεοντολογίας" θεωρούμε ότι ο θεραπευτής μπορεί να χρεώνει ότι θέλει, όποτε θέλει, όποιον θέλει είτε αυτό αφορά δική του υπαιτιότητα και ανευθυνότητα είτε όχι. Πιστοί στο διαχρονικό αξίωμα "για όλα φταίει ο θεραπευόμενος" δεν θα ελέγχεται από κανένα κώδικα δεοντολογίας ο θεραπευτής για τις χρεώσεις του επειδή έτσι μας αρέσει. Σε όσους αρέσουμε, για τους θεραπευόμενους δεν θα μπορέσουμε. C'est la vie και τέτοια..
Περιμένω τις απαντήσεις σου στα όσα εκκρεμούνLast edited by M87; 06-10-2016 at 23:02.
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία